Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7083 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני קורא כאן בפורום הנכבד על אנשים שרוצים לייבא רכב , רפליקות ,לימוזינות חלפים ועוד.

אני קורא את התגובות ויודע גם מנסיון עד כמה קשה ומעצבן הדבר.

אפשר פשוט להשתגע. מכל צד מנסים לחמוס אותך עם כל מיני מיסים, אגרות ,הגבלות חוקים שצצו השד יודע מאיפוא. מחירון קראוס-עוד תוספות, קומבינות,ועוד ועוד.

מדית ישראל במאה העשרים ואחת- מתיימרת להיות מדינה מערבית מתקדמת ואילו למכוניות ובעליהן מתייחסים כמו בזמן המנדט..הגיע הזמן לעשות מעשה ולשנות את הזוועה הזאת.

מישהו שם למעלה עוד לא מבין שמכונית בייחוד אספנות נועדה להנאתו של בעל המכונית

ולא להיות פרה חולבת עבור מיסים למדינה.

כל טוב לכולם

פורסם
אינפורמטיבי מאוד, אך לא משהו שכבר לא ידענו, לא חדשת כלום. אז מה?

אני מתכוון האם יש למישהו רעיון איך לשנות הרעה החולה הזאת.

זאת פשוט ארץ אוכלת יושביה

פורסם

לא ברור לי על מה בדיוק אתה זועק, ומהי ה"זוועה".

במדינת ישראל יש מיסוי גבוה על מכוניות. מה לעשות שאין לנו כאן נפט, מחצבים, ואנחנו גם מוקפים בשכנים ידידותיים. אגב - המכס בברזיל למשל, יותר גבוה.

על רכב אספנות מוטלים אותם אחוזי מכס כמו על רכב חדש, ואני לא מכיר מדינות מערביות שבהן לא מוטל מכס כלשהו על ייבוא רכב בכלל, או רכב קלאסי.

אולי לא תאמין, אבל מוטל מכס גם על הרבה מוצרים אחרים - אז מה? לפי ההגיון שלך, לא צריך להטיל מכס על שום דבר...

"מישהו שם למעלה עוד לא מבין שמכונית בייחוד אספנות נועדה להנאתו של בעל המכונית" - ואללה - זה נכון גם לגבי סירות מנוע, ג'ט-סקי, מטוסים פרטיים ויאכטות. בוא ונפטור ממכס גם אותם...

לטעמי ישראל היא מדינה מתקדמת מאד - למרות בעיות ביטחון, רווחה, קליטת עלייה וכו', המדינה מצאה את תשומת הלב לחקוק חוק מיוחד שמפלה לטובה קבוצה קטנה יחסית של אנשים משוגעים שאוהבים מכוניות ישנות. על מה בדיוק יש לנו להתלונן?...

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם

בנוסף, לכותב האשכול -

אני מצטרף בדעתי לקובי, למרות שא"י והשלטון בה לא ממש מסביר פנים בעניין הייבוא ובכלל מיסים ורישוי מכוניות, אתה צריך להבין שאתה משווה את הממשל שקיים פה בארץ בקושי 60 שנה לממשלים הרבה יותר וותיקים כמו אמריקה.

כל ממלכת הדמוקרטיה שנוצרה באמריקה לצורך הדוגמא לא נולדה ביום, הם קיימים כבר המון המון זמן ולקח להם הרבה כדי להגיע למצב הנוכחי.

כמו כן, היא הרבה יותר עשירה ונינוחה מישראל - כשבישראל יש קושי מתמיד הן מבחינת בטחון והן מבחינה פיננסית.

עובדה זו מאלצת את המדינה "לעגל פינות" איפה שאפשר, ולהרוויח קצת על גב האזרחים - כי אין לה עוד הרבה מקורות לרווחים שכאלו.

ביום מן הימים, גם הצורך הזה יבטל את עצמו - ויקום אידיאליסט ביום מן הימים שיחליט להנהיג את הממשל לטובת האזרחים, עד אז - כמעט כל הגזרות שנגזרות עלינו הם מכורח המציאות.

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם

במדינת ישראל יש מיסוי גבוה על מכוניות. מה לעשות שאין לנו כאן נפט, מחצבים, ואנחנו גם מוקפים בשכנים ידידותיים. אגב - המכס בברזיל למשל, יותר גבוה.

על רכב אספנות מוטלים אותם אחוזי מכס כמו על רכב חדש, ואני לא מכיר מדינות מערביות שבהן לא מוטל מכס כלשהו על ייבוא רכב בכלל, או רכב קלאסי.

אולי לא תאמין, אבל מוטל מכס גם על הרבה מוצרים אחרים - אז מה? לפי ההגיון שלך, לא צריך להטיל מכס על שום דבר...

קובי, אני מקווה שאתה תופס עמדה קיצונית לצד השני, רק על מנת להכניס דברים לפרופורציות.

למרות זאת, יש הבדל בין מיסוי על רכב חדש- שהוא מקור הכנסה גדול למדינה, לבין מיסוי על רכב אספנות,שאינו מהווה נתח הכנסות עיקרי עבור המדינה.

בנוסף, נכון שמכס מוטל גם על מוצרים אחרים, ברם, ישנם לא מעט מוצרים שעבורם משלמים מע"מ בלבד...

מורן.

פורסם
קובי, אני מקווה שאתה תופס עמדה קיצונית לצד השני, רק על מנת להכניס דברים לפרופורציות.

ואללה - עלית עלי...

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם

מה בקשר לאיסור יבוא של רכב בין 2 שנים ל 30 שנה - אם זה כ"כ מועיל למדינה והמטרה היחידה שלהם במסים היא להרוויח לקיום, למה לא לאפשר לקבוצה כזו גדולה של מכונית לעלות ארצה ולשלם מיסים?!

פורסם

זה כבר עניין אחר.

בוא נניח לרגע את רכבי האספנות בצד ונתייחס לרכבים חדשים.

עכשיו במדינה, לא קיימת חקיקה נוחה בנושא הייבוא האישי, ובעצם יש כמה יבואני ענק בישראל ששולטים באופן מוחלט בשוק הרכב החדש - כאשר כל אחד מייבא רכבים של קונצרנים כאלו או אחרים.

הם מוכרים כמויות גדולות של רכבים בישראל, הן לשוק הפרטי והן לחברות הליסינג - וכאשר הלקוח הפרטי קונה רכב חדש הוא משלם עליו המון המון מס.

אותם יבואנים, הם גופים בעלי כוח כלכלי עצום במדינה - ובעצם משפיעים בדרך זו או אחרת על החקיקה לגביהם (אם אפשר לקרוא לזה ככה),

בניגוד לארה"ב שאין יבואן, יש יצרן שמייצר את הרכב ואלפי סוכנויות רכב שמוכרות את רכביו של אותו יצרן - כך נוצרת תחרות בין אחת לשנייה, מביאים דגמים מכל טוב ובמחירים טובים.

בישראל - מכיוון שהחקיקה כה "מוגבלת" בנושא, ולכל יבואן יש את הפינה שלו - כל אחד מהם בא על שכרו, אין תחרות, ממשיכים לייבא רק יפנומטיות או פחנועים של דייהולט (אבל אל תזלזל יש עליהם סמל של שברולט) ועוד. מקווה שהבנת אותי.

עוד בעייה עם חוסר התחרות הוא שהמחיר גבוה - ואין לצרכן שרוצה לרכוש רכב חדש מקום לפנות אליו, חוץ משוק היד 2.

במידה וחוק הייבוא היה יותר נוח בישראל, זה לא היה בלתי אפשרי לפתוח סוכנות ייבוא רכב חדשה (כרגע זה אפשרי רק לבעלי ממון ענק וגם אז לא משתלם להם),

ואז היית רואה פה רמה אחרת של רכבים - דגמים הרבה יותר טובים ומגוונים, במחירים הרבה יותר נמוכים.

הבעייה היחידה היא - שכנראה זה לא הולך בקו אחד עם תוכניותיהם של כמה אנשים עשירים מאוד בישראל.

DOESN'T WORK HARD

פורסם

זו גם אחת הסיבות לחלק מהתאונות שקורות בכביש - לאנשים אין מספיק כסף כדי לקנות מכונית נורמלית אך הם מסתפקים במכוניות מהמזרח או מכוניות מחברות יותר מבוססות אבל דגמים נחותים שבארץ מוצגים בתור משהו ברמה.

איפה שמעתם שאדם צריך לשלם למדינה יותר ממה שהוא משלם על הרכב - בלי קשר לטסטים וכו'

פורסם

בקשר למה שכתבת על התפשרות, אם כבר - יש קשר ישיר בין אם זה רכב חדש \ ישן לנזק שנגרם כתוצאה מהתאונה, ולא לסיבה שהתאונה התרחשה בגללה.

ברכבים חדשים השלדות מתוכננות טוב יותר מבישנים, יש יותר כריות אוויר ועוד המון אבזורי בטיחות - מה שיעזור לך לצאת עם פגיעות קלות באופן ניכר בהשוואה לתאונה זהה רק שבה היית יושב ברכב ישן יותר.

כמובן שיש קשר למניעת תאונות משום שברכבים חדשים ניתן למצוא מערכות כגון ESP, ABS וכולי שעוזרות לך לתקן מצבים שהיה לך קשה יותר לתקן לבד, אך לעניות דעתי מערכות אלה לא מחפות על הרגלי נהיגה מגונים כמו אלו שיש בארץ, ועל תשתיות כבישים נחותות ולכן ההבדל "זניח" בהשוואה לעוצמת הנזק שיגרם אחרי התאונה.

בקשר לשאלתך השנייה, אינני יודע אם אתה מודע לכך - אבל, בייבוא אישי אתה נדרש לשלם מכס בסך -

112.5 עד 127% ממחיר הרכב כפי שנקבע בידי שמאי (במידה וקנית אותו בפחות מהערכת השמאי ויש לך אפשרות להוכיח זאת תקבל הנחה של 10%),עלויות ההובלה וההוצאות הנלוות לכך כמו מס קנייה למשל.

(תלוי בהתאמה בין מדינת הייצור של הרכב והמדינה שאתה מייבא ממנה והאם לאותה מדינה יש הסכם סחר מסודר עם ישראל כאשר אם אתה עונה על כל התנאים המכס יהיה בסך 112.5 ואם לא מתקיים אחד מהתנאים אז המכס יהיה בסך 127%), לכל זה תוסיף את המע"מ.

כך שיוצא שאם קנית רכב ב 1000$ שמחירו לפי המחירון אמור להיות 3000$ למשל, עלה לך להוביל אותו לארץ 500$, תצטרך לשלם למדינה סכום שמשתכלל בסביבות 150% מהסכום הכולל שבו קנית את הרכב במחיר שנמוך ב10% מהמחירון והובלת אותו ארצה (כולל המכס בהנחה ששילמת את התעריף הגבוה, כולל מיסים וכו' - בהערכה גסה כמובן, לזה תוסיף עלויות בירוקרטיה כמו שאני אוהב לקרוא להם - כל מיני עלויות של טפסי שחרור, תקינה וכו' - בסה"כ בין 3-4 אלף ש"ח) וזה כמו שביקשת, מבלי לדבר על רישוי והעלאת הרכב לכביש.

DOESN'T WORK HARD

פורסם

"מישהו שם למעלה עוד לא מבין שמכונית בייחוד אספנות נועדה להנאתו של בעל המכונית" - ואללה - זה נכון גם לגבי סירות מנוע, ג'ט-סקי, מטוסים פרטיים ויאכטות. בוא ונפטור ממכס גם אותם...

לטעמי ישראל היא מדינה מתקדמת מאד - למרות בעיות ביטחון, רווחה, קליטת עלייה וכו', המדינה מצאה את תשומת הלב לחקוק חוק מיוחד שמפלה לטובה קבוצה קטנה יחסית של אנשים

משוגעים שאוהבים מכוניות ישנות. על מה בדיוק יש לנו להתלונן?...

,תיקון קל קובי

המכס בברזיל נועד להגן על תעשית הרכב המקומית, רוב המכונית בברזיל מיוצרות בברזיל.

הארץ הקודש אין תעשית רכב(ת"ער לא נחשב) וגם עליהם מטילים מכס

אז מה?.....על מה המכס מגן?

דבר שני,

כשאתה אומר שאתה לא מכיר מדינה מערבית שאין בה מכס על יבוא למה אתה מתכבן?

יש מכס ויש מכס.....על ארהב שמעת?

המכס הוא 2.5% על כל רכב נוסעים, וממה שכתוב בקבלה, לא ממה שהמוכס חושב שזה שוה+משלוח

זה נשמע קצת שונה, לא?

סלח לי על העברית המחורבנת שלי....להגנתי זה אפילו לא שפה שניה בשבילי....היא שפה שלישית.

פורסם

יבוא הרכב במדינה שלנו נשלט על ידי 18 יבואנים מדושני עונג. על כל יזמת סוכניות ליבוא רכב אישי הם מגלגלים עינים ,זועקים לשמיים אצים רצים לרשויות השונות בכל מיני טענות שונות ומצחיקות ובסוף הרשות מתקפלת לפניהם והם ממשיכים לחגוג באין מפריע על הגב שלנו.

פורסם

יכול להיות שאתה צודק, אבל אין לזה קשר לפורום אספנות.

תפתח על זה בבקשה דיון בפורום הכללי.

קובי

מנהל הפורום

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7083 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...