Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7083 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני יודע שזה לא אספנות אבל הרבה מאוד מאנשים שכניסו את רכבם מחו"ל נמצאים דווקא כאן ואולי יוכלו לעזור במספר שאלות.

ידוע שייבוא מכוניות קיט אסור לארץ מה הוא הדין לגבי לימוזינה שהוארכה בסדנא שמתמחה בזה ולא במפעל האם? מי בעצם נחשב היצרן של הרכב ?

האם יש הגבלה על כמות המושבים ברכב שאפשר להביא ? אם כן איך יחשב המושב הארוך שנמצא לאורך הדופן?

האם מותר של ייבוא אישי של רכב ע"י חברה? איך ומי מעריך את שווי השוק של הרכב בארה"ב כדי לבדוק האם חשבונית הקניה שאותה אני מציג היא לגיטימית?

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם

לגבי השאלה הראשונה שלך, זה אסור.

הרכב צריך להיות תואם באופן מדוייק למספר ה VIN שלו, מספר VIN הוא מספר שניתן לרכב בידי החברה המייצרת שבו רשומים כל הפרטים בקשר לרכב ומכלוליו.

מכאן, ניתן להבין שאי אפשר לייבא לימוזינה מוארכת - משום שזו לא תואמת לאופן יציאתה מהמפעל ובוצעו בה שינויי מבנה.

כמו כן, לא ניתן לייבא רכב שהוחלף בו מנוע למנוע של דגם אחר וכולי וכולי.

הרכב, צריך להיות תואם למצב (מבחינת מכלולים) שבו יצא משערי החברה.

לא הבנתי את שאלת הייבוא ע"י חברה.

בקשר לשאלה האחרונה - שווי הרכב מוערך בידי מחירון שנמצא בידי שמאי המכס, בשכלול של הערכת שמאי לירידת \ עליית הערך (לדוגמא אם ברכב יש מכות \ חלודות זה מוריד מהערך, במידה וברכב יש מכלולים משפרים זה מעלה את הערכת המכס) בנוסף למס קנייה ועלויות הובלה.

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם

אני לא יודע לגבי היבוא, אבל חשוב שתכיר שקשה מאוד עד בלתי אפשרי לקבל כיום התר להסעת נוסעים בתשלום, ולפני שאתה רץ לייבא את הלימוזינה, שכנראה מיועדת למטרה זו, תנסה לקבל את ההתר המיוחל. אם תרצה אצרף קובץ תקנות בנושא.

סתם שתדע, באופן כללי ביותר, אתה יכול לקבל אישור רק אם יש לך חברה להשכרת רכב (פתיחת חברה כזו מצריכה 30 כלי רכב לכל הפחות) או להפוך את הלימוזינה לרכב אשכול.

שחר

נ.ב. אם מישהו מכיר אחרת אשמח לשמוע, גם לי עלה הרעיון בראש בעבר.

פורד אנגליה 1963 95% מושלמת

פיז'ו 304 קבריולט 1973

מועדון פורד אירופה

פורסם

ממה שאני יודע..

בזמנו משרד החוץ הוציא למכירה מספר מכוניות וולוו לימוזין, ואז בדקתי קצת את הנושא.

ממה שנאמר לי, המכוניות האלה לא הפכן ללימוזינה בחברת וולוו אלא נשלחו ליצרן אחר אשר זאת המומחיות שלו.

ראיתי את המכוניות האלה ולא צריך להיות איש מקצוע כדי לראות שבעצם לקחו מכונית שלמה, חתכו, הוסיפו וחיברו.

המכוניות האלה נמכרו עם טופס בדיקה שציין במפורש חיבורים וריתוכים בשילדה.

כמו כן המנוע שהיה, היה הסטנדרט של וולוו, והתברר שהיה לו קשה לסחוב מרכב כזה.

אגב, הלימוזינות האלה היו בנות 7 ונמכרו ב-100,000-150,000.

אני מניח שיש פתרון ליבוא לימוזינות, הרי יש בארץ לא אחת ולא שתיים שהן לא רכב אשכול ומשמשות לכל מיני אירועים פרטיים כמו חתונות.

כנראה שהפתרון יצריך אותך לכתת רגליים עד למשרד הרישוי כדי לברר.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

בזמנו משרד החוץ .

הרבה דברים השתנו מאז ועד היום, כיום - משרד התחבורה לא מתיר לרכבים שעברו שינויי מבנה לנוע על כבישי מדינת ישראל.

DOESN'T WORK HARD

פורסם

מי הוא הגורם המוסמך (במשרד התחבורה או משרד הרישוי ) שיוכל לענות לי האם הייבוא אפשרי. שכן יש הרי לימוזינות בארץ שהבואו בשנים אחרונות .

פורסם
מה זה בדיוק רכב אשכול?

תודה מראש,

עידן.

רכב שמיועד להסעה של תיירים, אשר נהגו הוא מדריך תיירים מוסמך, בעל רשיון להדרכת תיירים לפחות 3 שנים.

בטח יצא לך פעם לראות רכב (לרוב מרצדס או וולוו בצבע שחור או לבן) עם מדבקה על הדלת בצבע אדום של שני אנשים מחזיקים אשכול ענבים. אז זה זה.

ולפותח השרשור, טלפן למשרד התחבורה (אני לא זוכר את הטלפון, בטח קיים באתר שלהם) ולא למשרד הרישוי, שם תשאל את המרכזנית שתעביר אותך לעוד איזה גורם שספק ידע ספק לא.

פורד אנגליה 1963 95% מושלמת

פיז'ו 304 קבריולט 1973

מועדון פורד אירופה

פורסם
.

בטח יצא לך פעם לראות רכב (לרוב מרצדס או וולוו בצבע שחור או לבן) עם מדבקה על הדלת בצבע אדום של שני אנשים מחזיקים אשכול ענבים. אז זה זה.

:shock:

נשבע לך, שעד לפני כמה דקות חשבתי שאלה רכבים של יקבי "כרמל מזרחי".

טוב לדעת,

תודה רבה!

מאזדה 6 06' ופורד פיאסטה 89 ללוחמה עירונית.

פורסם

לצורך העניין, מספר הטלפון של משרד הרישוי הינו - 370-704-1700,

לכותב שציין שיובאו לימוזינות בשנים האחרונות, תוכל לייבא לימוזינה ללא כל בעייה וכמו כל רכב רגיל - בתנאי שהיא יוצרה כלימוזינה, לעומת זאת, רכב שכזה -

hummer-h2-limousine.jpg

לא תוכל לייבא.

DOESN'T WORK HARD

פורסם

תודה לכל העונים . אני לא חושב שפורד מייצרת town cars בתצורת לימוזינה במפעל שלה (תקנו אותי אם אני טועה) ובכל זאת הן הלימוזינותה הנפוצות בארץ(האמיתיות לא וולו 6 דלתות)

פורסם
הרבה דברים השתנו מאז ועד היום, כיום - משרד התחבורה לא מתיר לרכבים שעברו שינויי מבנה לנוע על כבישי מדינת ישראל.

בזמנו= שנת 2004.

לא חושב שמשהו השתנה כל כך מאז בתחום הזה, בפרט שבמקום ההוולוו 960 לימוזין שנמכרו, הביאו לארץ 6 וולוו S80 כמובן לימוזינות, כמובן גם הן עם ריתוכים בשילדה.

אם הלימוזינות האלה הגיעו בסופו של דבר לארץ, הן כמובן קיבלו אישור משרד התחבורה. אל תשכח שטסט הן עושות כמו כל מכונית אחרת בישראל.

ממה שהבנתי, יש מפעל שממוחיותו בהפיכת כלי רכב ללימוזינות. כל יצרן שאין לו פס יצור נוהג להפנות אליהם.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

ממה שהבנתי, יש מפעל שממוחיותו בהפיכת כלי רכב ללימוזינות. כל יצרן שאין לו פס יצור נוהג להפנות אליהם.

אכן. לא זכור לי שם החברה, אך הם היצרן הראשי של וולווים מיוחדים, לא רק לימוזינות. הלימוזינות שלהן מגיעות ב-3 בסיסי גלגלים סטנדרטיים (אלה שבארץ - הארוך ביותר). בנוסף, החברה מציעה מיגון לרכבים וגם מנועים משופרים שלא מוצעים לקהל הרגיל.(למשל, מנוע כפול טורבינות בסדרה 740...).

ד"א, אני בזמנו ראיתי בין 25 ל-27 940 לימוזינה של משרד החוץ. כן כן, שיירה. אז לכל המעוניינים - עדיין יש סיכוי.

וקוקה - אני מפעם לפעם רואה לימוזינות ע"ב אמריקאיות במצב נסיעה למכירה...

Spirit In The Dark

פורסם

תראה, אם זה ככה אז יכול להיות שזה שונה -

במידה והשינוי מבוצע במפעל מסודר "תחת" פס הייצור של אותו דגם, הוא בטח מוכר בידי משרד התחבורה.

התשובה שנתתי לו מתייחסת לרכבים שיצאו מהחברה כ Hummer H2 לדוגמא, ועברו הסבה ללימוזינת Strech בסדנא פרטית בארה"ב או מדינה אחרת, רכב כזה - לא יאושר בארץ.

DOESN'T WORK HARD

• תוכן חדש...