Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7088 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מכיוון שלא יצא לי להתקל בתופעה אישית (למזלי ולשמחתי, שלא תבינו אותי לא נכון :wink: ) ולמרות זאת שמעתי עליה רבות, רציתי לדון איתכם בנושא זה כדי לקבל יותר מודעות לנושא ולדעת כיצד להישמר ממנו.

מי כאן נפגע מתופעה זו?

הרי זו גניבת רכב לכל דבר, ואין זה משנה אם הגנב הנבזה גנב את הרכב במטרה "לשחוט" אותו לחלקים, להשתמש בו או לנצל את הברזל שממנו הוא עשוי ולכן צריך לנקוט צעדים.

מה הם חושבים לעצמם? גונבים רכב וחותכים אותו לחתיכות?, במידה ונגנב לכם הרכב - ואתם רואים אותו לאחר פרק זמן זרוק במגרש גורטאות כאשר שיסעו את קרביו, מה אתם יכולים לעשות?

הרי זו גניבה לכל דבר כמו שאמרתי, אבל נגד מי מגישים את התלונה במשטרה? וכיצד ניתן להישמר מהתופעה ולנקוט צעדים כדי לא ליפול לה קרבן?

אודה לכל מי שישתף חוויות, טיפים וכו' למעני ולמען כל חובבי האספנות באשר הם.

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם
הרי זו גניבת רכב לכל דבר, ואין זה משנה אם הגנב הנבזה גנב את הרכב במטרה "לשחוט" אותו לחלקים, להשתמש בו או לנצל את הברזל שממנו הוא עשוי ולכן צריך לנקוט צעדים.

מה הם חושבים לעצמם? גונבים רכב וחותכים אותו לחתיכות?, במידה ונגנב לכם הרכב - ואתם רואים אותו לאחר פרק זמן זרוק במגרש גורטאות כאשר שיסעו את קרביו, מה אתם יכולים לעשות?

הרי זו גניבה לכל דבר כמו שאמרתי, אבל נגד מי מגישים את התלונה במשטרה? וכיצד ניתן להישמר מהתופעה ולנקוט צעדים כדי לא ליפול לה קרבן?

בוקר טוב, היתעוררת? אתה חי בישראל, אחת המדינות שהכי מפרגנות לאנשים שעוברים על החוק בקביעות... רוצחים ואנסים מישתחררים אחרי מיספר שנים מועט בכלא, גנבים ניכנסים לתקופות עוד יותר קצרות... כמובן חוץ מכאילו ששימשו כתקדים "למען יראו ויראו" (ע"ע רוני ליבוביץ).

"ניבחרי העם" מועשמים כבר יותר מ 10 שנים ברציפות בל מיני מעשים פליליים, בין אם הם גניבה או "סתם" עברות מין. גן עדן-גן חיות.

וכמובן התירוץ הוא "אין לנו מקום בבתי הכלא". לדעתי, צריך להישתמש בפיתרון הרוסי, אין מקום בכלא? מדללים! :roll:

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

מי שאשם זו הכנסת...החוק בישראל (בניגוד לארה"ב) אינו עומד לצד אזרחים

השומרים על ביתם/רכושם

ונראה מה יהיה עם היורה ממיתר....

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
פורסם
מי שאשם זו הכנסת...החוק בישראל (בניגוד לארה"ב) אינו עומד לצד אזרחים

השומרים על ביתם/רכושם

ונראה מה יהיה עם היורה ממיתר....

אין צורך "ליראות מה יקרה"... במיקרה בטוב הוא יקבל איזה 6 חודשי מאסר בפועל, המשק שלו לא יתפקד כי הוא ומישפחתו יוציאו סכומי עתק על עורכי דין כדי "ליקנות את חירותו". במיקרה הרע, הוא יקבל יותר, על הריגה, משהו כמו 5-10 שנים, המשק יפשוט את הרגל, המישפחה תרד מנכסיה וכו'... חבל, אבל זוהי המציאות!

ע"ע אותם חקלאים שהיתמודדו, בצורה יפה לדעתי, עם גנבי הבקר ברמת הגולן. אותם אנשים שעשו את מלאכת המישטרה נישפטו וניפתחו נגדם תיקים במישטה, תקופות מאסר וקנס כספי גבוהה.

וזה לאחר שאוזלת היד של שילטון החוק והסדר פשטה את הרגל (ואת היד)!

עצוב :|

גילי

פורסם
וזה לאחר שאוזלת היד של שילטון החוק והסדר פשטה את הרגל (ואת היד)! כן וזו בדיוק הסיבה , כי המשטרה יודעת שהיא לא יכולה לעזור (גם בעיר , ובוודאי במקומות ספר) ולכן היא מפחדת מתקדים שאנשים יקחו את החוק לידם

עצוב :|

גילי

והעובדה העצובה היא שהיה כבר פעם שבדואים הרגו/או פצעו קשה מישהו שניסה לעצור בעדם , מלגנוב באיזשהו משק ליד אשקלון .

ועדיין לא עושים שום דבר.

חוץ מלשמור על רכושך ולהתפלל שלא יקחו אין לך שום דבר מה לעשות ואף אחד לא יגן עליך , ואם תלך להתלונן כולנו יודעים מה יעשו בתלונה שלך

בברכה יהודה

בברכה יהודה

פורסם

נכון, צריך לפטר את כל השוטרים, לשלם למישהו אחר 4300 ש"ח לחודש ושיעבוד משמרות שבתות חגים, יפצע, יהרג ויתן דמו על משמרתו, או ליבא שוטרים מתילאנד ורומניה, ממילא המשטרה לא עושה כלום, יוצב שוטר על כל גרוטאת רכב לאלתר-רן

police-voiture.jpg

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

לא אמרנו את זה, ואתה מוציא דברים מהקשרם, כשאתה בא למישטרה ורוצה ליפתוח תלונה על משהו, נניח תקיפה, מה היחס שתקבל, אם נניח אתה לא מגיע על אלונקה ואתה לא אישה? אני אתן לך דוגמא (שאני בטוח שאתה זוכר) פרצו לאימא של אישתי לבית, הגיעו שוטרים, ומז"פ, ואחרי איזה חצי שעה של לגימת קפה איכותי ועוגיות תוצרת בית, הלכו כלעומת שבאו בתרוץ "אין כאן מה לעשות"...

אין ספק שלהיות שוטר זה קשה, לא מתגמל ודי "חסר זוהר" אבל השינוי אמור להתחיל ביחס.

חוץ מזה, האשמה לא מוטחת בשוטר הפשוט שאמור לבצע את המעצר אלא ברשות המחוקקת שנותן לגיטימציה לפשיעה ע"י עונשים קלים מאוד. כאן מגיע אלמנט התיסכול, שוטר שעצר עבריין ורואה אותו חודש אחרי זה משוטט ברחובות ומחפש את הקורבן הבא ניהיה מתוסכל - וזה מובן ביותר, גם אני הייתי מאבד את המוטיבציה.

האשמה ב"סעיף הזוהר" באב כהקרנה ישרה של "מה הציבור חושב על המישטרה", ובינינו, יחסי הציבור של המישטרה לוקים בחסר. מאוד.

השוטר הישראלי ניתפס כאנלפבת, חסר דעת, שלא היה יכל לימצא משהו יותר טוב לעשות עם עצמו. שנינו יודעים שכיום זה ממש לא נכון, מיבחני קבלה למישטה הם לא עניין של מה בכך.

עם זאת, על מפקד המישטה חובה לדאוג שהאירגון שאותו הוא מפעים למען הציבור יראה כמו אירגון שבאמת עושה את מה שהוא אמור לעשות "לשרת ולישמור". אני יכול לתת מיליון דוגמאות על ניצול לקוי של כ"א, ביזבוז, שחיתות וכו', אבל אין לי כוח וזו לא הבמה. הדימוי של כל אחד מאיתנו ניגזר מ"מה אני חושב על עצמי" שזה ניגזר מ"מה אני חושב שחושבים עלי". וברגע שאתה חושב שכולם חושבים שאתה דפוק, אתה מתחיל להיות באמת כזה!

הדיון הזה בא וממחיש את אוזלת היד של כל שילטון החוק והמישפט בארץ ולא אמור להיתמקד במישטרה או בשוטר הבודד שברוב המיקרים כן עושה את המוטל עליו ולפעמים משלם על כך בחייו.

גילי

פורסם

בוא ואספר לך על שוטרי מז"פ-75 אחוז מהם עבור טיפול נפשי כלשהו לאחר סידרות הפיגועים בי-ם שעסקו בזהוי גופות חללים, חלק גדול מהם עזב את התפקיד- הם צריכים במשך ימים להתעסק בחומרים כימיים וציוד מיושן שלא ברור מה הנזק שהוא גורם להם, רובם בעלי תואר מקצועי שאינו מקנה להם הטבה במשכורת למה? ככה...עובדים משמרות חגים ושבתות ללא תמורה ראלית במשכורת גלובלית עוגיות ונס קפה שיהיה להם לבריאות, ואם אמר לך איש מקצוע (טכנאי זהוי זה מקצוע) שלא ניתן להוריד ט.א מחלון רטוב מטל, או שאין מה לעשות, עשרות עבריינים מוכרים נימצאים ברשות הפלסטנאית טביעות האצבע שלהם מככבת בפריצות ואין דרך להגיע אליהם... אני בטוח שהוא יודע על מה הוא מדבר...היום כאשר הספורט הלאומי לרדת על אוזלת היד של המשטרה שוכחים בדרך המון דברים, נוספים לא חוכמה גדולה לדחוף מישהו לקו העימות ללא כלים ואפשריות ואח"כ להניף אצבע מאשימה לעברו, אגב יש היום ילדה קטנה שמחכה שאבא יחזור מהמשמרת כי הוא הבטיח לה דובי כשיחזור, אבל אבא שלה בבית חולים, ולא בטוח שהוא חוזר הביתה, כי הוא רדף אחרי גנבים...

פורסם

רן, זו בדיוק הבעיה! זה בדיוק מה שקורה, כשיש הוזלת היד הכללית וזלזול ב"צד הנפגע" לטובת ה"צד הפוגע"! הרי, לו היה אותו שוטר מסכן יורה בגנב- היו היום שופטים אותו על הריגה, שימוש בלתי מוצדק בנשק, ועוד שד יודע מה! בדיוק כפי שמאשימים היום אדם, שבסה"כ הגן על רכושו, וסביר להניח שגם על חייו וחייהם של יקרים לו- ברצח! אפילו לא בהריגה- ברצח!!! מה אפשר להגיד על זה?!

אז, מה שאנשים כאן אומרים- לא אמור, חס וחלילה, לפגוע בשוטרים, שעושים את העבודתם נאמנה- והדוגמה המצויינת היא שוב אותו השוטר, ששילם על כך, שעשה את העבודתו בפציעתו, וכולנו תיקווה, שיבריא ויביא לילדה שלו את הדובי- לא, הבעיה כאן עם "המערכת", שבה ל"טובים" אין כל יכולת להילחם ב"רעים"!

אגב, התשובה להשואל בהתחלה- מה לעשות, אם ראית את הרכב שלך זרוק באיזו פירוקיה- אז, אם תכנס לשם, סביר להניח, שתוגש נגדך תלונה ע"השגת גבול", ואתה עוד תצטרך לשלם "נזקים" לגנב "המסכן"! זה לא מרגיז?!!??!?:evil:

ושוב, רן- אף אחד כאן לא בא לזלזל ב"זרוע המבצע"- אבל, אין לכם מה לעשות, תסכים איתי, כאשר קושרים לכם את הידיים! וזה, שאתם מקבלים משכורות מינימום, ועובדים 24/7- זה רק תעודת עניות למדינה, שככה מזלזלת באנשים, שעושים את העבודה!

וזה, שיש שוטרים חארות- אין מה לעשות, בכל מקום, שיש לפחות אשליה של כח- יש כאלה, שישתמשו בו לרעה, אף אחד כאן לא מתוון לעשות הכללות...

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם
נכון, צריך לפטר את כל השוטרים, לשלם למישהו אחר 4300 ש"ח לחודש ושיעבוד משמרות שבתות חגים, יפצע, יהרג ויתן דמו על משמרתו, או ליבא שוטרים מתילאנד ורומניה, ממילא המשטרה לא עושה כלום, יוצב שוטר על כל גרוטאת רכב לאלתר-רן

police-voiture.jpg

לא רנציק,לא צריך לפטר את כל השוטרים,רק את הפסולת,וכזו לא חסר גם במשטרת ישראל,אתה יודע אני יודע,ואפילו יש עוד כמה שיודעים,כל יום מחדש אני מתפלל לא להכנס לכזה מצב שבו אתפוס גנב, שובר חלונות,או פסולת אנושית אחרת, הואיל וברור שלא אעמוד מנגד,מצבי על כן יהיה דומה לזה של החקלאי,הוא במקום לקבל תעודת הוקרה הוכנס למעצר,איש שקם ועשה מעשה,וזו לא פעם ראשונה שם,זה הפך למגפה,אבל,אם לא היה נעצר עוד מקרה או 2 כאלה הלקח היה נלמד,מה לעשות יש כאלה שלומדים רק בדרך הקשה,המצב היום הוא שרכושנו הפך הפקר,ואם אני תופס פורץ בלילה אחרי שהתעוררתי בבהלה,איך אדע אם הוא חמוש,ואולי יש שם יותר מאחד,מה אז?לפי החוק מותר להגיב בעצמה שלא תעלה על העצמה בא הותקפתי,נו באמת,נלך למדוד את העצמה,במילים פשוטות גם חיינו הפכו להפקר למעשה צריך לחכות עד שנותקף ורק אז להגיב מה שברוב המקרים עלול להיות מאוחר, אולי לא כל האשמה על המשטרה,אבל,אנחנו חיים במדינה בה הפשע כן משתלם.

שלך כתמיד-זאב

zeev

פורסם

רן,

תנסה להפריד בין העובדה שרוב השוטרים עושים במלאכה מעל ומעבר למה שהם משתכרים (אם בכלל אפשר לשלם למישהו על דברים מסויימים ששוטרים עוברים...), לבין העובדה שהגוף הגדול הזה שנקרא משטרה - פשוט לא ממלא את תפקידו בצורה מספקת.

השורה התחתונה - למרות שבאמת רוב השוטרים נטחנים על ימין ועל שמאל , השירות שהאזרח מקבל הוא על הפנים, ומה שנקרא "בטחון הפנים" מקבל דירוגי איכות נמוכים פעם אחר פעם.

הבעייה אינה של השוטר בשטח (שוב, בד"כ). היא של המפכ"ל,של השר וכיו"ב.

אני, כאזרח שרוצה לשמור על החוק, זקוק להגנת ולעזרת המשטרה נגד העבריינים.

כשאני נתקל יום יום בעבריינים (לאו דווקא משפחות פשע. גם אחד שחוסם לי את החנייה הוא עבריין), מספרם הולך וגדל, ומעשיהם עוברים בשתיקה ע"י המשטרה - מה שהמשטרה מסוגלת לתת איננו מספיק, ועם היד על הלב - גם אתה יודע את זה.

עם כל ההגבלות שמטיל החסד"פ, עדיין המשטרה יכולה לאמלל את חייו של מי שהיא מחליטה להתלבש עליו. זה לא נעשה בגלל הידיים הכבולות, אלא בגלל חוסר בידיים.

פורסם
החקלאי,הוא במקום לקבל תעודת הוקרה הוכנס למעצר

מצטער, אבל אני לא חושב שהיורה בדרום ראוי לתעודת הוקרה.

אני לחלוטין מבין את התסכול שלו, ואפילו את המניעים למעשהו, אבל אוי לנו אם אנחנו צריכים לתת תעודות הוקרה לאלה שנוטלים את החוק לידיהם - צודקים ככל שיהיו.

עם כמויות האמל"ח שמסתובבות בישראל, אבוי לנו אם תהיה לגיטימציה לירות בכל פורע חוק. המערב הפרוע יהיה בדיחה ליד ישראל.

התשובה היא לחלוטין הגדלת כח המשטרה (וייעולה) - ולא מתן אפשרות הקמת מיליציות מקומיות. ראו ערך לבנון.

פורסם

למרות שלא מינו אותי לדובר המשטרה, ולמרות שמדובר בפורום רכבים כמה מילים אחרונות בהחלט על הנושא:

יש לנו משטרה טובה-לא עוצרים על עבירת תנועה עם שוטגאן מכוון לראש כמו בארה"ב.

תופעת השוחד במשטרה אינה תופעה נפוצה-כמו במקומות רבים בעולם.

יש חריגות וחריגים מכל הסוגים.

יש עוולות ויש מגזרים מקופחים ויש עיוותים.

יש ריבוי משימות חלוקה לא צודקת ולא ברורה של משימות.

אין תקציב-אין ניידות, אין מספיק שוטרים, אין הרתאה.

המשטרה איבדה (והרוויחה) עם כניסת חוק המעצרים החדש, את היכולת האמיתית לפעול בנחישות.

אין לשוטר בשטח כלים אמיתיים להתמודד עם המשימה.

יש שוטרים שאינם מתאימים לתפקיד אבל אין אחרים.

אין גיוסים איכותיים למשטרה כי אף אחד לא מוכן להיות שוטר ומי שכן, בדרך כלל לא מתאים.

האמא היהודיה מעדיפה כל מקצוע אחר או בן מובטל, במקום בן שוטר.

אין בכי, אין נהיי, אין גיבוי.

יש הרבה שוטרים טובים, שמסתובבים היום בראש חפוי ואבל, על לא עוול בכפם.

אין וועד עובדים לשוטרים, והם המגזר הכי מקופח במשק.

בניידת יושבים היום במקרה הטוב, שוטרת שח"מ (שרות צבאי) ומתנדב.

ואני מנסה להבין עדיין, איך זה שבכל זאת ולמרות הכל, עדיין בטוח להסתובב בלילות, הדמוקרטיה נישמרת, והמצב טוב ממקומות אחרים.

פיתרונות ותשובות אין לי, הלוואי והיו.-רן

פורסם

זה בסדר,יש אנשים אשר עדיין לא מבינים את חומרת המצב בו אנו נמצאים,כתבתי גם מתוך ידע אישי,האמן לי מר שמר,אם חלילה לך היה כזה דבר קורה אין ספק שתגובתך היתה שונה,לבסוף זכור,החלאה הזו פוגעת בתשתית הכלכלית של המדינה,אותה מדינה בה הם אזרחים,והם חופרים מתחת ליסודות,וככאלה ראויים לכל עונש,זה שיצא מבית הסוהר, ואחרי חודש נתפש שוב הוא חסר תקנה,ודאי בחודש זה גם עשה כמה "חלטורות" אבל לא תפשו אותו.ערב טוב-זאב

zeev

פורסם

רן,

שים לב שלא האשמתי את השוטרים (באופן כללי) באיזשהו מהחוליים שמנית.

אני גם לא מקבל את תירוץ החסד"פ כסיבה - כמו שכתבתי, למשטרה יש עדיין מספיק אופציות, אם תרצה מספיק.

כמות המשימות פשוט גדולה על הכח הנוכחי של המשטרה, או לחילופין, הכח הקיים אינו מושקע במקומות הנכונים (מקרים נדירים,אבל קיימים).

אני מצפה ממי שמנהל את המשטרה לבוא ולדפוק על השולחן. כמו שהרמטכ"ל יודע לבוא ולדרוש אי-אילו מיליארדים, גם המפכ"ל צריך. ממש לא משנה לי אם אמות מקטיושה או מתאונת דרכים או פורץ שייכנס לביתי.

זאב- אני מבין היטב את המצב, האמן לי. כאחד שמתעסק גם עם הבטחון ביישוב חקלאי בדיוק מול אחת הנקודות הכי רגישות בקו התפר עם השטחים - אני נתקל פה ושם ובעוד כמה מקומות בטיפוסים הללו. גם הרחבת היישוב שמלווה בפועלים לא ממש עוזרת לשטח סטרילי.

ובכל זאת - תפקידה של המדינה הוא, בין היתר - להגן על אזרחיה, באמצעות חלק מאזרחיה.

באופן כללי, מדינת ישראל הולכת ומתפרקת מכל השירותים שנתנה בעבר לאזרחים:

בריאות (רפואה פרטית/בתשלום נוסף), מיגון (מכיר ממ"ד במקום מקלט ציבורי? אחלה סידור בשביל המדינה), בטחון פנים (שומר בכל חנות), ביטוח לאומי (קיצוץ כל קיצבה אפשרית לזכאים) ועוד ועוד.

אם נאפשר למדינה להוריד מעצמה את נטל ההגנה על האזרחים - לא רחוק היום בו היא תהיה מיותרת, כמדינה באופן כללי, וכמדינת העם היהודי בפרט.

• תוכן חדש...