Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7075 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לאחר הודעה שכתב כאן קובי(סו) לפני כמה ימים על כך שרכשתי פורד, אתמול נסגרה העסקה באופן סופי והפורד מצאה את דרכה אל ביתה החדש :)

קצת פרטים....

הרכב המדובר הינו פורד פיק-אפ שנת 1937, מגיע במקור עם מנוע V8 FlatHead בנפח 3156 סמ"ק, הספק של 85 כ"ס ויחס דחיסה אופייני לתקופה, של 6.30:1.

הרכב נרכש על-ידי אורי סהר לפני שנים מספר והחל תהליך שחזור, אשר כלל פירוק הרכב לרמת הבורג, שיפוץ השלדה, הקבינה, הארגז ומכלולים נוספים. כל החלקים אשר אינם חלקי גוף הרכב עברו תהליך ציפוץ אבץ (כן כן, התהליך האהוב עליי :)) ואוחסנו בארגזים. המנוע נשאר כ"חתיכה" אחת מחוץ לרכב, מחובר לתיבת הילוכים ידנית בת 3 מהלכים.

מזה זמן מה "שמתי עין" על הרכב, אשר מבחינתי הינו פוטנציאל מושלם לפרויקט הוט-רוד, אשר משמעו לאלו שקצת פחות בקיאים באקזמלפרים, מכוניות אשר קווי המתאר הכלליים שלהן הינם כאלו של המקוריות, אך שינויים רבים מבוצעים בהם בכל הקשור לגוף הרכב, לרבות החלקת קיצוץ סנטימטרים רבים מגובהו של הגג, הנמכת הרכב באמצעות קיטי הנמכה, החלפת מכלוליו המכננים כגון הסרן האחורי לכזה מודרני, מנוקל וחזק, החלקפת מערכת הבלמים למודרנים, גם היא מנוקלת (מלשון ניקל כמובן) ומשופרת וכמובן, מנוע V8 אימתני, אשר יפיח חיים בקלאסיקה המתגלגלת.... כל השינויים הללו הינם Custom וכל משפץ פרויקט היטרוד עושה אותם על-פי ראות עיניו וטעמו הוא, תחת קווי מתאר כלליים.

כמובן, שתוכניתי לגבי הרכב הנ"ל הינה הפיכתו להוטרוד... ברור לי כי מייד יקפצו שוחרי המקוריות (ירון פרץ מה שלומך? שבוע טוב גם לך ;-)) ויאמרו שזאת השחתה של מכונית קלאסית ועוד כל מיני מילים בסגנון, אך אחזור ואומר, איש איש ומכוניתו וטעמו הוא... אני אעשה ואעצב את המכונית כפי שלדעתי היא צריכה להראות וכמובן, לנסוע ולהתנהג :)

מה שכן... אני לא אתחיל מיד עם הפרויקט הנ"ל, שכן יש לי את פרויקט ה-TTS לסיים (מעוניינים בעדכון?) ועוד כמה שפצורים לשברולט נובה, לאחריו. משמע, מספר שנים עד תחילת העבודה על הרכב, אך כמובן ששלב אגירת ורכישת החלקים, מתחיל כבר עכשיו... :)

קצת תמונות מתהליך העברת הפורד לבית החדש (תודה רבה רבה רבה לאיתן קליינמן, גרריסט בחסד עליון שיודע לחלוטין איך צריך להתנהג עם רכב קלאסי ואשמח להמליץ עליו: איתן - 0522529055).

שבוע טוב לכולם,

ליאור.

אני מתחיל מהסוף... כך נראה הרכב רגע אחרי הגעתו, לפני הכנסתו למחסן לאחסון (כאמור, כל החלקים אשר אינם חלקי פח, נמצאים בתוך ארגזים, בארגז של הפורד :)):

P1010561.jpg

אורי סהר נפרד לשלום מהפורד, ברגע אחרון של חיבור:

P1010547.jpg

כמו שאני אוהב... כל החלקים נמצאים בארגזים, מוכנים לצביעה ועבודה, לאחר תהליך ניקוי חול וציפוי אבץ:

P1010545.jpg

כך נראה פנים הרכב, לאחר שיפוץ ושחזור הפח, כמעט מוכן לצביעה ותחילת הרכבה (הרצפה נמצאת גם היא בארגז הפורד):

P1010542.jpg

עושה פוזות:

P1010557.jpg

כמה דוגמאות לפרוייקטי הוטרוד של רכב זהה מחו"ל... אני אפרסם כאן בקרוב סקיצות ושרטוטים של התוכנית שלי:

אישית אני פחות אוהב את הלהבות... אבל זה חלק ממסורת ההוטרוד לצורך העניין :)

P1010569.jpg

P1010576.jpg

חלומות נועדו להתגשם

http://www.BackOnTwo.com

• תגובות 95
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

עכשיו רק חסר הקעקועים..........8)

מזל טוב!!!!! גם על הרכישה וגם על הציונות! כן כן ציונות!!!

ובכלל כל האוטו הזה פשוט צועק HOTROD...

למרות שהייתי משאיר אותו ככה דוחף על גאנטים ומנוע רצחני ושני באקטים...

מישהו אמר פה RAT?

If you don't chew Big Red, then f-*bleep* you.

פורסם

הרכב מקורו בארץ או שאורי סהר ייבא אותו על מנת לשפצו,ואם אפשר לדעת כמה ספרות יש בלוחית הרישוי של רכב משנת 1937.

GMC SAFARI 4.3 1989

CHEVROLET CORSICA 1995 2.2

לשעבר בעליה של פונטיאק לה מנס 1974 5.7 שנמכרה בצער עקב קניית דירה.

פורסם

ליאור,

דעתי האישית היא שאין מקום להודעה הזו בפורום אספנות. אמרתי את זה בעבר בשרשור קודם שפתחת בנושא, ואז זה היה דיון תיאורטי אקדמי.

כאן זה כבר לא תיאורטי. אתה אשכרה הולך לחלל, לרצוח ולרטש מכונית שהיתה בת 11 כשהמדינה קמה.

מדינה דמוקרטית. זכותך.

אני גם מודע לכך שלדעתך אתה עומד לעשות לה רק טוב.

גם כן זכותך.

אבל זה צורם לי מאוד כשאתה מתרברב בתוכניותך בפורום הזה, שלא מעט אנשים בו נחרדים מהרעיון ומצטמררים מהמחשבה על הביצוע.

הוט-רוד זה הדבר הכי רחוק מאספנות שיכול להיות. זה כמו שתיכנס לפורום של אנשים שתחביבם הוא שימור מורשתו של דה-וינצ'י, ותספר שקנית את המונה-ליזה, ואתה עומד להוסיף לה שפם, כי ככה היא היתה צריכה להיות לדעתך.:-(

זכותך לעשות זאת, אבל אתה יכול להיות יותר מתחשב, ולהוציאה להורג בלי מצלמות.

פורסם

:mm_yeah:

מסכים עם כל מילה.

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם

לארנון וירון, את האמת - גם אני לא רואה את עצמי מבצע שינוי כזה דרסטי בכל רכב אספנות שיהיה בבעלותי, מכיוון שגם אני מוצא אותם יותר יפים ככל שהם מתקרבים למצב שבו יצאו משערי החברה.

אמנם, באם עולה על רוחו של ליאור להכניס קצת מודרניזציה לרכב, זו זכותו כמו שאמרתם.

ארחיב ואומר, שאני נלהב לראות את הפרוייקט - למרות שלא הייתי עושה כך בעצמי.

לכל אחד יש השקפת עולם משלו, וגם אם של ליאור נוגדת את שלי אני עדיין שמח לראות שקיימת מוטיבציה שכזו באנשים ומצפה לראות התקדמות בפרוייקט - כבוד דעתו של אדם במקומה מונח, גם אם היא נוגדת את שלי.

לכן, לפחות לדעתי - השרשור יותר משייך לפורום האספנות.

שכן, אם אלך לפי קו המחשבה שלכם - עצם העובדה, שבני למשל - שם בסטאנג שלו כיסאות של פיאסטה מהווה חילול בוטה של הרכב מכיוון שהיא נוגדת את האוטנטיות של הסביבה הפנימית שלו.

כל אדם רשאי לבצע שינויים ברכבו, בין אם זה למטרת המראה הכללי של הרכב, נוחות או ביצועים - ואני חושב שאני יכול להגיד בבטחון שהרבה אנשים בפורום הזה כולל אנוכי יהיו שמחים לצפות בהתקדמות מהצד.

לליאור -

מעניין אותי כיצד אתה מתכנן להילחם בבירוקרטיה המתישה של המדינה בכל הנוגע לשינויי מבנה? הרי HOTROD שלא בוצעו בו ניסורים אימתניים, אינו HOTROD בעצם :wink:

ובקשר למנוע, האם זה אפשרי להתקין ברכב מנוע של דגם אחר \ יצרן אחר? (למיטב ידיעתי לא), במידה ואני צודק - אתה מתכוון להחליף את המנוע בכל זאת או לשפר את הנוכחי? (כמובן שקראתי מה שכתבת בהודעתך המקורית, אמנם מכיוון חוסר ההתאמה לחוק זהו בהחלט נושא שיש לחשוב עליו הלאה).

בהצלחה! מקווה לראות תמונות ועדכונים נוספים משאר השלבים (בתקווה שיבואו בקרוב) - בן.

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם

מה שכן... אני לא אתחיל מיד עם הפרויקט הנ"ל, שכן יש לי את פרויקט ה-TTS לסיים (מעוניינים בעדכון?) ועוד כמה שפצורים לשברולט נובה, לאחריו. משמע, מספר שנים עד תחילת העבודה על הרכב, אך כמובן ששלב אגירת ורכישת החלקים, מתחיל כבר עכשיו... :)

זה יוצא לפני או אחרי פרוייקט האסקורט? :shock:

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

ידידי שומרי המקוריות,

מה שאני עושה אינו "תקדים" כידוע לכם. בכל פורום חובבי מכוניות קלאסיות בעולם, בכל מועדוני רכב בעולם, ישנם אלו אשר בוחרים לשפץ את הרכב באופן שונה מהמקורי. אולי בישראל העניין יותר בולט בשל מיעוט האקזמפלרים בארץ, אך כאמור, בחרתי בדרך מסויימת שהיא לדעתי הדרך המוצלחת ביותר לשיפוץ הנ"ל. אין בכתיבת הודעתי משום התרברבות בתוכנית השמדת המקוריות, אלא בדיוק כפי שאני משתף את חברי המועדון והפורום על נושאים כאלו ואחרים בנושאי רכב קלאסי, אם שלי ואם בכלל, כך גם הפעם.

אני יכול לרשום עוד הרבה, אך זה רק יתסיס את הלך הרוח ולכן, אשתוק :)

ליאור.

חלומות נועדו להתגשם

http://www.BackOnTwo.com

פורסם
ליאור,

דעתי האישית היא שאין מקום להודעה הזו בפורום אספנות. אמרתי את זה בעבר בשרשור קודם שפתחת בנושא, ואז זה היה דיון תיאורטי אקדמי.

כאן זה כבר לא תיאורטי. אתה אשכרה הולך לחלל, לרצוח ולרטש מכונית שהיתה בת 11 כשהמדינה קמה.

מדינה דמוקרטית. זכותך.

אני גם מודע לכך שלדעתך אתה עומד לעשות לה רק טוב.

גם כן זכותך.

אבל זה צורם לי מאוד כשאתה מתרברב בתוכניותך בפורום הזה, שלא מעט אנשים בו נחרדים מהרעיון ומצטמררים מהמחשבה על הביצוע.

הוט-רוד זה הדבר הכי רחוק מאספנות שיכול להיות. זה כמו שתיכנס לפורום של אנשים שתחביבם הוא שימור מורשתו של דה-וינצ'י, ותספר שקנית את המונה-ליזה, ואתה עומד להוסיף לה שפם, כי ככה היא היתה צריכה להיות לדעתך.:-(

תשאל אנשים שהולכים לתערוכות בארה"ב אין תערוכה של רכבים קלאסים בלי HOTRODS.

אתה חושב שזה לא קלאסי? שאין מקום לאספנות? ההובי הזה קדם את רוב הרכבים שכרגע נחשבים כאספנות במועדון .

וכמו כן הערך של פרויקט מבחינה לאומית ! כן זה הפרויקט הראשון מסוגו בארץ! שאולי יפתח דלת לבאים אחריו, HOT ROD זה תרבות וגם דרך חיים מאד דומה ל MUSCLE CARS יותר נכון תרבות ה MUSCLE CARS צמחה או יותר נכון נגזרת מה HOTROD .

העניין המהותי פה שליאור לא הולך לרטש את האוטו אלה לעצב אותו לפי טעמו האישי, הרכב לא יהיה איזה גרוטעה שנשחטה.. שימו לב לתמונות של תוצאות סופיות לאיזה רמות של שיפוץ אפשר להגיע.

בסופו של דבר אחרי לילות ארוכים של עבודה, חיתוך, ניסור,ניצוצות, ריתוך... השכנים לא יבינו מה הולך אצל משפחת ברוך בחניה. אבל יום אחד... כמו כל יום במשך השנה .. הדלת תפתח..

ומהדלת תצאה מכונית שליאור עיצב, הגה,בנה תיכנן וחלם!

והנקודה הזאת היא מעבר לכל ערך אספני קלאסי מקורי....

If you don't chew Big Red, then f-*bleep* you.

פורסם

מסכים עם כל מילה של ארנון וירון, כאשר המשפט:

קולע לתחושותי.

אם אני זוכר נכון מביקורי אצל אורי סהר , ה"טנדר" הזה היה של ה"נוטרים" - בהחלט מוצג היסטורי. נורא נורא חבל שאתה עומד לשחוט אותו.

באמריקה יש הרבה כאלה, ומותר "לחלל" כמה מהם. בעיני זה היה תמיד סמל לרדידות האמריקאית. אצלנו זה כנראה היחיד....

אורי ידע מה הולך לקרות לטנדר?

ליאור - קשה לי לאחל לך הצלחה בפרוייקט....

עודד

פורסם
מה שאני עושה אינו "תקדים" כידוע לכם. בכל פורום חובבי מכוניות קלאסיות בעולם, בכל מועדוני רכב בעולם, ישנם אלו אשר בוחרים לשפץ את הרכב באופן שונה מהמקורי.

ידידי ה-customizer,

לא מדוייק. בדרך כלל, חובבי המקוריות ואנשי השיפורים לא מתערבבים זה עם זה - לא באותו מועדון, לא באותם הפורומים ולא באותן תצוגות. מה לעשות, אבל אלו שני סוגים שונים למדי של התרבות המוטורית.

המכנה המשותף הוא האהבה למכוניות, אבל זהו בערך... מעבר לנקודה הזו, אין כמעט שום מכנה משותף אחר.

הפורום הזה, הוא קודם-כל הפורום הרשמי של מועדון החמש, ומתבסס על הרוח והעקרונות של המועדון.

בוא נבחן אותם קודם-כל במימד ה"רישמי", ע"י ציטוט שני הסעיפים הרלוונטייים מתקנון המועדון:

מטרת העמותה:

3.1 עידוד שימור כל סוגי הרכב לרבות רכב עתיק, קלאסי ואספנות בישראל.

........................................................................

3.4 פיתוח מודעות להיסטוריה המוטורית בארץ ובחו"ל.

למיטב הבנתי, קסטומיזציה של מכוניות לא משמרת אותן, אלא יוצרת דבר חדש שהקשר שלו למקור הוא אולי בצורה הכללית החיצונית (בתנאי שלא קיסחו את הגג יותר מידי...). זה אולי יפה לטעמם של חלק מהאנשים, אבל זה לא "שימור".

הלאה - "היסטוריה מוטורית" מתייחסת לכלי רכב שהם עצמם (או שכמותם) נסעו פיזית על כבישי ארצנו. אף טנדר HOTROD לא נסע כאן בשנות השלושים...

במימד ה"לא רשמי" - אני מכיר הרבה חברי מועדון מאז הקמתו בשנת 1985. רובם המכריע מאמינים בשימור, שיפוץ ושיחזור הקרובים למקור ככל האפשר (אם כי לא באופן "פנאטי" ומייד אתייחס לכך). גם הארועים התחרותיים של המועדון (כדוגמת ארוע "גלאי") מתייחסים למקוריות הרכב כקריטריון חשוב בהערכה הכוללת.

אפשר להיכנס לויכוח ארוך לגבי הקו האדום שבין שיפור סביר לבין קסטומיזציה דרמטית. אני למשל, החלפתי את האלטרנטור המקורי ב-MG (לוקאס מחורבן...) ב-BOSCH מודרני - האם אני כבר בדרך ל-HOTROD? לירון הכניס גיר 5 הילוכים בקורטינה, אז מה איתו? יש קו אדום היכן-שהוא, הוא לא חד-משמעי, אבל די ברור כאשר נמצאים באופן מובהק באחד משני הצדדים שלו.

לקחת פורד כזו, לשנות לה את כל מכלוללי ההנעה, לשנות את המרכב - זו קסטומיזציה שמשמרת אולי את הצורה הכללית של הרכב.

נכון להיום, ולמרות שלא התקיימה על-כך הצבעה רישמית כלשהי, אני מוכן להמר שזה לא ה"ראש" של מועדון החמש.

לכן ידידי, אל תצפה כאן להבנה ופירגון מרוב החבר'ה. אלו שתי תרבויות לגיטימיות, אבל קצת רחוקות אחת מהשניה. אולי הגיע הזמן לפתוח פורום מתאים לחובבי קסטומיזציה, וכל אחד יהיה מבסוט, חופשי ומאושר. יש כבר חבר'ה שעשו את זה (שורפי הצמיגים...), ובפורום שלהם הם יכולים לטפח איזו תרבות שירצו, כולל RATROD, קעקועים, ושאר ירקות שהוזכרו כאן. אני מניח שאם אכנס לפורום כזה ואכתוב הודעות ארוכות על שיפוץ רכב ברמת מקוריות "עד הבורג", אני לא ארגיש בבית. באותה מידה, כאן בפורום ה"ראש" הוא שונה.

לסיכום, ההודעה שלך לגיטימית מבחינת העמידה בכללי הפורום, אבל לעניות דעתי לא תואמת את ה"רוח" שלו. כנראה שמבחינת חלק מהחברים, ההודעה הזו אפילו צורמת.

העניין המהותי פה שליאור לא הולך לרטש את האוטו אלה לעצב אותו לפי טעמו האישי

סליחה, אבל עבור חלקנו, להחליף מנוע, גיר, אקס, מיתלים, ולקינוח גם לנסר את הגג ולהנמיך אותו, זה ריטוש של האוטו...

והנקודה הזאת היא מעבר לכל ערך אספני קלאסי מקורי....

נכון מאד - אבל הפורום הזה מייצג מועדון שמאמין באספנות קלאסית מקורית - אז למה לשגע אותנו כאן? אנחנו מכבדים את חלקת אלוהים הקטנה שלך, ולא נכנסים לפורום של המועדון שלך כדי לספר שמכוניות קטנות עם 4 צילינדר הן-הן הדבר האמיתי. קצת הדדיות בבקשה...

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

• תוכן חדש...