Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7084 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני רואה שיש הרבה אנשים שמתכננים (או לפחות מפנטזים) על ליבא רכב אספנות (אני בינהם, אבל את האוטו כבר יש לי, רק צריך לחכות שנה שתהיה אספנות ואז להביא אותה).

אני מבין שצריך להשיג קודם כל אישור ממוסך רשמי שיצהיר שיכול לטפל ברכב בארץ.

השאלה היא כזו:

מה צריך כדי להרים מוסך כזה? אני יודע שישנם במועדון אנשים עם ידע עצום וגם יכולת כלכלית. לדעתכם יכולה להיות היענות לפתיחת מוסך מיוחד למכוניות ישנות ויעזור עם האישורים ויתחייב לטפל בהם? אני לא מדבר רק על עניין של אישורים, אלא על עסק רשמי שמתנהל על ידי ובשביל אספנים. אפילו שיהיה קשור באיזשהי צורה למועדון.

עם כמות הקשרים של האנשים של הפורום עם חו"ל, אני רואה שלא כל כך קשה להשיג חלקים כיום וליבא אותם לארץ.

מה הדרישות ממוסך כזה מבחינה חוקית כדי שיוכל לאשר יבוא וטיפולים? חייב להיות של היבואן הרשמי? חייב שיהיה לו ציוד מסויים או חלקי חילוף ספציפיים?

פורסם

קהילת האספנים מאוד קטנה וכוללת בתוכם אנשים בעליי ידע רב במכונאות במיוחד!

לא רואה איך העסק הזה יכול להצליח.

מה שמעניין אותי,על איזה רכב מדובר?

פורסם

מרצדס 280 S משנת 76 צורת מרכב W116 יד ראשונה כחולה, גרסה אירופאית. היא של סבא שלי, ואני הייתי משתמש בה כשגרתי בצ'ילה כרכב צמוד, אבל כבר 4 שנים עומדת בחניה של ההורים שלי כי אני לא גר שם.

יש לה 350000 קילומטר, וזה לא הרבה בהשוואה לאותו דגם אבל משנת 85 שיש לאבא שלי, שאוטוטו מגרד את קו ה600000.

אני קורא לה "הגמל".

בכל מקרה אני לא רואה בעיה במוסך כזה שלא יטפל רק במכוניות אספנות, אלא גם במכוניות נורמליות. הרעיון הוא שתהיה כתובת לאספנים ללכת ולבקש עזרה בעניינים האלה.

פורסם

בצ'ילה משום מה צריך 32 שנה כדי שרכב יהיה אספנות. בגלל שהם מוצאים דרכים להוציא לאזרחים את הכסף בצורה יותר יעילה מבארץ, אי אפשר ליצא רכב משם בלי שהוא יהיה אספנות, ככה שאפילו אם פה היא אספנות, שם היא לא.

פורסם

אתה מנסה לפתור בעיה שלא קיימת. אין שום בעיה לקבל אישור מוסך לצורך רשיון יבוא, ולא צריך "מוסך אספנות" מיוחד בשביל זה. לעומת זאת, מוסך יעודי לרכבי אספנות, זה פנטזיה של רבים שכנראה לא מתממשת בגלל העדר בסיס כלכלי.

בהצלחה עם יבוא המרצדס. היתה לי בדיוק כזו, ואני יכול להעיד שזה אוטו נהדר.

נמרוד

פורסם
בצ'ילה משום מה צריך 32 שנה כדי שרכב יהיה אספנות. בגלל שהם מוצאים דרכים להוציא לאזרחים את הכסף בצורה יותר יעילה מבארץ, אי אפשר ליצא רכב משם בלי שהוא יהיה אספנות, ככה שאפילו אם פה היא אספנות, שם היא לא.

מהי עלות ההובלה של רכב מצ'ילה/ארגנטינה לארץ?

פורסם

אני לא בטוח שמישהו ידע לתת לך תשובה מדוייקת פה, משום שלפי מה שראיתי הרוב המוחלט של הרכבים שמייבאים לארץ הם מארה"ב \ אירופה.

במידה ואתה יודע את השפה המדוברת בצ'ילה \ ארגנטינה, תוכל לחפש בגוגל חברות הובלה שמובילות משם לארץ ולברר איתם טלפונית או דרך אימיילים.

בקשר למכס, מכיוון שצ'ילה וארגנטינה שתיהן אינן ארצות שכלולות בהסכמי הסחר העיקריים של א"י, תידרש לשלם מכס בסך 127% משווי הרכב, כאשר שווי הרכב מחושב לפי חשבונית הקנייה \ מחירון הרכב כפי שרשום במחירון KRAUS שאיתו עובדים שמאי המכס בישראל - הגבוה מביניהם.

במידה וסכום חשבונית הקנייה נמוך ממחירון הרכב ביותר מ 10%, תשלם מכס לפי הסכום הרשום במחירון בניכוי הנחה של 10%.

ב"מחירון" מוכנסים עלויות ההובלה, מס קנייה ועוד שגם הם יחושבו כחלק מהמחיר של הרכב ויכללו בחישוב הסופי שלפיו גובים 127%.

זאת אומרת שאם מחירון הרכב לפי KRAUS הוא 5000$, אתה תשלם מכס לפי -

6000$ (בהנחה שזה השווי שקבע השמאי אחרי הוספת העלויות הנוספות) - (במידה ושילמת על הרכב פחות מהסכום שקבע השמאי ויש לך אפשרות להוכיח זאת באמצעות חשבונית) 10% = למשל 5800 דולר (זהו לא הסכום המדוייק, סתם השערה לצורך הדוגמא) - שזהו מחירון הרכב כביכול,

ואז המכס יהיה 127% מ 5800$.

אם אתה רוצה לקבל עוד פרטים, יש יומן ייבוא מאוד מפורט שכתב נמרוד רחמימוב (שאגב חבר פה בפורום), אותו תוכל למצוא כאן -

http://www.classicar.co.il/articles/article.asp?A_ID=199

אמנם הוא לא יהיה מדוייק כ"כ כלפייך, אבל תוכל לקבל ממנו רעיון כללי על התנהלות התהליך.

בהצלחה!

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם

כן, במקרה שהרכב מייובא מן המדינה שיוצר בה ויש לאותה מדינה הסכם סחר עם ישראל המס יהיה בסך 112.5%, במידה ולא מתקיים אחד או יותר מהתנאים - 127%.

מכיוון שלמיטב ידיעתי אין יצרני רכב שמקורם בצ'ילה או בארגנטינה, וגם אם הוא כן מיוצר שם הן שתיהן לא מדינות בעלות הסכם סחר מסודר עם ישראל רשמתי לו ישר את שיעור המס המלא.

פרטים מלאים לגבי המיסים והמכס ניתן למצוא כאן -

http://www.mof.gov.il/CUSTOMS/rechev.htm

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

• תוכן חדש...