Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8631 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דווקא קיבלתי מחיר מעולה 50 שקל,חדש בקופסא קבל מתח עם בית פיוז מתברג למי שמכיר הנה תמונות וגם אייל,אין יותר מ 30A פיוזים באוטודיפו ולא בשום רשת.

2324725.jpg

2324727.jpg

2324729.jpg

2324734.jpg

2324736.jpg

יש להזכיר שהקבל מתח שמוכרים למטר ב 7 שקל,זה אותו קבל שקניתי בחבילה,החבילה גם כוללת פיוז כבל RCA,מתח,בית פיוז,נראה לי גם קבל REMOTE,ואת המינוסים שלהם.

פורסם

מוזר אני קניתי שם פיוז של 40A, ומה זאת אומרת בשום רשת אחרת? יש עוד רשת לסטריאו לרכב שאני לא מכיר?

לא ברור לי למה קנית קבל מתח אם אמרת לי שיש לך כבר אחד מושחל.

בסדר, תשים את הפיוז 30A ואם הוא ישרף לך תדע שהוא לא מספיק.

פורסם

אז זהו שהתווכחתי איתו איזה שעה ואמרתי לו שמישהו שאני מכיר קנה פהפיוז 40 ולא הוא לא השתכנע.

הוא בדק והכל ואמר שאין להם כזה דבר שם!.

קניתי כבל מתח בישביל להיות בטוח וגם יותר עדיף כי יש עליו כבר בית פיוז מתברגז הרבה יותר טוב מהבית הרגיל שקניתי,וגם זה בא עם RCA והכל אז יותר עדיף היה לי.

אני חושב שהוא לא ישרף כי יש לחבר שלי באלפא מגבר של CRUNCH USA כחול יפה כזה עם שתי שעונים עליו והוא עם פיוז 30 במגבר ופיוז 30 בכבל מתח.

אהה ונראה לי שהמגבר הוא דגם DRIVE משהו..

פורסם

יש לי סאב ו2 מגברים. עכשיו בבלאופונקט (100 על 4 320 על 2) עומדים 2 פיוזים של 25A כל אחד. בפיוניר (40 על 4) עומד עוד פיוז של 25A. עכשיו יש לי 6 רמקולים (אחוריים של פיוניר 80 RMS דלת אחורית מאק אודיו 40RMS וקדמיים בקומפ' של פוקאל 70RMS) והקאפ של 1 פאראד. איזה פיוז אני צריך להכניס בבית פיוז שכבר מחובר למצבר והכל?? כרגע יש 30A אבל אני לא בטוח שהוא מספיק.. הוא עוד לא נשרף כי הסאב עוד לא מחובר אבל כשנחבר איזה פיוז להכניס??

ראלימן

קורס 154 RESTEPA.

פורסם
יש לי סאב ו2 מגברים. עכשיו בבלאופונקט (100 על 4 320 על 2) עומדים 2 פיוזים של 25A כל אחד. בפיוניר (40 על 4) עומד עוד פיוז של 25A. עכשיו יש לי 6 רמקולים (אחוריים של פיוניר 80 RMS דלת אחורית מאק אודיו 40RMS וקדמיים בקומפ' של פוקאל 70RMS) והקאפ של 1 פאראד. איזה פיוז אני צריך להכניס בבית פיוז שכבר מחובר למצבר והכל?? כרגע יש 30A אבל אני לא בטוח שהוא מספיק.. הוא עוד לא נשרף כי הסאב עוד לא מחובר אבל כשנחבר איזה פיוז להכניס??

ראלימן

הפיוז הכי חזק שתצליח להשיג הוא 30A אפשר להזמין מחו"ל פיוזים שמגיעים עד 60A ואפילו יותר.

אני לא יודע למה בארץ אין כאלה. :roll:

פורסם

הספק -הוא מכפלה של זרם במתח. כלומר , כאשר יש לכם מתח של בערך 12V והספק ידוע , אז תוכלו לחשב את הזרם הדרוש.

רק לידיעה ,צריכת זרם נומינלית של כל מכשיר ,כולל המגברים שלכם , רשומה ב-MANUAL של כל מכשיר. תסתכלו ותדעו.הערך הנקוב של הפיוז הנדרש הינו בערך פי 2 מצריכת הזרם ,מספיק והותר.לרוב המגברים יש גם פיוז פנימי. לא ראיתי יותר מ-50 אמפר (למרות שאני יודע שיש) .כיוון שהפיוזים מחוברים בטור ,לא יעזור גם אם תשימו פיוז של 700 אמפר ,אלא אם מדובר בקצר על הכבל המזין ולא במגבר והלאה.

אם מדובר בפיוז מהסוג שיושב בבית שקוף ומתברג (עגול) ,אין בעייה להשיג פיוזים של 60 ואף 75 אמפר. השקעתם מאות ואלפי שקלים במגברים ,אל תחסכו את הכמה שקלים דווקא כאן.הנזק עלול לעלות כמו הרבה פיוזים.

אם בכל זאת אתם תפרנים מדי -ניתן לפצל את הכבל המזין ל-2 , לעבור דרך 2 בתי פיוז ,כ"א עד 30 אמפר (חלוקת זרם) ולחזור לכבל אחד. לא מומלץ,אבל אפשרי.

פורסם

לפי צריכת הזרם של המגבר אתם קובעים את עובי הכבל מתח שאתם צריכים, ועל הכבל מתח אתם שמים פיוז כדי להגן על הכבל עצמו, אם במקרה המגברים שעליו צורכים יותר ממה שהוא יכול לעמוד בו או למשל יש איזשהו קצר.

אין בעיה להשיג בארץ כל פיוז שתרצו, לי למשל יש כזה מפסק (Circuit Breaker) שהוא פשוט קופץ. הערך שלו הוא 100A.

כשיש מספר מגברים מה שבדרך כלל עושים- מעבירים כבל מתח מהמצבר, כזה שהוא מספיק עבה בשביל לספק את הזרם לכל המגברים, עליו שמים פיוז, שמתאים לקבל ואת הקבל מחברים למה שנקרא Distribution Block שזה שזה מפצל את הכבל בעבה לכמה (תלוי כמה אתם צריכים) כבלים דקים יותר שבDistribution Blocks יש מקום לפיוז לכל כבל.

בקישור הבא יש טבלה שאומרת איזה פיוז מתאים לאיזה כבל ואיזה כבל לכמה וואט שמספק המגבר שלכם.

http://www.eatel.net/~amptech/elecdisc/wire.htm

אהה ואלון, הבעיה אצלך היא שאתה לא יודע מה ערך הפיוז שבמגבר שלך, או שכבר בדקת את זה? אם למשל ערך הפיוז הוא 40A מומלץ לא לשים כבל ופיוז שמתאימים לצריכה של 30A. דרך אגב המגברים של CRUNCH הם אולי עם שעונים אבל הם לא מספקים את הוואט שהם טוענים שהם מספיק.

• תוכן חדש...