Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7093 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כיצד ניתן להתגבר על בעיות חלודה חמורות?

אני יודע שבענייני רצפה וחלקי פח אחרים אפשר לבצע ריתוך ופחחות, אבל איך מטפלים בחלודות חמורות בקורות הרכב (ה"שלדה") שלו?

אשמח אם תוכלו לכוון אותי למידע בנושא, שכן יכול להיות ותזדמן לי הזדמנות פז לגבי רכב מסויים במציאה מסויימת :) שעלייה ארגיש חופשי לדבר באם העסקה תצא לפועל.

האם פרוייקט של רכב שסובל מחלודות חמורות הוא קשה מנשוא למשפץ חובבן? ( כמובן שאינני מצפה לעבודה קלה, אני דווקא משתוקק "לשבור את הראש" :twisted: ) השאלה שלי היא האם רכב עם סוגיות חלודה חמורות היא עבודה שדורשת ידיים מקצועניות ואינה יכולה להעשות בידי חובבן?

בינתיים אינני שואף לשיפוץ ברמת רכב תצוגה אלא כהתחלה להגיע לשיפוץ ברמה בינונית (אך יסודי כמובן).

תודה רבה למייעצים, דעתכם חשובה לי מכיוון שלחלק מהאנשים בפורום הספציפי הזה יש ידי זהב ולב זהב אם לא לכולם בנושא רכבי האספנות ולחלק גדול יש כבר נסיון רב בשיפוצים.

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם

מטפלים בחלודה באמצעים הדרושים, מקרה שאתה מתאר ייתכן ומצריך טבילת הרכב בחומצה, דבר שלא ידוע לי אם בכלל קיים בארץ ואשמח לגלות שאני טועה.

ניקוי חול, חיתוך חלקים נגועים וכו', עד להסרת כל החלודה.

מעבר לזה מרתכים חלקים חדשים, תלוי כמובן איפה ומה. במכוניות שילדה אחודה יש שיטות מסויימות, ובשילדה מלאה יש שיטות אחרות. כמובן גם משתנה מאוד מפחח לפחח, יש מאות ואלפי שיטות לגשת לכל בעיה.

הכל ניתן לתקן השאלה באיזו צורה, האם קיים הידע והציוד וגם כמובן אם יש זמן וכסף לשיפוץ ?

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים :mmangel:

פורסם

דבר ראשון פחחות זה אומנות.

דבר שני - כלים לפחחות עולים המון.

דבר שלישי - ידע ונסיון בעבודות ברזל אי אפשר לקנות בכסף.

פחחות תשאיר למקצוענים.

זה שאתה כותב שאתה מעוניין "לשבור את הראש" כבר מראה על מתחיל בתחום.

אחרי שתשבור את הראש על פחחות נראה אם זה עדיין עושה לך את זה.

אם תשאל אותי חפש לך אופנוע-טוסטוס.

השיפוץ יותר בסיסי וקל.

אני משפץ כרגע אחד כזה כמעט אספנות (83) ונהנה מכל רגע.

פורסם

אני יודע שפחחות היא עניין מסובך בפני עצמו, ולא תכננתי לבצע פחחות ברכב בעצמי אלא לתת אותו למקצוען, כמו כן - מה שכתבתי נכתב כהלצה, שבאה להסביר שאינני מצפה לסיים עם זה ביומיים ומוכן להשקיע זמן וכסף.

מה ששאלתי, הוא האם ניתן בכלל להתגבר על חלודות בשלדת הרכב או שזו כבר עבודה מסובכת מדי ועדיף לחפש רכב אחר?

DOESN'T WORK HARD

פורסם

כן אפשרי!!! חותכים את האזור הרקוב ומשלימים מחדש .

כנ''ל לגבי כל איזור ברכב או שמחליפים חלקים שלמים או מתקנים.

אבי.

בברכה אבי.

אסקורט MK1 בתהליך שיפוץ כאן

כל מידע על חלק למכירה\נטוש לאסקורט יתקבל בברכה.

פורסם

תלוי במיקום ובחומרת החלודה.

רכב שנפתחו בו חורים למשל בקורות החלון סביר להניח שהתחיל להחליד מבפנים ואז גרשון כבר כתב לך מה צריכים לעשות.

אם יש רקבונות במקומות מפתח בשלדה עדיף לעבור לרכב הבא אבל זה מאוד תלוי במקרה.

פורסם

החלודה, פרט לפגם האסטטי במראה, גורמת גם להחלשת המרכב והבודי, במיוחד בנקודות הקרטיות נושאות העומס, התעסקות בשילדה עצמה, יכולה לגרום לנזק בטיחותי, ולאסון. הסכנה הנוספת היא בעיקר בחלודה הנסתרת, דווקא זו שלא רואים, היא הבעייתית! חלקי פח שניתנים להחלפה מוחלפים בדרך כלל, וטוב שכך, אם מדובר ברכב שמיועד לו שימור למטרות תצוגה בלבד או סיבוב עדין פעם בשנה, המצב ניסבל, אבל רכב לשימוש יום יומי, או רכב שרירים עלול להיות מסוכן, בכל מקרה מי שמבצע עבודה כזו חייב לדעת מה הוא עושה, ואסור לחסוך במחיר מחשש לפגיעה בבטיחות. בכל מקרה פירוק יסודי של הרכב עד רמת הבורג, ריתוך והחלפה של כל חלק חשוד, חיזוקים במקומות הנדרשים ואלו המיועדים לפורענות, הכנה יסודית לצבע. טיפול כזה ברכב מתפורר, יהיה יקר עד מאוד ולא תמיד אפשרי. במחיר הזה שווה לשקול יבוא רכב זהה מחו"ל, בארץ יש מעט בעלי מקצוע שמסוגלים להרים פרויקט כזה ברמה טובה, וגם אלה לא בטוח שיסכימו לקחת על עצמם עבודה כזו, אם מדובר אכן במצב הזה, לא הייתי מייעץ להשאיר את העבודה בידיים חובבניות! תמונות של הרכב ומצבו יעזרו לך לקבל מידע ממשי יותר-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

אוקיי, בימים הקרובים אני מקווה "להיפגש" עם הרכב :) במידה וזה יתממש, אפרסם כאן תמונות להמשכת ההתייעצות.

DOESN'T WORK HARD

פורסם

לפותח השרשור.. , אתה לא חייב להיות מקצוען או מוסכניק בשביל לשפץ רכב.. , אבל אתה כן צריך כלים , ומקום סגור שיאפשר לך לעבוד על הרכב.. חוצמזה אם אין לך ניסיון בריתוך אתה יכול לגרום נזק לפח.

עוד דבר - בשביל לרתך פח של רכב עדיף להשתמש בCO2 , וזה לא דבר זול בכלל!!

אתה מוזמן להיכנס לכאן ולראות את הרכב שלי.. , אולי זה יענה על חלק מהשאלות שלך.. , אם לא תשאל..

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=139522

ערב טוב..

אלכס.

דרושים מסגרים עם ניסיון בCO2

מחפש כנפונים לטנדר מאזדה 2003-2007

מחפשים מסגר? חפשו בפייסבוק: http://www.facebook.com/profile.php?id=100002187529747&sk=wall#!/profile.php?id=100002187529747&sk=wall

פורסם

מקום סגור יש, כלים אין בבעלותי אבל אוכל לקבל כמעט כל כלי שארצה על מנת לעבוד איתו, יש לחבר שלי אבא מסגר וחבר של אבא שלי הוא גם אחד במקצועו.

תודה על הקישור, אני אכנס ואראה.

בקשר למה שאמרת על ריתוך, לרתך אני יודע - ושוב בנושא הזה יש לי מאיפה לקבל עזרה.

הקטע הוא שעדיין לא "הפשטתי" את הרכב ולכן אינני יודע באיזה מצב בדיוק השלדה שלו, למרות שמבחינה חיצונית ובתחתית הרכב היא נראית סבירה, מהסיבה הזאת רציתי לדעת אם רכב שסובל מחלודות בקורות השלדה הוא אבוד או שניתן לתקנו במגבלות ההיגיון.

תודה רבה לכל המגיבים!

DOESN'T WORK HARD

פורסם

אלכס אני מצליח לרתך בהצלחה פח 0.8-1 מ"מ ( סטנדרטי של רכב ) עם רתכת ARC.

דרושה מיומנות די גבוהה והמון סבלנות משום שהתהליך איטי.

מומלץ בכלל לא לנסות וישר לקפוץ ל MIG.

BLAVIE - אם אתה מתכנן על MIG אז בדוק שיש לך חיבור תלת פאזי במקום העבודה.

פורסם

אוקיי, תודה על עצת הבטיחות.

מקווה שזה יצא לפועל בסופו של דבר, משתוקק לתת לכם כבר עדכונים ותמונות בע"ה :)

DOESN'T WORK HARD

פורסם

לחבר שלום

כל הכבוד על האומץ,אך הייתי מציע לך ראשית לקרוא הרבה חומר בנושא בניית שלדות

ועכשיו לתרגיל בפחחות ומסגרות

קח שני מגשים זהים בגודלם עשויים מפח בעובי של 0.7 ,ותפור בעזרת c02 את שני המגשים ,כך שתצא תיבה

התרגיל אמור להמחיש לך את התפשטות הפח כאשר הוא מולחם,כלומר אם תלחים קורות אורך ברכב(הסף שמתחת לדלתות)הקורה תתכווץ כאשר הרווחים בין הדלתות יסגרו והמסגרת תתעוות ויהיה קשה להתאים את הדלת

הפיתרון הוא עגינת הרכב למסגרת מאוד מאסיבית לנקודות חיבור הסרנים, או הלחמה כאשר הרכב מתוח , אל פחד פרסם תמונות ונוכל לעזור לך יותר שתדע לתחשב את השיפוץ כראוי

יגאל

• תוכן חדש...