Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עמידות אופל רקורד 1970+

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7091 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום ברצוני לשאול כמה שאלות

1. איך אופל רקורד 1700 יתפקד בנסיעות בערים הרריות?

2. טיפול ברכב אם התחזוקה שלו קלה לתיקון עצמי ואם קיימים חלקים?

3.האם האוטומת באוטו מסורבל לתיקון?

4. האם המנוע אמין ויכול להישמר לאורך זמן ?

5. ותצרוכת דלק של האוטו

תודה רבה .

בברכה אלכסנדר .

פורסם

כמה תשובות לי אליך אבל קודם כל דע לך שאתה שואל לגבי רכב ישן מאוד ורמת התחזוקה שלו עד כה חשובה מאוד בתפקודו הלאה .

דבר נוסף משאלתך נובע כי אתה מעוניין לנהוג ברכב זה ביום יום ,

אז לפיכך התשובות:

1. איך אופל רקורד 1700 יתפקד בנסיעות בערים הרריים?

הרכב הינו רכב חזק ואמין , מנוע 1700 CC עם הרבה כח .

לדעתי בערים הרריות כמו חיפה ירושלים , טבריה , לא יקשו על רכב כזה אום אם מצבו טוב

מנוע וגיר . כמובן שברכב כזה ובכלל אם היה מצוייג בגיר ידני היה זוכה לביצועים טוים בהרבה

(כולל צריכת דלק )

2. טיפול ברכב אם התחזוקה שלו קלה לתיקון עצמי ואם קיימים חלקים?

התחזקה ברכב זה קלה יחסית , לא ברור את אתה אמור לתחזקו לבד אבל אם כן , דע לך שיש גישה חפשית למנוע ולכל חלק בסביבה . הרכב אינו מסובך וקושי בהשגת חלפים כזו כמו לרוב כלי הרכב בגילו , כלומר קיימים חלקים אבל בהחלט יכול להיות מצב בו פתאום חסר דווקא החלק שלו אתה זקוק.

3.האם האוטומת באוטו מסורבל לתיקון?

קשה לי לענות לך על שאלה זו אבל לדעתי למכון גירים לא תהיה כל בעיה להתמודד עם גיר מסוג זה .

4. האם המנוע אמין ויכול להישמר לאורך זמן ?

כפי שאמרתי בתחילה , הרכב די חזק , כמוהו המנוע , די אמין ועם תחזוקה נכונה , נהיגה נכונה יאריך ימים , אם כמובן מצבו הבסיסי טוב .

5. ותצרוכת דלק של האוטו

על זה לא הייתי בונה מי יודע מה ,

אם יעשה בתוך העיר באיזור הררי תצרוכת של 7 ק"מ לליטר אגיד תודה :-)

בכללי ,

זהו רכב די אמין נוח לנסיעה , רכב גדול ומרווח .

בתחזקה ונהיגה נכונה יכול לתת לך אמינות אפילו ברמה יומיומית (בשעות המותרות לאספנות )

וכיאה לרכב אספנות , תמיד הייתי מצטייד בחלפים נוספים .

דרור .

מוריס 10 שנת 1939

רובר P2 16 1947 (בתהליך שיפוץ)

וסרשטיין דרור

פורסם

שיהיה בהצלחה ומקווה שעזרתי לך לגבי האופל.

המוריס , מצוין :-)

השלבים האחרונים מתוארים כאן:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=59174&page=3

והיום כנראה יותקן הקרבורטור שמשופץ כבר , דריישפט כבר במקומו , אחרי חידוש ואיזון

והשלבים הבאים , אגזוזט וכ' ,

אעדכן בשירשור הנכון ... :-)

כל טוב .

ביי

דרור .

מוריס 10 שנת 1939

רובר P2 16 1947 (בתהליך שיפוץ)

וסרשטיין דרור

פורסם

זה האוטו הראשון שהיה לי.

קניתי רקורד 1700 שנת 1970 עם גיר ידני בהגה.

מושב קידמי שלם המאפשר שני נוסעים ליד הנהג.

האוטו שקניתי כבר היה בן 11 או 12 והיה כבר אז יד 9 או 10 וגם נראה כמו מכונית שהתעללו בה (בלשון המעטה).

אני קורא לאוטו הזה טנק.

תצרוכת הדלק שלו היתה באופן קבוע כ- 6-7 ליטר, לא משנה אם נסעתי בעיר או מחוץ לעיר, לא היה הבדל משמעותי.

את מד החום שלו מעולם לא ראיתי עולה, והייתי בטוח שהוא מקולקל. יום אחד נסעתי עם הרכב ועוד 4 חברים, לסיני - שארם א'שייח (אופירה). נסיעה שלקחה לי יום שלם. בסיני, בשלב מסויים יש עליה מתונה שנמשכת קילומטרים רבים (נדמה לי שעשרות). רק שם לאחר נסיעה ארוכה סוף סוף זכיתי לראות את מד החום עולה עד לחצי. (אפילו בעליות לירושלים הוא לא התחמם כי זאת היתה יחסית עליה קצרה).

האוטו שהיה לי היה באמת טרנטה טרנטה, אבל למרות הכל נסע ונסע ונסע. תיקונים פשוטים עשיתי לבד, ובסך-הכל המנוע מאוד נוח ונגיש לטיפול.

עד היום אני מצטער שמכרתי את הטנק הזה.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

בשנות השבעים היתה לי אופל רקורד 69 מנוע 1700 גיר רגיל.

הייתי יד שלישית עליה והיו לה אז איזה 200 אלף ק"מ אבל היא היתה כמו חדשה.

האוטו היה ממש חמוד. הביצועים לא משהו אבל נסע 80-100 בכל העליות ללא מאמץ. למיטב זיכרוני היה עושה כ 9 ק"מ לליטר מחוץ לעיר ו 6-7 בחיפה.

את רוב התיקונים עשיתי לבד כולל קלצ', כבל קלצ', משאבת מים, כיוון שסתומים, החלפת תפוח הגה. אלו התיקונים היחידים שאני זוכר .

המכונית נוחה נעימה ומרווחת אבל בפרוש לא מכונית ספורט.

זכרוני ממליץ על רכב כזה.

שלמה דן גדרון

פורסם

הייתה לי אופל רקורד שנת ייצור 1971 אוטמטית. .1700ידית גיר בהגה

אין לי מילים רעות עליה. הנסיעה בה הייתה מאוד נעימה. הרכב היה יציב על הכביש ותפקד היטב.

חלקים בזמנו השגתי אצל אחים רינגל רחוב קיבוץ גלויות תל אביב אם אני לא טועה.

כל התיקונים עשיתי לבד כולל שיפוץ ראש מנוע _(שסתום נשרף בעליות של רמת הגולן.. מה לעשות)

אחרי שלוש שנים מכרתי אותה. תצרוכת דלק לא נורא -תשע קילומטר לליטר.

• תוכן חדש...