Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7103 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צהריים טובים.

העליתי מול אביב (חבר בפורום) שאלה בעבר, שנורא העסיקה אותו:

"במידה ומכוונים את המגבר לחתוך את סאב (לצורך העיניין) מ-50Hz וב HU לחתוך את הסאב מ-80Hz - לפי מה יחתך הסאב ? מה בדיוק קורה במצב כזה ?"

אביב חזר אליי אחרי בירורים בפורום בחו"ל, שהחיתוכים יתבצעו לפי הפרמטר שנחתך מוקדם יותר, ז"א במקרה שלנו, הסאב יחתך לפי המגבר ולא לפי ה HU.

בנוסף נאמר לו כי רצוי לשים את אחד משני המכשירים (HU/מגבר) על Flat, ולכוון לפי אחד מהם.. (ז"א אם שמנו את המגבר על פלאט אז לכוון עם ה HU את המערכת ..)

אשמח לקבל את דעתכם על דרך זו של הכיוונים, והאם זה נכון מה שנאמר לו בכל הנוגע לחיתוך התדרים.

חוץ מזה אשמח לשמוע על הדרכים שבהם אתם משתמשים לכיוון המערכת.

בתודה מראש, אבי.

מחשבה בוראת מציאות.

פורסם

אישית אני זוכר שלפני כמה זמן מישהו פה פירסם על זה מאמר. בכל מקרה תפעיל טיפה הגיון.

אם אתה חותך סאב, דהיינו באמצעות LPF גם בHU וגם בAMP אז הרי דוגמה:

HU - 80 HZ

AMP- 50HZ

בוא נעשה את הדרך שעושה הסיגנל:

ראשית הוא עובר מהHU כי שם הוא נקרא לראשונה ואז שהוא יוצא מהHU הוא כבר חתוך על 80 HZ אז ז"א שאם נקרא לסיגנל sig אז sig

עם HPF זה כמו שאומרים SAME SAME BUT DIFFERENT.

דוגמה לחייו של אות בשם sig שעושה את דרכו בין HPF למיניהם:

HU-125HZ

AMP-80HZ

שהוא יוצא מהרדיו הוא כבר חתוך על sig>125HZ ואז שהוא מגיע למגבר ונחתך על 80 בעצם המגבר לא עשה כלום כי אין לו כבר מה לחתוך, אין כלום בין 80-125.

אם זה היה הפוך אז:

HU-80HZ

AMP-125HZ

יוצא מרדיו sig>80HZ, ואז שיוצא ממגבר המגבר חותך אותו שוב על sig>125HZ.

מקווה שמשהו מובן מכל זה.

רותם (=

***עריכה>

עלה בי הירהור לגבי מה שאני בעצמי רשמתי הרגע. זה נשמע לי הגיוני ביותר אבל אולי אני טועה.. אם LPF חותך את התדרים מתחת למה שאתה מגדיר לו 125HZ/80HZ/50HZ אז אתה רק חותך אותו בקצה העליון, אבל מה בעצם מונע מהסאב לקבל צלילים ב16HZ לדוגמה אם זה שיר מאוד מיוחד.. סתם לצורך ההדגמה? אני מניח שפשוט מה שהסאב לא יודע לנגן הוא לא ינגן אבל עדין זה נשמע לא טוב לנסות לגרום לו לנגן דברים שהוא לא יכול. בקיצר אני אשמח אם יענו לי על זה גם. תודה

רותם

פורסם

מובן גם מובן, תודה רבה.

ומה בעניין העדיפות בכל הנוגע לדרך הכיוון שהצגתי לפני-כן ? (כל עניין ה Flat)

כיצד אתה מכוון את המערכת ברכב שלך ?

תודה על ההתייחסות המושקעת.

מחשבה בוראת מציאות.

פורסם

אנדרוחה> היה נחמד אם היה שמות לצירים כי אני אישית לא מבין מה זה אמור להביע כל כך חוץ מזה שציר X זה תדר כלשהו. תודה.

ובקשר לאיך שאני מכוון זה לקחת למישהו מבין שיכוון..

לא סתם.. חח לא רק זה.. בעיקרון אם תעשה חיפוש על המילים "כיוון מערכת" תאמין לי ייקח לך שבוע לעבור על התוצאות ותבין הכל. אבל לחסוך לך 5 דק' אז, ממה שיצא לי ללמוד במשהו כמו שנה וחצי שאני בפורום הזה זה ככה לכוון: HU על פלאט, בלי שום פיצ'רים בלי LOUD (זה בלי קשר אבל אם אתה חובב LOUD והריסת רמקולים אז לסגור גם את זה), כמו שאומרים ערום כביום היוולדו, אחכ לשים HU על 3/4 מהעוצמה המרבית שלו, לדוגמה יש 61 כמו בפיוניר (שלי לפחות) אז לשים על 45, מגבר על גיין הכי נמוך ולאט לאט להעלות גיין עד העיוות, ואז להוריד טיפה והופה יש לך מערכת. השאלה היא אם יש לך אוזן טובה.. כי אני על אוזניים לא סומך בקלות..

רותם

פורסם

תודה רבה לחבר המשרטט (למרות שלא הכי הבנתי מה קורה בשרטוט שלך..)

rreiss - לא אוהב את עניין ה LOUD .. אני יודע על מה אתה מדבר, בעע.

ובענין הכיוון שעליו אתה מדבר, שמעתי על זה בעבר בפורום, זה כיוון מאוד בסיסי בכדי שלא נקבל עיווטים כאשר אנו מגבירים את ה HU עד הסוף..

אך מעבר לכיוון הזה יש עוד המון כיוונים כמו חיתוך תדרים, כמה באס לקומפ', כמה באס לסאב, כמה הטוויטרים יהיו דומיננטים וכו'..

זה נורא מעניין ומסקרן אותי כל הקטע של הכיוונים, אני אתחיל עם החיפושים בפורום.

תודה.

מחשבה בוראת מציאות.

פורסם

מה שרשמתי לך זה איך לכוון מגבר רק! אחרי שסיימת עם זה עם הכיוון גיין אתה יכול למעשה להפעיל את הLOUD אם כל כך בא לך.. ומה שבעצם רצוי אפילו זה להתחיל לשחק באקולייזר ובפונקציות שבמכשיר.. אני כל היום בערך יושב ומשחק בזה עוד ועוד.. עד שבסוף ישתפר אולי! (= מקווה שעזרתי. פשוט תכוון לפי מה שנשמע טוב לאוזן.

כמו שאומרים: נשמע טוב נשמע רותם (=

רותם

פורסם

יש לי גם דיסקים לכיוונים וטסטים של מערכת. למשל יש דיסק אחד, בו יש תדרים 20, 25, 30, 35, 40...... עד 20K, בן אדם אומר תדר מסויים והוא נשמע 5 שניות... כך ניתן לחתוך כמו שצריך תדרים למידבאסים, טויטרים (במקרה של בי אמפ), סאב. זה חתיכת עבודה, צריך ניסיון בזה ואוזן מוזיקלית כדי לזהות עיוותים ביסודם ולא אחרי שהטוויטר נשרף וכולם צורחים שהטוויטר לא טוב. יש כל מיני מאמרים על הכיוונים, אבל אף אחד לא יגיד לך איך בדיוק. אולי ניתן להראות איזשהו סדר מסוים של הכיוון, אבל זה יחסי. למשל חוץ מהתדר יש לך גם דרגות חיתוך 6, 12, 18, 24 די בי, בספרים ובשפה המקצועית מדברים קרוס בדרג 6-1 די בי, 12-2 די בי וכו'... יש גם עוצמה בדי בי, יש פאזות: 1) להפוך רמקול פיזית, 2) להפוך +/- על חיבור הרמקול..... גיין של כל ערוץ... המון דברים, לא ניתן להסביר ולהבין מפעם ראשונה ובטח לא בפורום. אם יש לך משהו, תשאל.

פורסם
להתחיל לשחק באקולייזר ובפונקציות שבמכשיר.. אני כל היום בערך יושב ומשחק בזה עוד ועוד.. עד שבסוף ישתפר אולי!

לא צריך לשחק באקולייזר, האקולייזר נותן לך אפשרות להוריד תדרים שאיכשהו יוצאים חזקים יותר, תלוי גם בזווית הרמקול, גם ברכב.... וכו'. סתם ככה אין צורך לשחק באקולייזר, וחוץ מזה, צריך שוב, אוזן כדי לשמוע אם באמת יש מצב להעזר באקולייזר. משחק יומ-יומי לא יביא אותך לשיפורים, צריך פעם אחת לשמוע כמו שצריך את המערכת מ20-20K ולשמוע איפה יש עליה ולהוריד אותה אם זה מפריע, ואיפה יש ירידה ולהעלות... למשל: אני כמעט בטוח שרוב החברה מעלים באקולייזר את התדר 80 או 100.... בטוח מיליון אחוז, ולמה? כי המידבאס שלהם לא מספיק חזק, לא מכוון כראוי ולכן מתחילים להגביר את התדר הנ"ל וכך לגבי כל תדר.

פורסם

מסכים איתך שזה לא הפתרון הכי טוב ואולי לא ממש פיתרון אבל לשנות מיקום של רמקול כרגע אין לי אפשרות, האקולייזר כן עושה טיפה עבודה מסויימת. בקיצר זה משפר טיפה אי אפשר להגיד שלא..

רותם

פורסם
מסכים איתך שזה לא הפתרון הכי טוב ואולי לא ממש פיתרון אבל לשנות מיקום של רמקול כרגע אין לי אפשרות, האקולייזר כן עושה טיפה עבודה מסויימת. בקיצר זה משפר טיפה אי אפשר להגיד שלא..

נכון, לא אמרתי שזה לא משפר, בדיוק בשביל זה המציאו אותו, פשוט אם בן אדם לא יודע ולא שומע, זו בעייה.... לבד הוא לא יצליח. יצא לי לראות איך אנשים "משחקים באקולייזר". קודם כל מפעילים את הSLA (בפיוניר) על 4... :oops: דבר שני, האקולייזר שלהם נראה פשוט זוועה... מרימים הכל... ושוב, צועקים שלא שומעים טוב...

פורסם

חחח אתה מוזמן לשבת גם אצלי באוטו להוריד לי את הSLA מ4.. חח סתם הוא על 1 אצלי.. ישבתי והעברתי אשכרה איזה 5 דק' בין רדיו לCD בשביל לכוון אותו חח

רותם

פורסם

תודה רבה חבר.

אני מקווה שאהיה במפגש הבא שיתקיים ברמת גן, ושזה לא יפול לי על זמן שאני בבסיס.

אתה לא מגיע למפגש-דרום שמתקיים בשבת הקרובה ?

מחשבה בוראת מציאות.

• תוכן חדש...