Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חורף בת"א יפו עם הדה שבו

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7090 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

יואל שלום.

עושה חם בלב לראות את התמונות של החורף הקר.

שאלה: מה היא הבליטה מאחורי הרכב התכול?

ערב טוב - אבי.

המקום הנכון:

מפגש השרון - מפגש בלתי תלוי לרכבי אספנות - בארומה שפיים.

פורסם

איזה תמונות יפות! אבל...

היום דברתי עם חבר מועדון שאמר שפחד לצאת אתמול למפגש בגשם ברכב האספנות שלו. הצדקתי אותו כי לדעתי חלק גדול מרכבי האספנות אינם עומדים בתנאי בסיס לנסיעה במזג אויר גשום.

לחלק מהמכוניות יש צמיגים ישנים ויבשים שאינם משתפים פעולה בכביש רטוב.

המיכללים המאכניים של רוב רכבי האספנות אינם עומדים ברמה שאנו התרגלנו אליה בשנים האחרונות כמו ABS או בלמי דיסק המתפקדים ברטיבות.

בחלק מהרכבים הישנים יותר יש בעיה בהשגת מגבי שמשות טובים שמסוגלים לנגב את החלון בגשם כבד. גם האיטום של רכב האספנות הוא בעיתי. במקרה הטוב איטום רכב האספנות הוא בינוני ומטה כי רכבים אלה היו רטובים בפנים גם כשהיו חדישים וכך הרכב מתמלא באדים ולא רואים טוב.

זכור לי מקרה בחנוכה שנת תשכט (1969) הייתי בנסיעה מנצרת לחיפה וירד גשם חזק מאוד, לא ראיתי את הכביש כי מגבי הווקום לא הצליחו לעמוד בקצב וכל הרכב היה מלא אדים לכן עצרתי בצד הדרך. פחדתי מהעובדה שאני עומד בצד הדרך. לרכב לא היו 4 מהבהבים וכדי שיראו אותי עומד לצד הכביש "פימפמתי" את דוושת המעצור כדי שפנסי הבלימה ידלקו ויכבו לסרוגין .

זכורה לי קריקטורה בחוברת "MAD" בה רואים אמא ואבא עומדיםבבית ליד החלון וצופים מודאגים בגשם ; האמא אומרת לאבא: "אל תדאג החבר של הבת אחראי הוא יעמוד בצד הכביש".

האב משיב: בדיוק מזה שיעמוד לו אני דואג...

המסקנה המתבקשת היא כי ביום גשם רצוי לרוב רכבי האספנות להיות מכוסים היטב בחניה.

שלמה דן גדרון

פורסם

עושה הרבה שכל.

בשישי האחרון נסעתי מנהריה לכרמיאל בגשם שוטף.

בין הטיפות והאדים ראיתי את עינהן של המשתהות של שאר הנהגים שרואים חיפושית יפיפייה עוקפת אותן בגשם שכזה.

אחר כך כשחשבתי על זה, הבנתי שטוב שלא קרה שום דבר פתאומי ושלא נאלצתי "להנות" מיכולות ההחלקה הבלתי נלאים של העלמה מגרמניה. שלא תבינו לא נכון, אני נהג זהיר ורגוע בהגדרה אבל בכל זאת, יש סיבה שיש במכוניות מודרניות ABS, מגברי בלם וכו'.

סעו בזהירות, אם יש אז ברכב ליסינג, אם לא שבו בבית

בטח בגשם.

IMG_0371.JPG

פורסם

אפשר לחשוב שרכבי האספנות נולדו אתמול ולא נסעו אף פעם בגשם... חוץ מזה למי שיש צמיגים ישנים ויבשים לא ראוי לו שיסע בכלל ואם כך הוא מחזיק את הרכב שלו אז חבל, בין אם הוא אספנות ובין אם הוא חדש. כל הכבוד על הנסיעה בגשם! רכב נולד לנסוע!!!

פורסם

תראה לא הייתי מנסח את זה בכזאת קלות, תסכים איתי שצריך להיות נהג "קצת" יותר מנוסה כדי לצאת ממצבים קיצוניים עם רכב כזה, מאשר עם יפנומטית חדשה שיש בה ABS ובקרת החלקה.

אם אתם נהגים טובים, וברכב יש אמצעים להפשרת האדים בצורה טובה לא הייתי דואג, במידה ולא - לא יהרוג אותכם לתת לרכב לשבת יום או יומיים בחנייה :)

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם

אכן כלי הרכב האלו נסעו בכבישים בזמנו וגם בגשם ,

אולם כפי שצויין כאן , אדים על השמשה זאת עובדה שרק מקשה

על הראות ומעסיקה את הנהג בניגוב האדים דבר שעלול להסיח דעתו של הנהג

מהכביש .

האיטום גם לא 100 אחוז , ולכן לא ראוי ,לא נוח לנהוג עם כלי רכב אלו בגשם .

ישנו גם ההבט של שמירה על הרכב בתנאים אלו , שלא לדבר על החלקת רכב אחר

וחס וחלילה על הרכב שלנו .

גם לי יצא לא פעם לנסוע עם הקדט שלי (הקופה הצהובה ) בגשם , הרכב נסע יפה מאוד

לא נתקע אולם העובדות שציינתי למעלה נשארו קיימות .

אני רואה את הנסיעה עם הדה-שבו , חוויה מדהימה אולם לא נראה לי שהמטרה לנהוג

בהם באופן קבוע בגשם .

דרור .

מוריס 10 שנת 1939

רובר P2 16 1947 (בתהליך שיפוץ)

וסרשטיין דרור

פורסם

הדיון הזה, והחורף בכלל, מזכירים לי כמה טוב שישראל נמצאת במזרח התיכון. אם היינו באירופה, לפחות ששה חודשים מכל שנה הכבישים היו מוצפים, הרמזורים שובתים, הפסקות חשמל ונזילות מים.

רובנו נהגנו במכוניות שנקראות היום "אספנות" כשהיו חדשות (יחסית). זה ממש לא בעיה - רק צריך לשמור על מרווחי בטיחות גדולים יותר מבאוטו מודרני. הסיבה היחידה לא לצאת איתן מהבית ביום גשום זה הרצון לשמור עליהן, אם כי לדעתי השמש בקייץ עושה יותר נזק מקצת מים בחורף.

נמרוד

פורסם
הדיון הזה, והחורף בכלל, מזכירים לי כמה טוב שישראל נמצאת במזרח התיכון. אם היינו באירופה, לפחות ששה חודשים מכל שנה הכבישים היו מוצפים, הרמזורים שובתים, הפסקות חשמל ונזילות מים.

רובנו נהגנו במכוניות שנקראות היום "אספנות" כשהיו חדשות (יחסית). זה ממש לא בעיה - רק צריך לשמור על מרווחי בטיחות גדולים יותר מבאוטו מודרני. הסיבה היחידה לא לצאת איתן מהבית ביום גשום זה הרצון לשמור עליהן, אם כי לדעתי השמש בקייץ עושה יותר נזק מקצת מים בחורף.

נמרוד

נכון מאד: אני אישית נהגתי מלא באסקורט שלי (רק להזכיר- ללא מגבר בלם כלל, ועם 4 תופים) בכל מזג אוויר אפשרי, כולל גשם שוטף ובלילה, וטפו-טפו! נכון, שצריך להיות יותר מיומן, ובעיקר- יותר רגוע ולדעת את הגבולות של האוטו. הבעיה העיקרית שלי עם החורף באמת- תוספת מים ממש לא מוסיפה לחיים של האוטו, שחלוד גם ככה... :?

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

תמונות יפות:mm_yeah:

נהנתי לצפות בהן.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם
היום דברתי עם חבר מועדון שאמר שפחד לצאת אתמול למפגש בגשם ברכב האספנות שלו. הצדקתי אותו כי לדעתי חלק גדול מרכבי האספנות אינם עומדים בתנאי בסיס לנסיעה במזג אויר גשום.

לחלק מהמכוניות יש צמיגים ישנים ויבשים שאינם משתפים פעולה בכביש רטוב.

המיכללים המאכניים של רוב רכבי האספנות אינם עומדים ברמה שאנו התרגלנו אליה בשנים האחרונות כמו ABS או בלמי דיסק המתפקדים ברטיבות.

בחלק מהרכבים הישנים יותר יש בעיה בהשגת מגבי שמשות טובים שמסוגלים לנגב את החלון בגשם כבד. גם האיטום של רכב האספנות הוא בעיתי. במקרה הטוב איטום רכב האספנות הוא בינוני ומטה כי רכבים אלה היו רטובים בפנים גם כשהיו חדישים וכך הרכב מתמלא באדים ולא רואים טוב

ומה זה שונה מפיאט אונו שנת 92 על צמיגים גמורים? ואלה נוסעות בגשם יופי. אגב הפתרון האולטימטיבי לאדים - לפתוח חלון.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

דני - מפגש צרפתיות בשמחה רבה.

אבי-בליטה בקצה דה שבו, תוספת נתיקה לתא המטען.

לא אנחנו במועדון הדה שבו המצאנו טיולים ארוכים עם הדה שבו...

לשם כך ולטובת תא מטען גדול יותר תוכננה ונמכרת התוספת הנתמכת ומתלבשת על מסגרת תא המטען.

על התוספת בזוית של 90 מעלות סוגרת הדלת המקורית.

במקרה הזה (בנייה מקומית אגב) היא הורכבה ע"י בעל המכונית לטיול של המועדון לפני שבועיים לצפון הנגב, טיול שכלל לינה באוהלים, עם המשפחה ובקיצור הרבה ציוד להעמיס על הדה שבו.

לגבי נסיעה בחורף, לרובנו זו מכונית יומיומית גם בחורף, אי לכך אין הרגלים למערכות מתקדמות ובשביל האדים פשוט פותחים את החלון.

boot_ext1.jpg

• תוכן חדש...