Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7095 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

אני עסוק בלתקן מיני מינור שהורכב לה מנוע שלמטרו.

מי שביצע בעבר את ההתקנה עשה לדעתי כמה טעיות בנושא מערכת הפעלת המצמד.

אני מבקש מכול מי שיש לו מיני מינור עם מנוע מטרו שיגיב ואז אוכל לברר פרטים טכנים לגבי מערכת הפעלת המצמד.

בתודה מראש בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

מה הבעייה?, נסה להיות ממוקד יותר.

בד"כ בהסבות מסוג זה, מחליפים את גלגל התנופה והמצמד של המיני בזה של המטרו, ואז בעצם אין בעיות.

במידה ומחליטים לבצע את ההסבה => יש למצוא תושבת מיוחדת למשאבת ה-slave אשר נמצאת על מכסה האלומיניום של המצמד.

יש לדאוג למשאבת slave עבור מנוע A+, וכמו כן לדאוג לפין יעודי עבור התושבת.

בנוסף לכל הסיפור הזה, יש לדאוג להתאמה של גלגלי השיניים בין ה-סטרטר לבין גלגל התנופה.

ושתהיה הפרדה נעימה :wink:

תורה לשוטים,

אהבה למדוכאים וחולי שפעת...

פורסם
שלום.

אני עסוק בלתקן מיני מינור שהורכב לה מנוע שלמטרו.

מי שביצע בעבר את ההתקנה עשה לדעתי כמה טעיות בנושא מערכת הפעלת המצמד.

אני מבקש מכול מי שיש לו מיני מינור עם מנוע מטרו שיגיב ואז אוכל לברר פרטים טכנים לגבי מערכת הפעלת המצמד.

בתודה מראש בני ל.

היי בני.

יש לי ספר שרות של מיני,מתאים ל-4 דגמים משנת 1969 -1985 .יעזור?-זאב

zeev

פורסם

שלום.

קצת פרטים לפי בקשת הקהל.

הבעיה היא כזו: הורכב ברכב מנוע מושלם עם גיר ומצמד של מטרו. הכול טוב ויפה אלא מה?

במיני מינור המצמד מופעל בעזרת משאבות מצמד הידראוליות, ואילו במטרו המצמד מופעל בעזרת כבל. כאשר המצמד מופעל בעזרת כבל, המוט שמעביר את פעולת ההפרדה על מיכסה המצמד קצר, וכאשר המצמד מופעל הידראולית הוא ארוך. מה עשו הוא להאריך את המוט על מיכסה המצמד ואז התעוררה בעיה שכאשר לוחצים על דושת המצמד [הידראולי] אין מספיק לחיצה כלומר לא מיתקבלת הפרדה של המצמד אלא אחרי ניפוחים רבים. בואו נדלג על כול השאלות המיותרות - המשאבות שופצו ואין אויר במערכת. חסר לי השלמה בלחיצה בערך +- 5 עד 10 מ"מ כדאי לקבל הפרדה.

מה שרציתי לדעת הוא אם מישהו ביצע את השינוי ויכול להסביר מה טוב. צילומים של מיני עם מנוע מטרו יעזרו המון. כמובן הצילומים חיבים להיות של מערכת המצמד.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

אחת מהטעיות הנפוצות היא להחליף ממנוע ה-1000 הנהדר של המיני, למנוע המטרו, מס' הקסם 1275 CC נחשק ע"י רבים כיוון שהוא הזכיר לרבים את קסם הקופר המאוחרת, אבל, דווקא המנוע הקטן יותר נחשב ע"י סדנאות בחו"ל למומלץ לשיפור וכיוון, החל מהשיפוץ הבסיסי של שיפור הזנה ונשימה, עבור בהחלקת ראש והחלפת קפצי שסתומים, ועד לחריטה מלאה וראש חם. באירופה עשרות סדנאות שמשפרות מיני החל משימוש יום יומי נימרץ וכלה ברכבים לתחריות, שיפוץ מקיף כזה כולל את כל המכלולים החשובים בולמים בלימה קירור ובטיחות, צריך לזכור שהפיתוי בהכנסת מנוע גדול יותר וחזק יותר מחייב חיזוק כל המערכות הנלווית קלאץ, בלמים תושבות מנוע מיסבים ציריות ואת תפוחי ההיגוי, לא פעם העומס החדש שנוצר בתושבות המנוע גורם לסדקים ועיוות ולכן יש צורך אמיתי לבדוק ולחזק במקרה הצורך את נקודות התורפה הנ"ל, החיבור בין הגיר המקורי למנוע החדש גם הוא בעייתי משהו ובאמצע שנות התישעים העליזות ביצעתי ניסוי ביו שני רכבים כאלה מיני שהוחלף בא מנוע לגדול יותר ומיני 1000 מתוחזקת טוב. ההפרש בזמנים ובנסיעה בעליות לי-ם לא היו משמעותיים, בעוד הנהיגה במיני הקטנה היתה נעימה יותר חלקה יותר ובפחות דרמות, נושא הבילום במיני הוא נושא כאוב ומחייב יד מקצועית ואוהבת והתעסקות תמידת אחרת קיימת סכנה אמיתית, החלפת הבלמים למודרניים יותר (דיסק) אפשרית ויקרה יחסית, אבל תורמת רבות למהירות הסופית של הנהג לבטיחות ולהרגשה. טיונייג של מיני מחייב מקצועיות והכרת נק' התורפה וחייב להיות חלק משיפור כולל ומקיף.-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

שלום .

אתה צריך:

ההתייחסות צריכה להיות לגבי מנועי A+ עם מצמד מסוג VERTO אשר היה מורכב במטרו(להבדיל מה - pro VERTO אשר היה מורכב במיני).

1. משאבת slave.

2. תושבת עבור אותה משאבה מ-1.

3. תושבת המתחברת לבית המצמד במקום התושבת המקורית המתחברת לכבל.

4. פין המתחבר בין התושבת מ-3 לבין המשאבה מ-1.

לפרטים לגבי ההסבה ומק"טים קרא את המאמרים:

http://www.minispares.com/Article.aspx?aid=305

http://www.minispares.com/Article.aspx?aid=306

תורה לשוטים,

אהבה למדוכאים וחולי שפעת...

• תוכן חדש...