Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7100 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

לסבא שלי בשנת 42 היתה ביואיק,קשה לי לומר איזה.

הוא אמר לי שמעט מאוד יוצרו באותה שנה,גיר רגיל הילוכים מאחורי ההגה,ומכסה מנוע נפתח לצד.

מישו יכול לעזור קצת?

יותר נכון בשנת 80 היה לו דגם של שנת 42 או משו קרוב.

תודה.

פורסם

סבא שלך צודק.

בסתיו 1941 יצאו דגמי 1942 בארה"ב, ובדצמבר היפנים התקיפו את פרל הרבור. בעקבות מעבר כל היצור למאמץ המלחמתי, יוצרו פחות דגמי 42 משנים קודמות, והיצור האזרחי הרגיל חודש רק בקיץ 1945.לשם השוואה, ב 1941 יוצרו 374,196 מכוניות ביואיק. ב 1942 רק 92,573 - כלומר כרבע.

דגם 1942 (Super):

1942-Super.jpg

דגם 1942 עד 1945 ( M18 ):

1942-tank.jpg

נמרוד

פורסם

סביר להניח שהיה לו ביואיק משנתון ישן יותר קרי 34-37 אלה היו נפוצים יותר בארץ ,גם היה להם מכסה ניפתח לצדדים.

פורסם
סביר להניח שהיה לו ביואיק משנתון ישן יותר קרי 34-37 אלה היו נפוצים יותר בארץ ,גם היה להם מכסה ניפתח לצדדים.

המכסה שנפתח לצד ימין או לצד שמאל היה במודלים עד שנת 1949.

עם קום המדינה היו לא מעט מהן. גם לאבא שלי היתה כזו.

ההתנעה של הרכב היתה ע"י לחיצה על דוושת הדלק . (פעם ניסו לגנוב את הרכב חיפשו כפתור של סטרטר ולחצו על כפתור נוסף של הצופר.)

היתה לביואיק אנטנת רדיו שהורכבה בין שני חצאי השימשה הקדמית. לאנטנה היה כפתור בתוך הרכב וכאשר סובבו אותו האנטנה היתה מסתובבת בקשת ועומדת ניצבת בקצה השימשה סמוך לגג. (ראה בתמונה של ביואיק 41 לעיל).

המכונית היתה בצבע ירוק מטאלי שנשרף ואיבד את הברק עוד בשנה הראשונה. בסך הכל המכונית היתה טובה ואמינה.

אני עשיתי בה את תאונת הדרכים הראשונה שלי כאשר אבי השאיר אותי, בגיל שנתים, לבד ברכב שעמד על הכביש בירידה בשער הגיא. (זה היה יום שבת ולא היו מכוניות והמכונית היתה יכולה לעמוד שם הרבה זמן בלי להפריע. ממש כמו היום...) הורי הלכו לקטוף פרחים (אז עוד היה נהוג לקטוף פרחי בר) ואני שיחררתי את ההילוכים ואת מעצור היד, שהשתחרר במשיכת כפתור בלוח השעונים ולקחתי את הרכב לטיול...

היה ביואיק 48 שחור במוזיאון בתל חי

שלמה דן גדרון

פורסם
המכסה שנפתח לצד ימין או לצד שמאל היה במודלים עד שנת 1949.

) ואני שיחררתי את ההילוכים ואת מעצור היד, שהשתחרר במשיכת כפתור בלוח השעונים ולקחתי את הרכב לטיול...

היה ביואיק 48 שחור במוזיאון בתל חי

נו? ומה קרה לאוטו בסוף? :wink:

פורסם
נו? ומה קרה לאוטו בסוף? :wink:

שום דבר!

לא היו פלאפונים וכמעט לא היו טלפונים, אבי חיכה בסבלנות כמה שעות עד שעברה מכונית. נהג המכונית לקח אותי ואת אמא שלי הביתה. חבר של אבא שלי שהיה בצבא והיה לו גיפ ו-חבל הוציא את הביואיק מהתעלה ללא כל פגיעה. למחרת היום, השיער של אבא שלי הפך אפור ... הרבה שנים לאחר מכן ראינו את הרכב במצב גרוטאה ליד בי"ח איתנים בהרי ירושלים...

שלמה דן גדרון

• תוכן חדש...