Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7107 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זהו, נמאס לי לחפש רכב, אני לא מסוגל למצוא רכב שאני אקנה אותו בראש שקט, יש תמיד משהו שמציק לי, חסר כפתור של חלונות חשמל, אין מנוף למגבים, ידית כזו או אחרת לא עובדת.

אני פשוט לא מסוגל, תקראו לזה איך שתרצו אבל אני פשוט לא מסוגל לשבת ברכב כזה.

בעקבות הנ"ל החלטתי לשפץ חלקית את הרכב שלי (אאודי 80 86 אוטומטית), לרכב הנ"ל יש ערך סנטימנטלי עבורי ומאוד קשה לי להיפרד ממנו.

רציתי לבקש מכם, האנשים הטובים של הפורום ליעץ לי במס' נושאים.

השיפוץ יהיה שיפוץ חלקי בלבד כיוון שהרכב במצב סביר, ללא יותר מדי נק חלודה, והמצב המכני שלו גם כן סביר. אני מאוד אשמח להמלצות על: באילו כלים עליי להצתייד, בעלי מקצוע באזור (טבריה והסביבה) דרכי ושלבי עבודה, כמובן שאם יהיו כאלו שיוכלו לעזור באיתור חלקים, הצעות לשינויים כאלו ואחרים (מבחינה קוסמטית ומכנית), וכמובן כאלו שיהיו מוכנים לבוא ולעזור הדבר יעזור עד מאוד ויוערך במידה רבה.

להלן מצב הרכב: חלודה-יש חור בגודל של אגרף בקורה הקדמית עליה מונח הרדיאטור

שפת המתכת עליה מורכב גמי האיטום בתא המטען רקובה לגמרי.

יש נק' חלודה בתא המטען, מפתני הדלתות וסביב חורי הניקוז של המים בדלתות.

מכניקה- בית פילטר אויר דפוק (חסר בו חלקים), יש בעיה ביחידת קידום ההצתה

נפרץ אטם של סעפת הפליטה בחיבור לאגזוז ויש עוד בעיה , חשמלית שבגינה הרכב לא מניע.

קוסמטיקה: הפאנלים של הדלתות גמורים, ידיות הפתיחה, הן פנים והן חוץ שבורות, חסר פנסי ערפל, ויש כמה מקומות שמוחזקים ע"י ברגים ביתיים.

צבע ומרכב חיצוני: דהוי על הגג ומכסה המנוע, בעל שריטות מרובות בצדדים ומעט מכות ודפיקות על הפח.

התקציב שעומד לרשותי הוא כ7000 שקלים לא כולל אח"כ טסט וביטוח.

רציתי לשאול מאיפה הכי כדאי להתחיל, מה הבעיות הראשונות שעליי לתקוף.

אשמח לקבל תגובות עיניניות ושפויות.

נ.ב. הרבש ישמש למטרת נסיעה יומיומית אז רמת השיפוץ היא לא לתצוגה (זה יקרה אחרי השירות הצבאי והקבע)

פורסם

חשבתי להגיב בהתחלה מול כל סעיף שהעלת בבעיות אבל החלטתי לתת לך תשובה כוללת-סיפור החלודה שאתה מתאר במקומות רבים גרם לי להרים גבה רקבונות כאלה ברכב "צעיר" יחסית מעידים מן הסתם על אחזקה גרועה או שהייה בקו ההחוף, ועולה התהייה לגבי חלודה ניסתרת שאתה לא רואה כרגע, בריצפה, במקומות סמויים וכד'. לגבי הבעייה החשמלית הלא ידועה אם מדובר במחשב הרכב,(אם זכרוני אינו בוגד בי יש לך אחד כזה ברכב) קח בחשבון מחצית מתקציב השיפוץ לאחר, וגם שאר הבעיות יהיו יקרות יחסית לתיקון, לא ציינת מתי היה טסט אחרון ואם תזדקק לבדיקת מעבדה, במידה וכן קח בחשבון שיפוץ יקר מהתקציב לצורך מעבר המכון, ותשלום האגרות, 4 צמגים, אבזרי בטיחות, להערכתי תעבור את הסכום המוקצב בהרבה, ומחיר המחירון של רכב כזה אינו מהגבוהים בשוק. נסה למצוא רכב דומה במצב נסיעה בתקציב ותשתמש בשלך כמאגר חלקים וחלפים בסיכומו של דבר יהיה לך יותר זול-רן

ראה כאן:http://www.yad2.co.il/Cars/Car.php?AreaID=&ModelID=1&SubModelID=&FromYear=&UntilYear=1988&Hand=&Auto=&fromPrice=&untilPrice=&Info=

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

לפי דעתי ונסיוני:

סיבוב פירוקיות ,שפרעם,יאסיף,דיר אל אסאד, אתה מחזיר את כל החלקים שחסרים לך ברכב ומחליף כל מה שלא תקין, מה שלא תמצא בפירוקיות האלה,תוכל להזמין חדש או להזמין מאיביי חו"ל.

אח"כ תיגש לחלק המכאני, השאלה היא לאן אתה שואף להגיע?

ברגע שאתה תתחיל לפרק דברים,אתה תגלה דברים נילווים שתצטרך להחליף וזה יעלה לך יותר ממה שאתה חשבת מלכתחילה.

ב 7 אלף אתה כמעט לא עושה כלום בהקשר של שיפוץ רכב,בקושי צבע נכנס בזה.

מהו שיפוץ חלקי בעניך?

פורסם

לפי מה שקראתי על מצב רכבך ניראה לי שתוכל למצא רכב בסכום של התיקונים ובכסף שתמכור את ההאודי תתקן את הליקויים ברכב שתיקנה

פורסם

ברכב שלי אין מחשב רכב, הרכב משנת 86, ואז הכל היה מכאני (לפחות ברכב הנ"ל).

לגבי הרקבונות, החור בקורה הקדמית נוצר כתוצאה מהזנחה של הרכב (כך הוא נקנה), כתוצאה מנזילה מהרדיאטור, הרקבון השני הוא בפס המתכת שעליו יושב גומי האיטום, בהרבה רכבים הדבר קורה בגלל תחזוקה לקוייה (ראיתי את התופעה גם בפאסאט משנת 2000 ).

המטרה שלי היא לא להביא אותו למצ של תצוגה, בשביל זה אני אזדקק לסכום בן 5 ספרות אשר מתקרב לסקאלה הבאה של 6 ספרות.

פרט לליקויים המכאניים שהזכרתי הוא בסדר, מה שמפריע לי בעיקר הוא החפיפניקיות.

זאת אומרת, שימוש במוצרי ביתיים במקומות שונים, במקום להשיג חיפויי מקורי או חלופי ולהשתמש בבורג מתאים,נלקחה סתם חתיכת פלסתי והוברגה עם בורג רגיל.

הרכב עומד כחצי שנה ללא טסט והרישיונות מוקפאים.

ולקנות רכב אחר, ניסיתי, כל רכב שנכנס לי בתקציב הזה תמיד ימצא במצב דומה, מצדי לנסוע על חיפושית שנת 60, אבל אחת שלא השתמשו בידית של דלת בית לצורך פתיחת תא המטען (הגזמתי בדוגמא אבל נראה לי שזה מעביר את המסר).

ברור לי שצביעה בסכום הזה ממש לא נכנסת לי.

אבל כל החלקים הקוסמטיים, המפלג, בית פילטר האויר מראות, וכו' נכנס לי בהחלט בתחום התקציב.

תודה לכל העונים

פורסם

מדברך עולה כי אתה מעוניין רק להשמיש את הרכב, במצב סביר, כפי שהציע קודמי, גש לפרוקיות השלם כל מה שצריך, השלב הבא לפחח או מישהו שמתמצא השלם קורות חסרות ורתך רקבונות לטש וצבע צבע יסוד, בשארית הכסף השקע בכל אביזרי בטיחות לטסט, במידה ונישאר לך קצת כסף שמור בצד לתיקונים עתידיים, במשך הזמן השלם חלפים תקן ושפץ כל פעם חלק אחר, ובהיזדמנות הראשונה צבע את הרכב, רכב נוסע ומתוחזק שומר על עצמו יותר מרכב עומד, עדיין ניראה לי שהתקציב שלך נמוך וצריך לנצל אותו בחוכמה, תמונות של הרכב והבעיות יעזרו לנו לתת לך עיצות טובות יותר-רן

עוד מס' אלטרנטיבות לפני השיפוץ שים לב למחרים:

http://www.yad2.co.il/Cars/Car.php?AreaID=&ModelID=&SubModelID=&FromYear=&UntilYear=&Hand=&Auto=&fromPrice=&untilPrice=7000&Info=

פורסם

הייתי בודק את הסובארו כאופציה נהדרת, קלה לאחזקה אמינה וחלפים המון, או את הקורסה רכב נהדר לחייל, הפולו שמפורסמת בדף 3 ניראת מציאה לא קטנה, ואפילו האלפא 90 ניראת אופציה קוסמת, למרות שהיא תהיה היקרה מכולם לאחזקה פרינססה אמיתית, בקיצור שווה לבדוק שוב אפשריות לפני הכניסה להרפתקאה של השיפוץ שאתה יודע איפה אתה מתחיל ולא איפה זה ניגמר-רן

פורסם

זה נכון מה שאמרת לגבי זה שאין מחשב ברכב כו,הכל מכאני = נכון.

הבעייה ברכבים האלה זה לא דווקא המנוע,אלה כל מה שמסביב,החל ממנגנוני חלונות ודלתות,ועד כל מה שקשור להניע,הגה,ציריות,בולמים,אגזוז וכו.

כמו שאמרתי ,שיפוץ יסודי של הרכב יעלה לך המון כסף. סכום בן 5 ספרות .

להשמיש אותה לנסיעה ,כדיי שכל הדברים כן יעבדו,זה כבר סכום אחר לגמרי.

אני מניח שאם תעשה את זה חכם,ב 7000 אלף אתה מביא אותה למצב נסיעה ומשלים את כל החלקים החסרים לך,או אלה שדורשים החלפה במיידי.

פורסם

אז אני רוצה לדעת מהי הדרך הכי חכמה להשתמש בסכום הנ"ל, זאת בגלל שאין לי ניסיון בשיפוצים (או אפילו השמשות). ואני גם לא יודע מאיפה להתחיל.

האם צריך שאני אתן יותר מידע מה בדיוק זקוק לשיפוץ ומה מידת החומרה, אוליי תמונות (רק ביום חמישי).

אם אקבל מעין קוים מנחים, באילו כלים להשתמש או שכדאי שיהיו, ממה להתחיל קודם, וכו' אני בטוח שאוכל להשלים את העבודה ולהחזיר את הרכב לכביש.

נ.ב

מחר אני שולח מכתב לאאודי גרמניה בבקשה לקבל מידע טכני (אולי ספרות על הרכב), אוליי כמה חלקים תמורת סכום כלשהו (אני מעדיף חדש ולא לקנות מפרוקייה- בגרמנייה לפי מה שאני יודע, ממשיכים לייצר חלפים לרכב עד 10 שנים אחרי שהדגם האחרון ירד מפס הייצור).

אז אני מחכה לתגובות נוספות.

ושוב תודה.

פורסם

דעתי בעניין: דבר ראשון- תתחיל במכניקה. קודם כל- תגיע למצב, שהמנוע יעבוד בצורה תקינה, לא יהיו נזילות, וכ"ד. תראה, כמה זה יעלה. בשביל זה תיעזר במוממחים, שיראו את הרכב ויבדקו- ולא ב"אינטרסנטים"- כלומר, אם תבוא ל"סתם" מוסכניק, יש סיכוי, שיתן לך רשימה "מפה, ועד ל..." כדי להרוויח, כאשר בפועל יהיה לך, נניח, להחליף מפלג... אז, כאמור- תתחיל מלמצוא חבר טוב, שמבין בעניין.

את הפחחות- לדעתי, עזוב את זה כרגע לגמרי, כל עוד אין משהו קריטי, שמסכן אותך, או האוטו לא יעבור טסט. כל השקעה, שתעשה עכשיו- לא רק, שתהיה מיותרת בשלב הזה, אלא גם עלולה להיות מזיקה, מכוון, שאם תעשה עבודה בעלות נמוכה/מקום בהתאם (ולא תעשה שום דבר אחר בסכום שיש לך, מה עוד, שאתה חייל ואין לך עודף, אני מבין)- זה עלול לגרום נזק מצטבר, ולהקשות על השיפוץ העתידי ברמה, במידה ואתה רוצה לעשות כזה בעתיד.

לסיכום- תתרכז במכניקה וחלקים בטיחותיים, ואם יישאר כסף- רק אז "השלמות קוסמטיות" מפרוקיות.

ואל תהיה נעול על "חפיפניקיות" בשלב הזה, לדעתי- כלומר, אתה בעצמך אמרת, שכרגע אתה צריך רכב לשימוש יומיומי, אז קודם כל- שיסע כמו שצריך, ורק אחר כך, ולאט לאט, תמצא חלק-חלק, בהזדמנויות שונות, ותשלים. אל תתחיל "להישתולל" עם השלמות- תגמור את הכסף, ותראה, שעדיין חסר מלא!

בהצלחה!

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

שיפוץ בעלות של 7000 ש"ח ואתה רוצה להזמין חלפים מקוריים חדשים מגרמניה = זה יעלה לך הון ותשלם על זה מכס.

אתה צריך לעשות סבב פירוקיות ביאסיף,שפרעם,דיא אל אסאד ,מגד אל כרום, ועוד,שם תוכל למצא הכל בגרושים, תוכל להשלים כל מה שחסר לך ברכב מהמקומות האלה בעלויות מגוכחות.

אחרי שתשלים ותחליף את כל מה שבלוי(מה שציינת מקודם,דיפוני דלתות , מיכל פילטר אויר וכו...), רק אז תראה מה קורה עם הצד המכאני.

בחיצוני לפי דעתי אין לך מספיק כסף לגעת בכלל.

פורסם

בהמשך להמלצות שלכם, האם יש מישהו שאתם מכירים שהוא מהאזור ויוכל לבוא יום אחד לכמה שעות, ולעזור בפאן המכאני, אני מוכן לשלם את הוצאות הדלק, והדרך וכמובן תשלום סימלי.

בעניין החלקים הקוסמטיים, הם לא רבים ורובם הם חובה (ידיות הדלתות למשל).

ועוד דבר, האם לאחר שהאותו הנ"ל עמד חצי שנה ללא טסט, האם אני משלם אגרה, עושה ביטוח (לשבוע- לראות האם הרכב יעבור טסט), מוציא אישור תקינות בלמים אני יכול לגשת לטסט או שיש עוד שלב, ברישיון שנתנו לי (הקפאתי את הרישיון), נאמר כי לאחר תקופה מסויימת הרכב חייב לעבור בדיקת מעבדה, אז בשפה בה כתוב ההסבר לא ממש ברור לי (מבחינת הרמה).

אשמח לקבל הבהרה בנושא.

פורסם

אם הרשיונות מופקדים במשרד הרישוי אין צורך בבדיקת מעבדה מוסמכת וחוץ מזה רק כעבור שנה ללא טסט צריך בדיקת מעבדה.

פורסם

אין קשר בין רישיונות מופקדים לבדיקת מעבדה! גם אם תפקיד רישיונות- לאחר שנתיים ללא טסט, רכב מיושן יחוייב בבדיקה! דבר היחיד, שנותנת הפקדת רישיונות- חסכום בהשלמות האגרה. אבל במיקרה שלך- זה לא רלוונטי- כפי שאתה אומר, האוטו שלך עומד רק חצי שנה, אז אתה פשוט ניגש למשרד רישוי, לוקח רישיון, משלם, עושה כל האישורי מסך הרלוונטיים (רכב מיושן+בלמים), ניגש לטסט, וזהו (בתיקווה, שאתה עובר, כמובן)! זהו בדיוק התהליך, שוב:

הבאת רכב למצב תקין-מוכן לטסט.

"הפשרת" רישיון במשרד הרישוי.

תשלום האגרה (הסכום, שיהיה כתוב- זה תלוי, כמה נשאר- התאריך של החידוש לא משתנה

בגלל ההפקדה).

עשיית הביטוח.

הוצאת אישור נסיעה זמני (או לקיחת רכב עם הגרר עד לטסט/מוסך)- כמובן, אם רוצים לעשות

הכל "חוקי למהגדין", ולא לנסוע לבד עם רכב ללא טסט עד לשם.

קבלת אישורים ממסך מורשה.

הטסט- ובהצלחה!

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

• תוכן חדש...