Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7103 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

שמתי לב שיש כאן אנשים מביני עניין בחומרה ,לכן אני פונה אליכם עם בעייתי.

יש לי מחשב נייד ישן יחסית , פנטיום 3 1000 מגה הרץ, עם 256 זיכרון פנימי.

המחשב עבד יופי כמה שנים, ובשנים האחרונות הוא ללא שימוש בגלל שכאשר פותחים איתו תוכנות גדולות, או תמונות, המאוורר שלו מתחיל לפעול בעצמה מירבית, ואני מקבל מסך כחול שעליו רשום בין היתר IRQL NOT LESS OR EQUAL מיד לאחר מכן המחשב קורס ועולה מחדש.

זכור לי מקרה מיוחד, שבו רציתי להתקין את WINDOW XP מחדש לאחר פירמוט, לא הצלחתי להשלים את ההתקנה בגלל שהמחשב היה מתחמם וקורס.

הפתרון שלי היה להכניס את המחשב למקרר (!)ולהשאירו שם במהלך ההתקנה , וכך הצלחתי להשלים את התקנת החלונות.

היום ניסיתי לפרק את כל הברגים של התחתית שלו, אך לא הגעתי לחלק של המאוורר מכיוון שכנראה יש שני ברגים שלא ניתן להגיעם, כי הם ממוקמים כך שהמסך מפריע לפתוח אותם.

המחשב הוא מדגם COMPAQ PRESARIO 2700 .

השאלה שלי האם מישהו ניתקל בבעיה דומה במחשב נייד, האם זה רק מאורר מטונף , או חומרה שנדפקה ורגישה לחום באופן מיוחד.

האם קיימים מדריכים של פירוק ה"מארז" של מחשבים ניידים מהסוג הזה?

אל תציעו לי בבקשה לתקנו במעבדה, כי לעניות דעתי זה לא משתלם לתקן מחשב כזה.

תודה רבה.

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ב-IBM ניתנת הודעת ERROR בהפעלה במידה והמאוורר לא תקין. כנראה שהם לא כאלו מתוחכמים...

ניחוש שלי - שווה לתקן. ברר מחירים.

בכל אופן - אם אתה מעוניין למכרו - צור קשר בה"פ.

פורסם

לא מבין גדול במחשבים ניידים..

אבל כשדבר כזה קורה במחשב ביתי מומלץ לפרק את המאוורר של צלעות הקירור של המעבד- לנקות הייטב.

למרוח משחה טרמית חדשה להרכיב ולנסות שוב.

פורסם

לפרק מחשב נייד זה לא פשוט.. אבל כל עוד תשמור על כל הברגים, ותזכור (רצוי לצלם אם יש מצלמה דיגיטלית) כל צעד, תוכל גם אתה בקלות לפרק הכל, המסך מוחזק בעזרת הברגים בחיבור למטה והפלסטיק נפתח במשיכה

פורסם

אם לא הצלחת להתקין XP - זה אומר אחת מהשתיים.

זיכרונות תקולים

או מעבד מתחמם.

ברוב הניידים יש קירור פסיבי על המעבד והחום יוצא החוצה בעזרת מאוורר בצד או מאחור.

לכן חשוב עוד יותר לדעת מה הולך שם.אולי צלעות הקירור נפלו או זזו

יש גם אפשרות שזכרונות תקולים מחממים את כל העסק.

וזו גם הודעה אופיינית לבעיות זיכרון

(למרות שגם דרייבר לא תקין יכול לגרום לבעיה הזאת-אבל אצלך זה לא רלוונטי כי זה קרה לך גם בהתקנה)

אבל צריך בדיקה מקצועית.

אתה יכול להתחיל בזה שפשוט תחליף זיכרון ותראה אם זה חוזר.

זאת הבדיקה הקלה ביותר האפשרית.

פורסם

כמעט תמיד שווה לתקן ניידים, מה עוד שלפי המפרט, המחשב ישרוד עוד שנים רבות עם XP.

לפתוח לבד מחשב נייד - למנוסים בלבד.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אני מכיר את הבעיה ויודע גם לפתור אותה!

במחשב הזה המאוורר של המעבד מחובר ללוח האם באמצעות אומים שמולחמים ללוח האם. עם הזמן ההלחמות שמחזיקות את האומים נפתחות והמאוורר כבר לא תפוס למקומו ואין יותר מגע טוב בין גוף המאוורר לבין המעבד, כך שהמעבד מתחמם מאוד וכתוצאה מכך נגרמות כל הודעות השגיאה, התקיעות והכיבויים.

הפתרון די פשוט: יש לפרק את המחשב לגורמים, להוציא את לוח האם, להלחים בחזרה את האומים ולסגור את הכול בחזרה. בצורה זו את מחייה את המחשב לכמה שנים טובות. יש לציין שזו מחלה ידועה בדגם זה של COMPAQ, אבל היא פתירה.

פורסם

הי תודה רבה לכולכם.

האמת היא שבהודעת המסך הכחול , מוזכר שם משהו לגבי זיכרון, MEMORY DUMP או משהו בסגנון, אבל אני חושב שזה בא להסביר למשתמש שכל המידע שלא נשמר אבד.

לאייל, הזכרת שזה יכול להיות זכרונות כי אני לא הצלחתי להתקין XP , אבל הצלחתי- רק כאשר המחשב היה בתוך המקרר(מעל המדף של הירקות ומתחת למגירה של הגבינות).

האם אתה מתכוון לכך שחלק מהזיכרון פגום ולכן המעבד מתאמץ יותר בגלל שהוא כותב על הדיסק הקשיח?

לפי דעתי אחרי הניסוי שעשיתי עם המקרר, ניתן להגיד בוודאות שיש בעיית חימום, השאלה אם היא נובעת מהמאוור או צלעות קירור, או שכמו שרשמתם מזיכרונות תקולים.

אולי זה יעזור את אני אחליף את מיקום הזיכרונות???(יש לי SLOT אחד פנוי).

עדיין לא הבנתי כיצד ניתן לפרק את המסך כדי להגיע לשני הברגים שחוסמים את הגישה לכיסוי הפלסטיק של איזור המאוורר, אם מישהו יוכלח להסביר זה יהיה נחמד.

תודה רבה.

עריכה:

ALX ראיתי רק עכשיו את הודעתך, ונשמע כאילו שאתה יודע בדיוק מה לא בסדר בדגם הזה.

אני אשמח אם תוכל להסביר לי כיצד אני מגיע לאזור של המאוורר, והאם אני אמור לפתוח שני ברגים שנמצאים מתחת למסך, ואם כן כיצד לפתוח אותם.

מחכה לתשובתך !!.

תודה רבה.

פורסם

קשה להיות חד משמעי בלי לראות ולנסות

לכן אני מתמקד ב2 אפשרויות

אני הייתי מציע לך לקחת את הטיפ ש ALX כתב.

פורסם

היי amitt.

היות וההסבר ארוך ואין לי סבלנות להקליד אותו, אני מעדיף שתיצור איתי קשר בטלפון.

אני שולח לך את המספר בפרטי.

פורסם

הי אלכס, אתה לא תאמין איזו התקדמות עברתי בחצי שעה האחרונה.

מצאתי את האתר הזה http://forums1.itrc.hp.com/service/forums/questionanswer.do?threadId=211701

שם נכתב כי זו אכן בעיה של ההברגות האלו שיוצאות מלוח האם, בחור נחמד הסביר שם שלא צריך לפרק את כל הברגים מהתחתית אלא רק 4 ברגים, ואז לשלוף מלמעלה את המקלדת, והאזור הבעייתי נגלה.

נדהמתי לגלות שאני עושה זאת תוך פחות מ 2 דקות, בלתי יאמן(בעיקר כי אני מנסה לפרק כל בורג אפשרי כבר כמה שעות!!).

בקיצור חסכתי לך את ההסבר של הפירוק, אבל אני מעלה כאן תמונה של האזור של המאוורר, הוא מכוסה במין פח, מה שהכי מפחיד אותי כרגע הוא שלא הצלחתי לעלות על הבעיה כי 4 הברגים תפוסים ממש חזק, אני לא יודע אם ההברגה היא לתוך לוח האם או סתם למין אום שכזה.

בכל מקרה צריך להפעיל הרבה כוח כדי לפתוח את 4 הברגים, האם זה אומר שהברגים מחוזקים היטב ללוח האם וזו לא הבעייה שלי?

אודה לך על תשובה לאחר צפיה בתמונות, אם לא בא לך לענות כאן אז אני אתקשר, תודה רבה על הטלפון ועל העזרה הרבה!!.

DSC00002.JPG

DSC00004.JPG

DSC00006.JPG

פורסם

תפריד את הבעיה לשניים.

יש לך בעיית זיכרונות תקולים (מזה נובעת הודעת הBSD שקיבלת).

חוץ מזה יש לך בעית התחממות.

אני ממליץ לך לגשת למעבדה לפני שתשבית לחלוטין את המחשב, יש בבני ברק מעבדה לא יקרה ואמינה האתר שלהם www.laptop.co.il. חברה אמינים ויחסית לא יקרים.

פורסם

האומים הבעייתים הם אלו שמסומנים על הפח במספרים 1 עד 4. אתה צריך להסיר את הפח כדי להגיע לבסיס של האומים והלחים אותם. למיטב זכרוני צריך לפרק את המחשב לגורמים כדי להגיע לבסיס האומים, אבל יתכן שאני כבר לא זוכר טוב.

בכל אופן, אני אומר לך בסבירות של 99% שזו הבעיה שלך ושאין לך שום בעיית זיכרון, וזאת על סמך נסיוני עם כמה מחשבים מהדגם הזה בדיוק.

פורסם

הי,

אלכס , פירקתי את 4 הברגים, גיליתי שרק אחד מהאומים שעל לוח האם שבורים, האם יכול להיות שרק אום שבור אחד גורם להתחממות? ייתכן שאני שברתי אותו במו ידי לפני רגע וכל 4 הברגים היו תקינים וחימום זו לא הבעיה שלי?

בכל מקרה, רק אום אחד שבור, האם אני יכול להדביק אותו בעזרת משהו אחר חוץ מהלחמה?

עם מה להלחים אותו? עם בדיל?

לבחור שרשם שיש לי בעיית זיכרון, לפי מה קבעת את זה? במסך הכחול רשום שהמחשב נכבה והוא מרוקן את הזיכרון.

או שאתה יודע לקרוא את קוד התקלה ואז זה כבר משהו אחר.

תודה רבה בכל אופן, צירפתי תמונות שמראות את האיזור.

ראיתי שנקודת המגע בין גוף הקירור לבין המעבד מלאה במין קורוזיה שכזו האם אני צודק?, האם עלי למרוח חומר מסויים לפני שאני מרכיב את הכל?

תודה רבה.

DSC00002.JPG

DSC00005.JPG

DSC00003.JPG

פורסם

מה שגרם להתפרקות של האום זה הלחמה שנחלשה בגלל החום של המעבד לאורך זמן - לא אתה!

יש להלחים עם מלחם ובדיל את כל 4 האומים ולסגור בחזרה את מה שפרקת. יש לנקות את החומר השחור שעל ליבת המעבד (המלבן הקטן באמצע המעבד) ועל גוף המאורר ולמרוח במקום משחת סיליקון מוליכת חום.

לשאלתך: גם אום אחת משוחררת גורמת לתופעה הנ"ל.

נ.ב.

חוזר שלישית: אין לך בעיית זיכרון!

• תוכן חדש...