Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חוטי חשמל בחיפושית

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7114 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

אני הולך להחליף את כל מערכת החשמל (מסתכם בכמה חוטים...) בחיפושית, בשיטה של להחליף חוט חוט.

השאלה שלי היא כזו:

האם אפשר שכל החוטים יהיו אותו עובי או שזה קריטי? (חוץ כמובן מחוטי הפלוס למניהם קבוע,סוויץ' אלטרנטור וכו)?

תודה והמשך שבוע טוב!

פורסם

רצוי שתחליף את החוטים של המערכת שלך לפי העובי והצבע המקוריים, מהסיבה הפשוטה שכל מי שיטפל ברכב שלך בעתיד ידע לזהות מה כל חוט ומה תפקידו, על פי שרטוט החשמל, לגבי העובי רצוי לשמור על הקיים, למנוע התנגדות גדולה יותר של החוטים הלא מתאימים, והעמסה על מערכת החשמל-תמיד רצוי להישאר בתחום המקור, אלה אם אתה יודקע בדיוק מה אתה עושה ומה המשמעות-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם
האם אפשר שכל החוטים יהיו אותו עובי או שזה קריטי?

העובי של החוט קובע את ההתנגדות שלו וכמה זרם הוא מסוגל להעביר. אם תחליף חוט עבה בחוט דק הוא יגרום להתנגדות גבוהה, יתחמם ועלול להישרף. לדוגמא פיוז בנוי באותו אופן - ובזרם המסוים הוא נשרף. ההבדל הוא שכאשר חוט נשרף הוא עלול לגרום לקצר ואף להתלקח.

בכיוון השני: ניתן להחליף חוט דק בחוט יותר עבה. זה לא מומלץ מכיוון שאתה סתם מוסיף משקל מיותר ותופס נפח של החוטים. אם אתה כבר עושה זאת - רצוי להמעיט ולהחליף עובי רק במעט חוטים שאתה מתקן. אם אתה מתכוון להחליף הרבה חוטים, תשקיע עוד קצת ותקנה חוטים בעובי מתאים ובמספר צבעים (כדי להחליף בהתאם לצבע, כפי שנאמר בהודעה הקודמת).

חיים

פורסם
שלום לכולם

אני הולך להחליף את כל מערכת החשמל (מסתכם בכמה חוטים...) בחיפושית, בשיטה של להחליף חוט חוט.

השאלה שלי היא כזו:

האם אפשר שכל החוטים יהיו אותו עובי או שזה קריטי? (חוץ כמובן מחוטי הפלוס למניהם קבוע,סוויץ' אלטרנטור וכו)?

תודה והמשך שבוע טוב!

שלום.

אני מוכן לשלם כסף כדאי לראות את ההצגה שלך כאשר אתה מחליף חוט חוט.

תרשה לי להגיד לך דעתי, והאמן לי שאני יודע בתחום.

אין לך שום סיכוי. לדעתי אתה לא מכיר את המערכת ולצערי אתה גם לא יודע עדיין מה ממתין לך.

ידידי, אין דבר כזה חוט חוט. יש צמות ומגיע להם הכבוד שלהם, ועם עובי חוטים לא משחקים כי זה לשחק באש.

כדי לבצע שיקום מערכת חשמל בצורה נבונה יש לפרק את כל המערכת, ללמוד אותה, לצייר סקיצות ולהתחיל בשיקום לאט ובסבלנות.

כמה תמונות לדוגמא שיהיה לך מושג.

בברכה בני ל.

CIMG1956.JPG

P1010242.JPG

P1010249.JPG

P1010252.JPG

P1010280.JPG

P1010282.JPG

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

אז מה בני, ה"לבנטיני הפרוגרסיבי" נסע לאמריקה והשאיר אותך עם כל הפלונטר :wink: .

ימח שמו של מי שתיכנן את מערכת החשמל באנגליות האלה...

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם
אז מה בני, ה"לבנטיני הפרוגרסיבי" נסע לאמריקה והשאיר אותך עם כל הפלונטר :wink: .

ימח שמו של מי שתיכנן את מערכת החשמל באנגליות האלה...

קובי כול מילה שכתבת חצובה בסלע - מה זה חרה אנגלי זה לא מילה.

היום כבר הכול חדש והמניאק נסע לאמריקה כדי לא לקבל הלם מהבלגן.

הבטיח לבא לביקור אחרי שאסיים :-D

בברכה בני ל.

פורסם
בני, אל תעשה לו באלגן. פלוס הולך לפלוס, מינוס למינוס.

בו ניראה איך הוא מחליף חוט חוט

פורסם

בני, זו חיפושית.

הייתה לי חיפושית חמש שנים. יש בה פחות חוטים ממה שיש מאחורי המחשב שאני יושב מולו כרגע.:lol:

פורסם

קודם כל, כמו שנאמר זו חיפושית, בלי מחשב ובלי בלאגן וכמו שנאמר, כמות החוטים שיש הם מעטים כמה מעגלים של אורות, וינקרים ועוד איזה מנוע למגבים (במערכות רכב יש כבר יותר חוטים...)

סקיצות חשמל יש, וגם אם יש צמות אז זה לא ביג דיל כבר עברתי כמה צמות חשמל אמנם באופנועים, אבל עברתי

את השאלה הנ"ל שאלתי כדי לחסוך את כאבי הראש בקשר לעובי החוט.

פורסם
קודם כל, כמו שנאמר זו חיפושית, בלי מחשב ובלי בלאגן וכמו שנאמר, כמות החוטים שיש הם מעטים כמה מעגלים של אורות, וינקרים ועוד איזה מנוע למגבים (במערכות רכב יש כבר יותר חוטים...)

סקיצות חשמל יש, וגם אם יש צמות אז זה לא ביג דיל כבר עברתי כמה צמות חשמל אמנם באופנועים, אבל עברתי

את השאלה הנ"ל שאלתי כדי לחסוך את כאבי הראש בקשר לעובי החוט.

הדבר הכי חשוב הוא סקיצות חשמל (אני מבין שיש לך). אני גם השגתי שרטוטי חשמל לרכב שלי - דבר שעזר מאד להחזיר את מערכת החשמל למצב תקין אחרי קומבינות שעשו ברכב, קצרים, וחוטים שרופים. אם אתה צריך נעלי כבל מתאימים לרכב אז נשארו לי מעט לתת לך.

IMG_0025.JPG

IMG_0126.JPG

פורסם

בריטים בלאט.

הלוטוס והחיפושית הן מקרי קיצון של החשמל בשנות ה60-70. הלוטוס מתוסבכת במיוחד, והחיפושית פשוטה מאוד. יצא לי לעזור קצת לחבר עם חיפושית, אין מה להשוות.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

• תוכן חדש...