Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

וספה מחלידה - יש תקוה ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7115 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם. אז ככה, לאחרונה אני מתעניין ברכישת קטנוע קטן לנסיעה יומיומית. אני סטודנט כך שההגבלה על רכבי אספנות לא כל-כך משפיעה עלי מבחינת שעות הנסיעה- ולכן החלטתי שאני אקנה וספה ישנה - אלמד לטפל בה ואחסוך כסף על הביטוח שאותו אוכל להשקיע בשיפוץ .

רעיון הגיוני ?

בכל מקרה, יצא לי להתקל בוספה די גמורה (אני אוסיף תמונה כמובן) שמצריכה המון טיפול ואהבה כדי להחזירה לכביש - אם בכלל אפשר...

בינתיים יש לי רכב שאינני מתכוון למכור, כך שאני לא לחוץ בזמן. אך עדיין, האם שווה או בכלל אפשרי למשפץ מתחיל כמוני להכנס להרפתקאה הזו ?

תודה מראש

אסי

vespa2.jpg

פורסם

אם היית עורך חיפוש - היית מגיע למשתמש בשם - סייארה - הווספה הנ"ל שייכת לו וכבר נפתחו 2שירשורים בנושא.

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם

לחבר שלום

אין שום הגיון כלכלי מאחורי שיפוץ של כלי רכב ישן,העניין מצריך אין סוף זמן וכסף ,אם אתה נכנס לענין דרך ההיבט הכלכלי אתה תתאכזב בגדול! לגבי אשר ההיבטים (הרצון ללמוד,אהבה ישנה שברצונך לשקם ,או סתם אהבה בלתי מוסברת לכלי) welcome

יגאל

פורסם
לחבר שלום

אין שום הגיון כלכלי מאחורי שיפוץ של כלי רכב ישן,העניין מצריך אין סוף זמן וכסף ,אם אתה נכנס לענין דרך ההיבט הכלכלי אתה תתאכזב בגדול! לגבי אשר ההיבטים (הרצון ללמוד,אהבה ישנה שברצונך לשקם ,או סתם אהבה בלתי מוסברת לכלי) welcome

יגאל

ההיבט הכלכלי אינו כמובן הגורם המרכזי לרעיון הזה. אני מניח שהרצון ללמוד וחזון השיקום הם הגורמים הדומיננטיים לרצון שלי להכנס לעולם הווספות היישנות. ובכל זאת, מניסיוני עם חיפושית שהיתה בבעלותי מספר שנים (עד שאחותי נכנסה בעמוד חשמל בזמן ששהיתי בחו"ל (לאחותי שלום, לחיפושית לא...)) אפשר להשתמש ברכב אספנות על בסיס יום-יומי בלי לראות מוסך שנים - במידה ויש כמובן זמן ורצון לטפל ברכב בעצמך - לכן אני עדיין מאמין שמרגע שאעמיד את הוספה על הכביש- ההוצאות יהיו נמוכות למכביר מכל קטנוע אחר.

לעינייננו, כנראה שלא הבהרתי את עצמי כראוי, אך השאלה המרכזית היא האם ניתן להציל את הבודי של הווספה הזו (כמובן בעלות הגיונית) ? והאם אין סיכון בטיחותי בבודי מלא בטלאים ?

שוב תודה ושבת שלום

אסי

פורסם

על פי כמות החלודה שעל שלדת המונוקוק (מתחת לברז הדלק) יש סיכוי שהיא עלולה לקרוס זוהי נקודה קריטית ,אך קשה דרך תמונה אחת לדעת על טיבה של השלדה

יגאל

פורסם

כבעל ווספה בכלל, ואוהב רכבי אספנות בפרט אפשר להגיד כמה דברים, אבל נתחיל בראשונה והחשובה בהם, השאלה לא אם הווספה מתאימה לך, אלה אם אתה מתאים לווספה, ואני אסביר, רכב אספנות אינו תחביב זול, ואינו אופציה לרכב סטודנטים לאחזקה קלה ונוחה, ולכן צריך להיכנס לסיפור רק כאשר מבינים את כל ההשלכות של אחזקת רכב אספנות, הכלכליות, המעשיות, והיום יומיות. אינני מכיר אותך ואינני יודע מה כישוריך הטכנאיים בתיקונים, והאם היית בעל אופנוע בעבר והינך מכיר את החיים המשותפים עם דו"ג? לרכב אספנות המתכוון להיות גם רכב בשימוש יום יומי יש הגבלות (הגבלת תנועה בין 0700-0900 בבוקר) ומגבלות, גיל ורמת תחזוקה. לווספה אין מרכב (שלד) שעליו מחוברים חלקי הפח, אלה החלקים הנ"ל הינם המרכב עצמו, כך שכל התעסקות בהם היא בעצם התעסקות בשילדה, ווספה במצב טוב נמכרת היום בכמה אלפים טובים, המושלמות מגרדות את 10000 מלמעלה ואפילו יותר, והבעייתיות כמה אלפים, תיקוני השילדה חייבים להתבצע אצל מומחה ולהיות מלווים בפחחות טובה, מאוחר יותר למניעת נזקים, מביני עניין ירתעו מווספה שיש לה יותר מדי תיקוני שילדה, ומכזו שהטיפול לא נעשה אצל בעל מקצוע מומחה, מצד שני עדיין ניתן להשיג חלפיים מכאניים בארץ ובחו"ל בעלות קטנה יחסית,בהשוואה לרכבים. נהיגת ווספה כזו שונה מנהיגת קטנוע מודרני, ומצריך לחזור ולהתרגל לסוג נהיגה שונה ממה שהורגלת. כמויות תשומת הלב שדורש רכב כזה, הם רבות ומגוונות ובהעדר יכולת טכנית תימצא עצמך תקוע או מבלה המון אצל בעלי מקצוע. המשמעות עוד כסף, בנוסף לווספה תידרש להוצאה נוספת על ציוד הגנה מתאים לדו"ג, מקום חנייה בטוח ועוד, אני מצרף שירשור שכתבתי וחוויות יום יומיות מהווספה שלי, על מנת שתוכל להבין במה דברים אמורים, פרט לחוויות תימצא שם קישורים לתמונות, לכתובות לחלקים, ועוד... ותוכל לקבל מושג על העולם שאתה עומד להיכנס אליו, הייתי ממליץ לך לשוטט קקצת בפורום ולנסות להבין במה דברים אמורים, כניסה לתחום מהסיבות הלא נכונות עלולות לגרום לטראומה ולאובדן הרצון והחשק להתקרב יותר לתחום שיפוץ ואספנות הרכב-בהצלחה-רן

השירשור ארוך אבל מומלץ לך לקרוא את כולו על מנת לקבל מושג ראשוני:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=124778

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

כמה מאות ק"מ בחודש על ווספה מודל 1969, גורמת לך פרט לכאבי הגב, גם להבנות מסוימות, ידע במטרולוגיה, חיזוי מזג אויר, משפרת את היכולות הגופניות שלך, הגמישות, התגובות, יכולת פיוט, משפרת את אוצר הקללות הנירחב, ונותנת לך המון זמן עם עצמך...מרגשים?-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

• תוכן חדש...