Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7122 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב,

להוריי יש מכונת כביסה מסוג קריסטל פתח עליון שנקנתה לפני כ-10 שנים.

אתמול נודע לי שהוריי הזמינו טכנאי שבדק ומצא שיש להחליף תושבות ומבחינה כלכלית לא כדאי לתקן את המכונה.

שאלותי הם:

1. למה התכוון הטכנאי כאשר אמר התושבות גמורות ?

2. האם ניתן לרכוש ולתקן לבד ?

אשמח לקבל הסבר כיצד מתקנים לבד את המכונה (כלים וידע טכני לא חסר).

תודה

איזה כייף לי :)

פורסם

במידה ותחליט לא לתקן, אני צריך את הסלקטור של התוכניות וגם את הכפתור שלו... אצלי זה הדבר היחיד שדפוק. אני מניח שאותה מכונה.

יהיה לך יותר משתלם למכור לי אותם זה בטוח! (אני רציני)

פורסם
ערב טוב,

להוריי יש מכונת כביסה מסוג קריסטל פתח עליון שנקנתה לפני כ-10 שנים.

אתמול נודע לי שהוריי הזמינו טכנאי שבדק ומצא שיש להחליף תושבות ומבחינה כלכלית לא כדאי לתקן את המכונה.

שאלותי הם:

1. למה התכוון הטכנאי כאשר אמר התושבות גמורות ?

2. האם ניתן לרכוש ולתקן לבד ?

אשמח לקבל הסבר כיצד מתקנים לבד את המכונה (כלים וידע טכני לא חסר).

תודה

על איזה תושבות מדובר ?

במכונת כביסה (פתח חזית - זה מה שיצא לי להתעסק עד היום) יש כמה קפיצים ובד"כ זוג בולמי זעזועים.

מה שקורה עם הזמן הוא שבולמי הזעזועים נחלשים ומתים - והכח הצינטריפוגלי שמופעל על המכלול שמחזיק את התוף גורם לתנודות חזקות מאוד עד כדי היתלשות התוף (יחד עם המשקולות) מהקפיצים.

במקרה כזה טכני אומר שמדובר בהחלפת זוג בולמי זעזועים ונוקב בסכום של 400 שח.

קפיצה קטנה לתל אביב מקנה לך זוג בולמי זעזועים במחיר של 80 עד 120 שח. ההרכבה לוקחת כמה דקות (2-4 ברגים עם אום 10 ממ) ומצריכה ידע טכני ברמה נמוכה עד ממוצעת.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

העניין שאני לא יודע על איזה תושבות מדובר כי לא הייתי נוכח כאשר הטכנאי ביקר אצל הוריי.

השבוע אני אבדוק על איזה תושבות מדובר.

איזה כייף לי :)

פורסם

התוף בעל הפתח העליון בקריסטלים שהיו לי תלוי על 4 קפיצים. הריסון הושג ע"י חיכוך יבש באופן הבא: לתוף יש בתחתיתו ובזוית מסוימת לאנך 2 לוחיות אליפטיות (מעין אוזניים) מצופות אמייל. לכל אחת יש 2 מגנטים החובקים את משטחי האוזן משני צדדיה (2 מגנטים לכל אוזן, סה"כ 4 מגנטים). החיכוך בין המגנטים ללוחיות המצופות סופג אנרגיה ומרסן.

גם בשימוש אינטנסיבי לא נתקלתי בקפיצים שבורים, שהקדחים בפח אליהם הם מחוברים נקרעו (נדמה לי שיש שם הלבשות פלסטיות) או שהאוזניים והמגנטים נשחקו למות.

לדעתי הכי סביר שבמילה תושבות התכוון המשורר למיסבי התוף (אולי לבתי המיסבים העשויים יציקת אלומיניום, תושבות מיסבים).

ברר ונראה הלאה.

יוסי

פורסם

לדעתי גם מדובר במייסבים

(לאגרים בלשון הטכנאים)

הבנתי שזו בעיה נפוצה למכונות האלו

גם לחבר שלי הלכו הלאגרים-הצעת מחיר שקיבל מטכנאי היתה 500 ש"ח

הלגרים עלו לו משהו כמו 20 שקל לאחד.

ההחלפה מעט מסובכת מאחר ובמכונות האלו כל העסק צפוף ודחוק ,אך מי שמטפל בצרפתיות,מרגיש בבית:-)

צריך לפרק את כל הפח מסביב ולשכב בזויות מטורפות אבל שעה עד שעה וחצי של עבודה אם יש לך ידים טובות וזהו.

(ד"א - החבר שלי קיבל הדרכה און ליין בטלפון מבעל החנות שמכר לו את המייסבים)

פורסם

כנראה מדובר בלאגרים.

גם אצלנו היתה מכונת כביסה של קריסטל, אחרי שהוחלפו הלאגרים (500 ש"ח) הגיעה תורה של המשאבת מים (300 ש"ח) ואח"כ הגיעו תורם של הפיצוצים מהמכונה, ואז החלטנו להעיף אותה ולתרום אותה לנזקקים..

פורסם

ברח' פרץ בתחנה מרכזית ישנה בת"א יש גם חנות לחלפים שהייתי קונה בה תמיד חלקים לקריסטל פתח עליון בת ה-30 שהייתה לי.

החלקים עלו גרושים. משאבה עלתה משהו כמו 80 ש"ח, גוף חימום עלה כמו מנה שווארמה.

פורסם

יש גם את "דובין" באזור התעשייה בחולון. מחזיק כל חלק שקיים במכונות כביסה/מדיחים/מייבשים וכו'.

• תוכן חדש...