Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צ'ק בטחון להשכרת דירה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7113 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אנא עזרו לי למלא נכון צ'ק לבטחון להשכרת דירה.

כמו כן כמה שאלות: באיזה מצבים ניתן לפדות אותו? מה צריך לכתוב על הצ'ק מאחורה? איזה שהם טיפים או ממה להזהר בהשכרת דירה? להעביר את החשבונות עליי או להשאיר על המשכירים?

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

טיפים לצ'ק ביטחון:

1. כללי ברזל:

א. לא רושמים צ'ק בלי סכום. אפשר לרשום 10000 שקל או 20000 או כל סכום הגיוני, אבל לא להשאיר ריק. אני אישית ויתרתי על דירה שהיתה מאוד אטרקטיבית מבחינתי רק בגלל זה. הבהרתי לבעל הדירה שאני מוכן לתת צ'ק ביטחון על סכום גבוה, אבל לא "פתוח". הוא לא הסכים.

ב. תמיד תמיד "קרוס" ו"למוטב בלבד". אם לבעל הבית יש בעיה עם זה - להתרחק כמו מאש. צ'ק בלי "למוטב בלבד" ניתן להסב ל"מומו שירותי גביה מהירים" וההמשך ברור.

2. מומלץ מאוד:

א. לרשום תאריך על הצ'ק. ככה אם הוא "יאבד" יש מגבלת זמן על התוקף שלו.

דברים נוספים:

בחוזה יש לציין את קיום הצ'ק, משהו בסגנון "השוכר יפקיד בידי המשכיר המחאת בטחון על סך XXX ש"ח שתוחזר לו מיד לאחר פינוי הדירה"

את הצ'ק יש לקבל חזרה בפינוי הדירה.

רצוי לוודא שהאדם שפרטיו רשומים בחוזה הוא זה העומד מולכם, בקשו לראות ת"ז.

היה רצוי גם לוודא את בעלותו על הדירה אבל זה יותר מורכב ולא קריטי ממש.

לגבי חשבונות: לא קריטי, אפשר לנהוג לפי העדפת בעל הדירה.

רק לשים לב שאם הוא רוצה כן להעביר, לוודא עם כל רשות שמעבירים בה שאין חובות עבר צבורים. אם יש - שבעל הבית ישלם אותם קודם. זה חשוב.

בחברת חשמל ההעברה היא פשוטה, טלפון אחד ל-103. להצטייד בקריאת מונה.

לעיריה נדמה לי צריך לגשת פיזית - לא בטוח 100%.

ועוד דבר שלא קשור - בעיקרון יש לעדכן כתובת במשרד הפנים לפי החוק.

אבל אם הכתובת הישנה היא כתובת ההורים ואתה מקבל שם דואר (במיוחד רשום) באופן וודאי, אין בעיה לוותר על שינוי הכתובת. (לפי שיקולי כדאיות כמו תו חניה בת"א)

אם אתה לא מקבל את הדואר שנשלח לכתובת הישנה, אז תעביר בדחיפות, לטובתך.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

לא נותנים צ'ק מפינקס צ'קים

הולכים לדואר וקונים צ'ק ביטחון 0עולה 1 שקל) (זה צ'ק ורוד כזה)

הולכים לבנק ומחתימים אותו (אפשר לישלוח את הער?בים להחתים אותו - אם יש ער?בים)

את הצ'ק הזה הוא יוכל ליפדות רק באישורך או באישור ביתי משפט במיקרה והוא תבע אותך על נזק שעשית לדירה בתום השכירות.

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

זה די היה ברור לא ? (למרות שאני מסתכל עכשיו אחורה ובאמת לא כתוב)

חובה לקנות צ'ק ביטחון ולא צ'ק רגיל!

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

קודם כל נדמה לי שהצ'ק הורוד הוא בעצם שטר ערבות ולא צ'ק ביטחון שהוא בהגדרה צ'ק אישי או בנקאי רחמנא ליצלן, וכל הרעיון מאחוריו (מאחורי הצ'ק, לא מאחורי השטר) הוא הקלות שבה בעל הבית יכול להפקיד אותו כדי לקבל שיפוי על נזק שגרם שוכר מופקר.

לא עשיתי סטטיסטיקה אבל אני משער שעל כל משכיר מנייאק יש לפחות שוכר אחד כזה, אם לא יותר.

גם אני משכיר נכסים, ואצלי מקובל שטר ביטחון, צ'ק ביטחון אישי, ערבות בנקאית או כלום, הכל תלוי בתנאי היצע וביקוש. מעולם לא הפעלתי כזה, לא הזדקקתי לכך, תמיד ויכוח הסתיים בפשרה, לכל היותר תוך בקשה לבוררות ממתווך מקצועי (על בסיס התנדבותי, לא משפטי ומחייב).

בעל בית המרגיש חזק ומשכיר נכס איכותי ומושקע יהיה טיפש גמור לוותר על שוט קל ומיידי לשימוש כנגד שוכר שאינו מכירו.

יש הרבה דרכים בהן בעל בית מנוול יכול למרר את חיי השוכר, וצ'ק אישי לערבון היא רק אחת מהן, ולא בהכרח המסוכנת מכולן. מערכת חשמל דירתית שבה ההארקה מנותקת כליל ושאין בה ממסר פחת מסוכנת הרבה יותר.

כדאי להצמד לכללים אבל אסור להיות חסיד שוטה. בעל בית הגון יפעיל צ'ק אישי רק במקרים חריגים ביותר. מה שכן, מומלץ מאד להגביל את הסכום הנקוב בצ'ק וגם לרשום עליו תאריך.

תצליח, יוסי

פורסם

כן..שטר ערבות לא צ'ק..טעיתי בניסוח

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

בתור מי שמכיר את התחום מקרוב אני יודע שהבעיות שבעל הבית יכול לעשות הם כאין ואפס לעומת הבעיות שהדייר יכול לעשות.

החוק הוא לטובת הדיירים.

פורסם
כן..שטר ערבות לא צ'ק...
למה ... בין המילים ? אין צורך לגמגם בפורום.

בכל מקרה, השטר מוכר גם בשם אוול (AWAL).

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם
בעל בית צודק יתבע את אמא של הדייר, ויצפה לתשלומים עד סוף חייו.

אחד חכם יעשה ביטוח לנכס.

נכון מאד, ובמקרה שהנכס מבוטח והשריפה היא באשמת הדייר, אני מעריך שחברת הביטוח של המשכיר תתבע אותו, ואז האומלל ישלם, בניו ישלמו ואולי יתבעו גם את כלבו וחתול המחמד שלו.

אם מישהו השוכר נכס יכול לעמוד בכך ורוצה ראש שקט, שיבטח את עצמו מפני נזק שהוא גורם, אבל לאנשים תפרנים זו גזרה שאינם יכולים לעמוד בה.

יוסי

פורסם

גזירה שאינם יכולים לעמוד בה?

אני עשיתי ביטוח דירה, כולל מבנה, תכולה, נזקי מים, צד ג', ועוד כמה דברים ב-500 שקל לשנה.

לא נראה לי שזה משהו שאי אפשר לעמוד בו.

השיטה להגיע למחיר כזה:

1. סוכן שמוכן לתת הנחות.

2. וויתרתי על סעיף רעידת אדמה.

3. ביטוח תכולה הכי מינימלי שאפשר (אפשר לחשוב איזה אוצרות יש לי כבר...)

4. לא עשיתי חבות מעסיקים. (אני ממילא לא מעסיק עוזרת)

ובכל מקרה זה אינטרס של בעל הבית לעשות ביטוח לדירה, לדעתי צריך להיות הוגן שבעל הבית יבטח את הדירה ויגבה כ-5$ בשכ"ד על היתרון הזה לשוכר (בעיקר מבחינת התכולה - יתר הסעיפים זה אינטרס של בעל הבית)

אני כבעל בית לא הייתי רוצה לסמוך על שוכר שיבטח.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

ובכל מקרה זה אינטרס של בעל הבית לעשות ביטוח לדירה, לדעתי צריך להיות הוגן שבעל הבית יבטח את הדירה ויגבה כ-5$ בשכ"ד על היתרון הזה לשוכר (בעיקר מבחינת התכולה - יתר הסעיפים זה אינטרס של בעל הבית)

אני כבעל בית לא הייתי רוצה לסמוך על שוכר שיבטח.

האם לא ישמע הגיוני שהעלות הזאת תכלל במחיר הדירה עצמה??? למה לשכור דירה ב-$500 ואחר כך לגלות שזה $505 דולר ולהכנס לויכוחים? לא עדיף כבר למשכיר חכם לבטח את הדירה ולהכליל את עלות הביטוח בתוך שכר דירה?

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

מקובל שבעל הדירה עושה ביטוח מבנה ואילו השוכר עושה ביטוח תכולה וצד ג'.

והשטר הודרוד הוא שטר חוב. לא שטר ערבות.

ההבדל בינו לבין צ'ק רגיל הוא שאת הצ'ק אפשר להגיש לפרעון בבנק, ואילו את השטר חייבים להגיש לביצוע בהוצאה לפועל.

אחרי ההגשה לביצוע חייבים להמציא למי שחתום על הצ'ק אזהרה ויש לו 21 יום להגיש התנגדות.

לעומת זאת, את צ'ק הבטחון הרגיל אפשר להגיש לפרעון בבנק בלי שתדע על זה בכלל.

• תוכן חדש...