Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7125 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים יקרים....:-(

היום בצהריי היום, לקחתי את הרכב שלי לצילומים

(זוג לפני חתונה ביקש את הרכב שלי לצילומים תמורת סכום סמלי )...

בכל אופן,פשוט קרה מצב שהתביישתי, הריי הרכב יצא מצבע לפניי שבועיים וחצי, הרכב לא נראה בהתאם לציפיותיי, זאת אומרת נכון שידעתי שהרכב לא יגיע למצב של רמה של רכב חדש שיוצא מהסוכנות, גם ידעתי שמדובר בפיברגלס ולא פח,שגם זה גורם מאוד חשוב באיך שהרכב צריך לצאת,

לא כל אחד יודע ורצה לעבוד על הפיבר!.,

בכל אופן היכרתי כמה אנשים ,והם המליצו לי על מוסך מסויים ביפו,

בוא לא נשכח גם שהאוטו עבר גם תאונה ,עקב זה החלטתי לשלוח את הרכב למוסך לתיקון המכה וגם לצבוע את הרכב בנוסף!

בעל המוסך הבטיח לי הרים וגבעות לגביי איך שהרכב ייצא,אמר שהרכב ייצא כמו שיש,חלק,ברק

ושאני אפילו לא יראה וירגיש שהייתה מכה,הבטיח לי גם לצבוע את הרכב מפבנים

(דלתות ,מכסה מנוע,תא מטען) שהוא לא עשה בכלל..למרות שהבטיח!

נכון שהוא סידר את המכה בצורה דיי נורמלית,(לא רואים שהייתה מכה) למרות ששני הדברים שנתפסים על הטמבון עקומים( ריתך את זה עקום )והצבע היה נראה דיי טוב ,גם אמר לי שאי אפשר לעשות חומר יסוד לפני צביעה ( פוליאסטר) כי זה פיברגלס, עד כמה זה נכון אני לא יודע!

(הוצאתי את הרכב מהמוסך בשעות המאוחרות של הערב...חושך ),למחרת גיליתי כמה נזילות גדולות, שמאוד הפריעו לי בעין, כל הרכב היה מלא גרגירים,ועדיין אם גרגירים, הפס האדום היה נראה כאילו התקמצן על הצבע,ויש מלא פערים בין פס אחד לפס השני... מה גם שהוא עקום, הלכתי אליו אחריי יומיים זה היה יום ראשון,והוא אמר שהוא יסדר לי את זה, אמת והוא סידר לי את זה , אבל ממש לא לטעמי ,את הפס האדום הוא עשה אם ספריי( ספריי של 12 ש"ח שלח את העובד שלו לקנות)

במקום פיסטולט!!! איך זה יכול להגיע למצב שלא יהיו פערים בין הפסים,כל הפס נזילות

( היה עדיף שלא היה נוגע בפס הראשון,לפני התיקון ), לגביי הנזילות הוא אמר שככה זה... ושזה פיברגלס!!! זה נכון? אני יודע שלא!!!

בכל מקרה היום שלקחו את הרכב לצילומים לים בראשון לציון מערב, ראיתי דברים שגרמו לי להתבייש , נכון ואמרתי לזוג הטרי,שהרכב שלי לא במצב של תצוגה בכלל ,כמו הרבה רכבים יפים שיש...

אבל עדיין הם מאוד רצו את הסוסיתא( רצו נוסטלגיה),ופשוט אם אור השמש באמצע הצילומים גיליתי דברים שלא ראיתי בחייים על הסוסיתא שלי,אפילו שהוצאתי אותה אחריי 14 שנה מהחצר של סבא שלי ז"ל... כל הרכב מלא פיצוצים,נזילות קטנות(כמו דמעות),הרכב מלא גרגירים,פשוט התביישתי מהרמה של הצביעה.,הם היו צריכים לחפש זוויות שלא יראו את הסימנים הכחולים שהוא השאיר..

אפילו יכלתי לראות אם אור השמש את הכחול !!!

היום שדיברתי אם בעל המוסך לגביי זה , אמר לי " שמע אני יסדר לך את שני הנזליות וכל הנזילות הקטנות ישארו וירדו אם הזמן" איך זה יכול להיות בכלל?!!!:twisted:

לגביי הפס האדום אמר לי שאין מה לעשות בכלל!!!! ,

למעשה כבר התייאשתי ,למרות שאני ממש אוהב את הרכב שלי, אני מגיע לכיוון של להרים ידיים,

יש לי בכלל מה לעשות?

הרבה אנשים שרואים את הרכב שלי פשוט צוחקים מהרמה של הצביעה, ובצדק... למרות שזה קצת מעליב!!!!

מה אני יכול לעשות על מנת שהוא יתקן את כל מה שהוא עשה?

חשוב לי לציין שהרכב היה צבוע בצבע כחול לא היו שום חורים כמו עכשיו נזילות קטנות ולא גדולות, הוא פשוט היה חלק..... ואם ברק....

אני ממש מתגעגע לצבע שהיה לי למרות,שהוא לא היה מקורי,אבל לפחות לא היה לי את כל מה שיש לי עכשיו!

חברים ממש חשוב לי ההתיעצות אתכם כי זה יהיה השלב הבא שלי, אני עדיין צעיר בתחום הזה ואף פעם לא נקלעתי לסיטואציה כזו? ואני ממש לא יודע מה לעשות!!! איך לדבר איתו מחר? כי אני הולך אליו!!!

אני יודע שרוב הישראלים פותרים הרבה בצעקות ואיומים זו לא שיטה, אני יודע , אבל להרבה זה עוזר...

אודה לכם על כל עצה..

וכפי שאמרתי הנושא חשוב לי ....

תודה מראש

נ.ב... צירפתי כמה תמונות של הפס האדום, את הנזילות,החורים,הפיצוצים המצלמה שלי התקלקלה ולא יכלתי לצלם לכם....

אבל זה לא העיקרון....

PHOTO002.JPG

PHOTO019.JPG

פורסם

מכונית יפה מאד אין מה לדבר, הצבע פחות,מה שמצער שמסרת את האוטו לח....... של בעל מקצוע,זה לא נכון שאי אפשר לבצע עבודה יפה על פיברגלס,יש חומרים שמשמשים כבסיס לצבע על הפיברגלס, וזה לא דווקא פוליאסטר,כך או כך אם שילמת לו את כל הכסף לא בטוח שירצה לעסוק בזה עוד,כך זה במקומותינו,חוץ מזה עבודות פיברגלס מתקנים במספנות היכן שמתקנים סירות.

שיהיה ערב טוב-זאב

zeev

פורסם

צביקה, אני מבין לליבך.

גם אני הקשבתי לעצה של חבר והכנסתי את הרכב לפחח, חשבתי שהפחח מקצוען, האופן שבו בחן את הרכב, הסתכל, בדק, מישש - חשבתי שיש פה מישהו שמבין עניין. ויודע עד כמה הרכב שלי חשוב לי.

הבטיח הרים וגבעות.

הוצאתי ממנו את הרכב ביום שישי של חודש אוגוסט, ועד חודש אוקטובר הרכב חזר אליו לפחות שלושה פעמים.

(ריג'קטים כגון פגושים, פינות, יישורים שלא נעשו, התאמות של דלתות וכו')

גם אחרי כל הכניסות והיציאות האלה, הרכב עדיין לא במצב שהייתי רוצה. ואני הרמתי ידיים. הניסיון האחרון היה לפני שבועים, לצביעה פשוטה של פח חזית - פשוט התייאשתי כי ידעתי שאם הוא ינגע בחלק הזה, בחלק אחר יהיה נזק שאני אגלה יותר מאוחר. ואני לא יכול להיות בלי רכב - לימודים, עבודה, חברים, חברה - זה קשה.

סדקי צבע במרזבי ניקוז, חלודה שצצה בריתוך של כנף ימין עם פאנל חזית, נקודות קטנות של חלודה על הפח חזית, בועות צבע והצביעה העלובה של המראות (למרות שפירקתי לו אותן - שיהיה לו נוח לעבוד)

אני מאוד מאוכזב, שאני אומר את המחיר ששילמתי, אנשים צוחקים לי בפרצוף. ואני דיי מבין אותם. יכולתי לעשות כ"כ הרבה עם ה4500 שקל האלה...אם היה לי את הזמן - הייתי עומד עם שלט ענקי בכניסה למוסך "תמם מגן" ברחוב הפלד בחולון להזהיר אנשים שלא יכנסו לשם.

מה אני הולך לעשות בנוגע לפח חזית?

דיברתי עם איתן, שממנו רכשתי את המגנזיום, והיינו בפחחיה בחיפה, ראיתי את הסיירה היפה של הפחח הערבי (בלי גזענות), הוא אמר שצביעת תחתית רכב בשחור מט (כמו בפיאסטה S) + עוד כמה דברים קטנים כמו צביעה נורמלית למראות והתקנת פנס ערפל שני תעלה לי 500 שקל. אני אשים את ה500 שקל האלה ואנסע כל הדרך לת"א בראש שקט. אני ל"תמם מגן" לא חוזר יותר.

אני אולי הולך לומר משהו שאני אצטרך לתת עליו הרבה הסברים מאוחר יותר - אבל שיהיה:

מי שהולך לפחח את הרכב שלו והולך להשתמש בו ביומיום - שיעשה פחחות זולה. יהיה מעצבן לראות את כל הריג'קטים אחרי זמן מה, פיצוצים, חלודות שלא טופלו או דפיקות, אבל הידיעה כי שילמתם מחיר זול יחסית תמתיק את רוע הגזירה.

עידן.

מאזדה 6 06' ופורד פיאסטה 89 ללוחמה עירונית.

פורסם

צביקה

לבי איתך כיוון שידוע לי כמה הרכב הזה חשוב לך וכמה אנרגיה השקעת עליו, כרגע במצב הנתון אתה יכול לעשות כמה דברים:

1. לקחת את הרכב לשמאי פרטי ,שיעריך את הנזק שניגרם ואת העבודה, ובצורה מסודרת לגשת לפחח ולחייבו או לתקן על חשבונו את הרכב עד לשביעות רצונך המלאה. או להחזיר את הכסף ששלמת, יתכן ותיצטרך לתבוע בבית דין לתביעות קטנות.

2. לגשת לפחח ולאיים בפנייה לאיגוד המוסכים במידה והרכב לא יתוקן במלואו, דאג שיהיה איתך לפחות מישהו אחד שמבין בצביעת רכב, שיוכל לתת לפחח תשובות מקצועיות.

3. להתיחס לפרק שלמדת על בשרך כלימוד לעתיד, לחסוך כסף ולצבוע שוב אצל בעל מקצוע אמיתי.

4. לנסות להגיע להסדר כלשהו עם הפחח לתיקונים או פיצוי.

בכל מקרה רצוי לתעד את מהלך הדברים, והשיחות ורצוי תמיד שיהיה איתך לפחות עד אחד למה שמסוכם בניכם-בהצלחה-רן

הכי חשוב לדעת מי מטפל ברכב שלך!

9.jpg

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

כל פחח שתכנסו אליו יבטיח הרים וגבעות , מה שאני עושה זה לבקש ממנו לראות מכוניות שהוא תיקן בעבר - ואני לא מדבר על מכונית שנצבעה לפני שבועיים .

גם על הצביעה של עליזה יש לי המון תלונות בגלל מרק מתפוצץ ויישור לא כל כך מוצלח של הפח + תוספות של חלודה מתפרצת וצבע מחוספס - ככה זה שאתה צובע לבד :wink: .

לפני כחודש נפגשתי עם דרור אצל אמיר מ-קלוש והוא לקח אותי לפחחיה לא רחוק משם ( במפרץ חיפה ) ואני חייב לציין שראיתי שם לא עבודת פחחות אלא עבודת קודש !

וכשאני אחליט להכניס את עליזה לצבע כמו שצריך - לשם היא תלך !!!

לגביך צביקה !

אל תאמר נואש - אני צבעתי במו ידי רכב כמו שלך והסיפור ממש לא מסובך עם פיברגלס , מה שכן צריך לעבור על כל הרכב עם מרק וסתום היטב את החריצים שנגרמים בפיבר בגלל הזמן , אח"כ ללטש היטב עם וויברטור ונייר לטש עדין ובסוף עם נייר מים .

בהתזה רגילה עם קומפרסור בייתי ( והמון שכנים עצבניים ) + מים על הרצפה למניעת אבק הרכב נצבע לתפארת מדינת ישראל .

אלוף צפון אמריקה בפינג פונג כיס !

פורסם
לפני כחודש נפגשתי עם דרור אצל אמיר מ-קלוש והוא לקח אותי לפחחיה לא רחוק משם ( במפרץ חיפה ) ואני חייב לציין שראיתי שם לא עבודת פחחות אלא עבודת קודש !

וכשאני אחליט להכניס את עליזה לצבע כמו שצריך - לשם היא תלך !!!

דני,הפחח שאתה מדבר עליו הוא פחח מעולה,אבל יש גם יותר טובים,על כך יעיד דרור שראה את עבודת הפחחות שנעשתה על הדוד'ג שהושקה.

אם היית מגיע למפגשי שישי היית רואה..:lol:

חסר לך שבשישי הזה אתה לא מגיע.

עידן

חבר מועדון החמש.

Mazda MX5 nc2 2010 RHT

BMW ///M235i M Performence 2014 - sold

פורסם

אם מישהו זוכר את הסיפור שם האנגר במזכרת בתיה, הוצתי משם לחבר מיני מינור 61'.

אני לא אגיד שהאוטו, או המחיר היו מציאה, אבל זה כבר סיפור אחר...

בקיצור,האוטו היה גמור, רצפה רקובה, גג שקוע פנימה, כנפיים עקומות ורקובות, מכסה תא מטען שהיה הכל חוץ ממתאים, התחתית של הדלתות הייתה רקובה לגמרי, כל האוטו נצבע עם מברשת בצבע טמבור, ו-"פוחח" עם חצי טון של "קארקיט".

הוא לקח אותו למוסך "החברים" בכפר קאסם, האוטו היום ח-ד-ש! והמחיר כלל לא בשמיים.

הם פירקו את הרכב לגמרי, הפשיטו אותו מהכל, הורידו את כל הצבע הישן, הורידו את כל החצי טון של ה"קארקיט", יישרו את כל הפאנלים של הרכב, תפרו מחדש את הרצפה, את הכנפיים, את הדלתות, יישרו והתאימו את המכסה תא מטען, יישרו את הגג, בחיים אני לא הייתי אומר שהיו לאוטו רקבונות כלשהם...

אחד העובדים במוסך, ישב ושייף את הפילר על האוטו חודשיים ביד (!!), האוטו נצבע ב4 שכבות צבע ו3 שכבות לכה מטאלית, צריך להתאמץ מאוד- מאוד בשביל לראות את הגלים שנשארו על האוטו.

העבודת פחחות שהם עשו היא פשוט מדהימה בכל קנה מידה, העבודה עם הפילר לא משהו, הצבע מדהים!

אם אני אסע לעשות פחחות זה יהיה רק שם, פילר אני אעשה במקום אחר, צבע, אני חוזר לשם.

:evil: לא תצליחו לעצור אותי, לא תצליחו להשתיק אותי! :evil:

פורסם

הסיפור על הפוליאסטר נשמע לי מעט מצוץ מהאצבע.

עשיתי פוליאסטר ברכב שלי (שעשוי מפיברגלס, וגם הוא משנות השבעים), ויצא יפה מאוד.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

לא הפוליאסטר חשוב ומשמעותי לתוצאה הסופית של הצבע .

ההכנה והפילר לפני הצבע , זה מה שחשוב .

לגבי פיברגלאס , חשוב מאוד הפילר , וכמה שכבות צבע ,

אחרת הפיבר "שותה" את הצבע .

דרור .

מוריס 10 שנת 1939

רובר P2 16 1947 (בתהליך שיפוץ)

וסרשטיין דרור

פורסם

חברים...

אתם עונים על שאלות מקצעויות !!!

איך לצבוע?

איזה חומר?

איפה יש פחח טוב!?

את הטעות שלי כבר עשיתי שהלכתי למוסך הזה, אני מבטיח לכם שאני ירצה לשלוח את הרכב לצבע חדש דבר כזה לא יחזור על עצמו בחיים....!!!

אבל עכשיו לאן פניי צריכות להיות מיועדות?

יש לי אפשרות לעשות משהו?

אולי בית משפט? איגוד המוסכים? הם יכולים לקבוע משהו?

תודה מראש...

פורסם
חברים...

אתם עונים על שאלות מקצעויות !!!

איך לצבוע?

איזה חומר?

איפה יש פחח טוב!?

תרשה לי לענות לך כאן...

"פחחות" תנסה לעשות לבד, הכי הרבה, לא ילך, שלח אותה לפחח מיקצועי, יש כאן מספיק אנשים שיוכלו לעזור לך עם פיבר!

את הטעות שלי כבר עשיתי שהלכתי למוסך הזה, אני מבטיח לכם שאני ירצה לשלוח את הרכב לצבע חדש דבר כזה לא יחזור על עצמו בחיים....!!!

אבל עכשיו לאן פניי צריכות להיות מיועדות?

יש לי אפשרות לעשות משהו?

אולי בית משפט? איגוד המוסכים? הם יכולים לקבוע משהו? ניראה לך שלמישהו איכפת?! בית המישפט? ממש...

תודה מראש...

שתהיה לך הרבה בהצלחה עם האוטו,ואל תיתבעס מהעבודה שלומיאלית שעשו לך, אני יודע זה מעצבן, אבל אותי לפחות דברים כאילו מדרבנים אותי לעשות את העבודה בעצמי!!!

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

חברים יקרים וצביקה במיוחד!

מי שמכיר אותי יודע שאני מבין דבר או שניים בפחחות וצבע לרכב, ואני יכול להעיד שהכלל You get what you pay נכון במקרה של פחחות צבע שבעתיים.

כל מי שהלך לקבל עם הרכב שלו הצעות מחיר לפחחות וצבע לרכב, יודע שהמחיר מתחיל איפושהו באיזור ה-5000 ש"ח ונגמר בהרבה עשרות אלפים...

אילו שגובים סכום בחלק התחתון של הסקלה, כמעט תמיד יתנו עבודה מוקפדת פחות מהיקרים, כאשר עבודה אצל הפחח הזול, תחייב אותך ללוות את העבודה באופן צמוד כל הזמן (וגם לזה לפעמים יש עלות)

תוכל לראות בארכיון הפורום את השרשור "פחחות וצבע לחיפושית" שנעשה לרכב של נמרוד רחמימוב,

הפחחות לקחה הרבה חודשים - ולא אחת לא התביישנו לבקש מהפחח לבצע את העבודה שוב ושב - עד לקבלת התוצאה הרצויה.

נראה לי שאתה לא ביצעת סקר שוק ולא קבלת מספיק דעות של בעלי מקצוע לפני שהכנסת את הרכב לצבע. כשאני מחפש מכשיר כלשהו או שירות לקניה - אני הרבה פעמים משתמש במוכרים ונותני השירותים כיועצים משום שכל בעל מקצוע נותן לך את האני מאמין שלו - ואז אתה יודע מה לבקש ועל להתעקש.

אם הבנתי נכון אתה עשית "פחחות" וצבע לרכב בשיטת "שגר ושכח" שזה דבר שאין לעשותו כאשר מעוניינים בתוצאה מוקפדת. ובודאי שלא לוקחים את הרכב בחושך...

לדעתי, אין לך להלין אלא על עצמך - יש לי הרגשה שאם תנסה לתבוע - זכייתך אינה מובטחת, בכל מקרה שילמת שכר לימוד, ואני מקווה שלפחות למדת מזה משהו...

בידידות,

צביקה תמרי.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אולי בית משפט? איגוד המוסכים? הם יכולים לקבוע משהו? ניראה לך שלמישהו איכפת?! בית המישפט? ממש...

סליחה שאני קצת תוקפני....

אבל מה אין חוק במדינה הזו? ואם אני צודק ( ואני צודק ) אין צדק?

אז מה ? מחר אני אפתח מוסך , אפילו שאין לי שמץ של מושג, אני יעשה עבודה ויתחיל לרמות אנשים ולקחת כסף? זו שיטה? זו דרך?

אם כל הכבוד לכל המוסכניקים ויש הרבה כבוד, יש הרבה אנשים חאפרים רמאים וגזלנים....

עוד מאט אני יגיב על מה שקרה לי היום במוסך....

אנשים פשוט ישארו בהלם!

פורסם

חברים יקרים....

1.צביקה תמרי....

קודם כל נעים מאוד,שמי צביקה כהן ( קצת דומה ).

בהתייחס למה שרשמת אינני מסכים אתך בכמה נושאים,אני לא מכיר אותך אומנם , נכון עושה הרושם שאתה מבין עיניין בפחחות וצבע, אבל מי שלא מבין? אולי כמוני? זו שיטה לעבוד על אנשים?

מה שאת אומרת שרשמת ואני יכול להעיד שהכלל You get what you pay ,אני בכלל לא מבין את זה....

מה זאת אומרת? אתה מקבל מה ששילמת!, נכון אני ילד בתחום האספנות והמכוניות אני בן 24, אם אני הולך למוסך פחחות שהמליצו לי עליו, והאמת שגם ראיתי מכוניות שהוא שיפץ,המכוניות נראו ממש טוב, באתי אליו אמרתי לו ר.... זה הרכב , אני רוצה לסדר את המכה ולצבוע את הרכב שיהיה חלק ויראה ממש טוב,גם הסברתי לו שהרכב ממש יקר לליבי אבל ממש!!! והוא הבטיח לי שתמורת המחיר שהוא אמר לי הרכב ייצא כמו שיש , אם ברק , ולא יהיה שום פיצוץ ולא שום דבר!!!

אז מה אני יכול לומר? מה אני יכול לעשות ?

אם אני בעל מקצוע ואתה מבקש משהו? אתה לא מבין בתחום הזה!!! אני נותן לך את המילה שלי ! אתה מצפה למשהו לא?

לא משנה כמה שילמת לא משנה כמה סגרתם בסוף , נתן מילה שהרכב לצורך העיניין ייצא כמו חדש ,אז האמנתי לו , נתתי אמון גם במי ששלח לי אותי למקום הזה....

עכשיו שהרכב יצא מהמוסך.... וכבר שילמתו לו, לא איכפת לן, הריי הוא קיבל את הכסף שלו,וממש לא איכפת לו מהרכב!

אז אתה מבין למה אני אומר שאני לא מסכים אתך לגביי מה ששילמת קיבלת....

בן אדם שלא מבין במשהו סומך על בן אדם קודם כל שהמליצו לי עליו ( מועדון הסוסיתא ) המבין יבין...

דבר שני אתה נותן אמון בבן אדם יחסית מבוגר ( בעל המוסך ) שנותן לך את המילה שלו!

• תוכן חדש...