Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איך להתקבל לממר"מ

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7155 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מעוניין להתקבל לממר"מ בצבא.

יש לי פרופיל 82 ובעיות משפחתיות שמונעות ממני ללכת לקרבי.

המנילה שלי כוללת (בצד של הדורשים מיון) 2 תפקידים בממר"מ שהבנתי שהרבה מקבלים אותם במנילה.

תכניתן ומפקד מערכות מחשוב (משהו דומה בכל אופן) ואלו 2 תפקידים בממר"מ.

עכשיו השאלה איך אני מתקדם עם זה ומה אני אמור לעשות כדי ללכת למבחנים\מיונים?

יש כאלו ששולחים פקסים הבנתי?

יש גם עוד עניין מוזר. אני לומד בכיתת הנדסת תוכנה, עכשיו כל הכיתה קיבלה הזמנה למודיעין (גמ"א) ואני היחיד שלא קיבל (למרות שהבנתי שממש הרבה המליצו עלי בבחינות של גמ"א).

בראיון האישי אמרתי למראיינת שיש לי נסיון רב במחשבים ועבדתי בכמה חברות מחשבים אף על פי גילי הצעיר.

תודה.

פורסם

תראה, ישנן 2 דרכים שאני מכיר להגיע לממר"מ למקצוע התוכניתן.

1. לקבל זימונים או לדאוג שתקבל זימונים, שזה אומר לנדנד להם כמו שצריך. אחר כך אתה עובר כמה מיונים ומגיע לקורס תכנות קד"צ של 6 חודשים. בסופו אתה תוכניתן, ואז אתה מתחיל שירות ביחידה, שלא חייבת להיות ממר"מ. אני לדוגמא תוכניתן, וממש לא רציתי ממר"מ כי התחום שלהם לא מעניין אותי, אז אני ביחידה אחרת. והאמת אני מאוד מרוצה.

2. להמשיך ללמוד י"ג בתחום מדעי המחשב (טכ"ם). במהלך השנה אתה עובר מבחנים ואז עם עברת את כולם בהצלחה, אתה מתחיל קורס תכנות של 3 חודשים, כי את הבסיס אתה כבר יודע/למדת ב י"ג. בסופו של הקורס אתה תוכניתן, עם אותה הכשרה כמו הקד"צ.

מה אתה עושה שאתה תוכניתן? בכללי אתה עוסק במה שהיחידה שלך עוסקת, לכל יחידה התחום שלה. אבל בכללי, זה אומר שאתה צריך מינימום חמש שנים במקצוע, כן קבע. התנאים יהיו טובים מאוד, ביחוד בקבע, עם משכורת נאה מאוד.

הקורס יותר מעייף מנטלית מאשר קשה פיסית (זה ממש לא טירונות), אבל הוא לחוץ בלו"ז שלו מאוד וזה מה שהופך אותו לקשה. מצד שני אחוז אלה שנופלים במהלך הקורס הוא מאוד מאוד קטן.

עכשיו למקרה שלך, תדאג שלשכת הגיוס תדע שאתה רוצה להיות תוכניתן (אם זו הבחירה שלך). זה אומר פקסים, טלפונים, ונדנודים בכללי כדי שישלחו לך זימונים לבסמ"ח (בית הספר למקצועות המחשב), ששם אתה עובר את קורס התכנות. תעבור את המיונים הראשוניים, ומשם הדרך שלך פתוחה.

אם יש לך עוד שאלות, אל תהסס.

!AWDSOME

פורסם

כמובן, לא לשכוח לציין שיש ללך ניסיון בעבודה. ואפשר לנפח בתחום האמת.

(לדוגמא, אם היית מעדכן איזה אתר תדמית פשוט 10 ש"ע בשבוע, תאמר שאתה מנהל אתר)

פורסם

כמו שרשמתי, שלח פקסים או תתקשר. תשאל (גם בפקסים) "כיצד אני יכול לגבל זימונים לבסמ"ח" (לא ממר"מ), או "אני מעוניין להיות תוכניתן, אודה לכם אם תוכלו לשלוח לי זימונים הקשורים למקצוע", "אני רוצה להתמיין למסלול התוכניתן" וכו'

זו טועת נפוצה אצל המון אנשים. ממר"מ זו אחת מיני יחידות לא מעטות שבהן משרתים תוכניתנים. בסמ"ח הוא הגוף שמכשרי את התוכניתנים בהכשרה הבסיסית.

!AWDSOME

• תוכן חדש...