Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7158 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

אני מעוניין לקנות את הנוקיה E70 שעוד לא הגיע לארץ (ולא בטוח שיגיע) - ומחפש חנויות באינטרנט לקנות אותו.

ב-EBay אין אקזמפלארים טובים כל כך (למרות שיש מחירים דיי טובים).

מישהו קנה פלאפון באינטרנט? יכול לתת כיוון?

תודה רבה,

נועם.

פורסם

שמע, אני יודע שזה ישמע קצת מאכזב... אבל אני במקומך לא הייתי קונה פלאפון מחו"ל, ובייחוד לא מאיביי... פשוט לאור סיבה אחת פשוטה: אם משהו מתקלקל אין למי לפנות!! ואין עם מי לדבר!

ותאמין לי שאתה תזכור את דבריי בעוד כמה זמן במקרים של בעיות בקליטה, סוללה, טעינה, כרטיס זכרון וכו'...

ולי אישית יש דוגמא חייה ובועטת במשפחה: אמא שלי קנתה פלאפון באיזה 1000 יורו (למי שמכיר סוני אריקסון p990) מהעבודה... וקנתה אותו בחו"ל.

לכאורה פלאפון פצצה!! עם כל הפיצ'פקעס שרק אפשר לחשוב עליהם... ועכשיו יש לה בעיה עם הטעינה שלו, הפלאפון שרף כבר סוללה אחת, והסוללה השניה הייתה קרובה מאוד לפיצוץ כשהיא התנפחה בתוך הפלאפון והעיפה קיבינימט את המכסה של הסוללה. ויש עוד כמה בעיות איתו.

עכשיו אמא שלי קנתה אותו ברוסיה, ואפילו שהיא נוסעת לשם באופן קבוע, היא ניסתה לדבר איתם שם, והפנו אותה כמו כדור פינגפונג ממקום למקום ממעבדה למעבדה... ואין בכלל צורך להזכיר שבארץ לא יודעים מה לעשות עם הפלאפון הזה (לפחות לא במסגרת האחריות).

קיצר - אם זה לא משהו שאתה ל-א י-כ-ו-ל לוותר עליו - אז רד מהעניין... עדיף להתפשר על משהו בארץ עם התאמות לעברית, וגם עם אחריות ושירות מסודרים.

בברכה!

יונתן.

פורסם

בEBAY יכול להיות גם זיוף!אולי נשמע לך הזוי אבל בלי שום בעיה יכולים במזרקח הרחוק לעשות טלפון מזוייף!

תאחלס,אין כמו לקנות בחברה ממהסיבה הפשוטה שאם אתה מדבר מעל 200¤ אתה מקבל כמעט הכל החזר וגם כמובן עניין האחראיות והביטוח.

פורסם

עזוב את הסיבות שרשומות למעלה..

הן אמנם נכונות אבל אלו הבעיות הקטנות שלך.

הסיבה העיקרית שלא כדאי להביא מכשיר מחו"ל במשלוח היא שהוא פשוט ישאר במכס.

הם לא יתנו לך להכניס אותו בלי שתתחיל להביא אישורים של משרד התקשורת, ושל חברת הסלולר שאתה עומד לחבר את המכשיר אליה,

ואם אין את המכשיר הזה בארץ, אז אתה צריך גם אישור של המשרד לאיכות הסביבה, ואתה צריך תו תקן למטען שלו (וזה לא משנה שהמטען שלו זהה למטען שנמכר בארץ בערכה של מכשיר אחר).

בקיצר - כאב ראש אחד גדול.

עדיף להביא מכשיר מחו"ל ע"י מישהו שטס לשם, ואם לא - יש מספיק חנויות פרטיות בארץ שמטפלות בכל זה בשבילך.

לי אישית יצא לעבוד עם eline.co.il, קיבלתי מהם שירות מעולה והמכשיר מעולה והמחיר היה סבבה לחלוטין!!

תנסה לחפש את המכשיר הספציפי בzap.co.il ולראות לאילו חנויות יש אותו.

---

עריכה:

הרשתי לעצמי לחפש את המכשיר עבורך בארץ..

http://zap.co.il/model.asp?model_id=469076

הוא נמכר בארץ באיזור מחיר של 2800 ש"ח.

אני לא יודע כמה הוא עולה בחו"ל - אבל אני מתאר לעצמי שהפער לא מצדיק ייבוא מיוחד שלו מחו"ל.

במיוחד שכאן אתה מקבל אחד חדש דנדש מהקופסא, בד"כ עם אפשרות למקלדת עברית ותמיכה בעברית.

כמו כן, אל תשכח שלמחיר בחו"ל יתווספו מכס + מע"מ כשהמכשיר יגיע לארץ,

ואם לא תשיג את כל האישורים שלו כשהוא יגיע תוך 30 יום תשלם גם למכס על אחסון החבילה עבורך.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

TB, אני מניח שאתה מגיב להודעה שלי, כי אני היחיד שהזכיר מכס.

ההודעה שלי התייחסה למשלוח של המכשיר מחו"ל - במידה וטסים פיזית להביא אותו (כמו שאני מתכוון לעשות כשאני אהיה בחו"ל) - אז בהחלט כדאי ומשתלם להביא את המכשיר עצמאית מחו"ל.

פורסם

תודה על כל התשובות - אבל לא שאלתי למה כדאי/לא כדאי לי לקנות בחו"ל - כי אני מודע לבעיות (שלא חסרות גם בארץ אצל אורנג'/סלקום/פלאפון).

את הפלאפון הנ"ל אני יכול לקנות בכמה חנויות שמופיעות ב-zap (וכן - חיפשתי), אבל המכשיר יצא לשוק האמריקאי רק לפני שבועיים (באיחור של כמעט שנה!!!), אחרי שבמזרח התיכון כבר קיים בשוק כמה חודשים - ולכן, המכשירים שבארץ הם לא אמריקאיים - הם סעודיים. המקלדת אנגלית-ערבית עם עברית צרובה מהחנות בארץ, או מקלדת אנגלית עם עברית צרובה.

מה גם שאני רוצה מכשיר בצבע שחור. ולהשיג מכשיר כזה אני לא בטוח אם אפשר - כי רוב המכשירים במזרח התיכון הם כסופים.

אני בכל מקרה כותב SMSים באנגלית כמעט תמיד - וצריך רק את התמיכה בעברית בשביל לקרוא הודעות שאני מקבל או לכתוב מסמכים בעברית אם יש צורך, אז מילא אם המקלדת תהיה רק באנגלית, אבל האם יהיה אפשר להחליף מקשים אם/כשיגיע המכשיר לארץ?

ובכלל - אם מישהו קנה מכשיר מחו"ל - מאיפה הוא קנה?

JMG: האם היו לכם בעיות להכניס לארץ את הP990 ? (גם כדיי להקביל את זה לנושא שלי - וגם כי יש לי חבר עם P800 שרוצה להתחדש עם 990 :wink: )

תודה בכל זאת לאנשים שדואגים לחבריהם לפורום,

נועם.

פורסם

אהלן נועם,

אני רוכש את המכשירים הניידים שלי בחו"ל. לפני שנתיים ביקשתי שיקנו לי נוקיה 6600 הפרש של קנייה מהארץ היה מעל 1000 ש"ח. את המכשיר קנו לי בחו"ל ולא הזמנתי באינטרנט. כמו שאמרו קודמיי יש בעייה עם משרד התקשורת להכניס פלאפונים מיובאים לארץ. אם יש לך מישהו שנוסע לאירופה או למזרח ויכול לקנות לך את המכשיר תבקש ממנו. את המכשיר חובה לקנות בחנות מובחרת ולא באיזה באסטה ברחוב. יש לבדוק את תקינותו של המכשיר עוד שם.

תכנס פה לקהילה של נוקיה. יש שם כה משוגעים לדבר שוקנים מכשירים ב700$ באיבאיי.

בהצלחה.

פורסם
עזוב את הסיבות שרשומות למעלה..

הן אמנם נכונות אבל אלו הבעיות הקטנות שלך.

הסיבה העיקרית שלא כדאי להביא מכשיר מחו"ל במשלוח היא שהוא פשוט ישאר במכס.

הם לא יתנו לך להכניס אותו בלי שתתחיל להביא אישורים של משרד התקשורת, ושל חברת הסלולר שאתה עומד לחבר את המכשיר אליה,

ואם אין את המכשיר הזה בארץ, אז אתה צריך גם אישור של המשרד לאיכות הסביבה, ואתה צריך תו תקן למטען שלו (וזה לא משנה שהמטען שלו זהה למטען שנמכר בארץ בערכה של מכשיר אחר).

בקיצר - כאב ראש אחד גדול.

עדיף להביא מכשיר מחו"ל ע"י מישהו שטס לשם, ואם לא - יש מספיק חנויות פרטיות בארץ שמטפלות בכל זה בשבילך.

לי אישית יצא לעבוד עם eline.co.il, קיבלתי מהם שירות מעולה והמכשיר מעולה והמחיר היה סבבה לחלוטין!!

תנסה לחפש את המכשיר הספציפי בzap.co.il ולראות לאילו חנויות יש אותו.

---

עריכה:

הרשתי לעצמי לחפש את המכשיר עבורך בארץ..

http://zap.co.il/model.asp?model_id=469076

הוא נמכר בארץ באיזור מחיר של 2800 ש"ח.

אני לא יודע כמה הוא עולה בחו"ל - אבל אני מתאר לעצמי שהפער לא מצדיק ייבוא מיוחד שלו מחו"ל.

במיוחד שכאן אתה מקבל אחד חדש דנדש מהקופסא, בד"כ עם אפשרות למקלדת עברית ותמיכה בעברית.

כמו כן, אל תשכח שלמחיר בחו"ל יתווספו מכס + מע"מ כשהמכשיר יגיע לארץ,

ואם לא תשיג את כל האישורים שלו כשהוא יגיע תוך 30 יום תשלם גם למכס על אחסון החבילה עבורך.

WRONG

קבלת אישור ממשרד התקשורת זה תהליך יותר פשוט מאשר להוציא חבילה מהמכס.

אתה מקבל בדואר מכתב מהמכס עם כל הפרטים שאתה צריך

ממלא את הדף. ומפקסס למשרד התקשורת. יש שם בחור מאוד נחמד, שאחראי על שחרור הפלאפונים, ותוך שעות תקבל "אישור מיוחד" לגבי המכשיר.

אתה לא!!!!! חייב שום אישור מהחברה הסלולארית שלך לגבי הרצון שלך להתחבר אליה. זה שטויות.

כמו שאתה לא אוהב שמגיבים דברים לא נכונים, אל תעשה את זה בעצמך.

החוק אומר כך

אישור מכשירים סלולארים (לא לוויניים) ניתן לפי הרשימה של משרד התקשורת.

כל מכשיר שלא רשום שם, והוא לא! דור3, יקבל אישור מיוחד.

מכשיר דור3 ניתן לאשר בקלות, אם מבקשים ממשרד התקשורת אישור שהמכשיר משמש גם כ - מחשב כף יד.

פשוטו כמשמעו, מה שכן, המכשיר הזה משמש כך, ולכן אין בעייה.

אני הזמנתי מכשירים שלא היית חולם עליהם, וכולם קיבלו אישור

A925

O2 EXEC

SHARP 904SH

שבכלל לא יכול לעבוד בארץ!

כולם דור3, כולם הוכנסו פה בקלות. ואפילו על 2 מהם קיבלתי פטור מהמכס.

בקיצור

אם המכשיר עולה בארץ 1000 שקל

ובחול אתה מביא ב600

אל תגיד ש400 שקל זה לא הרבה.

תחשוב על האחוזים, מדובר על רווח של 40 אחוז מהמחיר.

אז אם המכשיר עולה פה 6500 שקל (כמו שעלה בזמנו ה JASJAR שזה ה O2EXEC שהבאתי)

ואני שילמתי עליו 2200 שקל, אני חושב שהרווח מספק את הרצון להזמין מחול.

אין סיבה שתשלם 148 אחוז מכס כשאתה קונה בארץ

(שים לב מי מרוויח - היצרן מוכר לספק, הספק מיבא ליבואן, היבואן מוכר לחברה, והחברה מוכרת לצרכן)

בדרך יש לך משלוח במכולה שעושה כסף, מכס, והסבה לעברית בארץ

אז כל אלו עושים כסף על חשבונך. גם אם זה 10 אחוז לכל אחד, אתה עדיין משלם פי 2 יותר.

פורסם

אני הבאתי מכשיר סלולרי מeBay לפני כ3 שנים (6600), ומה שרשמתי למעלה מבוסס בדיוק על זה.

בשביל אישור ממשרד התקשורת הייתי צריך לספק מכתב מהחברה הסלולרית (אורנג') שהמכשיר מתאים ויכול לעבוד ברשת התקשורת שלה.

דווקא השחרור מהמכס היה שטויות.. ברגע שהיה לי את המכתב ועוד אישור ממכון התקנים לגבי המטען (הבאתי להם מכתב מנוקיה שמאשר שהמטען במגיע עם ה6600 הוא אותו מטען שמגיע עם מכשיר אחר שנמכר בארץ, ואישרו) - הגעתי למכס וזה לקח לי בדיוק 2.5 דקות לשחרר אותו (מהרגע שסיימתי לחכות בתור והגעתי לפקיד שם).

אם אני לא טועה, את מכתב האישור של משרד התקשורת עדיין צריך להיות לי סרוק על המחשב איפשהו, אני אחפש אותו ואעלה.

פורסם

ובכלל - אם מישהו קנה מכשיר מחו"ל - מאיפה הוא קנה?

JMG: האם היו לכם בעיות להכניס לארץ את הP990 ? (גם כדיי להקביל את זה לנושא שלי - וגם כי יש לי חבר עם P800 שרוצה להתחדש עם 990 :wink: )

תודה בכל זאת לאנשים שדואגים לחבריהם לפורום,

נועם.

אמא שלי קנתה את שלה במוסקבה. היה לה קודם P900, שהיא מאוד אהבה! אבל להגיד את האמת, הP990 לדעתה (והאמת גם לדעתי, אחרי התעסקות קצרה איתו) יצא ממש לא מוצלח!

הוא כל כך מסורבל בתפריטים שלו, שכל הפונקציות שלו מפסיקות להצדיק את עצמן... כי לוקח לך איזה 7 שעות להגיע ליומן או כיוון של השעון!

בכל מקרה - תגיד לחבר שלך שיבדוק את העניין ב8 עיניים! כי המכשיר הזה יצא הרבה פחות מוצלח מהקודם לפחות (הP900). ואמא שלי ברוך השם יודעת איך להתעסק עם המכשירים האלה, אז זה לא סתם אימרה של nuubies שלא מבינים כלום בטכנולוגיה.

לתשומת ליבך.

בברכה!

יונתן.

• תוכן חדש...