Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7113 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

אני רוצה לקנות מחשב חדש לעבודה משרדית. (זה אומר שימוש בתוכנות האופיס, גלישה באינטרנט ואולי קצת איכסון שירים וסרטים על המחשב וצריבה). תקציב עד 4000 ש"ח.

קצת דגשים:

- מסך LCD דק 17 אינץ'.

- צורב מובנה בתוך ה- CD ROM.

- מקלדת רגילה, עכבר אופטי.

- מדפסת משולבת מכונת צילום וסורק.

- כרטיס מסך וכרטיס קול שלא יהיו בנויים על הלוח אם, מכיוון שזה תופס משאבים ואם זה מתקלקל זה עולה הרבה כסף להחליף.

- רמקולים טובים עם סאב ומגבר ולא הפשוטים שעולים 50 ש"ח.

חשוב לציין שהמחשב הנ"ל לא יוחלף בשנים הקרובות (ולא הרחוקות) ולכן איכות הרכיבים השונים צריכה להיות טובה מאוד. (LG, IBM, סמסונג וכ').

כמו כן, מה ההבדל בין כרטיסי זיכרון של DDR ל- DDR2?

תודה מראש!

גיא.

• תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני לא אתן מפרט שלם, כי אני מאמין שיש פה אנשים שיעשו זאת בצורה טובה יותר (מה גם שאתה צריך חנות צפונית, ואני לא ממש מכיר כאלה חוץ מ2 אינטרנטיות (noacomp & pandas)).

אבל כמה דגשים-

1- אני לא ממש יודע מה כוונתך ל"צורב מובנה בתוך הCD ROM", אבל בימינו שצורב DVD עולה כ250 ש"ח, אני חושב שזו תהיה הבחירה הטובה ביותר.

2- כרטיס מסך אכן מומלץ לשים אחד שהוא לא ON-BOARD, אבל כרטיס קול אין שום סיבה לקנות אחד בנפרד.

אנשים שאני מכיר (ואני עצמי) שמשקיעים מעל 10K במחשב חדש לא תמיד קונים כרטיס קול נפרד.

הכרטיסי קול שיש כיום ON BOARD נחשבים לכרטיסים טובים למדי, ול90 אחוז מהקהל מספקים את דרישות השמע.

מה גם שה"משאבים" שאתה מדבר עליהם ממש ממש מממממש זניחים, ואתה לא תרגיש את השפעתם - בטח שלא מעבודה משרדית.

לגבי התקלקלות, בתור התחלה - יש אחריות. ככה שאם זה מתקלקל מחליפים לך את כל הלוח אם במסגרת האחריות.

במידה ותקופת האחריות פגה, אתה תמיד יכול לקנות מתי שהכרטיס קול באמת מתקלקל כרטיס קול חדש ב150-200 שקל ולהתקין אותו.

רמקולים טובים עם סאב ומגבר, זה יכול להיות קאצ'י ומאוד תלוי במה שאתה רוצה.

אם אתה מוכן להשקיע בנושא הזה קצת יותר (נגיד לקנות עכשיו את המחשב ולחכות עוד חודש-חודשיים-שלושה לקנות את הרמקולים), אז באיזור ה400 ש"ח תוכל לקנות רמקולים מדגם ATP3 של חברת ALTEC.

אלו נחשבים לרמקולים 2.1 מהטובים שיש בשוק, והתמורה שמקבלים מהם עולה בהרבה על מחירם הזעום יחסית.

לגבי איכות הרכיבים, לIBM אין כלכך רכיבים מחשב למחשבים ביתיים. הדבר הכי נורמלי שLG מייצרנים למחשב ביתי הוא כונן CD/DVD (או צורב של אחד מהם).

חברות איכותיות ללוח-אם וכרטיס מסך הן ASUS, GIGA-BYTE, LEADTEK, DFI ועוד..

חברות איכותיות לזכרון פנימי הן OCZ ו CORSAIR אך הן גם יקרות למדי. ברמות המחירים הנמוכות יותר אפשר למצוא שבבים של חברות כמו PQI, SAMSUNG, KINGSTONE, TWINMOS, GEIL וMUSHKIN.

חברות איכותיות להארד-דיסק הן Western Digital, MAXTOR, SEAGATE ועוד כמה בודדות..

אישית, אני ממליץ על מעבד של חברת AMD.

יש לבדוק שהמארז וספק הכח הנרכשים אכן עומדים בתקנים המקובלים ושל חברות מוכרות.

אתה לא רוצה שהמחשב ישרף לך בגלל קצר בספק הכח שנגרם כיוון שהוא סוג ז' מחברת סינית לא ידועה.

לגבי ההבדלים - http://www.ashdodnews.co.il/economic_p2.asp?page_id=107&page_id_2=5012

לגבי חנויות, יש רק 2 שאני מכיר וציינתי אותן למעלה, האתרים הם

http://www.pandas.co.il - בקיסריה

http://www.noacomp.co.il - בחיפה

בהצלחה.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

בתקציב כזה שכולל ציוד היקיפי אי אפשר להתפנק על מותגים.

זה מה שהרכבתי.

AMD Sempron 64 Bit 3000+ 35W Socket AM2 Box CPU 483.00 ¤

DFI Infinity NF Ultra II - M2 Socket AM2 Motherboard 539.00 ¤

Twinmos 512MB DDR-II DDR 533 Memory 350.00 ¤

Sapphire Radeon X300SE PCI-e 128MB (up to 512) Retail Video Card 280.00 ¤

Samsung 160GB 7200 rpm 8MB Buffer S-ATA II HDD 360.00 ¤

NEC AD-5170A Black x 18 Bulk DVD±R/RW 200.00 ¤

Foxconn 3TL2-560 Silver/Black USB Front True Power 300W FSP Case 205.00 ¤

17" NU L712A 8ms LCD Monitor 1050.00 ¤

SAMSUNG Pleomax PKB-700B White with Optical Mouse kit 93.00 ¤

Genius SP-Q06 Hi-Fi Multimedia 120 Watt Speakers 54.00 ¤

Canon Pixma MP150 Multifunction Printer 499.00 ¤סה"כ 4113

הרכבתי מפה www.logicpc.co.il/heb

פורסם

פנדה לא מומלצים , שרות בקנטים .

ההצעה שלי -

0 7224 Foxconn 3TL2-560 Silver/Black USB Front True Power 300W FSP Case 205.00 ¤ 1 205 ¤

1 8284 Intel Pentium D 2.66GHz 2X1M Cache 805 Dual Core 533MHz 775 Box CPU 634.00 ¤ 1 634 ¤

2 6964 Western Digital 160GB 7200rpm 8MB Buffer S-ATAII HDD 368.00 ¤ 1 368 ¤

3 7851 Logitech Value PS2 Black Keyboard 59.00 ¤ 1 59 ¤

4 9050 Gigabyte GA-945PL-S3-RH Intel 945P Motherboard 532.00 ¤ 1 532 ¤

5 4918 Corsair VS256MB533D2 256MB DDR-II 533 Value Memory 198.00 ¤ 2 396 ¤

6 9411 17" LG L1752S (8ms) Black DVI LCD Monitor 1299.00 ¤ 1 1299 ¤

7 1468 Microsoft OEM PS2/USB Optical Mouse 69.00 ¤ 1 69 ¤

8 8799 LG GSA-H10A/N 16x White Bulk DVD-R/RW+-R/RW 190.00 ¤ 1 190 ¤

9 7514 Canon Pixma MP150 Multifunction Printer 499.00 ¤ 1 499 ¤

10 1944 Gainward Geforce FX 5200 /Pro 660D 128Mb DDR(64bit) DVI Video Card 235.00 ¤ 1 235 ¤

Creative SBS330 2.1 Speakers 175 ¤

4461 ¤

בעוד 200 ש"ח לערך אפשר לקחת מעבד 945 שהוא חזק פי כמה וכמה - תלוי עד כמה אתה רוצה לטפס מעל התקציב .

פורסם

אם כבר להמליץ על מקומות, KSP מאד מומלצים, יש להם אחלה מחירים פעם אחרונה שבדקתי, והשירות עם שני המחשבים האחרונים שקניתי אצלם היה מצויין

www.ksp.co.il

המחיר מצויין. אבל תנסה לממש אצלם את האחריות. זה כבר סיפור אחר לגמרי. גם חבילת דיסקים אני בחיים לא יקנה מהם.

בתחום הזה פנדה מחשבים או נועה מחשבים. אומנם בכמה ש"ח יותר יקרים אבל שירות ואחריות מעולה!

פורסם

מה אתם בונים לו מערכות פרמיום למשרד?

לצרכים משרדיים אני לא רואה שום סיבה שבעולם שלא להסתפק בכרטיס מסך OB.

ובאופן כללי הייתי עושה דבר כזה - משקיע כסף טוב במסך טוב ובאביזרים היקפיים (מקלדת, עכבר, רמקולים) שיעשו את העבודה נעימה יותר. את המחשב עצמו הייתי בוחר לפי המחיר בלבד.

למה לקנות מחשב ב4K-5K אם אפשר היום לקנות מחשב שיעשה את הנדרש ממנו במשרד בפחות מאלפיים שקל?

אין משמעות גדולה לאמינות של רכיבים בשימוש סביר כך שמחשב שעובד מההתחלה סביר שיעבוד עד שייזרק בגלל שיהיה מיושן מדי. ובדרישות של עבודה משרדית יש משרדים שעוד מסתדרים עם פנטיום 2.

וכשהמחשב עצמו עולה פחות מ-2K, אם הוא מיושן זורקים אותו קיבינימט. אז הוא יהיה מיושן עוד 4 שנים במקום עוד 6. ביג דיל. אז אפשר יהיה לקנות עוד מחשב זול.

פורסם

אישפוז , אתה מדבר על מחשב עצמו - הבחור כאן ביקש מסך דק - 1200 ש"ח למסך LCD ממוצע מבית טוב . כל התוספות לסביבת המחשב - רמקולים עם סאב וופר , עכבר מקלדת , ומדפסת משולבת - סביב 700 ש"ח .

אם נעגל נגיע לבערך 2000 ש"ח - תוסיף לזה את ה - 2000 ש"ח של המחשב (לפי מה שציינת) , והרי לך 4000 ש"ח למחשב .

פורסם

החזרון בכרטיס מסך OB הוא שאין להם יציאת DVI. למי שעובד הרבה על המחשב במשרד, חיבור המסך הדק למחשב באמצעות DVI משמעותי מאד לדעתי (אני באותו מצב).

ממליץ לך לגשת לפורום החומרה של WWW.FRESH.CO.IL

ביקרתי שם כשרציתי לרכוש מחשב וקיבלתי המלצות מקצועיות ורציניות. המחשב אצלי כמעט שנתיים עם אפס תקלות ועבודה שקטה ומהירה.

ועוד דבר - לך על AMD. שקט מוחלט בעבודה ומחשב קר ולא מתחמם.

פורסם

תומך באישפוז.

קנה את המחשב הזול ביותר, הוא יעבמוד בדרישות בלי בעיה.

אין שום צורך לקחת כרטיסים נפרדים, קח הכל ON BOARD.

גם אם מתקלקל הכרטיס מסך, בד"כ יש סלוט PCIE או AGP על ה-MOBO, כך שתוכל לקנות אחד אם וכאשר.

בשביל העבודה שאתה צריך, המחשב הפשוט ביותר היום, יהיה OVERKILL.

מומלץ לקחת DDR2, מאחר והוא יותר זול ומפעלים בעולם מתחילים לעבור לייצור שלו, כך שעוד שנתיים, אם תרצה להרחיב זכרון DDR רגיל, יעלה לך פי שתיים מ-DDR2.

יש לי מעל 20 מחשבים בחברה, לרובם מסכי LCD.

ככה שאני מדבר מניסיון.

חלקם DURON1200 עם 256MB, עד ל2.8DUO עם 945 ו-2GB זכרון.

בשביל גלישה ואופיס, יחסית אין כמעט הבדל ביניהם.

המלצה למפרט:

מעבד סמפרון או סלרון - 350-450 ש"ח.

לוח תואם עם PCIE ו-DDR2 - בערך 350-450.

זכרון 512 DDR2 מחברה טובה (KINGSTON וכו') - 300בערך.

HD, בהתאם לנפח ההורדות והצריבות שלך, כיום נקודת האיזון (VALUE FOR MONEY) היא ב-250GB, מעט פחות מ-500, כמובן SATA.

צורב DVD - 200-250.

מדפסות משולבות עולות כ-500 ש"ח.

מסך עוד 1100-1200.

תוסיף עוד מארז רגיל ואביזרים מסביב, הגעת ל-4K. תהנה.

הצטרפו עוד היום לאגודה לשחרור הטלטל.

"הטלטלים השחורים, יולי 2004".

פורסם

ביקשת רמקולים איכותיים אז הנה 2 הסנט שלי: ATP3 של חברת Altec Lansing

הם עולים כ-400 ש"ח ושווים כל שקל, מבטיח לך שלא תתחרט.

עידו

ATP3.jpg

מחפש פיאט פנדה 4X4 דור ראשון (שנות השמונים)

כל היודע דבר או אף חצי דבר על אחת, אנא צור קשר בה"פ, תודה!

פורסם
ביקשת רמקולים איכותיים אז הנה 2 הסנט שלי: ATP3 של חברת Altec Lansing

הם עולים כ-400 ש"ח ושווים כל שקל, מבטיח לך שלא תתחרט.

עידו

ציינתי את הסט הזה בהודעה שלי למעלה..

גם לי יש אותו - וקניתי אותו לכל המחשבים בבית, וגם המלצתי עליו לחברים ומשפחה (2 בנות דודות וסבתא.. :lol:)

סט פשוט נהדר במחיר זעום לתמורה שמקבלים ממנו!

---

לגבי מפרט, תוכל לקנות מחשב קומפלט מ"נעה מחשבים" (noacomp.co.il) ב1765 ש"ח!

http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=6278

החנות ממוקמת בחיפה, וכמו שרשמתי מקודם - היא מומלצת מאוד! יצא לי לעבוד איתם די הרבה ואני גר במרכז ;)

* אם אתה מוריד הרבה מהאינטרנט, מומלץ להגדיל את נפח ההארד-דיסק בעלות זעומה למינימום של 160GB.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

המחיר מצויין. אבל תנסה לממש אצלם את האחריות. זה כבר סיפור אחר לגמרי. גם חבילת דיסקים אני בחיים לא יקנה מהם.

בתחום הזה פנדה מחשבים או נועה מחשבים. אומנם בכמה ש"ח יותר יקרים אבל שירות ואחריות מעולה!

מימשתי אצלהם אחריות על צורב שנדפק ולא היו שום בעיות..

מה זה החיים לעומת עקיפה טובה? :borg:

חרא של צלם

פורסם

לצורך משרדי? לא כרטיס קול, לא כרטיס מסך ולא נעליים.

קח את ההצעה של אייבורי ל-DUALCORE בסביבות ה-2000, או הצעה מקבילה/דומה

מאיזו חברה שתרצה, ותוסיף מסך ומדפסת/סורק משולבים לפי בחירתך.

ייצא הרבה פחות מ-4,000, חבל לשרוף כסף.

דברים שכדאי להתפשר עליהם:

- - כרטיס מסך (אין צורך, תוכל לראות סרטים גם עם מה שיש ON-BOARD).

- - כל מיני שטויות אלחוטיות

- - כל מערכת רמקולים שלא קוראים לה "ATP3"

דברים שאסור להתפשר עליהם:

- - 1G זיכרון מינימום

- - 160G כונן קשיח (מינימום שבמינימום)

נ.ב.: מדפסת וסורק משולבים כדאי לבחור על פי עלות הדיו,

ולא על פי המחיר של המכשיר עצמו.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תוכן חדש...