Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7162 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הסיפור מתחיל מחישוב המשכורת שלי, אני הבנתי שואללה יש לי כסף לסיים את המכה המכאנית של הרכב הזה (כמעט), יש לי משאבת קלאץ' על הראש (הלכה המשאבה התחתונה) שזה בגדר החובה להחליף כי הרכב לא נוסע בלעדיה ויש לי את 16 הבוקסות (בושים) על הראש שצריך להחליף כי מה לעשות גומיות משנת 88 לא מחזיקות לנצח.

המשכורת שאני מוציא החודש מרשה לי להוציא את שני הדברים הללו, הבעיה מתחילה בכך שיש לרכב טסט ב 25 ל 11 וקרעתי את התחת בשביל שיהיה לי כסף לעשות טסט + סיכמתי עם בחור אחד על המון המון חלקים ''חדשים'' לרכב ובעיקר חלקי פנים מרכב שעבר תאונה ועמד המון שנים ככה שכל הפנים פשוט שמור... מי שיודע להעריך אז יש בה דש בורד ללא סדקים!

אז השיקול הוא כזה, להקפיא רשיונות מהתאריך 24\11 ושהרכב יעמוד כשבועיים עד למשכורת הבאה ואת עניין קניית החלקים לדחות (אין לו בעיה עם זה והבטיח שהחלקים שמורים לי, כאשר לא אני ולא הוא לא לחוצים על זה).

הבוקסות זה השלב אחד האחרונים כבר בשיפוץ המכאני, יש עוד דברים קטנים מסביב אבל רוב הדברים כבר הוחלפו, בייחוד בפרונט! יש עוד דברים שאני רוצה (רדיאטור חדש, משם להתחיל שדרוגים למשל מוטות מייצבים, בלמים של 33 16 שסתומים וכו' וכו')

הבוקסות משופרות מחומר קשיח יותר (לא זוכר מה שמו) והן עולות הרבה, אם אני זוכר נכון אז בפעם האחרונה זה היה 2900 ש''ח עם התקנה אך ללא מע''מ.

קשה לי להוציא סכומים של 3-4 אלף בכל חודש ולרוב זה יהיה 1600 אולי 2000 ש''ח.

אז בסופו של דבר האם לדעתכם כדאי להקפיא רשיונות ולהעמיד את הרכב לשבועים (מבחינת השימוש בו אין שום בעיה), מ 24 לחודש עד ה 10 לחודש הבא (משכורת) ובכך להרוויח בוקסות שזה כבר באמת אחד השלבים הכי משמעותיים וכבדים (מבחינה כספית) בתהליך המכאני!

או שלוותר, לרוץ לעשות טסט ולקנות את כל החלקים מהרכב לפירוק + לעשות עוד כמה שטויות מסביב ברכב?

אגב בכסף הזה גם רציתי לעשות פחחות, עיקום לכנף + מכה מאחורה שמישהי נכנסה בי (עלות לשניהם לפחחות בלבד 500 ש''ח)

עלויות:

פחחות = 500 ש''ח

החלקים מהרכב לפירוק = 1200

טסט = 1300-1400 (מי שמבין למה כזה סכום מבין ומי שלא פשוט שידע)

בוקסות + משאבת קלאץ' אני מעריך ביחד 3500 +-

רק מבקש מכם יעוץ... ושוב עניין המכירה לא פה... מאז המודעה הראשונה שלי ועד היום הרכב התקדם בצורה משמעותית וממשיך כך.

כמובן שאחרי הבוקסות כבר נשארים דברים קטנים במכאני, השקעות קטנות פה ושם ואני יכול להתפנות לשיפוץ פנים ויכול להתפנות ולהתחיל להרויח כסף לפחחות וצבע ברמה!

הסוף עם הרכב הזה מתקרב לאט לאט, אבל זה לפני שאני מכין את רשימת הקניות שלי :)

בכל מקרה מבקש לשמוע את דעתכם כמנוסים יותר ממני, אשמח לשמוע גם תירוץ להחלטות.

עמית.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

לדעתי הבעיה לא כל כך גדולה כי מדובר על שבועיים הפרש. השבועיים האלה יעלו לך, אם תרצה לשמור על החוק, גם רשיון תנועה זמני והתרוצצות כפולה למשרד הרישוי וכו'.(או אולי שבועיים הם בדרג זמן סביר לעשות טסט ולנסוע אליו ללא רשיון זמני..לא יודע). מנסיון בתחילת הדרך אני מאמין שהסכנה הכי גדולה זה להעמיד את הרכב לשבועיים שיימשכו לשבועיים וחצי, כלומר לתמיד כי תמיד יש מה לעשות עם כסף פנוי..לכן עצתי לך, מבלי להתעמק בסכומים ובאפשרויות שלך, להחזיק את הרכב בחיים ולעשות טסט מיד....

בהצלחה.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

ברור שיש משהו בדבריך... כשהרכב עומד יש גם מן הסתגלות למצב וניתן לומר? אם הוא כבר עומד אז שיעמוד עוד זמן.

וכמובן שבושים ניתן להחליף גם בשלבים (פרונט, אמצע, אחורה) יוצאות עלויות טיפה יותר גבוהות בהתקנה אבל לא קריטי ומכות של 1000 ש''ח קל יותר לספוג.

כמו כן ניתן לומר שתהיה לי שנה של טסט לעשות את הבושים :)

אגב לגבי השבועיים, הקפאת רשיונות בסוף הטסט ולאחר מכן הרכב יעמוד שבועיים לקראת הטסט הוצאת רשיונות, אישור תנועה זמני של 24 שעות ונסיעה לטסט (ככה אני רואה את זה במידה ואלך על הבוקסות).

תודה רבה בני, על היחס ועל ההמלצה!

עמית.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

אני גם באותה דעה - קודם כל שהרכב יהיה חוקי לנסיעה, משמע עם טסט בתוקף. לאחר מכן באות כל ההשקעות האחרות (המבורכות), למשל סט הבוקסות מפוליאוריתן.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

שלום לך איש צעיר

בדרך כלל אני נמנע מלתת עצות,הפעם אחרוג ממנהגי.

גם אני חולה אלפות(ברשותי 2 אלפות 33).

נראה לי כי התלהבת קשות מעניין האלפא ספרינט,מבלי לקחת בחשבון את עלויות השיפוץ/שיקום.

אם אתה נהנה להתרוצץ ולהתלבט כל יום מה לעשות ברכב לנוכח מגבלות התקציב-זכותך.

לי נראה שלא זה הוא המצב.

לכן,הרשה לי לתת לך עצה, ובחינם.תרצה-תקבל,לא תרצה - לא תקבל.

אני,במקומך,הייתי מוכר את הרכב,כמעט בכל מחיר.

אני יודע שזה מעצבן,השקעת לא מעט כסף וכו'.

אבל,וזהו אבל גדול.

במצב הנוכחי,לפי התיאור שלך,הרכב נראה כמו בור בלי תחתית.

אתה,כמו רבים אחרים,חי במגבלות תקציב.

אם אני מבין נכון את המצב כרגע,אתה משקיע ומשקיע,חי על הקצה,הרכב גוזל ממך המון אנרגיות,

משאבים,ולא מספק את ההנאה שאתה מצפה לה.

לכן,לעניות דעתי,עליך למכור אותו,לחסוך במשך הזמן,לבדוק טוב טוב את הרכב הבא שתקנה,

ואז , סביר להניח שגם תוכל להנות ממנו הרבה יותר.

בברכה

אילן סלע

סלע

פורסם

גם על זה כבר חשבתי... בכל מקרה אני אעשה טסט, אני אתקן את המשאבה ונראה אם יהיו אנשים רציניים בקשר לקניה של הרכב. כי כרגע פשוט אין והמחיר כבר בתחתית! 9 אלף לאיך שהיא כרגע ו 10.5 אלף כשתהיה עם טסט.

גם חשבתי על רכבים אחרים... אין משהו שיתן את אותה התמורה, ובזכות כך שאני לא צריך משהו יום יומי אני יכול להרשות לעצמי רכב מיוחד שדורש יחס מיוחד, כי סה''כ זה לא משנה אם הוא נוסע או לא, אני נער ואיך שהסתדרתי לפני ככה אסתדר גם בלי רכב. וגם מצד שני לא בא לי למכור אותה כי זה רכב מאוד מיוחד וכמה כבר רואים כאלה? אני ם הקשרים שלי אולי יכול לספור 6 שאני מכיר שנוסעות וזה אחרי היכירות עם הרבה אנשים.

להחזיק אלפא ישנה זה מיוחד ונאמר ככה אני אוהב שיש לי משהו מיוחד כ''כ!

מישהו אומר לי משהו על הרכב שלי אני שואל אותו, כמה כאלה אתה בכלל רואה?

בכל מקרה אין בהרבה רכבים את התמורה שיש לאלפא הספציפית הזאת!

ההתלהבות מהאוטו כבר עברה. יש לי אותה כ 7-8 חודשים +- וההתלהבות ירדה + הכרתי כבר המון דפקות אפשריות ברכב, יצרתי קשרים עם בעלי חלקים, מוסכים, אנשים שמטפלים וכו'.

אני תלמיד תיכון כרגע וכסף? בא לי אני מרויח לא בא לי לא מרויח, אפילו יותר פשוט מאדם מבוגר... האוטו זה משהו פרטי שלי ורק עליו יש לי השקעה (+-)

היא מפורסמת למכירה ומי שרציני מוזמן לבוא לראות ולקחת! המחיר כבר לא גבוה וגם המכונאים שלי אמרו לי את זה!

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

לא נותר לי אלא להצטרף לתגובותיהם המלומדות של בני ואלי. עם זאת, אל תשכח שחוץ מעלות הרישוי השנתית, עליך לדאוג גם לחידוש הביטוח (לא יודע אם אצלך שני המועדים הללו חופפים, אצלי כן), כך שכדאי גם להשאיר סכום כלשהו בצד במידת האפשר, גם אם זה בא על חשבון תיקונים לא דחופים כדוגמת פחחות.

אין ויכוח על כך שעניין משאבת הקלאץ' אינו סובל דיחוי - ככל שתסע עם התקלה הזאת כך יגדל הנזק המצטבר וחבל.

אם אתה רוצה לדעת איך אני הייתי מתעדף את תזרים ההוצאות העתידיות שיש לך, הרי שזה היה הסדר:

1. טסט
  2. משאבת קלאץ'
  3. חלקים
  4. בוקסות
  5. פחחות

כבר הבנת למה הטסט במקום הראשון והמשאבה במקום השני, עכשיו אתייחס למקומות 3 ו-4:

נכון לימינו, קיימות מספר חברות בשוק אשר מייצרות בוקסות מפוליאוריטן (סופרפלקס, פאוורפלקס, סופרפרו וכד'), כך שלא מדובר במוצר שצפוי קושי להשיגו בעתיד הנראה לעין.

אינני יודע עד כמה קשה להשיג חלקים לספרינט (מעולם לא ניסיתי), אך מה שבטוח זה שכיום החלקים הללו אינם מיוצרים עוד ובשביל להשיג חלק טוב שאינו סדוק או שבור צריך לשלם סכומי כסף נכבדים. על כן אני חושב שאם הצלחת לסגור עם מישהו עיסקה במסגרתה אתה מקבל תמורת מחיר טוב מגוון חלקים במצב טוב - לך על זה בלי לחשוב פעמיים. הבוקסות יחכו לפעם הבאה.

אחרונה חביבה: פחחות. אני יודע שאין כאן אמת צרופה וכנראה שיש כאלה שיחלקו על מה שאני עומד לומר עכשיו, אבל לדעתי היא החלק הכי פחות חשוב (אם כי הכי בולט לעין ויפה). אחרי שהכל כבר יהיה מוכן ותקין, תוכל לתת את הרכב לפחח מקצועי ואז באמת להרגיש ש"שיחקת אותה".

נקודה נוספת למחשבה: הפחחות (בהנחה שנעשתה במקצועיות הראויה) היא החוליה היקרה ביותר בכל השרשרת הזאת. אני מאמין שיש לסדר קודם כל את הדברים ה"קלים" מבחינה כלכלית ורק לאחר מכן להתפנות לדברים ה"כבדים יותר". שוב - לשיקולך.

וואו, יצא לי ארוך :smile:

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

אלעד שמח לראות את תגובתך! ותמיד שמח לשמוע ממך :)

המשאבה הלכה סופית, לגמרי, לכן קודם כל המשאבה ואז טסט כי בלעדיה האוטו לא יגיע לטסט! גם פלא הוא שחוץ מהמשאבה הזאת התחתית של הרכב יבשה! היו לי כמה סוגי נזילות! קרטר שמן מנוע, מחזיר שמן גיר, משאבת ברקס מרכזית והכל כבר יבש ומיובש :) גם זה עוד מעט יהיה יבש.

הפחחות? אמממ זאת נקודה מאוד רגישה, הפחחות תבוצי לחלק שדפקו לי, דפקו לי את הרכב בקטנה מאחורה ואני לא מסוגל לראות ולחשוב שזה קרה לי! לכן נסעתי לפחח וביררתי כמה יעלה לי יישור פח ללא חומר! הבטיח עבודה ללא חומר ב 300 ש''ח מאחור ברכב + צביע בצבע יסוד בלבד כי צבע הרכב עדיין לא ברור לי (מה יהיה הצבע בעתיד ובטוח שזה לא יהיה שחור ובטוח גם שכל הצבע הזול שיש עליה כרגע יוסר), כמו כן על הדרך אמרתי עוד תיקון אחד ויש לי רכב ישר, עם פיצוצים בצבע אבל ישר וזה תיקון בכנף שמאלית שנראת כאילו פתחו את הדלת חזק מדי ונשאר סימן (הפצע על הרכב ישן ויש לי תחושה שתתגלה שם חלודה רבה לכן אינני יודע עד כמה זה רלוונטי ליישור ב 200 ש''ח ללא חומר! אבל נראה, אם יהיה צורך אני אצא בחיפוש אחר כנף).

יהיו לי כתמים לבנים על הרכב לתקופה ארוכה פחות או יותר, אין לי בעיה עם זה ולפחות הרכב יהיה ישר! וגם קשה לי להתמוד עם זה שהמכה מאחור זה מהתקופה שהרכב אצלי! הפחח מאריאל ואני אבוא לבקר את העבודה שלו כל פעם אחרי הבית ספר לראות שבאמת אין חומר!

חלקים? כ קשה להשיג! כמה התלהבתי כשראיתי בקליות אחוריות שלמות! דיפוני דלתות לא שלמים (מי אמר חורים לרמקולים?) אבל מקוריים ובמצב לא רע (יידרש חידוש), דש בורד באמת לא סדקים, מושב נוסע במצב טוב מאד, פנים בגאג' מעור וללא חורים לרמקולים! חדש ומקורי! עוד המון, המון חלקים במצב יפה! (לא אכפת לי לוותר על כל החורים לרמקולים לטובת השלמות! הרמקולים כבר ימצאו מקום היכנשהו), והחלטתי לוותר על ח''ח! כל המנגנון הישראלי הזה! אידיוט מי שסידר שם את החשמל והדבר היחידי שהוא לא חסך בו זה סלוטייפ! לכן יורד לטובת מנגנון ידני ומקורי! :)

בדוק ככה אני משתכנע להשאר עם הרכב! כל המיוחדות הזאת! כל התכנונים האלה, שילוב של ספורטיבי, נדיר וישן! אולי קצת קשה אבל לא בלתי אפשרי!

וזה המקום לפרגן לכל האנשים שמתעסקים עם הרכבים האמיתיים כי אצלי זה עוד גנון!

והחלק הקשה זה סבלנות!

עמית.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

• תוכן חדש...