Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7164 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני צריך עזרה או סדר עדיפויות נכון על מנת להחזיר רכב מיושן לכביש. שכן שלי נפח את נשמתו ובבעלותו רכב ישן שרשיונו הופקד במשרד הרישוי לפני 10 שנים. בנו היחיד מוכן לתת לי את הרכב מתנה כאות הערכת אביו אלי. השאלה היא כזו: מה עלי לעשות ראשית, ואיך, על מנת להוציא את הרישיון ממשרד הרישוי ולהעביר את הבעלות של הרכב אלי ולהופכו לרכב אספנות.

בתודה רבה

מוטי 052-3055546

פורסם

בעל הרכב הרשום ברשיון הרכב ניגש עם ת.ז. ואישור ההפקדה למשרד הרישוי

ובתנאי שלרכב מלאו 30 שנים ומבקש להוציא את רשיון הרכב ולהגדירו כרכב אספנות .

ברגע שהרשיון מופק (מיידי ) במשרד הרישוי , בקש גם שיסמנו כי ניתן להעביר בעלות בדואר

על מנת שלא לרוץ שוב למשרד הרישוי .

רכב אספנות אינו חייב להיות כשיר לתנועה עם טסט על מנת להעביר בעלות .

לאחר מכן ניגשים בעל הרכב ואתה לדואר ומעבירים בעלות בצורה רגילה .

בהצלחה

דרור .

מוריס 10 שנת 1939

רובר P2 16 1947 (בתהליך שיפוץ)

וסרשטיין דרור

פורסם

תוספות:

אם הרכב עדיין רשום על-שם השכן ז"ל, ראשית יש להעביר בעלות על שם הבן או על שם יורשים אחרים שהיו למנוח. עושים את זה במשרד הרישוי, עם צו ירושה. רק אח"כ אפשר להעביר בעלות מהיורשים אליך, לפי ההנחיות שפירט דרור מעלי. קח בחשבון שאם לבן הנדיב יש עוד אמא, ואולי גם כמה אחים ואחיות, הרכב הזה ירשם על-שם כולם אלא אם האבא הוריש אותו ספציפית לבן...

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם

הכי פשוט לדעתי וכבר אמרתי זאת בעבר זה לקחת את ת"ז של הניפטר עם ייפוי כח חתום ע"י הבן עם פרטים של הניפטר (זה לא משנה להם מי חותם) ללכת למישרד הרישוי להוציא רישיון חדש ולהעביר בעלות כרגיל עם אותו ייפוי כח.

היה מי שאמר שלא ניתן לעשות זאת כיוון שהבנאדם מת והוא מעודכן כמת במחשבי המדינה וזה לא יכול להיתבצע, אני לא יודע אם זה נכון אבל שווה לנסות, זה יקצר בהרבה את התהליך.

בהצלחה

אופיר

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם
הכי פשוט לדעתי וכבר אמרתי זאת בעבר זה לקחת את ת"ז של הניפטר עם ייפוי כח חתום ע"י הבן עם פרטים של הניפטר (זה לא משנה להם מי חותם) ללכת למישרד הרישוי להוציא רישיון חדש ולהעביר בעלות כרגיל עם אותו ייפוי כח.

היה מי שאמר שלא ניתן לעשות זאת כיוון שהבנאדם מת והוא מעודכן כמת במחשבי המדינה וזה לא יכול להיתבצע, אני לא יודע אם זה נכון אבל שווה לנסות, זה יקצר בהרבה את התהליך.

למה שאתה מציע קוראים בעברית צחה "זיוף חתימה על מסמך רשמי של מדינת ישראל".

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם

כמעט כל זיוף של מסמך מקצר תהליכי ביורוקרטיה משעממים. במיוחד זיוף חתימות על צ'קים...

בנוסף, יתכן שהנפטר הוריש את הרכב דווקא לחבר שלו מחוג הדמקה השכונתי ולא לבן שלו, ואת זה יודעים רק אחרי צו ירושה. כאן כבר לא מדובר על "קיצור תהליכי בירוקרטיה מיותרים ומשעממים ", אלא על גניבה לשמה.

בקיצור - לא לתת עצות שיכולות לסבך בצרות פליליות.

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם

זכרון דברים מול הבן של הז"ל יכול לעזור .

אגב הסיפור של צו ירושה לא מסובך כל כך וניתן לבצע אותו אצל עו"ד בעלות מצחיקה - מנסיוני אחרי שאמא שלי נפטרה והרכב היה רשום על שמה ועל שם אבא שלי , ניגשנו לעו"ד והיום הרכב רשום על שמו בלבד .

אלוף צפון אמריקה בפינג פונג כיס !

פורסם

זכרון דברים לא יעזור, ותפסיק להתעקש.

עד שאין צו ירושה לטובת הבן, הוא לא צד בעניין מבחינת משרד הרישוי.

כל נסיון לגמור את העניין עם זיופים למיניהם יכול לגזול את רכושו של מי שבאמת ירש את המכונית, ובכלל לא בטוח שזה הבן.

כמו שכתבת, אפשר לעשות את זה בצורה חוקית ובקלות דרך עורך-דין, אז למה ללכת עקום?

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם

קצת סדר בבלאגן

העברת בעלות על רכב שרשום על שם מישהו שנפטר מחייבת צו ירושה.

שינוי בתקנות משרד הרישוי מלפני כחצי שנה מאפשר העברת בעלות על רכב כזה ללא רישום היורשים כבעלים. ( אבל מחייב את כל ההליך כולל צו ירושה)

צו ירושה, אינו דבר שנדרש רק למכירת הרכב אלא לכל הדברים הנוגעים לרכוש שהשאיר אחריו הנפטר ואין צורך בהליך מיוחד או תשלום נוסף לעו"ד בהקשר לרכב.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

מה החוק אומר לגבי מצב שהניפטר לא רשם את הרכב בירושה או יותר גרוע לא רשם ירושה ?

למי הולכת כל הירושה ?

אופיר

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם

עשיתי זאת בעבר, המסלול לא קצר, מתיש ועולה כסף, אבל אפשרי וחוקי:

1. הולכים עם תעודת הפטירה והיורשים החוקיים לרבנות ומוצאים צו ירושה על שם אחד היורשים, (לוקח זמן) השאר צריכים לחתום וויתור על הנכס. צריך לפתוח תיק שעולה כסף...

2. ניגשים למשרד הרישוי ומעבירים את הבעלות על שם היורש!-תשלום ראשון

3. מעברים שוב יד על שמך, בתנאי שמשרד הרישוי לא מערים קשיים נוספים,-תשלום שני

4. שאר הפרוצידורה כרגיל....

קח איתך הרבה סבלנות, אופטימיות זהירה, ארנק גדוש, זמן, סבלנות כבר אמרתי?-בהצלחה רן.

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

2. ניגשים למשרד הרישוי ומעבירים את הבעלות על שם היורש!-תשלום ראשון

.

לפי העדכון של צבי אפשר לדלג על שלב 2 ולעבור ישר ל-3.

השינוי לא דרמטי אבל מקל וחוסך.

סבלנות....

ישי

" בוא ניסע, ניתן למחלה לעבוד, נחזור עם מיכל ריק " . בגעגוע לישראל ז"ל

• תוכן חדש...