Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חשמל - תחום חדש, בבקשה, טיפים!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8347 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום!

ממחר אני מתחיל לעבור על מערכת חשמל(או חלק ממנה) בברנדה. הכל התחיל בתחילת השבוע - אורות הפסיקו לעבוד - גם גבוהים גם נמוכים... לכן אני נאלץ להפוך לחשמלאי.

אין לי כל כך ניסיון בזה חוץ מטייפים שהתקנתי אבל הצלחתי להגיע למסקנה שזה לא הפיוזים כי בחיבור ישיר לפלוס אורות עובדים. SO כל טיפ כל דבר שבא לכם להגיד בנושא חשמל - תגידו, אני כבר אפיק לקחים. תודה!

מקס.

חכמת פורד אסקורט: עדיף 60 סוסים שעובדים בשבילך מאשר 120 שאתה עובד בשבילהם.

חכמת מרצדס W116: אין דבר כזה "شيخ לשעבר".

פורסם

קודם כל, לפני הההההכל, תנסה להתארגן על שרטוט של מערכת החשמל באוטו. זה קיים בהיינס אם יש לך.

ועכשיו אתה צריך לקוות שהשרטוט דומה למה שיש לך במציאות אחרי כל מיני התקנות שונות ומשונות של הבעלים הקודמים ואחרי סלילות כבלים וקיצורי דרך של חשמלאים לאורך הדורות.

הדרך הכי טובה לדבג מערכת חשמל זה עם וולטמטר טוב או מינימום עם מנורת בדיקה. העבודה היא בת'כלס שחורה - לעבור לאורך כל המעגל ולראות איפה הפאק.

כמה דברים ששווה לדעת:

במכוניות ישנות (במיוחד איטלקיות מחלידות) הבעיה העיקרית היא מינוסים, כלומר החיבורים לשלדה. כל פעם שמשהו מתחיל להתפקשש, דבר ראשון צריך לבדוק לאן מתחבר המינוס ולנסות לקצר ישירות לשלדה ולראות אם עובד.

דבר שני - ריליים. האורות אמורים לעבור דרך ריליי. אם לא, כדאי שתחבר אותם ככה. לא בריא שההספק של האורות עובר דרך המתג. על הריליי אמור להיות מסומן איפה הכניסות והיציאות שלו ואיפה כניסת הפיקוד שלו. שווה לבדוק אם מגיע מתח לריליי ואם יוצא ממנו. אם לא - להחליף.

פורסם

ותשתדל לא להתחשמל !!!

No trees were harmed in the sending of this message, however a large number of electrons were terribly inconvenienced...

פורסם

ולא הצלחתי. לצערי לא השגתי שרטוט של האוטו ממש אלא רק משהו דומה לאוטו שלי(לפחות חשבתי שזה דומה...)

בסוף חיברתי אורות בקומבינה שלי, אבל אני ממש לא מרוצה מזה ומבאס אותי נורא לנסוע כך. אני אמשיך בשבוע הבא.

אני מאוד - מאוד מבקש לינק או קובץ או משהו שמכיל שרטוט של מערכת חשמל של ברנדה כדי שלא אהיה טיפש גם בשבוע הבא.

תודה!

נ.ב. היינס יהיה אצלי בעוד שבועיים שלושה... - אבל זה משגע אותי לנסוע עם קומבינות!

פורסם

יש לי היינס של דגמי RS1600-1800-2000, אני מעריך שמפת החשמל זהה (רוב החלקים מסביב למנוע זהים), אתמול קיבלתי מתנה סורק ואתקין אותו היום.

אם הכל ילך חלק אני אעלה לפורום את המפות המפורטות.

שיהיה בהצלחה!

ירון.

_\"""""""/_

0|||||||0]

|_|-+-|_|

פורסם

אם גם תגלה לי איפה קיצרתם SWITCH ואורות חניה - אהיה פשוט מאושר. :lol:

• תוכן חדש...