Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7172 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

חיברתי את הממיר ואת המחשב לטלוויזיה, כאשר כל האותות (וידאו וסאונד) עוברים דרך הרסיבר כפי שניתן לראות בשרטוט (צהוב - וידאו, שחור/אדום - סאונד)

כאשר אני מכוון את הרסיבר לצפייה/שמיעה דרך הממיר, התמונה והקול הינם חלקים ואין רעשים כלל.

הבעייה היא כאשר אני מכוון את הצפייה למחשב - התמונה בטלוויזיה מלווה בגלים וכן הקול מלווה בזמזום שנשמע החל מרמת ווליום מסויימת וכמובן מתחזק עם העלאת העוצמה.

למערכת הכבלים הוכנס בזמנו איזולטור, אשר הוריד דרסטית את רמת הרעשים, אך לא לחלוטין. לאחר מכן, בדקתי וגיליתי כי כאשר אני מנתק את הממיר מן הרסיבר, ניתן להוריד את רמת הרעשים עוד יותר, אך עדיין לא לחלוטין (מצאתי פתרון קבוע למצב בלינק הזה, כך שאיני צריך לנתק ידנית).

במצב הנוכחי, אין משמעות לקיומו או אי קיומו של הממיר לגבי הרעשים.

כעת, לאחר שבודדתי את בעיית הממיר, חיפשתי את הגורם המפריע הבא: חיברתי את המחשב לרסיבר לכניסות אחרות (כולל זו שמשמשת את הממיר) אך הרעשים עדיין ישנם, אך כאשר חיברתי את המחשב ישירות לטלוויזיה, הרעשים פסקו.

מכאן אני מסיק כי הרסיבר הינו הבעייה.

יש לציין כי הממיר, רסיבר והטלוויזיה מחוברים לשקע חשמל אחד ואילו המחשב לאחר, אך גם כאשר חיברתי את המחשב לאותו תקע, התקלה קרתה.

כמו כן, הממיר, הטלוויזיה והרסיבר הם בעלי תקע עם שני פינים (אין פין הארקה).

עוד רעיונות ופתרונות יתקבלו בברכה.

תודה.

פורסם

רזולוצית המחשב היא:

ביציאת DVI 1280*1024.

ביציאת RCA 640*480.

יציאת וידאו זו היציאה של כרטיס המסך (יציאה מיוחדת של ATI, בעלת מתאם ל-RCA).

יציאת הסאונד מכרטיס קול - מתאם מבננה ( כמו של אוזניות, אני חושב שזה נקרא 3.5"), ל-2 RCA.

אבל להזכירך, כאשר אני מחבר ישירות בין מחשב לטלוויזיה הכל תקין.

פורסם

אני פתרתי את הבעיה לחלוטין עי חיבור כבל בין ההארקה של תקע החשמל שאליו מחובר

המחשב (התקע התחתון מבין השלושה) לגוף של הכבל אנטנה של הטלויזיה, בחיבור

שלו לקיר.

STI 2004

פורסם

קראתי על פתרון דומה, של חיבור חוט בין הארקה בקיר לבין שאסי של מכשיר מסויים - אני צריך לנסות לחבר בין שאסי הרסיבר להארקה אם כך?

באמת קיימת חשיבות לאיזה תקע אני אחבר את ההארקה (תקע של מחשב או של רסיבר)?

פורסם

תבדוק תקינות מתאמים (מה שאמרת 3.5) וכבלים.

לעיתים הם גורמים לבעיה.

אני מחבר את המחשב למערכת ולפני שבוע היו לי רעשי בכמויות...בלתי ניסבל.

קניתי כבל איכותי והרעשים פסקו במאה אחוז.

מינימן: "זה פשוט משמח לעבור טסט כל פעם מחדש , יש הרגשה כאילו נצחתי את המכון טסטים." :hihi:

"בחורה זה כמו אימיול, לאט לאט אבל בסוף יורדת."

פורסם

אקיצר בוא נתקדם,

כמה חיבורים יש לך על הטלוויזיה? מאחורה ומקדימה,

איזה חיבור אתה מחבר מהמגבר לטלוויזיה?

ו!

האם יש לך יציאת SVIDEO במחשב?

פורסם

אפרופו S-VIDEO, אם אני אחבר בין המחשב למגבר עם SVIDEO וההמשך מהמגבר ל TV בRCA

יהיה שיפור כלשהו? (למרות שאני לא מאמין ואני חושב שזה יגרע כי זה אמור לעבור דרך ממיר במגבר)

בקשר לרעשים של פותח הנושא, אולי תנסה לחבר דיגיטלית את המגבר למחשב? (COAX / OPTI)

[size=3][color=navy][b][i]אתה לא קוסם ואין לך שפן בכובע.[/i][/b][/color][/size] [size=3]אסף.[/size]

פורסם

ארז, יש לטלוויזיה רק כניסה אחת מאחורה. הסיבה שהכל מתחבר דרך הרסיבר, היא מכיוון שאני לא מעוניין לנתק ולחבר פיזית את המחשב והממיר לטלוויזיה לסירוגין כדי לא להרוס את המחבר בטלוויזיה.

מקדימה יש חיבור נוסף, RCA, וברר לי שהייתי יכול להשתמש בו, אבל זה שוב חיבור וניתוק פיזי וזה לא בריא במיוחד.

בכל מקרה, קיים רעש ברגע שאני מחבר את המחשב לרסיבר, גם אם זה רק סאונד.

אין לי יציאת SVIDEO במחשב, אלא יציאה מיוחדת של ATI (דומה ל-SVIDEO) שאיתה קיבלתי כבל הממיר אותה ל-RCA.

בכל מקרה, לא רלוונטי כ"כ יציאת SVIDEO מכיוון שהמרחק בין המחשב לרסיבר הוא 10 מטרים וכבל SVIDEO באורך כזה הוא מאוד יקר.

לכן גם לא אוכל לחבר עם כבל דיגיטלי בין מחשב לרסיבר (מה גם שזה היה פותר רק את הסאונד ולא את הוידאו).

כמו כן, לגבי אורך הכבל - לא, הוא לא הגורם לבעייה כי כאמור בחיבור ישיר בין מחשב לטלוויזיה הכל תקין.

פורסם

מאוד יקר ?

כמה כבר עולה S-VIDEO ל10 מטר ?

אני אומר שהבעייה במחשב, כרטיס הקול שלך, הרקה או משהו בסגנון וכשאתה מחבר את זה דרך הרסיבר אתה פשוט שומע את כל הצלילים יותר טוב.

Those Who Dance Are Considered Insane By Those Who Can't Hear The Music.

פורסם

RCA עולה 50 ש"ח ל-10 מטרים.

בכל מקרה, SVIDEO לא רלוונטי כי אין לי כניסות/יציאות כאלו.

לגבי מה שאמרת - גם אני חשבתי כך, אבל האינדקציה היא לא רק הסאונד אלא גם וידאו ורק כאשר אני מחבר דרך הרסיבר התמונה מתקלקלת.

פורסם

עומר, יכולים להיות מספר דברים שנובעים מהמרחק,

דברים קטנים שלא חושבים עליהם, כמו למשל:

התנגדות שונה בכניסה של רסיבר ושל טלוויזיה, מה שגורם אולי לטלוויזיה לפצות על אובדן מכבל ארוך,

כפתורי ווליום במיקסר במחשב לא מכוונים נכון.

בנוסף, כבל SVIDEO מורכב בסך הכל מ3 צבעים מופרדים ועוד חוט,

יש כמובן מתאמים שיודעים להפריד בין הצבעים, ואז אפשר לקנות כבל RCA עבה וארוך ולהכנס למגבר בכניסת 3 צבעים, אם יש כמובן. אבל זה לא רלוונטי כי אין את החיבור.

על מנת לעשות קצת TROUBLESHOOTING נסה לקרב את המחשב למגבר, והשתמש בכבל קצר, בנוסף, נסה להוריד טיפה את הווליום במיקסר של ביל גייטס, יש מצב שמה שאתה שומע נובע מווליום כניסה גבוה מידי?

ניסית גם להוריד/להעלות GAIN של כניסת המחשב ברסיבר? סיכוי קלוש, אבל אולי.

בכל מקרה, אני מהמר על אורך חוטים.

פורסם

ארז, אני אבדוק, אקרב ואחבר עם כבל קצר יותר.

לגבי עוצמת השמע במחשב - היא נמוכה, מה גם שבדקתי את העניין כאשר לא הפעלתי שום צליל במחשב, הגברתי את העוצמה דרך האקולייזר של המחשב ולא היה שינוי בעוצמת זמזום.

מה זה GAIN?

דניאל - בדקתי בשני המקרים - גם כאשר הם על אותו תקע וגם על תקעים שונים, הבעייה קיימת.

(לא חושב שיש פה שאלות מפגרות - חשמל זה קסם..).

• תוכן חדש...