Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הפקדת רשיונות, איך? למה? וכמה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7180 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי פרוייקט מסויים באוטו שדורש זמן עבודה שלי, פרוייקט שתוך כדי האוטו פשוט לא יכול לנסוע כי יהיו חסרים חלקים פעם פה ופעם שם.

עוד חודש + קצת נגמר לי הטסט לרכב, אני חושב כרגע להעמיד את הרכב לחודש +- לפרוייקט הזה (אין לי הרבה זמן לעבוד על האוטו כי אני גם לומד וגם עובד), ברצוני להפקיד רשיונות ע''מ לא לבזבז זמן מהטסט במידה והרכב לא יסע כלל חודש ואני מודע לכך.

אז איך הולך כל העניין של ההפקדת רשיונות? מה הכללים של העניין? איך אני מחזיר את הרשיונות ומה יהיה צריך בשביל זה?

כדאי לעשות זאת אם אני מודע לכך שהרכב יעמוד כחודש וחצי +-? שווה לי להפקיד את הרשיונות ולמנוע מהזמן הזה להתבזבז לי מהטסט?

לשלם על הטסט אין לי בעיה ואני מעדיף לשלם עליו גם אם אגש לטסט רק אחרי חודש...

תודה מראש!

עמית.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

תאריך הטסט המקורי ישאר בכל מקרה ללא שינוי. כלומר אתה לא תחסוך זמן מהטסט. תקבל זיכוי כספי על התקופה , בה רישיון הרכב היה מופקד, אבל למיטב ידיעתי , על החודש הראשון אין זיכוי, וגם אם יש , לדעתי לא כדאי לך להפקיד לחודש אחד כי מדובר בחיסכון של פחות מ 100 ש"ח .

פורסם

פעולת הפקדת הרישיון מאוד פשוטה, הולכים למשרד הרישוי ואומרים שמעוניינים להקפיא את הרישיון, נותנים לפקיד\ה את הרישיון ותוך דקה מקבלים אחד חדש שמציין כי הרישיון הוקפא.

כשאתה רוצה להחזירו מההקפאה ולא עברו יותר מחצי מיום ההפקדה, אתה פשוט בא למשרד הרישוי, עם אותו רישיון כתום שנתנו לך ואומר כי ברצונך להוציא את הרישיו מההקפאה ואז מוציאים לך אחד חדש.

בנוגע לרכבים מסחריים אוטובוסים וכו' אם לא החזרת אותם לכביש תוך חצי שנה מיום הקפאת הרישיון הרכב יצתרך לעבור בדיקה במכון מוסמך, לגבי רכב פרטי הדבר לא תקף (לפחות כך הבנתי ממה שרשום על הרישיון של הרכב שלי).

פורסם

מעל גיל מסויים של הרכב (כמדומני 20 שנה), אם הרשיון הוקפא לתקופה ארוכה צריך לעבור בדיקה מסויימת בכדי לחזור לכביש.

לא בטוח לגבי גיל הרכב ומשך ההקפאה, אבל שווה לבדוק לפני שמקפיאים, כי כידוע הפקידים שם לא מנדבים מידע מעצמם.

פורסם

זה לא תקף. אני עשיתי הקפאה לרישיון הרכב שלי, והוא בן 20.

וזה מה שרשום עליו:

הפקדת רישיון רכב

1.רישיון מופקד הינו רישיון ללא תוקף-והתנוע ברכב זה אסורה.

2.מי שהפקיד את רישיון והפסיק השימוש ברכב לחודש ימים ומעלה-זכאי להחזר אגרת הרישוי לכל חודש מלא של הפסקה.

חידוש רישיון לאחר הפקדה-לרכב מיושן (מעל 20 שנה).

1רכב מיושן : 1. כל רכב (למעט אוטובוס טרקטור וגרור) שמלאו 19 שנים משנת ייצורו:

2. אוטובוס שמלאו 15 שנים משנת ייצורו.

2.לא יחודש רישיון רכב מיושן אם חלפה שנה מיום שפג רישיונו- גם אם רישיונו הופקד.

3. רכב מיושן שהוא רכב פרטי\מסחרי\אופנוע שמשקלו הקולל עד 6 טון-ניתן לחידוש רישיונו גם אם חלפה שנה מיום שפג רישיונו-כפוף לאישור מעבדה מוסמכת.

• תוכן חדש...