Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6358 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

איש אינו יודע לנבא את העתיד - ואולם כנראה שהמכוניות שבעתיד יהיו מכוניות אספנות עם ערך כלכלי , נמנות בעיקר מכוניות בעלות תכונות מיוחדות כדוגמת מכוניות ספורט, מכוניות פתוחות , מכוניות בעלות עיצוב מיוחד ועוד.

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם
והאם זה תלוי בהיצע?

מה דעתכם? תודה

בהחלט! כשהיה תהיה בת 30 שנה היא תהיה רכב אספנות, על פי חוקי מדינת ישראל (אם לא יבטלו אותם עד אז, כי המדינה בשוונג של ביטולים).

אם היה תהיה קלאסית? ספק רב.. לדעתי...

ליאור.

חלומות נועדו להתגשם

http://www.BackOnTwo.com

פורסם

בשנת 2035 היא בודאי תהיה רכב אספנות נחשב, ומסיבה פשוטה מאד - כמעט כל רכב בן 50 נחשב לרכב אספנות "נחשב".

לעומת זאת, בשנת 2015 (אז האודי הנ"ל תוכל להרשם כ"אספנות") קשה לי להאמין שהיא תחשב לקלאסיקה נחשקת. היא לא ספורטיבית, לא נדירה ולא מיוחדת.

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם

השאלה מה זה "נחשבת"?

דוסנברג היא לא.

לעניות דעתי אין בארץ מכונית אספנות נחשבת.

גם XK 120 או איזה סילבר שאדוו הן לא מכוניות של 300 אלף פאונד.

אז וודאי ש MGB או TR למיניהן גם אם לא נפוצות בארץ וגם אם נחשקות, אפילו בחו"ל, הן לא מכוניות נחשבות. מה לעשות, מכונית שעולה 5000-15000 פאונד היא לא מכונית נחשבת, בטח שלא אחת ששוה פחות מזה.

מי שרוצה להחזיק בנכס אספני בעוד 30 שנה, שיאסוף מזומנים ויקנה אנזו או כל רכב מסוג דומה בייצור מוגבל מאוד.

מורן.

פורסם

אהלן...

רכב שיחשב בישראל כרכב נדיר בתקופת האספנות, הינו רכב שנמכר בישראל בקנה מידה קטן, כדוגמא ה205 CTI, שיש כרגע כ 45 מכוניות נוסעות כאלו...

לגבי האוודי, אני חושב כמו הזרם, הרכב אינו מייצג מוטיב כלשהו, אבל הערך שהינו יכול להוות עבורך אינו יכול להשתוות לשום דבר. לכן אם ליבך חפץ לשמור על הרכב הנ"ל, תזרום.... אל תצפה להרוויח מיליונים, כי בישראל זה לא יקרה.

בהצלחה!!!

רמינץ

חבר הפורום רמי מינץ נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך.

DFC

פורסם
בשנת 2035 היא בודאי תהיה רכב אספנות נחשב, ומסיבה פשוטה מאד - כמעט כל רכב בן 50 נחשב לרכב אספנות "נחשב".

לעומת זאת, בשנת 2015 (אז האודי הנ"ל תוכל להרשם כ"אספנות") קשה לי להאמין שהיא תחשב לקלאסיקה נחשקת. היא לא ספורטיבית, לא נדירה ולא מיוחדת.

אם ללכת בכיוון מחשבתו של קובי, הרי שבשנת 3000 כל רכב ארבע גלגלי שאינו מונע באנרגיה סולארית משולבת בקליפות תפוזים, ואויר... יחשב נדיר-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם
השאלה מה זה "נחשבת"?

דוסנברג היא לא.

לעניות דעתי אין בארץ מכונית אספנות נחשבת.

גם XK 120 או איזה סילבר שאדוו הן לא מכוניות של 300 אלף פאונד.

אז וודאי ש MGB או TR למיניהן גם אם לא נפוצות בארץ וגם אם נחשקות, אפילו בחו"ל, הן לא מכוניות נחשבות. מה לעשות, מכונית שעולה 5000-15000 פאונד היא לא מכונית נחשבת, בטח שלא אחת ששוה פחות מזה.

מי שרוצה להחזיק בנכס אספני בעוד 30 שנה, שיאסוף מזומנים ויקנה אנזו או כל רכב מסוג דומה בייצור מוגבל מאוד.

מורן.

מורן

אני לא מסכים אם דעתך למכוניות רבות יהיה בארץ בעוד כמה שנים טובות ערך גבוה יותר מהממוצעות. רשימה חלקית:

מזדה מיאטה

רנו מגאן קופה

אופל טיגרה

אלפא רומאו לסוגיה

BMW סירת ה-Z

סמארט השנים הראשונות

מיני קופר-הגירסה העכשוית

שים לב איך מכוניות שהיו עממיות ונפוצות בשנים עברו, עוברות תהליך מטאמורפוזי, והופכות מבוקשות...בארץ בה עדיין יבוא מכוניות על נחשב לחלום רחוק, דווקא לדגמים המיוחדים יחסית יהיה סיכוי סביר לשרוד לזכות למעמד מכונית נחשקת...ע"ע החיפושית, המיני, הפורדים, הווספה, BSA ורבים וטובים אחרים,

לגורם הזמן משמעות חזקה בנושא, וכאן ניתן לפתוח מחדש את הויכוח מהי מכונית קלאסית ומי מגדיר אחת ככזו (אגב, תשובה חד משמעית, תעזור בסינון המכוניות, עברו במפגשים בשישי) - רן

פורסם

קודם כל על תבנה על זה.

משנות ה 80 התחילו ליצר מכוניות בכמויות אדירות. רכב אספנות שנחשב זה בדרך כלל הכמות שנשארה והיופי של האוטו.

אודי 80 זה רכב סטנדרתי לכל דבר, אין לא צורה מיוחדת שלכל המכוניות האחרות אין, או עבר היסטורי מעניין .

פורסם
מורן

אני לא מסכים אם דעתך למכוניות רבות יהיה בארץ בעוד כמה שנים טובות ערך גבוה יותר מהממוצעות. רשימה חלקית:

מזדה מיאטה

רנו מגאן קופה

אופל טיגרה

אלפא רומאו לסוגיה

BMW סירת ה-Z

סמארט השנים הראשונות

מיני קופר-הגירסה העכשוית

שים לב איך מכוניות שהיו עממיות ונפוצות בשנים עברו, עוברות תהליך מטאמורפוזי, והופכות מבוקשות...בארץ בה עדיין יבוא מכוניות על נחשב לחלום רחוק, דווקא לדגמים המיוחדים יחסית יהיה סיכוי סביר לשרוד לזכות למעמד מכונית נחשקת...ע"ע החיפושית, המיני, הפורדים, הווספה, BSA ורבים וטובים אחרים,

לגורם הזמן משמעות חזקה בנושא, וכאן ניתן לפתוח מחדש את הויכוח מהי מכונית קלאסית ומי מגדיר אחת ככזו (אגב, תשובה חד משמעית, תעזור בסינון המכוניות, עברו במפגשים בשישי) - רן

רן,

אני הקצנתי, אבל בוא נכניס קצת פרופורציות, יש להניח שמזדה 6 חדשה עם ניילונים יקרה מ 99% מרכבי האספנות בישראל.

מושא נחשק הוא בין היתר כזה שמעבר להישג ידך, או מבחינה כלכלית, או משום שיש בודדים ממנו. ובזמנים שעל כל 10 מכוניות שאני רואה 2 הן פולקסוואגן טוארג, והמכונית הזולה ביותר ברשימה, אם היא חדשה, גם עולה כ 100000 ש"ח,

אז אף מכונית שאני מכיר בארץ, היא לא מעבר להישג ידם של נתח נכבד מהאוכלוסיה.

לסיכומו של עניין, ובלי להתייחס לרשימת הרכבים שרשמת משום שאין דרך להתנבא לגבי העתיד,

גם הרכבים שאנחנו בישראל מוצאים אותם נחשקים, יוצרו באלפי חתיכות אם לא בעשרות אלפי חתיכות,

וניתן בעבור חופן שמנמן של מזומנים, לרכוש אותם, בארץ או בחו"ל.

ואני, גם אם אני מאוד רוצה רמברנדט, אז אני יכול לרצות.

מורן.

פורסם

לדעתי ניתן לנבא הצלחת רכב כזה או אחר, או בכלל התפתחיות עתידיות, תחום זה מכונה חיזוי, צפי, בכל חברה שמכבדת את עצמה, יש אנאליסט שבודק את נושא העתיד...ואפילו קיים תחום שלם הנלמד כמדע באונביסיטאות, לענייננו, רוב הרכבים הנחשקים ואלה שכולם מחפשים הם הרכבים ה- שריריים, יקרים, מיוחדים, בעלי משמעות מסויימת...ברשימה שנתתי ניתן למצוא חלק מהקסם הנ"ל ... רכב ספורט, פתוח, דו מושבי, יזכה מן הסתם ליותר מקונה אחד בפוטנציה, בעוד שנים ומכאן יתקבל ערך השוק שלו ואיתו גורם המשיכה והערך...אם נקבל לרגע את המושג ההסטורי "מה שהיה הוא מה שיהייה," הרי רכבים אפורים בתקופתם, רכבים פתוחים וגירסאות ה"קופה" (שתי דלתות) והספורט, מבוקשות יותר מאחיותהם המשפחתיות...ובעתיד שרכבים רבים יעלמו, מהנוף דווקא אלה שישרדו יהיו מבוקשות ובעלות ערך אספני, ויהיו גם כאלה שיגדירו אותם קלאסיות....רן

פורסם

אני יכול לנבא את העתיד כבר מעכשיו

רוצה רכב שכשהוא יגיע לשנות אספנות אם הוא ישמר כמו שצריך יהיה שווה הרבה

יש אודי S4 שנת 1994 בלוח פוקוס

כזה אוטו יהיה שווה עוד 20 שנההרבה כסף

הבעיה היא שהוא שווה הרבה גם עכשיו

פורסם

תודה לכולכם על ההתייחסות. מכל מקום, הכוונה לא היתה לעליית ערך אסטרונומית אלא לשווי של 10000-15000 ש"ח במחירים של היום בעבור רכב שמור.

. בכל מקרה העלות השקועה ברכב היא רבה עד כי שווה להמשיך ולהשמישו

• תוכן חדש...