Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7188 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

העלתי את השאלה בפורום הכללי אך אני יודע שיש כאן אנשים שלא נכנסים לשם אז...

אם אני קונה רכב בארה"ב ורוצה לנהוג בו בארה"ב מה אני צריך לעשות?

1. מבחינת העברת בעלות (האם חתימת הבעלים הקודם על ה-title מספיקה, או שצריך נוטריון ורישום מחדש בגלל שאני לא תושב המדינה?).
  2. מבחינת הלוחית רישוי (איך משיגים, במה משתמשים?).
  3. מבחינה ביטוחית?

תודה לבעלי הידע והנסיון!

ג'ורג'

• על ארבע: ALFA 156 TS + GOLF GTI MK2 8V 19E+GTV 916
    על 2 עם קליפאונים:HONDA VTR-SP2 + YAMAHA YZF-R1 5JJ + SUZUKI RGV250+R750SRAD+ducati 1098++ZX7R+ZXR750
    My pride and joy: 1989 GSXR750RK ONE OF 500-unit limited-edition homologation for World Superbike competition

•  

פורסם

נהיגה על רכב לא שכור שלא בבעלותך (בבעלות בעל רישיון אמריקאי) היא הפשוטה ביותר רק להוסיף אותך לביטוח במחיר לא יקר מידי.

לבטח רכב אמריקאי על בן אדם שהוא ללא רישיון אמריקאי זה עסק יקר כי חברות הביטוח האמריקאיות מתבססות על רקורד לאורך השנים בגלל שאין להם שום רקורד עליך המחירים מגיעים לסכומים מכובדים מאוד לפחות לתקופה הראשונה (חצי שנה עד שנה)

בתור אחד שהוא לא בעל רישיון אמריקאי אני לא בטוח שאתה יכול לקבל לוחית על שמך אבל לגבי זה איני בטוח.

1969 Pontiac Firebird

:twisted:

בעבר:Honda Civic Type R, Renault Clio Sport, Peugeot 106 Rallye

פורסם

הנסיון שלי מתייחס לשנת 1996, כשעשיתי את הטיול של אחרי הצבא.

קודם כל, החוקים שונים ממדינה למדינה.

אתה משלם לבעל הרכב והוא חותם לך בצד האחורי של הטייטל, הוא מפרק את לוחיות הרישוי שלו ואז רישום הרכב נהפך לבעייה שלך.

אני קניתי בניו יורק, ולאחר בירורים רבים הסתבר שתושב זר יכול לרשום בעלות על רכב רק בסניף הראשי של משרד הרישוי במנהטן. לצורך כך אתה צריך להוכיח את זהותך ואתה זקוק לכמה שיותר מסמכים, דרכון, כרטיס אשראי, רשיון נהיגה בינלאומי וכו'. רוב המסמכים שהם מציינים כמתאימים, כגון מסמכי ביטוח לאומי אמריקאי, חשבונות חשמל ומים אינם רלוונטיים למי שלא תושב המקום. לאחר שאתה צולח את התהליך הזה אתה יוצא ממשרד הרישוי עם לוחיות ביד.

הבעיה הגדולה היא הביטוח, בזמנו הייתי נהג צעיר ושום חברה לא רצתה לבטח אותי והופניתי ל"פול" של מבוטחים בעייתיים. גם שם היה מסובך.

התחלתי בטיול לכיוון קנדה ואז התברר שעל מנת לעשות טסט לרכב חייבים להיות בניו יורק ונאלצתי לנסוע חזרה על מנת לעשות טסט. אני ממליץ שאם מועד הטסט קרוב תעשה טסט לפני שאתה מתחיל בטיול או לפחות תבדוק במה זה כרוך.

נקודה אחרונה - מכרתי את הרכב בקליפורניה ושם הקונה נאלץ לשלם מס זיהום אוויר מיוחד על רכב שהגיע מחוץ למדינה. לכן אתה צריך להוריד הרבה במחיר.

על מנת להצליח בכל הנ"ל כדאי שתשלוט היטב באנגלית.

המאמץ משתלם - לדעתי זאת הארץ הכי מדהימה לטייל בה בעולם.

נסיעה טובה!

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

אני צריך לעשות ביטוח לשבוע לרכב שאני מביא בנסיעה לניו-ג'רזי.

זהו.

עוד אנשים?

ג'ורג'

על 2 עם קליפאונים:HONDA VTR-SP2 + YAMAHA YZF-R1 5JJ + SUZUKI RGV250+R750SRAD+ducati 1098++ZX7R+ZXR750
    My pride and joy: 1989 GSXR750RK ONE OF 500-unit limited-edition homologation for World Superbike competition

•  

פורסם

לצורך בדיקה מדויקת צריך לברר זאת ב DMV "משרד הרישוי" של המדינה בה נרכש הרכב, כפי שנאמר החוקים משתנים בין המדינות, אתה צריך לוחית רישוי זמנית, העברת בעלות כרוכה בתשלום אחוזים מהמחירון למדינה. תן מדינה, אפשר לברר.

פורסם

What are you trying to do/achive and in what state?

for example, if you buy in one state and you want to register in another there are such things as a title only transfer, that way you dont need to pay road use taxes twice..

Like I said...it all depends on what you are trying to do.

It all depends on what state you are in (like it says above)

Also btw, California law has changed since the 90's,

The out of state fee of $400 is long gone.

פורסם

ראשית תודה על הרצון לעזור!

שנית, אני אבהיר יותר...

אני רוצה להביא רכב בנסיעה מאינדיאנה (אינדיאנפוליס) לניו ג'רסי.

כ- 750 מייל.

הרכב עולה בניו ג'רסי לאנייה בדרך לארץ.

אני מעדיף לנהוג ברכב ולא לשלוח אותו בהובלה יבשתית.

אם זה יהיה מסובך מדי, אני אוותר ואעשה את הדרך ברכב שכור.

אשמח לשמוע אם יש גם הצעות נוספות.

תודה

ג'ורג'

•  

פורסם

הבירוקרטיה והריצות פשוט לא שווים את זה (אלא אם כן אתה מכליל את החוויה שבמסע)

אתה יכול למצוא הובלה יבשתית בכמה מאות דולרים (אני לא יכול להגיד במדוייק כי זה מאוד תלוי איפה האוטו עולה ואיפה יורד) במחיר זה בתור אחד שהוא לא בעל רישיון אמריקאי זה בערך רק עלות הביטוח.

שוב הובלה יבשתית נעה בין גרר פתוח לבין מכולה סגורה ומבוקרת טמפ' ולחות הכי תלוי בדרישות וכך גם נקבע המחיר.

דברים אחרים שאתה צריך לחשוב עליהם כי (אני לא מודע למצב של האוטו) זה המרחק הוא דיי גדול 1200 קילומטר זה לא צחוק לאוטו אספנות ולכן במסע כזה אתה צריך לחשוב על משתנים בלתי צפויים ואתה באזור שלא מוכר לך.

נכון שבהתחלה זה יכול להראות כחיסכון וחוויה כיפית אבל לצערך כלא אמריקאי הסיפור רק מסתבך ואתה תבזבז כסף על רישוי אמריקאי שאתה לא צריך ופשוט חבל על המאמץ והכסף שלך.

לגבי חברת הובלות יש מאוד חברות כל מה שאתה צריך לחפש זה

car moving בגוגל

1969 Pontiac Firebird

:twisted:

בעבר:Honda Civic Type R, Renault Clio Sport, Peugeot 106 Rallye

פורסם

ובכן, יכול להיות פשוט מאד, או לא...

דיברתי בטלפון עם שני סניפי BMV שונים באינדיאנפוליס, אתה צריך את הנ"ל:

TITLE חתום ע"י הבעלים וממולא כיאות (ספידומטר, כתובות, מחיר קנייה) ואישור שהרכב מבוטח, מסמכי זיהוי וזהו... אין תשלום מס. בתמורה תקבל נייר שמאפשר לך חודש ימים עד לרישום הבא.

חזרתי והדגשתי שלא מדובר בתושב ארה"ב וברשיון זר, זו לא בעייה.

להשיג ביטוח על שמך לשבוע יהיה כאמור יקר. לי בהתחלה היה נסיון טוב עם PROGRESSIVE שלמעשה היו היחידים שביטחו אותי עם רשיון זר, אבל שוב זה תלוי בחוקי המדינות.

לא מסובך עד כאן. השאלה מה הלאה.

קודמי לתגובה אמר דברים נכונים מאד. נסיעה עם רכב אספנות במצב לא ידוע למרחק כזה היא הימור שעלול לעלות יקר כלכלית.

מנסיון לא ארוך עם הדרך האמריקאית, קיצורי דרך עולים כאן הרבה יותר, ממש כך.

כפי שנאמר, להעלות את הרכב על מוביל תהייה הדרך הראוייה.

דרך אגב, הרץ משכירים גרסה של מוסטאנג שלבי חדשה בעלות של כ 120$ ליום... הנה עוד דרך ראוייה להתנייד.

בהצלחה!

• תוכן חדש...