Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7192 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

קוראים לי טל אני בן 21 וקצת והאמת רק עכשיו שמתי לב שפעם אחרונה הייתי באתר היית לפני שלוש שנים! :)

לא משנה אני כאן כי חזרתי ל"עסק" אחרי 3 שנים של צבא ועכשיו אני משתחרר ויש לי האפשרות להגשים

חלום אישי שלי שנקרא 106!

הבעיה היא שאני לא מכיר את תחום ה-106 כמו שיש פה הרבה שמכירים ויכולים לתת לי סקירות נירחבות בנושא!

אני יספר מה אני מחפש וכל מי שיכול לעזור לי אני יעריך את זה במידה מטורפת!!!

אז ככה יש לי רישיון כבר 4 שנים וטיפה נסעתי על מלא רכבים מכל הסוגים מכל ה"טעמים" מה שנקרא

ותמיד היה חשוב לי יותר אחיזת כביש מאשר מנוע שזה גם חשוב מאוד אבל האחיזה בראש סדר

העדיפויות שלי,

תמיד רציתי 106 ראלי כי היא ידועה בתור גרזן על הכביש אבל אני יודע שיש לה אחות קטנה בשם XSI ול-XSI יש אחות מאומצת בשם XS שהיא רק דומה...

לגבי מנועים אני יודע שלראלי יש 1600 ו-1300 לXSI ולXS אני לא יודע מה יש הייתי רוצה לדעת מה הנפחים ומה ההספקים של המנועים מה היתרונות והחסרונות של הראלי, XS, XSI התנהגות כביש ומה ההבדלים בין שלושת הרכבים האלה בין דור ראשון לדור שני שלישי לא יודע מה עוד יש...

הייתי רוצה לדעת גם מה מעפיין במידה ניכרת כל אחד מהרכבים הנ"ל???

בקיצר אני מבקש מכל מי שיכול ויודע ממש טוב לעזור לי כי אני מחפש בנרות לקנות אבל חסר ידע בעיניין!

חברה שימו יד בעזרה כל מידע יתקבל בברכה רבה!!!

-------------------------------------------------

נ.ב

1) אין ברצוני לקבל מידע על רכבים אחרים שדומים בהתנהגות וכ"ו אלה רק על 106.

2) עשיתי חיפוש מקיף בפורום וקראתי כל מה שקשור לנושא אין דיון רחב כמו שביקשתי פה אז בבקשה אל תמחקו לי את ההודעה.

-------------------------------------------------

בתודה ענקית מראש לכולם!!!

טל.

פורסם

ראלי יש ב1300 בדור הראשון ו1600 בדור השני.

XSI - 1400 ו 1600.

XS - 1400 בלבד, ברמת אבזור גבוהה.

יש עוד מוטציות בשוק, שעברו הסבות כאלו ואחרות במהלך החיים שלהם.

יתרונות של ראלי? מספרים שיש לה שלדה מטורפת.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
חסרונות של ראלי - לך תמצא אחת במצב שפוי

יגעת מצאת תאמין לי :wink:

אם תמצא אחת עם שאסי נקי תחטוף,במיוחד דור 2.

*pontiac tempest 1992 V6 3.1 liter

Pontiac - we are driving excitement

פורסם

כל המידע שאתה רוצה מופיע בפורום, צרך רק לחפש .

אבל אני אעשה לך סקירה קצרה .

ה 106 הגיע עם כמה סוגי מנועים (שרלוונטים לגביך):

1.4 75 כ"ס 8 שסתומים אמין וטוב

1.6 90 כ"ס 8 שסתומים (בדגמים הרגילים, XS)

1.6 103 כ"ס 8 שסתומים בראלי .

1.6 120 כ"ס 16 שסתומים ב GTI .

המומלצות הם כמובן ה GTI והראלי, נורא קשה למצוא כאלה אז תאזר בסבלנות, לדעתי זה שווה את זה.

ה XS וה XR זה בעיקר הבדלי איבזור , XSI יש רק בדור הראשון.

אין ממש אפשרות לקבוע מת אמינות של 106 כי היא תוצאה ישירה של תיחזוק הרכב.

רכב שתוחזק טוב וברמה גבוהה יהיה אמין בצורה מספקת ביותר.

סה"כ מדובר במכונית מצויינת , מאוד מהנה לנהיגה , קצת צפופה אבל הרבה חסרונות אין לה.

פורסם

106 זה האוטו הכי מדובר בפורום הזה מאז ומתמיד.

תעשה חיפושים ותעבור על נושאים, גם ישנים, שם נכתבה הרבה אינפורמציה.

אתמקד בדגמים הספורטיביים.

93-96, ראלי דור ראשון הגיעה לארץ עם מנוע 1.3 כל אלומיניום בעל 100 כ"ס שמתקבלים בסל"ד גבוה וכך גם המומנט, המנוע שודך לגיר הכי קצר של 106 ספורטיבית כלשהי והסל"ד ב 100 קמ"ש בהילוך חמישי הוא 3500 סל"ד.

היא הגיע עם 3 צבעים בלבד, לבן, שחור ואדום, שטיח רצפה וחגורות בטיחות אדום.

חישוקי פח של מישלין ברוחב 5.5' עם צמיגים 175/60/14

המכונית נפלא לנהיגה, הגרסה הכי קארטינגית של 106, עם משקל מאוד נמוך של כ 800 ק"ג תודות לאיבזור ובידוד כמעט לא קיימים.

החיסרון של גרסה זו : מנוע עמיד פחות בגלל היותו כל אלומיניום, וביצועים לא מספקים ביום יום בגלל כוח שנמצא אך ורק בסל"ד גבוה.

97-98, ראלי דור שני הגיעה לארץ עם מנוע 1.6 בלוק ברזל ראש אלומיניום, בעל 103 כ"ס שמתקבלים בסל"ד גבוה אבל עם מומנט שמתקבל בסל"ד בינוני 3500 סל"ד, המנוע שודך לגיר קצר יחסית, עם 3200 סל"ד ב100 קמ"ש בהילוך חמישי.

היא הגיע עם 3 צבעים בלבד, לבן שחור וכחול, שטיח רצפה ולוח שעונים כחול.

המכונית נפלא לנהיגה גם כן, הפעם המנוע מרגיש הרבה יותר טוב עם כוח גם בסל"ד בינוני.

המשקל הוא כ 850 ק"ג, וגם כאן אין כמעט בידוד, האיבזור הפעם קצת יותר נורמאלי.

חישוקי פח של מישלין ברוחב 6' עם צמיגים 175/60/14.

95-96 XSI 1.6, הגיע לארץ עם מנוע כמעט זהה לזה של הראלי דור שני, שינויים קטנים הובילו להספק של 105 כ"ס גם כן עם מומנט טוב שמתקבל בסל"ד של 3800.

הגיר הוא גם כן כמו של הראלי דור שני.

יש אותה במגוון צבעים ואיבזור רב שכלל בין היתר גם חישוקי מגנזיום ברוחב 5.5 וסאן-רוף מקוריים.

גם היא נפלאה לנהיגה, רוב הנהגים לא ירגישו בהבדל בינה לבין גרסאות הראלי בכל מה שקשור בנהיגה.

היא שוקלת מעט יותר מהראלי ויש לה את המושבים הכי יפים מכל דגמי ה 106.

97-99, GTI/S16, הגיעה לארץ עם מנוע 1.6 בעל 16 שסתומים והספק של 120 כ"ס.

הגיר הוא דומה לראלי דור שני וXSI והביצועים של המכונית טיפה יותר טובים מהם.

יש אותה במגוון צבעים ואיבזור שדומה לXSI רק עם חישוקי מגנזיום ברוחב 6' וצורה שונה.

חשוב לציין שלמרות המנוע החדש וההספק הגבוה יותר, הגרסה הזאת בכל זאת לא עדיפה על הראלי בנהיגה ספורטיבית !

כל הגרסאות נחשבות הקצה העליון בקבוצה שכל מה שקשור באיכות נהיגה, השלדה שלה מאוזנת ומגיבה בדיוק מושלם להגה, המתלים שומרים על זווית גלגול קטנות וההגה חד, בעל משקל מעולה ותקשורת מצויינת, אתה תמיד יודע כמה עומס יש על הפרונט דרך כפות הידיים.

מעבר מתת-היגוי להיגוי יתר קלים ונעשים עם הדוושות בלבד.

המכונית נענית לשינויים ולו הקטנים ביותר בהעברות משקל מאחורה לקדימה.

הגיר והמנוע עובדים בשילוב מענג, כאשר אין לך בורות וחורים בין ההילוכים, הכל במקום.

לא תוכל למצוא במחירים האלו מכונית שתתן לך יותר כייף יחד עם אחזקה שפויה.

חשוב לציין שלא קל למצוא אחת ובטח שבמצב טוב.

כשאתה מוצא אחת, לא משנה איזה, קודם כל תבדוק את מצב מערכת הקירור והאם יש נוזל קירור ירוק ברדיאטור, זה יכול לספר לך הרבה על מצב המנוע.

שנית, המנוע של כולן (חוץ מהGTI, שאותה אני לא יודע) לא עובד יציב בסרק, אין לך מה לחשוש מזה.

שים דגש במיוחד על מצב הציריות של הGTI והXSI שם יש ציריות ABS יקרות מאוד.

חימום לא עובד יעיד בדרך כלל על מעקף שעשו לרדיאטור החימום הפנימי כי זה נוזל.

החלפה שלו יקרה.

צבעים מטאלים בXSI וGTI נוטים להשרף, אל תבהל ישר אם תראה כאלו עם גג ומכסה מנוע צבוע, זה ככל הנראה קרה בגלל אבעבועות לבנות, תבדוק את העניין.

בהצלחה בקניה, זו ללא ספק הקטנה הכי מהנה שיש בתחומי המחיר האלו.

DS 7 CROSSBACK 2019

RENAULTSPORT CLIO 203 2010

פורסם

שכחתם את הXSI 1400, בשנים 93-95, עם הזרקה רב-נקודתית ו95 כ"ס.

אבל בהחלט מדובר בסיכום מאוד סיכומי. כבוד :ok:

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

מצטרף לשירשור...

בהמשך לחיפושיי אח רכב אני נעול על הXS בשנתונים 94-95.

יש נקודות תורפה מיוחדות לרכב הנ"ל?

אני הדפסתי את המדריך הזה: http://mymoney.nana.co.il/Article/?ArticleID=382268&sid=130 של נענע.

חוץ ממה שכתוב שם, איך אני בודק את כל הדברים שצריך ברכב, יש לציין שאני בא עם אבא שלי כדי ליצור מאזן הרתעה כלשהו... וחוץ מלהחליף גלגל מפונצ'ר, ולבדוק מים ושמן אין לי ידע כלשהו בנושא מכני...

הצעות?

תודה לכם,

חג שמח

פורסם

לא לשכוח את האחיות מבית סיטרואן, במיוחד גרסאות הVTR והVTS

הVTR היא מקבילה לXS1.6 מבחינת הכוח (90 כ"ס) אבל יותר קשיחה במתלים

הVTS היא המקבילה לGTI (יש שמועה שהVTS מעט יותר רכה)

בכל מקרה הן נדירות, אבל עדיין ניתן למצוא אותן, אפילו במחיר שפוי.

מניסיון העבר, ההגה בסקסו מעט רך יותר לעומת ה106 XS שהייתה לי. (אני מוצא את זה כיתרון)

ליום יום: מחפש את המיועדת.... כרגע הצעצוע VTR סקסו 1997

לאשה ולסופ"ש: פורסטר 2016 X ממוגן עם הגבהה

פורסם

ה-106XS[לעומת הXR ,שני הדגמים בתצורת MKII]:לשניהן:2 כריות אויר,מניעת הנעה,2 ח"ח,הגה כוח.

השוני של הXS לעומת הXR בדור השני עד שנת 99[לא כולל]:פנסי ערפל,נ.מ,כנפון אחורי מעל לבגאג',שעון טורים וחום מנוע,מושבים מפנקים יותר,מתלים אחוריים שונים[וככל הניראה שילדה דומה לשל הראלי-אם אני זוכר נכון,תקנו אותי אם אני טועה]וכמובן הכיתוב XS באדום בצידי הכנפיים הקידמויות .ב2 הדגמים אין מראות חשמל.,הABS הינה כתוספת.

:cry:IBIZA 20vT -נימכרה!:cry:

בחסדך רחם עליי,כוון אותי בצעדיי..

• תוכן חדש...