Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7190 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן ותודה לכולם על העיצות העתידות לבוא..

אני מחפשת רכב קטן, חדש מיצרן, עדיף לא לחרוג מ100,000 שח שיהיה שילוב של בטחון, נוחות, יציבות והתנהגות כביש טובה (אלו הכי חשובים) ורצוי שישלב גם איבזור נוח ומראה אטרקטיבי..המטרה היא ברובה נסיעות בינעירוניות..

עד כה ראיתי סוזוקי סוויפט חדשה שאהבתי, אבל אין במלאי עד ינואר ואני לא יכולה לחכות כל כך הרבה זמן,

דייהטסו סיריון שנראתה לי חביבה אבל שמעתי שמבחינת בטחון ויציבות היא לא משהו,

פונטו ספייס במבצע אטרקטיבי (92000 כולל אבזור מלא) בגלל שהגרנדה הגיעה ונותרו רכבים אחרונים,

ושמעתי גם שהיונדאי ג'טס טובה עם כי זוללת דלק (כך שאני אנסה להמנע ממנה אם תהיה ברירה...)

מישהו מכיר את הרכבים האלו? יכול לייעץ? מכיר רכב אחר שיכול להתאים...?

שנה טובה,

לי

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לדעתי האישית במידה ואת מעונינת ברכב חדש בלבד, שווה מאוד לחכות שלושה חודשים ולקבל את הסוזוקי סוויפט החדשה, היא באמת התמורה הטובה ביותר שניתן לקבל ב100K מלבד העיצוב היפיפה הסוויפט מהנה מאוד לנהיגה, בעלת איבזור עדיף,מגיעה עם 6 כ"א, המנוע שלה הוא החזק ביותר ובסך הכול התמורה מצוינת לדעתי האישית היא גם תהיה המבוקשת ביותר ותשמור על ערכה בצורה הטובה ביותר.

תעשי חישוב אחר, את מחזיקה את הרכב נניח שלוש שנים האם בגלל פער של חודשיים מהמכוניות האחרות (הרי גם אותם לוקח סדר גודל של שבועים, שלושה לקבל) שווה לך לנסוע ברכבים שהתמורה שלהם פחות טובה?

הפונטו מכונית ישנה מאוד ולמעשה מוחלפת לכן לא שווה לחשוב על רכישה של אחת כזו, בנוסף אין לה גיר אוט' אמיתי (במידה ואת רוכשת רכב אוט'),רמת האיבזור שלה נמוכה והיא פחות מהנה לנהיגה מהסוזוקי. הייתרון הגדול שלה, צריכת דלק מצוינת ומרווח פנימי גדול.

הגטס מכונית בינונית ביותר, למעט מרווח פנימי אין לה שום עדיפות על אף רכב באופציות שהבאת, המכונית מוצפת בשוק ולכן הביקוש שלה יהיה בעתיד נמוך.

הסיריון מכונית טובה בסך הכול, היא זוכה ל4 כוכבים במבחני הריסוק של NCAP ממש כמו כל המתחרות שהבאת, עיצובה יפה היא מעניינת מבפנים, מרווחת מאוד הבעיה העיקרית שלה נעוצה בעובדה שיש בעולם מכונית שנקראת...סוזוקי סוויפט שלמעט מרווח פנימי, עולה עליה כמעט בכל פרמטר.

הדלתא חוזרת! (לא הרומנית, האמיתית)

פורסם

אם מדברים על אוטו באמת זול, שאני אישית אוהב, פיאט פנדה היא מכונית מתוקה במחיר זול.

אלו שני מבחנים שכתבתי:

סיריון נגד סוויפט

ג'אז נגד פולו נגד סיריון

היו עוד כמה שהשתתפתי בהם (בעיקר מבחן אחד גדול, של המכוניות הזולות בארץ:

פנדה vs פונטו vs אוויאו vs גטס) אבל אין לי קישור אליהם.

הגטס ניצחה, אם אני זוכר נכון ולא בגלל שהבריקה יתר על המידה.

סוזוקי סוויפט, ניסאן מיקרה וטויוטה יאריס עוברות את קו ה-100 אלף ש"ח.

האם את "מעדיפה" לא לחצות אותו או "לא יכולה"? :wink:

דניאל

MCS 2008

פורסם
הפונטו מכונית ישנה מאוד ולמעשה מוחלפת לכן לא שווה לחשוב על רכישה של אחת כזו, בנוסף אין לה גיר אוט' אמיתי (במידה ואת רוכשת רכב אוט'),רמת האיבזור שלה נמוכה והיא פחות מהנה לנהיגה מהסוזוקי. הייתרון הגדול שלה, צריכת דלק מצוינת ומרווח פנימי גדול.

הפונטו לא מכונית ישנה. הגיר הרציף שלה מצויין, יותר נחמד מהקונבנציאונאלי לדעתי, וגם עדיף. הדבר היחידי מבחינת איבזור הפנים ששונה בה מהסוויפט זה הכריות האויר עד כמה שאני יודע. וזה גם מה ששונה בינה לבין הפונטו החדשה.

איך הגעת לזה שהיא פחות מהנה מהסוויפט שנמצאת כמה חודשים בארץ. אני מניח שיש לך המון נסיון נהיגה עם הפונטו, ומצד שני המון נסיון נהיגה עם הסוויפט.

אני לא יודע איך הסוויפט, אבל אני יודע איך הפונטו. מנסיון של שנתיים עם אחת (01 רציפה, זהה כמעט לחלוטין מבחינת מכללולים לאחרונות), ונסיון שימשיך עם הנוכחית, זה רכב מצויין. שמטפלים בו לפחות לפי הוראות יצרון הוא לא יעשה בעיות.

תוציאו לכם מהראש את כל הסטיגמות המטופשות האלה לגבי האמינות של פיאט. נמאס כבר לשמוע את כל זה.

לא יודע אם להמליץ על הפונטו דור 2, מפני שהחדשה מפתה, אם כי יקרה מעט לדעתי. הדור היוצא טוב מאוד, תעשי את השיקול שלך. אני יודע שרכב חדש חדש זה מאוד מפתה.

לא יכול להמליץ על הסוויפט כי אין לי שום נסיון עם הרכב.

עריכה:

מסכים עם דניאל לגבי הפנדה. רכב מאוד נחמד. אני מצאתי אותו טיפה צפוף כי אני בחור דיי גבוה, אבל סך הכל שווה לדעתי.

!AWDSOME

פורסם

אני מתנצל מראש שבמקום לעזור אני רק מקשה. אבל נראה לי שאת עושה טעות כשאת פוסלת באופן קטגורי את האפשרות לקנות רכב משומש.

אני מסכים, יש המון חסרונות לרכישת רכב משומש, אבל בהתחשב במגבלות שלך (תקציב וזמן אספקה), יש בהחלט חסרונות לרכב חדש. האם בשקלול כל האספקטים, עדיף לך גטס חדשה על פני יאריס בת שנה? או פנדה חדשה על פני 205 בת שנתיים? על פניו, בהחלט יתכן שבתקציב כזה הרכב המשומש יהיה זול יותר לאחזקה וישמור טוב יותר על ערכו.

אני לא אומר שעדיף לך משומשת. אני מבין שאת נרתעת מהרעיון והסיכון ברכישת רכב משומש בהחלט מעורר חשש; יכול מאוד להיות שבאמת עדיף לך לקנות מכונית חדשה. אבל בכך שאת מראש שוללת את האופציה את אולי נמנעת מעסקה משתלמת.

(למי שמתעניין, הפסיכולוגים טברסקי וכהנמן כינו את זה elimination by aspects, ואני בהחלט ממליץ למי שעומד לעשות החלטה פיננסית כבדת משקל לקרוא קצת על הנושא).

עודד

פורסם

Caveman, לגבי הפונטו, כשבחנו אותה בהשוואה לאלו שצוינו מעלה (גטס, אוויאו ופנדה)

עוד במרץ 2005 היא הרגישה מיושנת לידן, מבחינת הנדסת האנוש, הספסל האחורי הגרוע

ואיכות החומרים הנמוכה. אני לא הייתי היחיד מצוות הבוחנים שטען זאת.

מנסיון של שנתיים עם אחת (01 רציפה, זהה כמעט לחלוטין מבחינת מכללולים לאחרונות), ונסיון שימשיך עם הנוכחית

אובייקטיביות היא תכונה חשובה כשבאים להמליץ למישהו על אוטו.

אז אולי בעיות היא לא עושה, אבל היא כבר לא עומדת באותה רמה עם הדור אחרון של הקטנות.

דניאל

נ.ב.

צולם במרץ 05' אז תסלחו לי על האיכות הגרועה של המצלמה הסלולארית שלי בזמנו. :wink:

Image1.jpg

MCS 2008

פורסם

גם הגיר הרובוטי (ששווק בהתחלה) וגם הרובוטי (ששווק בהמשך ובמתכונתו הנוכחית מדובר על גיר לא ידידותי, בעיקר בעיר) לא נהנים מאותו אופי פעולה אמיתי לכאלו שרגילים לגיר אוטו' פלנטרי, למעט יתרון בצריכת דלק, רוב הרוכשים הפוטנציאלים של הרכב לא יהנו ממנו.

בנוגע לאיבזור (פרמטר שולי בבחירת רכב אבל עדיין) להלן רשימה קצרה של אביזרים אותם לא תמצא בפונטו:- 4 חלונות חשמל, מראות צד חשמליות ובגרסה המפוארת יותר:-גלגלי מגנזיום, רדיו דיסק מקורי+שליטה מההגה, הגה עור, פנסי ערפל...אתה עדין טוען שהפונטו מאובזרת כמו הסוויפט?

לגבי התהנהגות הכביש, כן נסעתי רבות על שני המכוניות (לסבא שלי יש סוויפט חדשה ולבן דודי יש פונטו 2006). אי אפשר להשוות את ההתנהגות בין השניים לסוזוקי הגה עדיף התנהגות שובבה וכיפית מנוע חזק ופשוט כיף להיכנס איתה לפניות. הפונטו הישנה מכונית טובה אבל ממש לא מעניינת לנהיגה, מהבחינה הזו הסוזוקי עולה עליה.

כשמוסיפים למשוואה הזו את העובדה שמדובר על רכב שכבר הוצד לו מחליף (משמע הייצרן טוען שזמנו הגיע) הרי שהתמורה של הפונטו בעייתית (בעיני,לפחות).

גמר חתימה טובה.

הדלתא חוזרת! (לא הרומנית, האמיתית)

פורסם

לא דיברתי על הגיר הרובוטי, אלא על הרציף. אלה שני גירים שונים לחלוטין.

דניאל, אני לא חושב שאיכות הפלסטיקים בפנים אומרת משהו על מיושן. זה שהחדשה קיבלה עיצוב שונה, לא שולל את הקודמת.

רועי, אם דבריך הם מתוך נסיון, אין לי מה להגיד נגד.

רק שמראות חשמל יש בפונטו, גם חישוקי סגסוגת, רדיו דיסק מקורי ופנסי ערפל.

כמו שרשמתי למעלה, אין לי אף לא נסיון מועט עם הסוויפט, ולכן אני לא ממליץ, או שולל אותה. לדעתי לפחות זה נראה רכב חביב ואטרקטיבי. מה עוד, שנראה לי שהוא גם יצליח כאן בארץ.

מצד שני, אני לא חושב שלאף אחד בארץ יש נסיון מבחינת אמינות ועלויות אחזקה עם הסוויפט. אלא אם יש כאלה שכבר מתקלקלות, אבל אני לא מאמין שכן.

בכל מקרה, נתתי את דעתי, בשביל זה אנחנו כאן.

!AWDSOME

פורסם

אם לבחורה יש 100K ש"ח לרכישת מכונית סופר מיני, ברור שעדיף שתקנה רכב חדש ולא תיקח סיכון בקניית רכב משומש. על פניו נראה שסוויפס היא הבחירה הכי מתאימה, לדעתי שווה לחכות 3 חודשים כשמדובר ברכישה כ"כ רצינית. הגדם הפחות מאובזר של הסוויפט עולה 100K, הדגם היותר מאובזר עולה 105K. אם אין ברירה ואת חייבת רכב בדחיפות, לדעתי הכי תיהני מהסיריון, רכב פחות טוב לדעתי מהסוויפט אך גם יותר זול.

פורסם

סליחה אם אני חוזר על דברי קודמיי, אבל:

הפונטו מכונית ישנה מאוד ולמעשה מוחלפת לכן לא שווה לחשוב על רכישה של אחת כזו - אני לא מעריץ של הפונטו אבל היא עדיין עדיפה מכל אוואו או גטס (וזה מניסיון של נסיעה על שלושתן, אם כי לא לאורך זמן). , בנוסף אין לה גיר אוט' אמיתי (במידה ואת רוכשת רכב אוט'), - הגיר הרציף הוא הכי אוטומטי שיש: חלק, חסכוני בדלק ולא מרגישים את העברת ההילוכים ב"מכות" כמו ברכב אוטומטי "רגיל". רמת האיבזור שלה נמוכה - ??? (אני רואה שכבר השיבו על זה) והיא פחות מהנה לנהיגה מהסוזוקי. הייתרון הגדול שלה, צריכת דלק מצוינת ומרווח פנימי גדול.

הגטס מכונית בינונית ביותר, למעט מרווח פנימי אין לה שום עדיפות על אף רכב באופציות שהבאת, המכונית מוצפת בשוק ולכן הביקוש שלה יהיה בעתיד נמוך. - עם זה אני מסכים.

.

אני לא מכיר את הסוויפט החדשה, אבל לאור ביקורות עליה אולי כדאי לך באמת להמתין לה.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
אם לבחורה יש 100K ש"ח לרכישת מכונית סופר מיני, ברור שעדיף שתקנה רכב חדש ולא תיקח סיכון בקניית רכב משומש. על פניו נראה שסוויפס היא הבחירה הכי מתאימה, לדעתי שווה לחכות 3 חודשים כשמדובר ברכישה כ"כ רצינית. הגדם הפחות מאובזר של הסוויפט עולה 100K, הדגם היותר מאובזר עולה 105K. אם אין ברירה ואת חייבת רכב בדחיפות, לדעתי הכי תיהני מהסיריון, רכב פחות טוב לדעתי מהסוויפט אך גם יותר זול.

בכלל לא ברור.

אם יש לך 100,000 ש"ח פנויים האם ברור שעדיף שתאכל רק קוויאר ותבלה חופשה במלונות 5 כוכבים בטוקיו? (זה יעלה פחות מ-100,000 ש"ח) למרות שיש את התקציב לכך, יתכן שכדאי לשקול לקנות משהו זול יותר (כי אחרי חופשה בטוקיו כבר אי אפשר לקנות סוויפט).

קודם כל, בתקציב של 100,000 ש"ח צריך לעשות פשרות (או על זמן אספקה כמו בסוויפט, או על אבזור, או על ערך שוק עתידי). אחת הפשרות האפשריות היא על רכישת יד ראשונה - ובכלל לא ברור שזה לא שווה את הסיכון. בתמורה לסיכון מקבלים פרמיה לא קטנה, שהיא הירידה המשמעותית במחיר הרכב בשנתיים הראשונות.

שנית, אפשר לעשות פשרה קצת יותר גדולה, ולקנות רכב משומש ב-80,000 או 60,000 או 20,000 ואז יישאר גם עודף - שאיתו אפשר לעשות דברים אחרים (נגיד, לאכול קוויאר אדום ולעשות חופשה במלונות 4 כוכבים בטוקיו).

אדגיש פעם נוספת: אני לא אומר שהדבר הנכון עבור לי הוא לקנות רכב משומש. אני אומר שבכך שהיא מראש נמנעת מלבדוק את האפשרות, היא אולי עושה פשרה גדולה (באבזור/מחיר/שמירת ערך) במקום פשרה בינונית (רכב מיד שניה).

(חוץ מזה, ממני ודאי לא תשמעו אף מלה רעה על הסוויפט - בעצמי קניתי אותה לפני חצי שנה ומדובר בעונג צרוף :-D)

פורסם

תודה על כל הנאמר אני אחדד את העניין:

אין תקציב של 100 שלא ניתן לחרוג ממנו. ההורים קונים והם יוסיפו 5 אלף אם זה יהיה משתלם..

משום שהם קונים הם גם אלו שמחליטים, ומבחינתם רכב יד שניה כרגע לא בא בחשבון. הם מעדיפים שלא להתעסק עם זה, בטח לא כאשר אין צורך...

הבעיה שלי היא שאני מתחילה החודש עבודה עם המון נסיעות, שלא ממש מתאפשרות באוטובוס, ואני צריכה רכב. לחכות לסוויפט זו אופציה אבל כל הרעיון של רכישת רכב הייתה מלכתחילה בגלל העבודה שמחייבת רכב..(לא שאמכור אותה אח"כ, אבל משם הרעיון עלה).

לא הצלחתי להבין באתר של פג'ו כמה תעלה לי ה206 האוטומטית הכי זולה שלהם, ואם זה יכול לבוא בחשבון- אם מישהו יודע!!!... :)

פורסם

המחירון שלה (one line pk 1.6 auto) הוא 106,490, בדגם 5 דלתות עם 2 ח"ח ו-2 כריות אויר. זה מופיע באתר של לובינסקי בתפריט "מחירון".

למרות שזה אוטו מעולה, שימי לב שה-206 סיימה את דרכה. זה כבר אוטו ישן (הוצג ב-1998 ) ובאירופה ה-207 וה-107 כבר מחליפות אותו. מצד אחד זה שיקול נגד ה-206, אבל מצד שני, אני לא אתפלא אם לובינסקי יעשו מבצעים משתלמים מאוד בשביל למצות את מה שאפשר מהדגם הזה או להיפטר מדגמים נדירים יותר שלו שנמצאים במלאי, אז כדאי להתקשר אליהם. פשוט קשה לי להאמין שהם יצליחו למכור אוטו מדגם ישן ובאבזור עלוב יחסית, ב-1500 ש"ח יותר מהסוויפט.

יש לי הצעה: נסי להשיג גיליון של the driver של "הארץ" (אולי גם מגזינים אחרים יכולים לעזור). יש להם בסוף מחירון של כל המכוניות יד ראשונה בארץ.

בהצלחה.

• תוכן חדש...