Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7191 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, אני נוסע ומשתמש בעבודתי מזה כשנתיים בטנדר פולקסוואגן קאדי מודל 99, מנוע דיזל 1900 סמ"ק. כרגע אני עומד בפני קניית רכב חדש. לעבודתי אני זקוק לרכב עם תא מטען בגודל זהה בערך. עבודה זו אינה יומיומית, כך שאינני זקוק כל הזמן לתא המטען הנ"ל, ורכב פרטי עשוי להתאים לי לנסיעות רבות.

הסבו את תשומת לבי לרעיון של שימוש בעגלה נגררת סגורה, וחיבור לוו גרירה לרכב פרטי שאקנה. אני ממש לא מכיר את הנושא (אך קראתי את השרשור העוסק בכך בפורום), ואני מתלבט מה כדאי לקנות. בשוק הרכבים הפרטיים אני הולך לאיבוד, משום שקשה לי לדעת איזה רכב אמין ומתאים לצרכיי, ויכול להתאים כגורר לעגלה. שוק הטנדרים לא קורץ לי גם הוא, מאחר שטנדרים בטווח המחירים ה"סביר" (עד 40,000 ש"ח) לא נראים מספיק אמינים ועמידים לאורך זמן. בכל מקרה אוותר על עניין הדיזל ואחפש רכב עם מנוע בנזין.

אשמח לכמה טיפים או עזרה בנושא, אני צריך לבצע את המכירה והקנייה בשבוע הקרוב.

אם יש כאן אנשים המכירים את תחום הנגררים ויכולים לספק לי יתרונות מול חסרונות, אשמח.

תודה לכולכם!

Como me gusta, mamita, bailar el son!

פורסם

תרשה לי לשאול אותך, למה "טנדרים בטווח המחירים ה"סביר" (עד 40,000 ש"ח) לא נראים מספיק אמינים ועמידים לאורך זמן", ומכוניות פרטיות באותו מחיר כן ?

בכל מקרה , אם אתה לא מוכן לשקול דיזל, אין שום טנדרון בטווח המחיר הזה עם מנוע בנזין.

לדעתי, כדאי לך בכל זאת לרכוש טנדרון (אני מעדיף ברלינגו/פרטנר על קנגו ) - הם נוחים מרוב המכוניות הפרטוית ואמינותם בהחלט טובה.

לגבי עגלת גרירה - מס' נקודות למחשבה :

יש לך מקום לאכסון/ חניית העגלה בזמן שאיננה בשימיש?

האם אתה צריך להשאיר בה ציוד ?

נהיגה עם עגלה נגררת דורשת מהנהג הרבה יותר ערנית וזהירות ,ובטיחותית הרבה פחות מנהיגה ללא עגלה .

אי אפשר להחנות עם עגלה כמעט בשום מקום צפוף וגם לא בחניון תת קרקעי.

מה המשקל, שאתה מתעתד לגרור ?

מה תדירות השימוש בעגלה?

כלל ברזל בגרירה - רצוי לגרור עם רכב כמה שיותר כבד ומסיבי , עדיף גיפ או טנדר גדול , עם מכונית פרטית לא מומלץ לגרור יותר מכמה מאות קילוגרמים , גם אם לפי החוק מותר יותר - היא מושפעת מאוד מעגלה.

אולי מרכב סטיישן יכול להתאים לך - יש אפשרות לקיפול הספסל האחורי ואז מתקבל נפח גדול למידי .

פורסם

ראשית כל בכמה ק"מ לשנה הרכב אמור לנסוע? כיום שיקול להעדיף את הדיזל הולך וקטן ושווה לחשוב על אופצית בנזין. דבר שני לדעתי רכב סטיישן גדול יכול להיות אופ' טובה יותר. נוחות נסיעה, איכות חומרים/איבזור, בטיחות כשל רכב פרטי לעומת זאת תא מטען גדול ושימושי.

סובארו B4 סטיישן מרווחת ומפוארת, לזכותה עומדת גם מע' הנעה כפולה שיכולה לתרום לגרירה (במידה ויש צורך)

סקודה אוקטביה טורבו דיזל-מכונית קטנה יותר מהB4 ופחות אולם במקרה שמדובר על אופ' של דיזל הייתי שוקל אותה.

הדלתא חוזרת! (לא הרומנית, האמיתית)

פורסם

1. למה "טנדרים בטווח המחירים ה"סביר" (עד 40,000 ש"ח) לא נראים מספיק אמינים ועמידים לאורך זמן", ומכוניות פרטיות באותו מחיר כן ?

- משום שזו כבר הפעם הרביעית (!) שאני נכווה עם טנדר שמתחיל לעשות יותר מדי בעיות.

- סתם תחושה, שפרייבטים נוטים להיות יותר אמינים או לפחות פחות הוצאות בשוטף (גם בביטוחים, טסטים, טיפולים שוטפים וכו').

2. יש לך מקום לאכסון/ חניית העגלה בזמן שאיננה בשימיש?

- כן, יש לי חנייה מצוינת (בינתיים, בבית שכור)

3. האם אתה צריך להשאיר בה ציוד ?

- לא חייב, יש מחסן צמוד לחניה.

4. מה המשקל, שאתה מתעתד לגרור ?

- אז זהו, שבאומדנים אני לא טוב. מדובר בציוד הגברה, סאונד ותאורה שהיה ממלא פחות או יותר את תא המטען של הקאדי.

5. מה תדירות השימוש בעגלה?

- לא יומיומי, תלוי בעונה. בממוצע פעם - פעמיים בשבוע.

6. בכמה ק"מ לשנה הרכב אמור לנסוע?

- שוב האמדנים... אולי 30 או 40 אלף לשנה??

תודה לכל המשיבים והממליצים.

האם יש בשוק קנגו/ פרטנר/ ברלינגו עם מנוע בנזין?

האם הן יקרות בהרבה מהטווח לעיל?

מה הסיכוי שסופסוף לא אפול בפח בפעם החמישית עם הטנדר הבא?

מה עם היפניות? נראה לי ששם יש רכבים אמינים יותר. האם הם יקרים בהרבה?

טנדר איסוזו עם תא מטען סגור יכול לבוא בחשבון?

בוקי, האם התכוונת שנהיגה עם עגלה היא בטיחותית הרבה פחות מנהיגה ללא עגלה?

(נראה לי שיש שם איזה בלבול).

Como me gusta, mamita, bailar el son!

פורסם

רק קנגו קיים עם מנוע בנזין , רק אוטומטי, ורק מעל שנת 2004 . מחירו לדעתי מעל 60 אלף ש"ח ( של הדגם הישן ביותר, כמובן.)

גם הטנדרים היפניים הגדולים לא קיימים עם מנוע בנזין , לפחות ב 10 השנים האחרונות.

אין לי ניסיון עם הטנדרים היפניים .

קח בחשבון, שהתקנת וו גרירה + קניית עגלה נורמאלית זה סיפור של עוד כ 5000-7000 ש"ח.

כמובן שנהיגה עם עגלה בטיחותית הרבה פחות ולזה התכוונתי.

עם הקביעה שלך לגבי אמינות הטנדרונים אני לא מסכים , גם לי היו 4 - אקספרס , שני ברלינגו וקנגו. אמינות של כולם היתה טובה , חוץ מברלינגו אחת מתוך השתיים שהיתה באמת מאוד בעייתית. השניה לעומתה (אותה שנה ואותו קילומטרז בערך) היתה בפירוש מצויינת.

הכל פונקציה של מצב הרכב, איך טופל בעבר ואיך ואיפו אתה נוהג בו ומתחזק אותו.

• תוכן חדש...