Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7192 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני שנה השתחררתי מצה"ל. עליתי לארץ במיוחד כדי להתגייס בגיל 20. שם הייתי רגיל למכוניות קצת מוזרות (קאדילאק פליטווד, מרצדס 450SEL משנת 76 (יד ראשונה), ורובר 216). כשהשתחררתי, אמא שלי באה לבקר אותי ולקנות לי אוטו. היו לי 11000 ש"ח ביד, אבל זה היה צריך להספיק לאוטו + ביטוח + יישור קו. אני לא אוהב לנהוג במכוניות סטנדרטיות, ומעדיף משהו שיהיה קצת יותר מקורי מפיאסטה, אונו או ג'אסטי.

גם רציתי אוטו יותר גדול. חשבתי על סיירה, טמפרה ודייהו רייסר (איכס), אבל בסוך מצאתי רנו 11 שנראתה שמורה, עם 160000 קילומטר עליה (כידוע, זה אוטו מוזר- אם לא מעניין). אמא שלי חשבה שזה רעיון טוב, כי זה הרבה אוטו במעט כסף (7500), ומנוע 1400 חסכוני. קניתי.

פה התחילו הבעיות, וזה מה שהשקעתי עד היום (בלי לרצות):

-ניקוי קרבורטור (450)

-טיפול 10000

-החלפת גלגלים קדמיים (400)

-תושבות מנוע הרוסות (400)

-פיוזים שרופים

-רדיאטור חדש (400)

-החלפת שני(!) הפנסים הקדמיים כדי שיעבור טסט (600)

-אחרי תאונה קטנה בגשם, החלפת גלגלים אחוריים ובלמים אחוריים (600)

-הרדיו נגנב, קניתי חדש (350)

-תפוח ידית הילוכים (השגתי אחת של רנו אקפרס)

-מצבר (150 משומש)

-מצבר (באחריות)

-שיפוץ מזגן + שיפוץ אחרי שריפה שפרצה בתיבת הפיוזים (2500)

-עוד מצבר (באחריות)

-גומי דלת אחורית (לא זוכר כמה)

-עוד תקלה של משהו לא ברור שקרתה לאחותי בזמן שהייתי בחו"ל (300)

והרשימה ממשיכה... זה רק מה שיכולתי לחשוב עליו בדקה וחצי.

הבעיה לא הייתה כל כך חמורה אם:

1)היה לי מושג באותו רגע איך לבדוק ולקנות רכב

2)לא הייתי הולך עם אמא שלי

3)הייתי מסתפק במה שהשוק נותן לי

הבעיה הכי חמורה היא שאם היה לי אוטו יותר קונבנציונלי, כל התיקונים היו עולים לי הרבה פחות.

זאת המסקנה שלי, ולכן, ברגע שאני אצליח למכור את האוטו הזה ב3500 ש"ח (הוא כבר לא עושה בעיות, כי הכל חדש), אני אקנה אונו או פיאסטה או ג'אסטי. יש הצעות?

(בבקשה אל תגידו לי שאני אדיוט בגלל שקניתי את הרנו... אני כבר יודע את זה...)

פורסם

בסוף אתה תקנה רכב אחר, קטן יותר, ולמרבה הפלא... תשקיע שוב:

-ניקוי קרבורטור (450)

-טיפול 10000

-החלפת גלגלים קדמיים (400)

-תושבות מנוע הרוסות (400)

-פיוזים שרופים

-רדיאטור חדש (400)

-החלפת שני(!) הפנסים הקדמיים כדי שיעבור טסט (600)

-אחרי תאונה קטנה בגשם, החלפת גלגלים אחוריים ובלמים אחוריים (600)

-הרדיו נגנב, קניתי חדש (350)

-תפוח ידית הילוכים (השגתי אחת של רנו אקפרס)

-מצבר (150 משומש)

-מצבר (באחריות)

-שיפוץ מזגן + שיפוץ אחרי שריפה שפרצה בתיבת הפיוזים (2500)

-עוד מצבר (באחריות)

-גומי דלת אחורית (לא זוכר כמה)

-עוד תקלה של משהו לא ברור שקרתה לאחותי בזמן שהייתי בחו"ל (300)

dirty old man

need love too

פורסם
(הוא כבר לא עושה בעיות, כי הכל חדש)

אם היא עונה לדרישות שלך, וכבר "מיושרת קו", למה למכור ?

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

רוב ההשקעה שלך היתה על תקלות שאינן יחודיות לרנו אלא לכל רכב ישן כך שזה כבר עניין של מזל ברכב הבא שתקנה גם אם הוא מתוצרת שנחשבת יותר אמינה.

פורסם
,היא נותנת 12 לליטר

רכב שנותן דלק ? הלוואי עלי. כל במכוניות שהיו לי עד היום צרכו דלק ולא נתנו. (לא כולל אופני ראלי צ'ופר עם גיר על הרמה שהיו לי).

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

אין ברשימה שלך שום דבר מיוחד, (חוץ משריפה בתיבת פיוזים), את הדברים האלו תצטרך, ככל הנראה, להחליף בכל רכב שתקנה בסכום כזה . מעבר לך , רנו 11 היא מכונית סטנדרתית למידי.

בשנת 2000 קניתי אופל קדט GT מודל 86 , שהייתה במצב טוב למידי , אבל בשנה הראשונה השקעתי בה הרבה יותר ממה שמופיע ברשימה שלך , רק על מנת להביא את הרכב למצב ראוי . ואני לא אומר שהרכב בעייתי ולא אמין . מה לעשות , צמיגים , בלמים ומצברים יש להחליף כל כמה זמן בכל רכב , וגם ניקוי קרבורטור והחלפת רדיאטור זה לא משהוא חריג , בכלל לא .

אם, לדעתך, הרכב שלך כרגע במצב טוב (לדעתי הוא לא ,כי חסרים ברשימה שלך בולמי זעזועים , חלקי פרוניט ומערכת היגוי , מצבר חדש ולא משומש, טיימינג ומשאבת מיים ועד מלא דברים ) כדאי לך כבר להישאר איתו ולא לקנות משהו אחר בכמה אלפי שקלים ולהיכנס להוצאות נוספות .

פורסם

קנית רכב בן 16-17 ב 7,500 שח וציפית ל-0 הוצאות ? נו באמת...

כל ההוצאות שהיו לך עד כה הסתכמו בסכומים זעומים שבכלל לא מאפיינים רכב "מיוחד" או "נדיר".

ראיתי שכבר פירסמת את האוטו למכירה אז בכל מקרה שיהיה בהצלחה (ואם אין לך רכב אחר, תישאר עם זה. החיסכון של הכמה גרושים בצריכת הדלק בין רכב X ל Y עלול לעלות לך ביוקר).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

מה קרה לך יה איציק ? נראה לך שהוא היה עושה תאונה עם צמיגים גמורים ברכב רגיל ? זה מיוחד לרכבים אקזוטיים. ואתה חושב שברכב סטנדרטי גונבים רדיו ? הצחקת אותי.

MB280 , סלח לי -אבל הרשימה שלך דומה יותר לבדיחה מאשר לרשימת תקלות. למד להבחין בין נזקים של הזנחה, בלאי של כל מכונה ישנה , התקנות לא נכונות (שריפה בנתיכים) ובין נזקים שלא אמורים להופיע.

פורסם

כולכם צודקים, התקלות הן נורמליות לכל רכב ישן, ולאו דווקא בגלל שזה רנו 11, אבל לדעתי, אם הייתי קונה פיאט אונו, הייתי יכול לקנות באותו מחיר, אחד 3 שנים יותר חדש, עם פחות קילומטרים, מנוע יותר חסכוני, שלא נותן רק 35 כוחות סוס כי הוא עייף, וגם לא הייתי צריך לחכות שבוע וחצי כל פעם שאני צריך חלק, כי פשוט אין.

אני ממש לא אומר שזה רכב אקזוטי, אבל כן פחות נפוץ מרכבים אחרים באותה קבוצת מחיר, ורק רציתי לשתף אנשים אחרים במסקנה שלי: "אל תהיו מקוריים עם אוטו במחיר הזה. אם אתם מרוששים, קנו משהו נורמלי, לא מיוחד". בעתיד, כשיהיה לכם כסף, תוכלו לקנות משהו יותר מעניין.

במבט אחורה, קניה מטומטמת, אבל לפי ההורים שלי, האוטו הראשון של רוב האנשים הוא תמיד זבל שעושה בעיות ואנקדוטות זוועתיות.

פורסם

קודם כל תתנחם בזה שמטעויות רק לומדים.

אני ממליץ לך למרות שהעליות קצת "גדולות" על הרכב, להשאיר אותו כי הוא יחסית מסודר,עכשיו לפחות אתה יודע מה יש לך ביד.

שנית, עוד המלצה, אם אתה מוכר, בקנייה הבאה שלך,אם אתה מחפש פחות הוצאות, תלך על רכב יפני.

פורסם

אם לרשום מה אני השקעתי : אלטרנטור +מצבר ,סוויטש חדש ,4 צמיגים , רדיאטור ,ראש מנוע,מסרק הגה,צריות ,בלמים כולל משאבה מרכזית,ניקוי קרבורטור ,טיפול 10000 ,אטם קרטר ,קלאץ ,מחזיר שמן אחורי וזה עוד לא הכל ... תמיד תחשוב שיש אחד שהשקיע יותר ממך עכשיו אני יודע האוטו מסודר פיקס אני נהנה ממנו וממשיך איתו .

תשמע לעצה שלי אל תמכור תישאר ותהנה מהאוטו אחרי הישור קו .

ועוד דבר למה להחליף מצבר כל כך הרבה פעמים ?

Seat Ibiza Cupra 07:twisted:

פורסם
קודם כל תתנחם בזה שמטעויות רק לומדים.

אני ממליץ לך למרות שהעליות קצת "גדולות" על הרכב, להשאיר אותו כי הוא יחסית מסודר,עכשיו לפחות אתה יודע מה יש לך ביד.

שנית, עוד המלצה, אם אתה מוכר, בקנייה הבאה שלך,אם אתה מחפש פחות הוצאות, תלך על רכב יפני.

למה דווקא יפני?

תראה לי "תקלה" אחת מהרשימה (הרוב שם לא תקלות למען האמת, אלא בלאי טבעי) שלא תקרה ברכב יפני.

לכל רכב ישן יש בלאי שגורם להוצאות, גם לרכב יפני. חלפים של DL או של סוויפט לא בהכרח יותר זולים משל פז'ו, פיאט או רנו.כנ"ל גם האחזקה. הכל תלוי אם הבעלים מזניח את הרכב או מטפל בו בזמן.

נמאס כבר לשמוע את כל ההמלצות שלך באופן גורף לרכב יפני ושלילה אוטומטית של כל האירופאיות מבלי להתייחס לכל מקרה לגופו.

סתם מתוך סקרנות : אילו רכבים היו בבעלותך או שטיפלת בהם בעבר?

די לגזענות!!!

(של הרכבים כמובן)

אסף

פורסם

אני חושב שכל אוטו שמטופל בזמן,עם חלקים מקורים וכל בעיה ישר פונים למוסך אמין כמובן ולא מזניחים האוטו יחזיר אהבה ופחות הוצאות וכאב ראש .

בקשר לגזענות לכל דבר יש יתרונות משלו:הצרפתיות יותר מהנות לנהיגה יותר מפנקות

היפניות - אמינות

Seat Ibiza Cupra 07:twisted:

• תוכן חדש...