Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7192 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב.

לאחרונה בפורום התעניינתי לגבי כמה דגמי סיטרואן (וולקן, קסרה, קסנטיה - BX לפנאי ועוד)

החלטתי לחבר הכל יחד ולהעלות את השאלה בצורה פשוטה.

החל מעוד חודש, אתחיל לנסוע על קו ירושלים - רחובות - ירושלים (50 ק"מ ירידה ו50 ק"מ עליה)

3 פעמים בשבוע.

כמו כן, נסיעות בתוך ירושלים כולל פקקים של בוקר. (כבר חשבתי לכיוון דו גלגלי.. אבל... נראה)

אני לא לוקח בחשבון נסיעות נוספות אל מחוץ לעיר, שבטח יהיו.

מבחינת אופי נסיעה, אני אוהב שיש לי נגישות לכח.

זה אומר שאני יכול להעביר את רוב הנסיעה על 100 (בין עירוני כמובן) אבל שלא יחסר כח בעליה או בעקיפה.

בZX שיש לי, גם התחלתי לחבב את הסיבובים.

אז מבחינת הנאת נהיגה, לא פחות מהZX שיש לי היום.

תקציבית אשמח לא לעבור את ה20, רק לרכב.

אני מתלבט

1. האם להשאיר את הרכב שלי - בעיקר כי אחרי 10,000 ק"מ הוא עדיין עם 0 תקלות, למרות שאני די סוחט ממנו מהירות והנאה.

הוא עולה יפה את העליות לירושלים, חסר לו הכח העודף שהייתי שמח שיהיה, אבל חוץ מזה - יופי טופי.

מצד שני, לדרוש מכזה רכב לעשות את הנסיעות האלה... לא יודע כמה זה לטובתו.

2. וולקן. סה"כ אותו רכב, פרט לזמינות הכח, מה שלדעתי אמור לסייע לו בנסיעות ארוכות או תובעניות יחסית. מבחינת אמינות- אני משוכנע שהוא לא נופל משמעותית מה1400, גם אם יותר יקר להחזיק אותו.

3. קסארה - הבנתי שהיא נחמדה כמו ZX, רק חדשה יותר. מחירה דומה לוולקן, לשנתון מתקדם יותר ולקונספט מתקדם יותר.

4. קסנטיה - קוסמת לי מבחינת זמינות כח בבין עירוני, אבל נראית לי הסתבכות...

על השתיים האחרונות אני שוקל האם המרחקים מצדיקים דיזל.

אשמח לחוות דעתכם.

----------------------

Peugeot 308
SW
1.2
T

:lol::twisted::lol:
!Family man

פורסם

אם נהיה מציאותיים לשתי דקות-

יקח לך זמן עד שתמכור את הרכב שלך במחיר הגיוני. יקח לך הרבה יותר זמן עד שתמצא רכב אחר במצב סביר בתקציב שציינת. הצריכת דלק של הקסרה האוטומטית (גם אם מדובר ב 1.6 ) תהיה יותר גבוהה מהצריכה שאתה רגיל אליה עכשיו.אם אתה שוקל מעבר לדיזל בשביל חיסכון אז אין הגיון לדבר על וולקן או קסנטיה בנזין.

למצוא רכב דיזל בתקציב שציינת זה גם בעייה. רוב הקסרות שתמצא בתקציב הנ"ל היו מוניות ובעלות ק"מ אסטרונומי. קסנטיה דיזל קיימות אך לא בכמויות גדולות. המנוע בדיזל כבד יותר ופוגע בהתנהגות. למרות הטורבו עדיין תרגיש מחסור בכח (הרצועת כח האפקטיבית הרבה יותר צרה מבנזין- אתה לא יכול "למשוך" הילוכים).יש את הסקסו בתצורת הדיזל אבל היא איטית ועגלתית.

לפי דבריך הרכב שלך במצב טוב. לא אמורה להיות לו בעייה להתמודד עם נסיעות כאלה במיוחד שמדובר על כביש בינעירוני.

אם הכוונה שלך להתקדם כמה שנתונים ,לחסוך קצת בהוצאות הדלק ולמצוא משהו זריז ומהנה אז סקסו או 106 הן הפיתרון. (למרות שאני יודע שאתה נגד רכבים קטנים מידי).

לסיכום- "חלומות" זה דבר בריא אם כי לפעמים קצת קשה להגשים אותם. תישאר עם ה ZX. אם תמצא רכב שמור שמתאים לך מבחינת הדרישות שהצבת תקנה אותו ואז תמכור את ה ZX.

אסף

נ.ב. מניסיון אישי של שנה וקצת של נסיעות פעמיים בשבוע ראשון-חיפה-ראשון (בנוסף לנסיעות בתוך העיר וכו') עם פיאט אונו, כל עוד הרכב שמור ולא מוזנח, הטיפולים מתבצעים בזמן ואתה מקפיד לבדוק שמן מים ו"מתייחס" לאוטו מידי פעם אז אין בעייה.

פורסם

צורך להבהיר:

1. דלק ע"ח משלם המשכורת - באמת שלא איכפת לי כלכך מה הצריכה. במיוחד שלא מדובר פה על הפרשים של 1 ל7 מול 1 ל 15 בבין עירוני נטו.

2. עדיפות חד משמעית לרכב ידני.

3. מכירת הרכב שלי: 7000 לא יעשו הבדל מבחינת תזרים המזומנים. זה לא שיש לי ללא הגבלה לרכבים בעשרות רבות של אלפי שקלים, אבל סבלנות קיימת. אצלי ואצל מנהל הבנק כאחד.

4. דיזל רק אם יאמרו חכמי מועצת הפורום כי משתלם הדבר.

5. הגודל, במקרה הזה, קובע... 106 / סקסו.. לא אוהב. למרות שחשבתי על סקסו בעבר.

----------------------

Peugeot 308
SW
1.2
T

!Family man

פורסם

חשוב לדעת שמחירי הסולר עולים בהתמדה בד בבד עם ירידת מחיר אגרת הרישוי. בקרוב ליטר סולר יעלה כמו ליטר (באופן רשמי כבר היום הסולר יוקר יותר מבנזין) בנזין וברכבים קטנים החסכון בדלק הוא לא משמעותי.

צריך גם לקחת בחשבון טיפולים תכופים יותר וירידת ערך גדולה יותר משנה לשנה.

כמו גם שאין פיקוח על מחיר הסולר והכל יכול להיות.

פורסם

זיו, לגבי נסיעות בין עירוניות מרובות על ה1400:

בתקופתה אצלי, לא זכור לי שהיא סבלה משהו בנסיעות לצפון/אילת...

מה שכן, מאוד מאוד מציק, המנוע 1400 רועש מאוד בטורים של 3000 ומעלה, דבר שמהווה מטרד בשלב מסויים של הנסיעה.

לגבי אמינות של הוולקן: מזה 3 חודשים שהיא אצלי, לא היה לי תקלות כלשהם, כל ההשקעות שהיו הינם בתחום ישור קו וסידור הזנחות של בעלים קודם, כעת הרכב מצב ממש טוב ביחס לוולקנים אחרות, אני מאוד מרוצה, וחבל לי שאני צריך למכור, אבל יש אילוצים בחיים.

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

זהו, שאני מניח שה1400, מעל סל"ד ומהירות מסוימים הופך להיות אולי פחות חסכוני ממנוע 1900 או 2000 מהוולקנים, במהירות מסוימת. (נניח, , 120 או 100 בעליה)

----------------------

Peugeot 308
SW
1.2
T

!Family man

פורסם

מבחינת הקסנטיה, היא לדעתי הכי יפה והכי נוחה מכל מה שהזכרת, מה גם שעם מנוע 2.0 ליטר ו 16 שסתומים אתה תהנה מכח זמין לא רע.

לצד כל זה צריך לזכור שיש לה מערכת הידראולית - שאין בדגמים האחרים שהזכרת, אבל לי עד היום לא היו בעיות עם זה, וצריכת הדלק שלה היא בממוצע לנסיעות כמו שלך 1 ל 10-11. שנת 95 ואולי גם 96 תעלה לך מתחת ל 20K ש"ח.

אני גם השתעשעתי ברעיון לקנות וולקן אבל לא ראיתי אחת שמורה מספיק כדי לקנות, וכשמצאתי את הקסנטיה הידנית שלי, לא חשבתי פעמיים למרות שהיא לא הכי שמורה בעולם. אני מרוצה מההחלטה למרות שאני נוסע הרבה ק"מ יחסית ועלות הדלק שלי לא זולה.

בריאות לכולם!

פורסם

ה ZX 1.4 היא בין הדגמים המוצלחים של ה ZX, בעיקר עקב משקל הרכב (נמוך), מנוע חסכוני בדלק ותא מנוע נוח יחסית לעבודה.

לעבור לוולקן אומר לקפוץ כמה שלבים קדימה, הן מבחינת קרבורטור (זול וקל לתיקון) מול מע' הזרקה והן מבחינת משקל הרכב והמנועים (XU) שהם לא "שיא הטכנולוגיה" (אם אתה מבין למה אני מתכוון). כל זה בא לידי ביטוי בכסף וזמן מוסך.

בעניין החלופות האחרות שהזכרת (קסנטיה, BX וכד'), תחסוך לי את הזמן וההסברים אבל ציינת שאתה לא רוצה להסתבך. בקצרה - תרד מזה. אם יש משהו שכן שווה לך לשקול - אולי קסארה 1.6 ידנית דור ראשון, אבל קשה לי להבטיח לך שתקבל שם זמינות כח טובה יותר ממה שיש לך היום ב ZX 1.4.

בהצלחה

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

לעניין זה,

יש המלצות על רכבים המציעים הנאת נסיעה דומה לZX ואינם של סיטרואן אשר תמליצו כחלופות אפשריות?

----------------------

Peugeot 308
SW
1.2
T

!Family man

פורסם
לעניין זה,

יש המלצות על רכבים המציעים הנאת נסיעה דומה לZX ואינם של סיטרואן אשר תמליצו כחלופות אפשריות?

306... אבל כל עוד יש לך ZX ביד - אחת שאתה כבר מכיר ויודע מה צריך (מכאנית-תחזוקתית), תישאר איתה.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...