Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5764 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נתקלתי בפורד פיאסטה 1997 יד 1, 70K קילומטר. אין ספק שמכנית הרכב אמור להיות מצויין, אך בעלת הרכב אמרה לי שיש פגיעת שאסי מלפני 4 שנים ואין לה פרטים על מה נפגע או דו"ח שמאי. מחירון שלה 16K היא דורשת כרגע 14K.חיצונית יש לרכב גם מכות חנייה פה ושם(רכב של בחורה....),

האם בכלל לחשוב על לקחת רכב כזה לבדיקה או לותר מראש?

תודה, אלון.

פיאט 124 - רק החלודה יכלה על האוטו הזה...

פורסם

תגיד לי, אין לך חוש עסקי בגרוש?.. 14K?!

אני יודע..., אולי גם ב-10K לא הייתי נוגע. צריך לשאול מישהו שמבין, ואז לשחוט במחיר.

פורסם

בתקציב הזה צריך לשים דגש יותר על מצבו המכאני של הרכב ופחות על ההיסטוריה התאונתית שלו.

כמובן שיש לתת על כך משקל - ולכן אם אתה שוקל לקנות ומצאת את הרכב במצב מכאני תקין וטוב (ז"א שהתיקון בוצע בצורה טובה ואין השלכות חריגות מאז על הבלאי הכללי של הצמיגים והרכב בכלל) כדאי לרכוש במחיר זנות (10K).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

זה ממש תלויי בסוג הפגיעה, אם נפגעו מכלולים בטיחותיים כמו בתי הבולמים וכו- אז לרדת מהעניין כמה שיותר מהר. אבל עם זה רק פגיעת קצה שבקושי גירדה את השלדה, אז למה לא? וכמובן לשחוט בהתאם.

לרנו שלי הייתה פגיעת שלדה מקדימה, אבל הפגיעה כל כך שולית והמחיר שקניתי אותה ביחס למחירון היה כ"כ מצחיק, שאפילו לא התייחסתי לזה אף פעם. כמובן שלא הסתרתי את זה מאף אחד שבא לראות את הרכב, וגם לא הסתרתי את זה כאשר הלכתי איתה לסוכנות טרייד אין, ומה שמצחיק, שהם לקחו אותה במחיר גבוהה באלפיים של ממה שקניתי אותה לפני שנה וחצי, במצב עגום יותר.

:evil: לא תצליחו לעצור אותי, לא תצליחו להשתיק אותי! :evil:

פורסם

אל תסתנוור מיד ראשונה ומקילמטראז' נמוך - פגיעת שאסי אומרת שהאוטו עבר תאונה רצינית. אם לא מדובר בהורדה משמעותית יותר מהמחירון, לא הייתי מתקרב. כך גם בחשבון שלסדר את כל מכות החניה כפי שאתה מתאר מסביב יעלה לא מעט.

פורסם
פורד פיאסטה 1997 יד 1, 70K קילומטר

אם הרכב נמצא תקין, מה איכפת לך איזו תאונה הוא עבר? העניין המסחרי כבר לא ממש רלוונטי, כי במחירים כאלה, כבר אין הרבה לאן לרדת ומה להפסיד כשתרצה למכור. אם משהו לא תוקן טוב, אז תקווה שיספרו לך עליו בבדיקה. אתה יכול להרוויח רכב עם קילומטראז' של רכב מודל 2002, בסכום מצחיק. שווה, בתנאי שנתון הקילומטראז' הוא אמיתי ומגובה בספר טיפולים מסודר עם זמנים הגיוניים בין טיפול לטיפול. צריך להיזהר גם מקילומטראז' נמוך במידה והבחורה ביצעה טיפולים לפי קילומטראז' ולא לפי זמן מקסימלי.

נכון, זו לא תשובה ישראלית אופינית והיא לא כוללת את ה"שאסי, גוועלד" .

פורסם
אם הרכב נמצא תקין, מה איכפת לך איזו תאונה הוא עבר? העניין המסחרי כבר לא ממש רלוונטי, כי במחירים כאלה, כבר אין הרבה לאן לרדת ומה להפסיד כשתרצה למכור. אם משהו לא תוקן טוב, אז תקווה שיספרו לך עליו בבדיקה. אתה יכול להרוויח רכב עם קילומטראז' של רכב מודל 2002, בסכום מצחיק. שווה, בתנאי שנתון הקילומטראז' הוא אמיתי ומגובה בספר טיפולים מסודר עם זמנים הגיוניים בין טיפול לטיפול. צריך להיזהר גם מקילומטראז' נמוך במידה והבחורה ביצעה טיפולים לפי קילומטראז' ולא לפי זמן מקסימלי.

נכון, זו לא תשובה ישראלית אופינית והיא לא כוללת את ה"שאסי, גוועלד" .

לא מסכים אתך חנן.

בכול זאת לא חסר פיאסטות נקיות מתאונות שאסי ואיך זה אין לה דוח שמאי?

*pontiac tempest 1992 V6 3.1 liter

Pontiac - we are driving excitement

פורסם

לא, לא חסרות פיאסטות, אבל רכב משנת 97 עבר בממוצע 150-200 אלף ק"מ ושלוש ידיים. כל מכונאי ישראל ונשותיהם כבר חפרו לו בקרביים, ושום חפירה כזו לא נעשית בסטנדרט הנכון. מדובר בד"כ ברכב שחוט, לקראת סוף חייו הטובים.כאן מדובר ברכב, שעל פניו, למעט התיקון, אמור להיות במצב מצוין. שוב, בתנאי שזה מגובה בתיעוד טיפולים, והרכב תקין לגמרי.

אל תרגיש לא נוח, אנחנו לא אמורים להסכים. מי שמסכים איתי אלו האנשים הקרובים לי, שקניתי להם רכבים עם קילומטראז' נמוך מאוד, במצב מדהים שמאוד לא אופייני למודלים שלהם, ופגיעת שאסי כזו או אחרת,במחירים מצחיקים. האנשים האלה מודים לי מחדש בכל פעם שהם נפגשים איתי. כבר שנים.

זו לא הכללה. תלוי באיזה רכב מדובר, בחומרת הפגיעה (אני לא מדבר על רכבים שהדלתות לא עובדות תקין, או גלגלים נשחקים בצורה בלתי הפיכה) , במחיר של הרכב (רכב של הרבה עשרות אלפי ש"ח נהיה מטרד בעת המכירה אם הוא עם פגיעת שילדה) ועוד .

כן, אם חיפשתם, אז אני הוא הפרייאר שמוכן לקנות רכבים עם פגיעת שאסי, ווי זמיר .

לשואל: להערכתי המחיר שקיבלת הוא מחיר פתיחה למו"מ ולא המחיר האחרון שבו המוכרת תהיה מוכנה לקנות. אם היא מבינה את השוק אז היא תמכור גם ב10K ואפילו פחות.

פורסם

SHLOMUB כתב:

פגיעת שאסי אומרת שהאוטו עבר תאונה רצינית
מאיפה אתה יודע?

ואם הפגיעה הייתה בקורה אחורית (מעבר לקו הגלגלים) וכולה נדרש יישור, ואפילו החלפה, במידה והריתום נעשה עם ברגים?

לא כל פגיעת שאסי היא קריטית, ולכן רק בבדיקה יוכלו לאמר לו מה המשמעות.

אני קניתי 306 עם 70,000 ק"מ (שנת 94) וכן - פגיעה בקורה האחורית, שהוגדרה כשולית, בלי לחשוב על זה פעמיים. אין השפעה על הרכב מבחינה מכנית, אבל הרווחתי רכב נהדר מיד ראשונה עם היסטוריית טיפולים מהיום הראשון.

PUG-306 XSI MK2

• 3 שנים מאוחר יותר...
פורסם
SHLOMUB כתב:

מאיפה אתה יודע?

ואם הפגיעה הייתה בקורה אחורית (מעבר לקו הגלגלים) וכולה נדרש יישור, ואפילו החלפה, במידה והריתום נעשה עם ברגים?

לא כל פגיעת שאסי היא קריטית, ולכן רק בבדיקה יוכלו לאמר לו מה המשמעות.

אני קניתי 306 עם 70,000 ק"מ (שנת 94) וכן - פגיעה בקורה האחורית, שהוגדרה כשולית, בלי לחשוב על זה פעמיים. אין השפעה על הרכב מבחינה מכנית, אבל הרווחתי רכב נהדר מיד ראשונה עם היסטוריית טיפולים מהיום הראשון.

306 עם 70,000 משנת 94?? ואו. איך הצלחת למצוא דבר כזה?

• תוכן חדש...