Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7194 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

ביום חמישי האחרון ראיתי 106 ראלי ליד הבית. יד שלישית 130 אלף ק"מ, צבע לבן. הבחור דרש 25 אלף ש"ח

ראיתי אותו אירגנתי כסף וקבעתי איתו היום לבדיקה.

האוטו נמצא עם קצה שילדה מאחורה בצד שמאל (ראו תמונה) .. עבר תאונה sad.gif

ועוד כל מיני ליקוים שהם עוד בגבול הנורמלי לרכב ש10 שנים על הכביש (גומיות וכו'). אבל יש לו קצה שילדה והייתה מכה בצד ימין בצד מאחורה מתחת לחלון האחורי.

האם זה נורמאלי שיש לרכב מסוג זה קצה שלדה ? דבר נוסף שנמצא בבדיקה זה מכה ב"דלת האחורית" מתחת לחלון.

רשמתי את תוצאות הבדיקה בכדי שתוכלו לעזור לי בצורה יותר יעילה:

מנוע, מערכת קירור, מערכת דלק, מערכת הצתה

יש לבדוק מועד החלפת רצועת תיזמון, הספק מנוע נמוך לתיקון, מנוע רועד מזייף לתיקון (מנוע צעדים שאמרתי), שריפת שמן מנוע רעש ממערכת תיזמון ושסתומים, קורוזיה וסימני נזילה בחיבורים, לטפל במערכת הקירור, לתקן מערכת דלק כללית.

סרן קדמי ומערכת היגוי

לתקן זויות היגוי, חופש חיבורי ציר קדמי. (חופש בתפוחים)

קפיצים

בולמי זעזועים חלשים, בגבול התקין.

שלדת מרכב (ליקויים בעלי משמעות נמוכה)

תיקון תאונה מאחור+צד ימים+לפנים, מעיכה/תיקון בקצה שילדה, תיקון קורת רוחב בהלחמות, נזק קורות ועמודים/דופן אחוריתימין+חומר, נזק תא מטען, תיקוני פח וצבע סביב, הוחלפו חלקי מרכב, מעיכות פח סביב+תחתית.

זה בגדול מה שהיה בסיכום חוץ מחלקי פלסטיק ושטויות דברים קטנים

מה שהצלחתי לצלם:

123qe2.jpg

תמונות של הרכב + הסברים שתוכלו להבין יותר טוב איפה המכות:

photo431gx7.jpg

photo430lx9.jpg

אז אחרי שנתתי את כל המידע הדרוש .. מה אתם חושבים על האוטו ?

האם זה סביר שקיים קצה שלדה ? האם זה נורא?

מה אתם הייתם עושים במקומי. אני דיי חדש בקטע הזה אז תנו לי כמה שיותר מידע ועזרה.

מחכה לתשובה.

תודה רבה לעוזרים!

גל.

VW Scirocco TSI - DSG

פורסם

שלום,

תשמע, מכה בשילדה די משפיעה על ההתנהגות, אני אישית לא הייתי קונה רכב עם מכת שלדה.

הרכב רחוק ממציאה, הוא קיבל תאונה מלפנים, מהצד וגם מאחור, תקנו את קורת הרוחב בהלחמות, לא צריך להיות גאון בשביל לראות שהרכב לא שמור.

אני הייתי מתרחק מהרכב.

נ.ב

בתמונה השניה שהראת, תבדוק שהציר האחורי לא התעקם, בד"כ שמקבלים באזור זה מכה הציר יכול להתעקם ואם אי אפשר לכוון אותו, זה הוצאה מאוד גדולה.

איתי.

פורסם

אין כזה דבר "נורמלי שיש לרכב קצה שלדה".

תאונת שלדה זה לא דבר "נורמלי" זה אומר שהרכב עבר תאונה.

המצב הנורמלי הוא שהרכב נטול תאונות.

רכב "ספורטיבי" עם מכת שלדה, בהנחה שיש אופצייה אחרת - הייתי מתרחק.

שים לב שהג'אנטים לא מקוריים, אגב.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

לי זאת נשמעת קנייה לא רעה ביחס למחיר.

אין יותר מדי ראלי בארץ, אם זאת פגיעת שילדה לא רצינית (קצה) אז אתה לא תרגיש את זה.

מעבר לזה הראלי הוא רכב מעולה ששווה כל גרוש ששמים עליו.

Those Who Dance Are Considered Insane By Those Who Can't Hear The Music.

פורסם

לפי מה שהבנתי ב106 ראלי רובם פגועות בתאונות, וחלקם גם עם קצה שלדה.

זה רכב ספורטיבי שעובד והאוטו עבר תאונה אני יודע .. וגם הבחור אמר לי שעבר תאונה בצד שסודרה.

השאלה אם זה רציני קצה שלדה .. או לא ?

אם זה בטיחותי ?

וכן אני יודע שהג'אנטים לא מקוריים של הראלי. זה ג'אנטים של 306 XSI.

והוא נותן לי גם רביעיית ג'אנטים המקוריים של הראלי.

עוד עצות ודעות ?

תודה לעונים =]

VW Scirocco TSI - DSG

פורסם
ככל הידוע לי, תיקון קורת רוחב בהלחמות פירושה פגיעת שילדה לכל דבר, לא קצה שילדה ולא בטיח.

גם אני חושב ככה.

אני חושב שזה היה צריך להיות מקוטלג תחת משמעות גבוהה, ולא נמוכה.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אני חושב שאתם טועים כי עם כל הכבוד עשיתי בדיקה במכון מוסמך ומקצועי שאני מכיר

דבר נוסף, אני חושב שה"קורת רוחב שהם מתכוונים זה בעצם הקצה שלדה כי זה באמת נמצא ברוחב מאחורי הטמבון האחורי.

ואם זה היה שלדה ושאסי תאמין לי שהוא היה אומר לי .. הוא בדק את הרכב בדיקה יסודית.

מה גם שהבודק חבר של אבא שלי אז אני סומך על התוצאות.

וגם שישבנו במשרד לדבר עם התוצאות. ממצאי השלדה היו בקצה שלדה מאחורה, מכה בצד ימין מאחורה, והחלפה של מכסה מנוע ללא מעיכות בחלק הקדמי.

עוד עצות ?

תתחשבו שזה אוטו שדי קשה למצוא אחת במצב טוב, גם בגלל שהם נדירות וגם בכלל שזה רכב ספורטיבי.

VW Scirocco TSI - DSG

פורסם

תראה, אנשים אומרים לך את דעתם ואתה טוען שהם טועים.

לי נראה שכבר החלטתה ואתה מנסה לשכנע אותנו שזה לא שלדה אלה רק קצה.

אם מבחינתך זה סדר לקנות רכב עם קצה שלדה(או מכת שלדה), אז תתחדש, שיקול שלך.

איתי.

פורסם
ככל הידוע לי, תיקון קורת רוחב בהלחמות פירושה פגיעת שילדה לכל דבר, לא קצה שילדה ולא בטיח.

קורת הרוחב המדוברת היא בעצם קורה בצורת "L" בעובי של בערך מילימטר וחצי ברזל - משמע לא שלדה!

זאת קורה שיושבת כ15 ס"מ מהטמבון האחורי - כל מכה קטנה בטמבון האחורי תגיע לקורה הנ"ל .

הגיוני שהקורה הוחלפה אם הייתה מכה חזקה שהיא מכת "קצה שלדה" שמעוותת את כל החלק האחורי -כנף אחורית...

אני הייתי בודק את הרכב ב8 עיניים ומבקש לראות את דו"ח השמאי מהתאונה הזאת!

בכל מקרה אם תוריד לו לאיזור ה22K , לדעתי זאת קניה לא רעה בהתחשב בסכום הנמוך!

אני לא חושב שתמצא רכב שייתן לך יותר בשביל מחיר כזה!

Not the sound of silence -ABARTH

פורסם

איתי, התכוונתי שאתם טועים לגבי זה שיש לרכב שאסי .. אתה מסכים איתי שאי אפשר לבדוק רכב דרך האינטרנט ?

מה גם שמי שבדק לי את הרכב הוא בודק מוסמך.

-> לא שאלתי אם יש לרכב שאסי.

רציתי להתייעץ איתכם מה לדעתכם כדאי לעשות, אבל תנסו להבין גם את סוג הרכב. ברור לי שאם זה היה פג'ו 206 בכלל לא הייתי פותח את הנושא כי יש 206 כמו זבל כמה שרוצים. 106 ראלי זה רכב שקצת נדיר.

אני לא חורץ את ההחלטה ואומר שהחלטתי לקנות. אני לא סגור מה לעשות ובגלל זה רציתי לשמוע את דעתכם.

תודה רבה

גל.

VW Scirocco TSI - DSG

פורסם

אם זוהי אכן הקורה המדוברת, להערכתי לא תהיה השפעה על התנהגות הרכב,

לכן ההשלכה היא מבחינת סחירות בלבד.

עם זאת , לפי הדו"ח זה יותר מכיפוף בקורה בצורת L....

כמו כן בדוק שהמכה בצד לא השפיעה על מכלולים אחרים,

ומכיוון שכבר החלטת לקחת את הרכב, אז נסה להוריד כמה שיותר ודרך צלחה.

נ.ב. הצמיגים מאושרים ברשיון?

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

לבדוק דיאגונאל בין הגלגלים לראות שאין חלילה עיווט בין הסרנים

בלי קשר למה שאמר עומר (שרק מחזק את מה שחשבתי קודם)

לא מדובר בשום שילדה אלא קצה שילדה

למעשה קורת רוחב היא בעיקרון אף פעם לא אמורה להיות שילדה, שכן זאת קורה שלרוב מולחמת על שתי השידריות של השליחה מקדימה ומאחורה

הסיבה היחידה שבכלל רואים שמשהו קרה שם, זה כי לא מצליחים לשחזר הלחמות כמו במפעל ואז רואים את נקודות ההלחמה,

שוב - תבדוק עם מטר מרחק בין סרנים קדימה>אחורה

בשתי הצדדים - תוריד קצת במחיר לכיוון ה22 כדי לתקן היגוי כיוון פרונט וכו'

תקנה את הרכב תדפוק לו ישור קו עצבני של כל הנוזלים כל הפילטרים רפידות\דיסקים (אם צריך) בארבע פינות, תאפס מבחינת הצמיגים (שוב - אם צריך) וצאל לחרוש את העיר....ולהנות .....

פורסם

נ.ב. הצמיגים מאושרים ברשיון?

לא, הג'אנט 15" לא מאושר ברשיון אבל הוא נותן לי עם הרכב גם את הג'אנט המקורי של הראלי הרגיל.

ולא החלטתי שאני לוקח את הרכב אני עוד בהתלבטות.

עומר אם אתה יכול כנס אליי למסנג'ר/אייסיקיו

[email protected]

271794288

תודה

גל.

VW Scirocco TSI - DSG

פורסם

אז אם אין לך שום בעיה עם קצה שלדה שיש לרכב, מה הם התלבטויות הנוספות שלך?

עשית סיבוב ברכב, אם כן איך הוא מרגיש?

חוץ מהמצב המכאני(כוון פרונט וכו'...) הוא נראה די טוב, יד שלישית וק"מ יחסית נמוך.

אל תשכח לבדוק אם אכן אפשרי לכוון ציר אחורי בראלי אם בכלל הוא התעקם.

זה בור מאוד גדול ליפול אליו, מנסיון.

תשמע, בטוח שאין את הרכב כמו 206 אבל אם אתה לא לחוץ לקנות כרגע, תסמוך עלי שיהיו עוד 106 ראלי בלי קצה שילדה, תלוי מה רמת הסבלנות שלך ואם אתה מסתדר כרגע בלי רכב.

אגב מה מצב הצמיגים?

איתי.

• תוכן חדש...