Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6345 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב

הייתי רוצה להתייעץ עם אנשים שיש להם נסיון בכל הקשור לעניין קניית רכב שני עם הנחה של ביטוח לאומי

בשנת 2003 (תאריך מדויק ,כרגע אין באפשרותי לציין,מחר אציין את התאריך המדוייק) רכשנו רכב דרך ביטוח לאומי (הנחה במיסים)

אם אני לא טועה נאמר לנו שהרכב ל 4 שנים,שנת 2007 עוד מעט מתחילה,האם חייבים להתחיל בהליך החלפת הרכב בדיוק באותו יום ?

מה הצעדים שעלינו לעשות על מנת להחליף את הרכב?

כנראה שקודם כל נצתרך למכור את הרכב הראשון או שלא בהכרח

נ.ב אני אגש לביטוח לאומי על מנת לברר את כל הפרטים אך לפני שאעשה כן ,אשמח להתייעץ כאן בפורום

תודה מראש לכל המגיבים

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אתה לא חייב להחליף את הרכב -

ביטוח לאומי מממן לך את ההנחה במסים פעם ב- 4 שנים (חשבתי שזה 3 וחצי שנים, לא?)

היתה לי אלפא אדומה / היתה לי אלפא / היום אני נוסע / בדלתא לבנה.

פורסם

אני רוצה להחליף את הרכב,הרכב הנוכחי יותר מדי יקר לאחזקה ואנו רוצים להחליף לרכב קטן וחסכוני

השאלה לא לגבי הרכב עצמו אלא "מה הצעדים בעת החלפת הרכב?"

פורסם
אתה לא חייב להחליף את הרכב -

ביטוח לאומי מממן לך את ההנחה במסים פעם ב- 4 שנים (חשבתי שזה 3 וחצי שנים, לא?)

אכן ,היום בדקתי באתר של ביטוח לאומי,למי שהיה רשיון בעת קבלת הרכב הראשון,צריך להמתין 48 חודשים (3.5 שנים) לפני החלפת הרכב

השאלה עכשיו ,האם אני חייב לעבור וועדה של הניידות שתקבע שוב פעם את אחוזי הניידות?

ובכלל מה לעשות לפני ואחרי החלפת הרכב?

תודה

פורסם

אכן 3.5 שנים (42 חודשים).

אתה מגיש בקשה להלוואה עומדת להחלפת רכב. הם יכולים לזמן לועדה נוספת או לא לפי ראות עייניהם, בד"כ בנכות קבועה לא יזמנו.

לאחר שהבקשה מאושרת (עם או בלי ועדה) צריך לגשת לאגף המכס כדי לחשב את החזר ההלוואה הקודמת שקיבלת.

החישוב הוא ע"פ הסכום שקיבלת בניכוי פחת ע"פ הזמן שעבר ובניכוי פחת מיוחד בגל שאתה מחליף רכב.

הערה חשובה! אתה אמנם זכאי להחליף כבר אחרי 3.5 שנים אבל ככל שתחכה - עד 6 שנים כמדומני - הפחת ממה שתצטרך להחזיר ילך ויגדל ולכן כדאי להתייעץ עם אגף המכס (לא חיפשתי, אבל בטח יש טבלאות באינטרנט) לגבי העלות\תועלת שבדחיית ההחלפה ומתי בדיוק כדאי להחליף.

מקבלים אישור להלוואה שרשום בו הסכום ותוקפו ל6 חודשים.

כדי לקבל פטור מאגרת רישוי על המכונית החדשה אתה צריך להשלים את אגרת הרישוי על הרכב הקודם.

עוד הערה חשובה! אם אתה קונה רכב דיזל אתה מקבל פטור מלא מאגרה כולל מהתוספת לדיזל (כ1500 ש"ח כיום) כך שהחיסכון בדלק מתחיל מהק"מ הראשון.

כדי למכור את הרכב הקודם צריך להוריד את ההתקנים המיוחדים, אם קיימים כאלה, ולקבל אישור על כך מבוחן המכון רישוי.

לבוא עם האישור הנ"ל ואישור על החזר ההלוואה למשרד הרישוי (יש תור מיוחד לרכבי נכים) ולהוציא רישיון רכב חדש ללא הגבלות.

פורסם

אני - בתור מי שקנה רכב לפני שבועיים מנכה - יכול לעזור לך מה קורה בזמן המכירה - אם זה יהיה רלוונטי.

דבר ראשון - אתה צריך להשלים את אגרת הרכב(רישיון הרכב)

לאחר מכן -אם יש הפרשים במכס,אתה צריך לשלם אותם.

בנוסף-מאחר והרכב הישן משועבד לביטוח לאומי-אתה לא תוכל להעביר

בעלות אלא אם תסיר את השיעבוד לפני כן.

בעיקרון זה נעשה באופן אוטומטי-אבל חשוב מאד לבדוק את זה כדי למנוע עוגמת נפש.

במשרד הרישוי בחולון דורשים גם אישור בכתב על שחרור השעבוד.בקש מביטוח לאומי אישור למרות שיאמרו לך שזה מתעדכן אוטומטית.לכל צרה.

בשלב זה - אתה צריך לגשת למשרד הרישוי בחולון לעמדה מס' 1 - אני לא בטוח אם זה לכל רכב נכה או רק לאלו שמותקנים בהם מעליות או הוסרו המושבים או יש התקני נהיגה אחרים.אם הרכב סטנדרטי לגמרי-אולי אתה לא צריך לגשת לשם,אבל שווה לברר.

אחרי שאושרו כל השינויים -יעוד הרכב משתנה ברשין לרגיל-לא לנכה.

בשלב זה אתה צריך ללכת ולשלם אגרה בסך 250 ש"ח בערך-להוציא רשיון חדש.

אחרי שהכל נעשה לשביעות רצון משרד הרישוי-אתה ניגש למשרד הרישוי עצמו בחולון - לעמדה מיוחדת לנכים עם הבעלים החדשים ושם אתם עושים העברת בעלות והקונה מקבל רשיון חדש על שמו -נקי משעבודים ודברים אחרים.

אתה לא חייב לעשות שם את העברת הבעלות בחולון - אבל רק שם יש לך פטור מאגרה על העברת בעלות.-חיסכון של 180 ש"ח

אם תבחר לעשות את זה בבנק הדואר-אתה תשלם את האגרה.

מקווה שזה עזר

פורסם

רכב נכה משלם אגרת רישוי 22 ש"ח בשנה.

נניח שאגרת הרישוי האמיתית המוטלת על הרכב היא 1000 ש"ח בשנה.

אם נשארה חצי שנה עד הטסט הבא יש להשלים 500 ש"ח ע"מ לקבל את הפטור מאגרת רישוי על הרכב הנרכש.

אגב אם תרכוש רכב בנפח מנוע מתחת ל-1300 סמ"ק קצבת הניידות שמקבלים ביטוח לאומי מקוצצת ולא בטוח שתרויחו משהו מקניית רכב קטן.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

ממה שהבנתי,אם הטופס של ביטוח לאומי בדבר הלוואה עומדת לרכב החדש יהיה מוכן לקראת סוף השנה (נגיד דצמבר) ,לא אצתרך להשלים את הפרשי עלויות הרישוי של הרכב,נכון? ,לא נשמע הגיוני:-o

פורסם

אם הרכב הישן נרכש בתחילת ינואר, הרי אם תצטרך להחזיר עליו הפרשים בסוף דצמבר, קצת לפני הטסט, כמעט ולא יהיה מה לשלם.

קח בחשבון שאם אספקת הרכב החדש תתעכב קצת אחרי הטסט של הישן הרי תצטרך לעשות לו טסט במחיר 21 ש"ח אבל אח"כ לשלם הפרשים לשנה שלמה.

כמו כן, אם לא תמכור את הישן עד הטסט שלו, אפילו אם החדש כבר יהיה בידך, תצטרך לעשות לו טסט במחיר מלא, כי הרי לא תמכור מכונית בלי טסט שאינה מורשית ליסוע.

פורסם

באופן עקרוני, אם אני לא טועה, אפשר למכור את הרכב גם לפני 36 חודשים, העניין הוא שמשלמים הפרשי מסים בהתאם לזמן שעובר, כך יוצר שהזמן האידיאלי מבחינת ירידת ערך הרכב לעומת גובה המס שצריך להשלים, יוצא שהאיזון נמצא לאחר 3.5-4 שנים. אמא שלי מכרה רכב לאחר 7 שנים ואין לה בכלל הפרשי מס לשלם אבל ירידת הערך היא ענקית ולכן היא הפסידה שלא מכרה לאחר 4 שנים כמו שעשתה עד עכשיו.

באופן עקרוני אם אתה מוכר את הרכב בתחום הזמן ה'אידיאלי', אז ההפרש לקניית רכב חדש הוא נמוך מאוד אם קיים בכלל.

בריאות לכולם!

פורסם
באופן עקרוני, אם אני לא טועה, אפשר למכור את הרכב גם לפני 36 חודשים, העניין הוא שמשלמים הפרשי מסים בהתאם לזמן שעובר, כך יוצר שהזמן האידיאלי מבחינת ירידת ערך הרכב לעומת גובה המס שצריך להשלים, יוצא שהאיזון נמצא לאחר 3.5-4 שנים. אמא שלי מכרה רכב לאחר 7 שנים ואין לה בכלל הפרשי מס לשלם אבל ירידת הערך היא ענקית ולכן היא הפסידה שלא מכרה לאחר 4 שנים כמו שעשתה עד עכשיו.

באופן עקרוני אם אתה מוכר את הרכב בתחום הזמן ה'אידיאלי', אז ההפרש לקניית רכב חדש הוא נמוך מאוד אם קיים בכלל.

זה לא נכון!

42 חודש הם הזמן המינימאלי ואילו הזמן "האידיאלי" תלוי במספר גורמים.

לפני 42 חודש לא מקבלים הלוואה חדשה בכלל ואם מכרת את הרכב זה לא נחשב החלפה ולכן החזר המיסים על הרכב הקודם אמור להיות גבוה כפליים!

אם מחכים מעבר ל 42 חודש, הפחת הולך וגדל (כלומר ההחזר שעליך לשלם הולך וקטן), אבל גם ערך הרכב הולך וקטן וכל אחד יעשה את החשבון שלו בהתאם לירידת הערך הספציפית של המכונית, מול ירידת סכום ההחזר וגובה ההלוואה החדשה הצפוי (2 האחרונים תלויים גם באחוזי הנכות).

שיקול נוסף הוא עלויות אחזקה נוספות (אם יש כאלה) הנובעות מאחזקת רכב ישן, והרצון שאינו נמדד בכסף ליסוע ברכב חדיש יותר.

פורסם

חיפשתי ברשת טבלאות ובהן פירוט של גובה החזר ההלוואה העומדת ולא הצלחתי למצוא

אשמח אם מישהו יעזור לי למצוא טבלה כזו

תודה

שנה טובה וגמר חתימה טובה

פורסם

לא מצאת כי אין טבלה כזאת.

ההחזר נקבע ספציפית לכל רכב בהתאם לנתוניו ולזמן עלייתו על הכביש.

עליך לגשת למכס לצורך אם ברצונך לדעת מהו גובה ההחזר.

ואני חוזר ואומר שבטוח שלא כדאי למכור את הרכב לפני 42 (אם הנכה נוהג בעצמו) או 48 חודש (אם אחרים נוהגים עבורו) בכל מקרה החסכון צצעבר מרכב משפחתי לרכב קטן במקרה הזה יהיה זניח (אם בכלל)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אני מניח שאתה נפגע פעולות איבה אם מגיע לך מביטוח לאומי.

אם ככה אז דבר ראשון זה כל 4 שנים.

בעבר באמת היה הפחתה במיסים, היום זה אחרת, מקבלים מענק של 39 אלף ש"ח ועם זה תקנה מצידם מטוס סילון אתה צריך להוסיף את היתרה. אני יודע את זה כי בדיוק לפני חודש אמא שלי הזמינה רכב חדש וגם לנו מגיע ההטבה הזאת.

כל הפרוצדורה מתנהלת מול העובדת סוציאלית שלך בביטוח לאומי, תפנה אליה היא תבדוק לך הכל ותתן לך את כל הטפסים.

בגדול הפרוצדורה היא כזאת, כשמגיע הזמן של 4 שנים, אתה הולך ומזמין רכב חדש, עם ההזמנה והחשבונית הולך לעובדת סוציאלית ממלא טפסים מקבל אחרי כמה זמן את המענק הזה ומפה והלאה זהו אין לך יותר שום דבר עם ביטוח לאומי למשך 4 שנים. אתה פשוט מוכר את האוטו שלך רגיל, מוציא מהבנק את הכסף שקיבלת מביטוח לאומי ומשלם רגיל כמו כל אזרח לחברה ממנה הזמנת את הרכב החדש.

some people need a high five

in the face

with a chair

• תוכן חדש...