Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7168 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

אבי היקר איבד את הסובארו טנדר האגדי שלו (שנת 92, יד ראשונה) בתאונה עת ננהג על ידי צד שלישי רשלן ומעצבן. כעת הוא עומד בפני רכישה של רכב במקומו, עומדות בפניו מספר אופציות (באפשרויות מימון שונות), אבקש את דעתכם על הרכבים הבאים משום שאינני מבין בהם כלום.

הדרישות העיקריות: אוטומט, אמינות (על צריכת דלק הוא יתגבר וגם על הבדל דיזל/בנזין).

הבחירה בין סטיישן לטנדר קל איננה משמעותית משום ששטח האחסון הדרוש לו נמצא בשניהם. אני מודע ל- diversity (איך לעזאזל אומרים את זה בעברית?) בין הרכבים, אך באמת כולם רלבנטיים באמצעי מימון שונים (כולם כמובן יד II או מליסינג וכו'). אנא עזרתכם.

פורד קונקט - ננהג על ידו בשביעות רצון בשבוע האחרון כרכב חלופי. הרתיעה: המוסך של אבי (לא מורשה פורד) התריע כי מנגנונים שונים הקשורים למערכות המנוע (לא היה ברור לי למה הכוונה, למזרקים או לטורבו) הולכים בסביבות 100K ועלותם מעל 10K ש"ח.

אוקטביה סטיישן

945 (שנתונים ~92-94)

לגסי סטיישן (שנתונים ~92-94)

רנו קנגו (יש בכלל אוטומט?) -> המוסך של אבי טוען שהקנגו (אם יש אוטומט) עדיף על הברלינגו/פרטנר מבחינת אמינות ועלות טיפולים.

שוב תודה.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

קשה מאוד לענות על השאלה שלך, מאחר ואתה מדבר על מכוניות שעלות סכומים מאוד מאוד שונים - מ 20 אלף ש"ח או פחות במקרה של לגאסי 92 ועד כ 70 אלף ש"ח במקרה של קונקט 2004 , שזו השנה הראשונה של הדגם בארץ . ומן הסתם אוקטביה בת שלוש-ארבע שנים עדיפה על לגאסי בת 13-14 .

תדגיר גבול עליון לתקציב .

שנית בדרישות העיקריות שלך כתבת "אוטומט" . לא קיים פורד קונקט אוטומטי. אם אביך נהג בו בשביעות רצון , אולי הוא לא חייב למעשה רכב אוטומטי .

שלישית, מה הקילומטרז השנתי הממוצע? אני מניח שהוא נמוך, כי הרכב הקודם היה ברשותכם תקופה מאוד ארוכה, ואז אולי באמת אין חשיבות גדולה לצריכת הדלק.

קנגו אוטומטי - קיים , החל משנת דגם 2004 , רק עם מנוע בנזין.

אני בספק, שהמוסך של אביך ראה פעם קנגו אוטומטית , כי רובן עדיין באחריות ומטופלות במוסכים מורשים . מה שהוא אומר מתייחס לדגמי הדיזל הידניים, שאין בהם שום דבר משותף עם הגירסה האטומטית ולכן דעתו לא שווה כלום .

פורסם
קשה מאוד לענות על השאלה שלך, מאחר ואתה מדבר על מכוניות שעלות סכומים מאוד מאוד שונים - מ 20 אלף ש"ח או פחות במקרה של לגאסי 92 ועד כ 70 אלף ש"ח במקרה של קונקט 2004 , שזו השנה הראשונה של הדגם בארץ . ומן הסתם אוקטביה בת שלוש-ארבע שנים עדיפה על לגאסי בת 13-14 .

תדגיר גבול עליון לתקציב . -> כבר התייחסתי לזה והסברתי, זה עניין של מימון. או שישלם 20K במזומן או שיממן את ההפרש

שנית בדרישות העיקריות שלך כתבת "אוטומט" . לא קיים פורד קונקט אוטומטי. אם אביך נהג בו בשביעות רצון , אולי הוא לא חייב למעשה רכב אוטומטי . -> כן קיים, עובדה שהוא נוהג עליו. אולי התכוונת שלא בשנתון שהוא מחפש?

שלישית, מה הקילומטרז השנתי הממוצע? אני מניח שהוא נמוך, כי הרכב הקודם היה ברשותכם תקופה מאוד ארוכה, ואז אולי באמת אין חשיבות גדולה לצריכת הדלק. -> דווקא 25-30K לשנה. והסובארו החזיק מדהים. הדלק מוכר לו כהוצאה (גם הטסט) ולכן זה פחות משנה.

קנגו אוטומטי - קיים , החל משנת דגם 2004 , רק עם מנוע בנזין.

אני בספק, שהמוסך של אביך ראה פעם קנגו אוטומטית , -> אתה צודק זה מעין מוסך מורשה משרד התחבורה שמטפל להוריי במכוניותיהם (המשומשות). כי רובן עדיין באחריות ומטופלות במוסכים מורשים . מה שהוא אומר מתייחס לדגמי הדיזל הידניים, שאין בהם שום דבר משותף עם הגירסה האטומטית ולכן דעתו לא שווה כלום .

ולאור כל התשובות: האם יש לך ניסיון ו/או דיעה לגבי המכוניות שהוזכרו?

פורסם

ככל הידוע לי ,אין פורד קונקט אוטומטי. בשנים 2004,2005בטוח ב 100% שאין. בדוק את עצמך שוב. כנראה שאביך נהג בפולקסוואגן קאדי החדש.

הבנתי את ההיתיחסות שלך למחיר . אבל השאלה נשארת פתוחה - האם הוא רוצה לקנות את הרכב במזומן או במימון . אם זה עדיין לא משנה לו, אז שימחק מהרשימה את הלגאסי 92 ואת הוולוו 940, ויקנה רכב חדיש במימון .

יש לי ניסיון עם ברלינגו (150 אלף ק"מ ) וקנגו (50 אלף ק"מ). אבל הן דיזל וכמובן לא אוטומטיות . אני מכיר מקרוב קנגו אוטומטית אחת , מודל 2005 , עד עכשיו נכנסה למוסך רק פעם אחת , לטיפול שנתי. כמובן שזה לא מייצג.

אם הקנייה במימון, והוחלט על מכונית פרטית ולא מסחרית , תבדקו גם מאזדה 626 סטיישן

פורסם

אוקטביה TDI אוטומטית הורגת גיר אחרי 250K ק"מ (+-, נהג רגוע יכול לקחת גיר גם ל-330K שזה השיא הידוע לי).

אפשר בשיא הקלות לשחק עם הקילומטראז' שלהן, ומשום מה לפחות אלה שאני מכיר לא חובבות מכונאים סוג ח' (כמובן שהכוונה לאות לפני באלף-בית, אבל לא יפה להגיד ככה) ולכן חשוב גם טיפולים במוסך מורשה

חוץ מזה יש להן אמינות בשמיים, מדובר על כאלה עוד מעט בנות 9 עם מעל למיליון קילומטר שעדיין נוסעות בכיף

תבדוק גם היסטוריה, שהרכב לא היה מונית בעברו

מכיוון שיש לי אישית המון נסיון עם האוקטביות אני דיברתי רק עליה, אין לי לדעתי מספיק נסיון להגיד משהו על האחרות (לטוב או לרע)

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אני מכיר אוקטביה 1.9 אוט' שעברה מעל 350K על הגיר המקורי.

הכל עניין של כיצד אתה מתייחס לגיר וגם עניין של מזל :-)

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

945 היא לא רכב מסחרי . זה רכב משפחתי סטיישן - מקום ל - 7 אנשים . אם הכוונה להשתמש בו כרכב עבודה - חבל להרוס רכב כזה .

מה גם שצריכת הדלק לא קטנה , ועדיף לרכוש רכב מונע סולר ברוב המקרים .

מה עם קנגו / ברלינגו / פרטנר ?

פורסם

הוא מבקש חוות דעת לגבי אוקטביה סטיישן , לאו דווקא TDI,

גם 1600 אוטומטית.

הוא ציין בפירוש, שלא מעניין אותו , אם הרכב מונע בנזין או סולר.

נכון , לא אוקטביה , לא לגאסי ולא 940 הן לא מכוניות מסחריות , רק שהבחור כתב , שמקום בתא מטען של מכונית סטיישן מספיק לצרכים שלו. אם הרכב הוא גם לשימוש משפחתי, הסטיישן עדיפה על מסחרית (באותו תקציב, במקרה של לגאסי 92 מול קונקט 2004 המצב הפוך)

הוא ציין בפירוש , שהוא מחפש רכב אוטומטי . לכן רק קנגו בנזין 2004-2005 יכולה לבוא בחשבון .

פורסם
ם diversity (איך לעזאזל אומרים את זה בעברית?)

.

סתם לידע כללי, זה נקרא בעיברית צחה, מיגוון.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אני חושב שאם לא משנה לו המרחב וסטיישן מספיק אז למה שהוא לא יקנה סטיישן?

אם אתם מחליטים לוותר על המימן תקנו סטיישן ישנה ואם אתם לא מוותרים על המימון תקנו סטיישן חדשה

כמובן קונקט חדשה תהיה כנראה יותר נוחה מלאגסי 92

(לדבי הוולוו כמעט בטוח שלא..)

אז אם אין סיבה לקנות מסחרי עדיף סטיישן -איבזור יותר עשיר, נוחות בכמה רמות מעל(מנסיוני פשוט לא כיף לסוע במסחריות) וכמובן מראה של הרכב שנראה הרבה יותר טוב.

דעתי אוקטביה סטיישן TDI

פורסם
אני מכיר אוקטביה 1.9 אוט' שעברה מעל 350K על הגיר המקורי.

הכל עניין של כיצד אתה מתייחס לגיר וגם עניין של מזל :-)

הקודמת של אבא שלי עברה 330K כשהוא היה נהג יחיד

אחרי זה נתן ל-2 נהגים ותוך שבוע הלך גיר

יכול להיות שאם אבא שלי היה נשאר לבד על האוטו הגיר היה ממשיך

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

תודה על ההצעות. חיזקתם את אמוננו בסקודה (אם כי לדעתי היא ממש לא נוחה וכמונית אני משתדל להתרחק בה ומעדיף נסיעות ברכבים אחרים) וקיבלנו בשימחה את ההצעה ל- 626 סטיישן. אעדכן כשתתרחש הרכישה :-)

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

עדכון: הוזמנה סובארו סטיישן 2.0 AWD.

אני כבר מחכה שתגיע, כדי לספר לכם איך היא בסיבובים ;-)

פורסם

איפרזה.

מסתבר שיש ביקוש גבוה מההיצע לדגם הזה, או שמגיעות ממש מעט מכוניות ממנו לישראל (מה שכמובן מדגיש את החוסר בצד ההיצע).

• תוכן חדש...