Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7198 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני כ5 חודשים החלטנו עם אשתי שהגיע הזמן להחליף רכב, בתור חובבי יפאניות מושבעים ההתלבטות הצטמצמה לבין טויוטה, ניסאן, מאזדה, סובארו והונדה. (מדובר במשפחתי קומפקטי). אחרי השוואות ובירורים הבנ הסיוויק החדשה לוקחת את כל המתחרות בגדול, זה נכון: היא יותר יקרה, אבל אז זה נראה לנו שווה יותר.

נכנסנו לסוכנות בכדי לבצע את הרכישה. אך נאמר לנו שכרגע נמלא הזמנה ידנית בלבד ונשים מקדמה סמלית בלבד. וזת כי הרכב עוד לא הגיע לארץ ושערי המט"ח עם תעריפי המכס יכולים עוד להשתנות לכן המחיר הסופי יקבע במועד מאוחר יותר. וודאי שהרכב יכיע בסוף אוגוסט, לכל המאוחר תחילת ספטמבר ואנחנו נעודכן מבעוד מועד על שינויים וכד'.

הסכמנו לתנאים, שמו את המקדמה ולחצנו ידיים, הדגשתי בפני הסוכן שבדיוק כפי ש"מאיר" מכסה את עצמו מכל הכיוונים גם אני רוצה להיות מכוסה, וביקשתי מהסוכן שיעדכן אותי בשוטף בקשר להגעה ושינויי מחיר, כי הרי גם אני צריך למכר את הרכב הישן ולהחליף מט"ח. הכוונה הייתה לשיחת טלפון פעם בשבועיים ולא יומית וודאי.

מאז עקבותיהם נעלמו, מכרתי את הרכב והסקתי שאם לא מתקשרים אליי אז בכל יום כבר יזמינו אותי לשלם את כסף ולקבל את הרכב, אך לא בסוף אוגוסט אחרי שכבר שבועיים אני נוסע באופניים ותח"ץ התקשרתי לסוכנות ונאמר לי שמועד ההגעה נדחה בשבועיים, לא התעצבנתי: גם אני איש מכירות וגם לי קורה שהסחורה מתעכבת שלא באשמתי הערתי לסוכן שלהבא פשוט יעדכן אותי והלכתי.

הגיע מועד האספקה השני... אין כל ואין עונה מהסוכנות. התקשרתי הסוכן אמר לי שמועד האספקה נדחה לעוד חודש וחצי ואני אקבל את הרכב בסוף אוקוטובר. ההתלבטויות בקשר לרכישת סיוויק חזרו שוב.

1.אני אקבל מודל 06 בסוף השנה הקלנדרית כאשר בכל הסוכנויות האחרות מוכרים כבר מודל 07.

2.חוסר היחס ללקוח מוציא אותי מדעתי, אם ככה מתייחסים ללקוח באגף המכירות מה קורה אגף השרות הטכני?

אמרתי לסוכן שאני לא מתכוון לצעוק ולריב אבל אם תוך שבוע הוא לא מוצא לי פתרון אני מבטל את ההזמנה, כך היה. הסוכן היה בשוק הוא הודה בפני שהוא לא האמין לי כש אמרתי לו שאני מתכוון לבטל את ההזמנה.

ברגע שיצאתי מהסוכנות שמתי את פעמי לסוכנות טויוה והזמנתי קורולה חדשה.

אין צורך לפרט אך השרות שלו זכיתי היה מע למצופה: אדיב, מקצועי והכי חשוב בלי דקת איחור.

אל תהיו פראיירים, אנחנו הלקוחות והם נמצאים שם בשבילנו ולא להפך.

רונין-רוכב ללא אופנוע

פורסם

כשאתה בא לקנות רכב חדש, הרי אתה לא בא למכולת ובוחר שמן חמניות זה או אחר, גם ככה הם אותו דבר, אתה מדבר על רכב, שבכל מקרה, שני הרכבים שונים לגמרי אחד מהשני, לא הצלחתי להבין את השיקולים שלך לבחירת רכב, עד כדי כך לא מעניין אותך איזה רכב אתה קונה?

פורסם

זה מזכיר לי את הבדיחה עם האיש שהעניש את "אגד" והלך ברגל :)

אחרי שכבר הגעת למסקנה שההונדה לוקחת את שאר היפאניות בגדול בכל פרמטר (גם במחיר).

החלטת "להראות" לסוכן מכירות שאתה איש עקרונות וביטלת את ההזמנה. ובתמורה קיבלת שירות מעולה מסוכנות טויוטה ורכב ממוצע ובינוני עם גימור ואיבזור של לפני חמש שנים.

איזה כיף. אני מקווה שלא אתה תצא הפרייאר בסופו של דבר.

פורסם

אני דווקא בעדו.

יחס מכפיר משליך גם על הרצון לרכוש את המוצר. ומי יודע - אולי גם על היחס בהמשך הדרך? (מוסכים, אחריות, וכו')

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

אישית, לפני שהייתי מבטל את ההזמנה אצל הסוכן שממנו הזמנתי, הייתי פונה לסוכנים אחרים לראות מה הם יכולים לעשות.

יש סוכנים עם יותר "כח" ויוש סוכנים עם פחות.. יש כאלה שמקבלים למלאי ויש כאלה שמסתמכים על הזמנות עתידיות..

במידה ולא הייתי מוצא מישהו אחר שיכול להשיג לי את הרכב בזמן סביר, אז הייתי שוקל את הנושא שוב..

בסה"כ - אתה הפסדת פה יותר ממה שהסוכן הפסיד..

כמו שאמרו, קנית אותו מיושן, שמעל 5 שנים בשוק לעומת רכב חדש שהוצג לפני פחות משנה...

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

לפני מספר שנים הזמנתי מסוכנות אאודי A3 חדשה. לאחר שדווח לי על עיכוב המשלוח בחודש מעבר לתאריך שנמסר לי בעת ההזמנה, קיבלתי רכב חלופי מהשכרה עד שהרכב שהזמנתי הגיע לארץ.

הכל תלוי בכמה היבואן באמת מעוניין למכור. מי שלא רוצה למכור, לא מגיע לו שיקנו ממנו.

[LEFT][B][FONT=Times New Roman]Damn it boy, you are about as useless as a cock-flavoured lollipop.[/FONT][/B] [FONT=Times New Roman][I]Coach Patches O'Hulihan[/I][/FONT][/LEFT]

פורסם

הכל עניין של ביקוש והיצע וגם גודל הרווח של היבואן.

הביקוש גדול ולכן ליבואן/סוכן לא אכפת לפספס לקוח אחד כי אחריו יש עוד הרבה שמחכים בתור.

פורסם

ראיתי כמה תהיות בקשר לשיקולים בבחירת הרכב ולכן החלטתי להגיב.

1.הונדה לוקחת בגדול אך וודאי לא במחיר.

א.יקרה בעת הרכישה.

ב.יקרה יותר בביטוח.

ג. לא אמינה כמו טויוטה. קרי אולי יותר הוצאות אחזקה.

2.הבחור שהתעניין בשיקולים שלי לבחירת הרכב. חיפשתי רכב משפחתי נטו: אמינות, נוחות, שימושיות.

3. רמת אבזור נחותה יותר בקורולה GLI מסיוויק פשוטה? תבדוק ואז תגיב.

4.לא הוצע לי שום פיצוי, שלא לדבר כבר על פיצוי משמעותי כמו רכב מההשכרה.

5.אני לא איש של עקרונות, אבל אני לא אשלם 140000 שקל לחברה שמרשה לעצמה לזלזל בי כלקוחץ

ולחידוד נוסף. הבדיחה על האיש שהחליט להעניש את "אגד" היא מאד לעניין. כי הרי אי אפשר להעניש אז את אגד שהייתה מונופול מוחלט בתחום התח"ץ. גם שוק הרכב בארץ הוא בעל שוק די קרטליסטי.

ובמצב כזה לנו "הלקוחות" צריך להתאמץ מאד כדי לזכות לשרות הוגן.

אולי זאת בעצם הבעיה בנו כ"לקוחות" אנחנו זועקים בפורומים בטלווייזיה ובעתונות על שרות לא הוגן בבתי העסק בארץ ותמיד משווים את השרות הגרוע בארץ לשרות המעול בחו"ל, אבל כמעט אף פעם לא מסוגלים לעשות את הדבר שמשפיע הכי הרבה על נותני השרות:

להצביע ברגליים.

וודאי שהסיוויק שלי לא הזיזה אפילו שערה ל"מאיר" והמון ממתינים קפצו על מקום עדיף בתור שהתפנה לו ככה פתאום, אם זאת השינוי מתחיל בי.

רונין-רוכב ללא אופנוע

פורסם
ראיתי כמה תהיות בקשר לשיקולים בבחירת הרכב ולכן החלטתי להגיב.

1.הונדה לוקחת בגדול אך וודאי לא במחיר.

א.יקרה בעת הרכישה.

ב.יקרה יותר בביטוח.

ג. לא אמינה כמו טויוטה. קרי אולי יותר הוצאות אחזקה.

2.הבחור שהתעניין בשיקולים שלי לבחירת הרכב. חיפשתי רכב משפחתי נטו: אמינות, נוחות, שימושיות.

3. רמת אבזור נחותה יותר בקורולה GLI מסיוויק פשוטה? תבדוק ואז תגיב.

4.לא הוצע לי שום פיצוי, שלא לדבר כבר על פיצוי משמעותי כמו רכב מההשכרה.

5.אני לא איש של עקרונות, אבל אני לא אשלם 140000 שקל לחברה שמרשה לעצמה לזלזל בי כלקוחץ

ולחידוד נוסף. הבדיחה על האיש שהחליט להעניש את "אגד" היא מאד לעניין. כי הרי אי אפשר להעניש אז את אגד שהייתה מונופול מוחלט בתחום התח"ץ. גם שוק הרכב בארץ הוא בעל שוק די קרטליסטי.

ובמצב כזה לנו "הלקוחות" צריך להתאמץ מאד כדי לזכות לשרות הוגן.

אולי זאת בעצם הבעיה בנו כ"לקוחות" אנחנו זועקים בפורומים בטלווייזיה ובעתונות על שרות לא הוגן בבתי העסק בארץ ותמיד משווים את השרות הגרוע בארץ לשרות המעול בחו"ל, אבל כמעט אף פעם לא מסוגלים לעשות את הדבר שמשפיע הכי הרבה על נותני השרות:

להצביע ברגליים.

וודאי שהסיוויק שלי לא הזיזה אפילו שערה ל"מאיר" והמון ממתינים קפצו על מקום עדיף בתור שהתפנה לו ככה פתאום, אם זאת השינוי מתחיל בי.

קצת הבהרות.

לא אמרתי שרמת האיבזור היא יותר נחותה בקורולה מאשר בהונדה, רק אמרתי שהיא מיושנת (בת 5)

וצריך גם לקחת בחשבון שזאת השנה האחרונה שהקורולה משווקת. (הבנתי שתהיה גירסה חדשה בשם קורולה לשווקים שונים).

כמו גם הכוונה שהיא "לוקחת במחיר" הייתה שהיא גם יותר יקרה. אולי הניסוח לא היה נכון.

מבחינת אמינות שתיהן אמינות בצורה דומה אבל ההונדה דורשת יותר טיפול.

אבל מצד שני, אני לא יודע כמה אתה נוסע ברכב אבל אם אתה צריך להיות ברכב אפילו שעשה ביום בממוצע, או קצת יותר משעה, ותבלה עם הרכב 4 שנים, למעשה תשב בו מעל ל 1300 שעות שזה משהו כמו חודשיים (הכל בהערכה גסה).

אני אישית לא הייתי "נותן" לאיש מכירות שמרוויח שכר מינימום + עמלות להחליט לי איפה אני אבלה חודשיים מהחיים שלי בשנים הקרובות.

שזה בעצם מה שקרה.

אם לאחר ההחלטה שלך הראשונה לרכוש הונדה החלטת לשנות כיוון, חשוב שהשינוי נעשה מהשיקולים הנכונים.

ובטוח שקיימים גם מקרים הפוכים, שאנשי טויוטה "ערקו" להונדה. (מאד מזכיר לי את תחום ספקי האינטרנט או הסלולר)

ושוב הכל לפי דעתי.

בכל מקרה תתחדש על האוטו :)

פורסם

ההונדה והסיוויק שניהם מאוד אמינות, ההבדל היחיד בטיפול הוא פעם ב 100K החלפת טיימינג בהונדה .

למרות שההונדה עדיפה אני מבין את מעשיך.

פורסם

לבחור מעלי:

אין החלפת טיימיניג בסיוויק החדשה.

ולבחור שהזמין סיוויק.

קצת מוזר לי שזה היחס שקיבלת בסוכנות של הונדה,אני גם עובד בסוכנות הונדה ולכן קצת מוזר לי כל הסיפור.

למרות שאי אפשר לדעת ובאמת נפלת על סוכן/סוכנות שלא משהו.

בכל אופן חבל שאתה נותן לסוכן אחד להפיל לך את הרכישה ולהכליל את חברת "מאיר" כאשמים בדבר.

אני באמת מאמין שלא סתם החלטת לרכוש סיוויק,אז חבל לך להתפשר על משהו שהוא הבחירה השניה שלך.

מאור

נ.ב

אם אתה צריך לדעת מועדי הספקה או שאלה אחרת אז אתה מוזמן לשאול אותי.

GT-STI בשביל הפאן(נמכרה :( ).

ktm 690 smc ליום יום ולחסכון בדלק :)

פורסם

למאור:

אני גם איש מכירות, אמנם במוצרים הרבה יותר קטנים מרכבים ובתחום עם אופי שיווקי שונה לגמרי, עם זאת אני יודע מה לקוחותיי דורשים ממני כאשר אני מאחר להם מועדי אספקה וכו' וכמות המאמץ שאני משקיע בכדי להשאיר לקוח מרוצה.

בקשר להכללה לגבי כל חברת "מאיר".

אני משער שהחברה די מכובדת אך בשבילי בתור לקוח סוכן הרכב הוא הפנים של החברה: חברת "מאיר" קיבלה אותו לעבודה, היא מדריכה אותו וממשבת אותו ולכן אני לא חושב שאין לי את הזכת להסיק מסקנות.

בנוסף לכך שכחתי לציין בהודעה המקורית שלפני הביול פניתי טלפונית לשרות לקוחות מרכזי וידעתי אותם על הבעיה הפתרון שהוצע לי הוא לפתור את זה מול הסוכן.

רונין-רוכב ללא אופנוע

פורסם

מנסיון של 16 שנים עם חברת מאיר, אני יכול לומר שאנחנו מאוד מרוצים מהשרות במוסכים.

בכל אופן, אני בטח שתהנה מהקורולה לא פחות מהסיויק.

תתחדש.

פורסם

הסיבה היחידה למצב שאין הספקה כרגע בגלל הביקוש בחו"ל הסוכן במקום להגיד

את האמת כמו שאחרים אומרים התחכם.בחודש אוגוסט הייתי עם חבר בסוכנות

ושם נאמר בפרוש שההספקה תהיה בנובמבר.

• תוכן חדש...