Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7192 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, ראיתי את הרכב ונסעתי עליו, רכב נחמד מאוד, מפואר, עם איבזור מרשים מאוד.

הבנתי שהוא מגיע עם מנוע של הונדה וגיר של הונדה (חוץ מגירסת הטורבו שמגיעה עם מנוע של רובר).

לאחר צפייה בכמה פורומים ומקומות (כולל כאן) הבחנתי שמרבית האנשים ממליצים לא להתקרב (אומנם דיברו בעיקר על סדרת ה-200, אבל הרוב דיברו בכלל על רובר).

אני מוכרח לציין שאיניי קונה רכב בשביל למכור. כלומר זה רכב שישרת אותי, ולא ממש מעניין אותי מצב שוק המכירות של הרכב הזה.

אם אמצא אקזמפלר טוב, יפה ושמור בעלות סבירה אני חושב לקנות. (אני מחפש מודל 1999,מנוע 2000, ועדיף לא גירסת הטורבו)

אבל אני מאוד חושש להסתבך מבחינת קושי בהשגת חלפים (לדוגמא מה יקרה אם תלך כנף? או בקלית?, מנוע וגיר- של הונדה, החלקים מאוד נפוצים.), ואמינות נמוכה.

יש מישהו שבשרשותו רכב כזה ויכול לחלוק עימי את סיפורו האישי מרגע הקנייה ועלות ההוצאות +/- עד כה? (אני יודע שכל מקרה לגופו, אבל אוכל להעריך בערך)

והאם ההשקעה שווה? או שמא עדיף ללכת על מותגים נפוצים יותר כמו מאזדה, מיצובישי, הונדה ושות'... (שיקרים יותר משמעותית, ומאובזרים הרבה פחות).

אני מעדיף גם תשובות שלא ידברו על רכב יד שמינית שהחליפו לו כבר 10 ראשי מנוע, 5 מנועים וכו'. אני מדבר על רכב יד 1/2, שמור קילומטרג' סביר (נניח בין 15K-20K בשנה).

תודה לכל העונים.

עדיפות שני ציפורים על העץ מאשר שהדשא של השכן יהיה ירוק יותר... או משהו כזה...

פורסם

שמע, כרגע יש לי רובר (כבר שנה וחצי) ואני מאוד מרוצה ממנה, לא נכנסת לי למוסך (חוץ מטיפולים שגרתיים).

המחיר של הטיפולים הוא די רגיל. לא משהו מיוחד...

יש ברשותי רובר 216 שנת 99, לפי דעתי אחלה רכב..

פורסם

יש חלפים, יש בקליות, יש מנועים, יש הכל, אל תדאג!

כנס לכל אחד ממוסכי רובר ותראה עשרות רכבים מטופלים כל יום ולאף אחד לא חסר חלפים.

תראה, רק דבר אחד אני רוצה להבהיר לך, הרובר 600 שהייתה חדשה הייתה יקרה וכעת היא זולה משמעותית מכל רכב בשנתון, לכן משווים אותה לא אחת לקבוצות נמוכות יותר.

את עלויות החלפים של ה-600 תשווה לאקורד, גאלאנט וכו'.

מנוע - המנוע של רובר 600 הוא מנוע של הונדה אקורד, בעקרון.

אם תיקח עכשיו אקורד ותפרק את המנוע - הוא לא ייכנס לך ברכב ללא המון התאמות וגם זה קצת בעיה לאשר את זה. (מניסיון על מנוע 1.6 של סיויק ורובר 216).

פורסם

מומלץ בחום, חוץ מעניין כאוב אחד - בטיחות. הבטיחות של ה-600 מחפירה ביותר, תסתכל ב-NCAP.

הרכב מהנה מאד לנהיגה, במיוחד עם מנוע ה-2300 - חזק ויחסית חסכוני (גיר ומנוע של הונדה).

לא להתקרב לדגמי הטורבו, האמינות הכללית שלהם פחותה והחלפת הטורבו עניין יקר מאד.

האמינות, בטיפול נכון, פנומנלית - לאבי יש רובר 623 שנת 99, עם קרוב ל-300,000 ק"מ וכמעט ללא תקלות (יד I).

אין בעיה של חלפים, ועלות הטיפולים סבירה.

אם בטיחות היא שיקול (לדעתי היא צריכה להיות), אז תרד מזה. אם בטיחות לא מעניינת, אז למה לא.

אורי

פורסם

שלום לכולם

אני באמת לא רוצה לשבור פה את ההגמוניה של "זה אחלה רכב"

אך מניסיוני כמכונאי רכב במוסך הראשי של רובר כארבעה חודשים יש לי דבר אחד לומר :

שומר נפשו ירחק !

אני מדבר כרגע על כל רכבי רובר ( כולל לנד רוברים למיניהם ), להלן חלק מהבעיות :

חשמל, שלדה, הגה, מנוע ,הילוכים, טורבו, קירור מנוע , צבע מתקלף/נשרף, גומיות בדלתות, דיפרנציאלים, מחשב רכב/ דרך, קריאה לתיקון תקלה בטרם הרכב אפילו עלה על הכביש !

חוץ מזה שכמעט ואין רכב שלא עבר פעמיים חריטת ראש מנוע - אין ( שלא יספרו לכם אחרת ) , הכי הרבה ה 216,

דגמי ה 600 הם באמת יותר טובים באמינות ( מנועי הונדה ) אך הם הורכבו ע"י בריטים שכנראה היו שיכורים.

זהו מצטער שלכלכתי הרבה כל כך, אך הייתי חייב לומר את דעתי לבחור שרוצה לרכוש שחשוב שידע.

שיפוט טוב נובע מניסיון, והניסיון נובע משיפוט גרוע.

פורסם
אך מניסיוני כמכונאי רכב במוסך הראשי של רובר כארבעה חודשים יש לי דבר אחד לומר :

שומר נפשו ירחק !

אתה עובד במוסך, שם מתנקזים כל הרכבים עם הבעיות, הרי לא בא לך מישהו ואומר, "שמע מוסכניק יקר, אין לי שום בעיה ברכב" ואתה רושם אותו במחשב ומשחרר אותו, נכון? אתה רואה רק רכבים עם בעיות, כי זאת המטרה של מוסך, אז הדעה שלך לא אובייקטיבית לחלוטין.

פורסם
שלום לכולם

חשמל, שלדה, הגה, מנוע ,הילוכים, טורבו [אה, וטרובו ברכבים אחרים לא הולך? אגב, מאוד רלבנטי למי שאינו מבקש לרכוש טורבו], קירור מנוע , צבע מתקלף/נשרף [כמובן, מחלה רק של רובר. ניסית לעבוד במוסכים של רנו? של סיאט?], גומיות בדלתות, דיפרנציאלים, מחשב רכב/ דרך, קריאה לתיקון תקלה בטרם הרכב אפילו עלה על הכביש ! [וכו' וכו']

זהו מצטער שלכלכתי הרבה כל כך, אך הייתי חייב לומר את דעתי לבחור שרוצה לרכוש שחשוב שידע.

כפי שנאמר לעיל, גם אם תשאל את מנהל בי"ח איכילוב, הוא יספר לך על כל המחלות של האנשים שגרים בת"א, ולא על הבריאים. על כל פנים, לי יש R25 ולמעט החלפת קויל (שאיננה יותר יקרה או יותר תכופה ברנו או בסוזוקי) וסידור מגעי התאורה בתיבת הנתיכים (עניין של 15 דקות עבודה במוסך המורשה), לא היתה כל בעיה. תגובתך - - זה כמו לעבוד במוסך של קבוצת VW ולומר שהקורדובה הרבה יותר אמינה מהאיביזה כי היא לא מגיעה למוסכים כמו האיביזה (והרי יש ממנה פחות).

אני מכיר מקרוב בעלים של 620, יד ראשונה - רשום לפניך: טיפולים שוטפים בלבד.

לדעתי, בסופו של יום תלוי מצב הרכב בדרך בה נהג בו ושמר עליו בעליו. לצורך העניין, אני מכיר גם בעלים של 216 (לא הבחור שרשום למעלה) ואין לו בעיות/תלונות. המלצתי: לרכוש רק רכב שטופל באופן סדיר במוסך מורשה, ובכלל לבדוק את הרכב במוסך מורשה ולא (או לפחות לא רק) במכון בדיקה.

אז שיהיה בהצלחה!

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

אני יודע על בחור שקנה 620 טורבו וימא מזה בנזק במחיר של הרכב תוך פחות משנתיים

ולא קנה את האוטו מבחור מבוגר שהוא מכיר ושמר על האוטו יופי יופי

אבל עדין חבל לפסול רובר כי בגלל תג מחיר נמוך מאוד אפילו אם היא באמת מתקלקלת קצת יותר אז עדין זה משתלם וגם רמה מעולה של פינוק

פשוט לדעתי תמצא אקזמפלר מטופל טוב טוב ותשקיע הרבה זמן בבאמת למצוא אחד שמטופל טוב ואז יהיו לך הרבה פחות בעיות (עובדה שיש אנשים שלא מתלוננים על הרכב שלהם

ד"א כמה כ"ס יש ל620 טורבו?

פורסם

תראה דעות ישנם לכאן ולכאן.אין ספק שהרכב נותן לכאורה תמורה גבוהה למחיר-נוח,מאובזר,חזק ויפה.

אם כך מדוע המחיר נמוך כל-כך?.אמנם אותו בחור שעבד ברובר לא יכל להגיב אחרת,אך בכל זאת אם תתעמק תבין שרובר לא נהנו מהצלחה בארץ בדיוק מסיבות אלו של אמינות.הרכב על שלל דגמיו סבל מתקלות רבות.כמובן שישנם יוצאי דופן,אבל אני אישית הייתי מוותר על התענוג.

שיהיה בהצלחה.:-)

פורסם

תראו, מה שעשיתי זה היה להביע את דעתי.

אסביר :

פשוט לאחר הצבא השתחררתי ולא מצאתי עבודה .. אתם יודעים איך זה.

אז מצאתי את עצמי עובד כמכונאי רכב במוסך טיוטה בפ"ת. לאחר שפוטרתי עם עוד 2 עובדים בטענת קיצוצים ( ?? ) הגעתי לרובר, וההבדל היה ברור - מטיפולים תקופתיים ובעיות קטנטנות בטיוטה - מצאתי את עצמי כל יום קורע את התחת ומפרק 2-3 מנועים ביום לצורך החלפת ראש מנוע ברובר !

אז כן, אולי ההשוואה בין המותגים לא עושה צדק לרובר, אבל ביננו במכוניות מודרניות זה לא אמור לקרות ...

בכל מקרה שתהיה שנה טובה.

שיפוט טוב נובע מניסיון, והניסיון נובע משיפוט גרוע.

פורסם

תודה רבה לכל העונים.

למגיב האחרון למיטב הבנתי רוב הבעיות שמדובר עליהן נמצא בעיקר ב-200 על דגמיו, ולא על הגירסאות 400/600/800.

דעות תמיד יש, אבל זאת הבעיתיות, שרובן מבוססות על שמועות מחבר של חבר של חבר, הרי מספיק שאחד משמיץ משהו, אוט' אחרים מסתייגים מזה ומעבירים הלאה.

וכמו בכל טלפון שבור, יש נטייה להגזים גם עם המידע. כל אוטו לא יהיה אמין אם הוא לא יטופל ויתוחזק כראוי.

יש רכבים שיתקלקלו מהר יותר מאחרים עקב חוסר תשומת לב, אבל זה לא אומר שהם לא אמינים, זה אומר שאנחנו (אנחנו=הישראלים) לא יודעים לתחזק אותם.

כמו הצרפתיות למיניהן, שהם רכבים מפנקים אבל די מסובכים, ואף אחד בארץ לא יודע לטפל בהן כמו שצריך (לדוגמא סיטרואן).

אם אתה אדם שמחפש רכב לנסוע קנה סובארו DL וזהו אם אתה מחפש להנות מהחוויה המוטורית שבלטפל ברכב בצורה שוטפת, קנה משהו מתאים. אני עשיתי את זה ולא מצטער אפילו לרגע, יש לי ג'יפ CJ, שלמרות שהתריעו והפחידו אותי שעלויות האחזקה גבוהות ועולה יקר מאוד להחזיק אותו, קניתי והוכחתי לכולם שזה בולשיט אחד גדול, הוא אצלי כבר שנתיים (טפו טפו טפו שיבדל לחיים ארוכים) והשקעתי עליו מבחינה מכאנית רק 2000 ש"ח, שזה היה עקב בלאי: אטמים, שני מייסבים, צלבים ועוד כמה דברים שצריך להחליף בכל רכב מתישהו. כל שאר ההוצאות שלי היו תוספות, שיפוצים קוסמטייים וסט צמיגים חדש ובשרני. איני מתחרט לרגע שלא הקשבתי לשמועות האלו.

אני רציתי/עדיין רוצה לקנות רכב אספנות, אבל כרגע מפאת מחסור בכלי רכב נורמאלי לניוד משפחתי, אני חייב לקנות רכב מתאים. אם הוא יהיה ייחודי אני אהנה מזה, ובשביל רכב עם מצע כמו של רובר, אני לא חושב שכדאי לשלול בהינף יד.

רוב השמועות מבוססות בעיקר על דגמי ה-200 למיניהם (ועל הדיסקברי- אני משוחד...), ובגלל זה אני מתעניין בחוו"ד ממקור ראשון שמחזיק/החזיק רכב מהדגם הספציפי הזה (להזכירכם 600 לא טורבו).

אני חושב שאני אמשיך לגשש. ושוב תודה לכם :-) שנה טובה :-)

עדיפות שני ציפורים על העץ מאשר שהדשא של השכן יהיה ירוק יותר... או משהו כזה...

פורסם

בתור בעלים לשעבר של 620, וכרגע עם 216SI במשפחה, אני הגעתי למסקנה אחת:

אנשים שנוהגים ברובר הם אנשים מיוחדים, שממש נהנים מהנהיגה. רובר זה אוטו שאם לא מתעללים בו, ועושים לו הכל בזמן, הוא ישרת אותך לא רק באמינות, אלא בכיף לא נורמלי. אל תשוו לי רובר עם טויוטה קורולה חסר נשמה!

אני באופן אישי הייתי החודש בצ'ילה, ונסעתי ברובר של אבא שלי בערך 8000 קילומטר בשלושה שבועות (מטורף לחלוטין), והוא לא עשה שום בעיה. לא רק זה, הוא עדיף על היאריס 2005 של אחותי, ומליון פעם יותר נוח.

בקיצור, אם אתה מוצא רובר במצב טוב, קח אותה!

פורסם

יש לנו במשפחה רובר 620SI, הרכב אמנם עבררק 125K (יד ראשונה) אך חוץ מאלטרנטור שלא מזמן הלך (משופץ + עבודה 1300 ש"ח במוסך המרכזי בפתח תקווה) האוטו מאוד אמין, לא עושה בעיות, נוסע מעולה, לאורך כל חייו לא הייתה בעיה אחת.

לי אישית יש בעיה עם החוזק של המזגן בימים קרים (אולי חסר קצת גז)

ולדעתי המושבים מקדימה לא כ"כ נוחים (מושבי עור), התמיכה לגב התחתון בולטת מדיי.

בגדול אני מאוד ממליץ

מוטי

• תוכן חדש...