Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7202 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

10 סיבות מדוע סבב הפורמולה 1 בארה"ב יחזור לאינדי ב-2007, מתוך המגזין "אוטומוביל" האמריקאי שאליו אני מנוי. לנוחיותכם תירגמתי באופן חופשי.

(סעיף 9 כבר לא ממש רלוונטי, אני יודע)

1) 22 מכוניות התחילו את המרוץ השנה, במקום ה-6 שראו את דגל ההזנקה ב-2005 לאחר סקנדל בטיחות הצמיגים. אגב, רק 9 מכוניות סיימו את המרוץ.

2) המרוץ השנה היה מלא באקשן-תאונות סטייל NASCAR. חמישה מכוניות היו מעורבות בתאונה כבר בהקפה הראשונה, כאשר 4 מכוניות נערמו אחת על השניה ממש מאחור. התרסקות של 2 מכוניות התרחשה הקפה אחת לאחר מכן.

3) פרארי ניצחו את המרוץ. אהה נכון, פרארי ניצחו גם שנה שעברה.

4) פורמולה1 היא מסיבה גדולה יותר באינדיאנאפוליס מאשר האינדי 500 או הבריקיארד 400 (Brickyard). פורמולה 1 מושך אוהדים בזבזנים מכל רחבי העולם, בזמן שמרוצי המסלולים המעגליים מושכים בעיקר אוהדים מזדמנים מקומיים.

5) יותר מ-100 אלף אוהדים הגיעו למרוץ. זה לא ממש רבע-מיליון האוהדים שהאינדי 500 מושך אליו, אבל עדיין הקהל הגדול ביותר בכל סבב הפורמולה 1.

6) סביר שהמחוקק במדינת אינדיאנה יתמוך במרוץ ע"י מימון מדינתי (state funds) מיכוון שמאז שפורמולה 1 הגיעה לאינדיאנאפוליס בשנת 2000 היא הזרימה לאזור יותר מ-650 מיליון דולר.

הערה פרטית: מדינת ישראל....מרוצים לא חוקיים...מרוצים=הכנסות למדינה. סתם נקודה למחשבה.

7) אמרגן פורמולה 1, ברני אקלסטון, אמר כי הוא לא יחתום חוזה חדש עם אינדי אם לא יקבל עמלת פרסום בסך 15 מיליון דולר.טוני ג'ורג' מאינדי לא הניד עפעף. אם אקלסון רוצה טיפים בהפחדה, הוא יכול ללמוד כמה דברים מה-NASCAR :lol:

8 ) אקלסטון גם אמר שהוא אולי יעביר את המרוץ לעיר החלומות שלו, לאס וגאס. אבל בעלי קבוצות הפורמולה 1 ביטלו את הערותיו של אקלסטון בטענה של אי שפיות זמנית, ונהגי הפורמולה 1 כינו את אינדי "המקדש העולמי למהירות". בינתיים, לאס וגאס חתמה לאירוח סטייג' של ה-Champ Car street race.

9) מיכאל שומאכר אוהב את אמריקה. הוא אפילו לובש חולצות קאובואים וחגורות רודיאו, בדומה לנהגי הנסקאר.

10) פורמולה 1 צריכה את אמריקה יותר מאשר אמריקה צריכה את פורמולה 1.

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים :mmangel:

פורסם

גרשון

לא אתחיל להתייחס סעיף סעיף אבל אין ספק , מבחינתי לפחות , שהפורמולה-1 זקוקה יותר לארה"ב מאשר ארצות-הברית לפורמולה-1 .

הסיבה הראשונה , ואנחנו בדרך כלל מקלים בה ראש , היא שוק הרכב האמריקאי והפרסום בו .

הונדה, טויוטה , פרארי , ב.מ.וו וכמובן מרצדס משווקות כמויות ענקיות של כלי רכב לארה"ב ומבחינתן הצלחה בפורמולה-1 בפרט ובספורט המוטורי בכלל עוזרות לתדמית ולשיווק .

הגעה של סבב הפורמולה-1 לארה"ב היא מבחינת היצרנים צעד ענק בשיווק ובעיקר בפרסום ולכן כל כך חשוב להן להיות שם .

המרוץ ב-2005 פגע קשות בתדמית של הפורמולה-1 "האירופית" ולמרות שהיה חשש שהסבב לא יחזור לשם ברני אקלסטון , ואני בטוח שהיו לחצים עליו , דאג שכל העסק יסתדר והמרוצים ימשיכו בארה"ב .

חשוב לזכור אגב שבשנות ה-80 נערכו בדרך כלל שני מרוצי פורמולה-1 בארה"ב , אחד בכל חוף .

מבחינת קהל , האמריקאים לא צריכים את הפורמולה-1 אבל רוצים אותו .

סדרת מרוצי המכוניות המצליחה ביותר שם היא כמובן ה-NASCAR שהפופולריות שלה רק גודלת מיום ליום ואני לא חושב שבשנים הקרובות הפורמולה-1 תצליח להשיג אותה . ה-NASCAR היא חלק מהתרבות האמריקאית , בדומה לבייסבול ונמצאת מהרבה מהבתים שם .

היתרון הגדול כרגע של הפורמולה-1 הוא שאין סדרה דומיננטית של SINGLE-SEATER שם , ה-CHAMPCAR וה-IRL עם כמויות מכוניות נמוכות על הגריד לא מצליחות להתרומם חזרה לשיאים שהיו להם לפני מספר שנים ועד שלא יהיה איחוד מחודש כנראה שזה גם לא יקרה .

בארה"ב נמצאים שניים מארועי הספורט המוטורי מושכי הקהל הגדולים ביותר שיש האינדי-500 והדייטונה-500 שלשם מגיע קהל בכמויות אדירות ושוב הם נחשבים למסורת בהיסטוריה האמריקאית .

אף מרוץ פורמולה-1 לא מצליח להביא כמות קהל כמו באינדי , בטח שלא קהל מקומי .

לפורמולה-1 יש קהל אוהדים שהולך אחריו להרבה מסלולים בעולם ועדיין בתוך השוק האמריקאי אין תחרות להל המקומי .

באם הפורמולה-1 רוצה להיכנס חזק לדם של האמריקאים היא צריכה נהג מרוצים אמריקאי מצליח שיביא קצת הצלחות ועם זה פירסום (מישהו אמר נהגת..? שמעתי לחישה -דניקה..? ) .

הקהל האמריקאי צריך , בכדי לאהוב את הפורמולה-1 ובעיקר להזדהות איתו , גיבור מקומי , והאמת שיש אחד , לא , לא סקוט ספיד שכבודו במקומו מונח אלא - איי.ג'יי אלמינגר - שמקבל גב חזק מרד-בול ואולי כדאי שיתנו לו צ'אנס למבחן ברד-בול או בטורו-רוסו , זה כבר יעיר אותם . הוא הוכיח שהוא יודע לנהוג , אולי יהיה לו קשה בהתחלה אבל אם לא ינסה לא נדע .

הפורמולה-1 מוגדרת כאליפות עולם ועולם אומר שחייב להיות מרוץ בארה"ב , אז ארה"ב לא צריכה את הפורמולה-1 אבל רוצה אותו בכדי להרגיש חלק מהעולם הזה , הבידול של תוכנית ווילסון נגמר והם צריכים להרגיש שהם לוקחים חלק בהצגה הגדולה ביותר בקרקס הנודד הטוב ביותר שקיים כיום .

חג שמח

דובי

1.jpg

2.jpg

1.jpg

2.jpg

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

פורסם

ברור שיש בארה"ב אוהדים של פורמולה 1, אבל אלה קומץ אנשים ביחס לאוהדי הנסקאר, שאין ילד שלא יודע לדקלם בע"פ את שמות הנהגים המובילים ומספרי המכוניות...

זה לא סתם פופולרי - זאת מסורת. יש הבדל.

אגב, מעטים האנשים שמתעניינים כאן במרוצי מכוניות, שידעו מי הוא מיכאל שומאכר כששאלתי. אבל נסקאר? אתה לא צריך להיות אוהד כדי לדעת שמות, אתה רק צריך להיות אמריקאי.

לי זה היה קצת שוק בהתחלה.

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים :mmangel:

פורסם

גרשון , אני לא יודע היכן אתה מתגורר בארה"ב אבל כאשר הייתי בביקור בשנה שעברה בארה"ב הדבר היחיד שאנשים שדיברתי איתם בנושא פורמולה-1 היה מיכאל שומאכר ופרארי .

ה-NASCAR הוא דת בארה"ב , הנה מה שכתבתי על זה אז כאשר חזרתי - http://www.formula-1.co.il/katava.php?doc_id=3289

אין וכרגע גם אסור להשוות בין ה-NASCAR לפורמולה-1 כי זה יעשה עוול לשתי הסדרות גם יחד .

מבחינת טכנולוגיה וקידמה אין ספק שהפורמולה-1 צובילה ובגדול אבל...וזה אבל ענקי , לפורמולה-1 יש הרבה מאד מה ללמוד מהאמריקאים בכל הנוגע לשיווק ולנגישות של הספורט לקהל .

תסתובב באירופה והמקומות היחידים שתיתקל בדמויות מעולם הפורמולה-1 בפירסומות יהיה בדרך כלל בתחנות דלק של SHELL או AGIP ואילו בארה"ב...? בכל מכולת שכונתית או ספורמרקט , כלבו לחומרי בניין והשד יודע איפה לא בעצם נתקלים בנהגי ה-NASCAR שמפרסמים כמעט הכל .

וזו חלק מהחדירה של ה-NASCAR לכל תחומי החיים האמריקאים .

הפרסומות שמוצאים על מכוניות ה-NASCAR הם מוצרי צריכה שהאמריקאי הממוצע משתמש ביום-יום בכל תחום בחייו ולכן מאד קל לו להזדהות .

כמעט בכל מקום בארה"ב ניתן למצוא איזה שהוא רמז למספר-3 האגדי של דייל ארנהרדט ז"ל וזה למרות שנהרג כבר לפני מספר שנים , המיתוס עוד קיים .

הפורמולה-1 עדיין לא הגיעה לרמות הללו .

בגראן-פרי הונגריה שבו הייתי לאחרונה ניתן היה לספור על יד אחת את מספר הדגלים או השלטים על איירטון סנה ז"ל .

אני חוזר שוב למה שכתבתי קודם , בהודעה קודמת . הפורמולה-1 חייבת להיות בארה"ב , ולהיות פופולארית ולא רק בכדי לסמן V גדול שהיא שם .

דובי

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

• תוכן חדש...