Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7199 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בשביל רבים מאיתנו זה הראלי הביתי באליפות העולם ומדי שנה ניתן לראות הרבה ישראלים חובבי ספורט מוטורי טסים כ-45 דקות בכדי להיות קרובים לאקשן .

השנה הראלי נערך בספטמבר , מה שיתרום לפחות למזג אויר נעים יותר הן למתחרים והן לצופים .

הנהגים עצמם לא אוהבים יותר מדי את ראלי קפריסין וזאת בגלל שמבחינתם מדובר בראלי אקרופוליס רק יותר איטי , מנהלי הקבוצות הרשמיות טוענים שאין הצדקה לקיים את הראלי שם מעוד 2 סיבות - הראשונה ששוק הרכב כל כך קטן ולא משמעותי בקפריסין והשנייה ש-3 מרוצי ראלי זהים בשנה - יוון , טורקיה וקפריסין - אינם נחוצים .

כל זה הביא לכך שראלי קפריסין , החל מהשנה הבאה נוטש אותנו ב-WRC .

הקבוצות עשו אמנם אימונים מיוחדים לראלי הזה , כמדי שנה , אבל לכולם ברור שרק נס ימנע מסבסטיאן לואב את אליפות העולם .

לואב ניצח כאן בשנתיים האחרונות .

האתר הרשמי של הראלי - http://www.cyprusrally.org.cy/

טקס הפתיחה של הראלי היום בשמונה וחצי בערב והזינוק הרשמי מחר בסביבות תשע בבוקר .

לראלי כמובן יש גם עבר ישראלי עם הרבה נהגי ראלי ישראליים שהתחרו שם - רמי שוכטוביץ , יובל מלמד , נדב דותן , דני לוי וגבי סרוגו .

דובי

1.jpg

2.jpg

3.jpg

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

פורסם

ראלי קפריסין הוא ראלי שתבע המון קורבנות בשנים עברו (כמעט כל הישראלים לא סיימו את האירוע)

אולי הספורטאים סבלו שם ביחוד הקבוצות החובבניות אבל וזה אבל גדול

קפריסין תבכה מרה על אובדן הכנסות של 12,000,000$ ב3 ימי תחרות ופה כל הקטע

קפריסין נבנית על תיירות ותיירות האירועים המוטורים היתה נכס צאן ברזל בכלכלה המקומית.

אנחנו הישראלים שהתחרנו שם עמדנו תמיד נפעמים איך המדינה הקטנה הזאת מרימה אירוע אליפות עולם בקלילות,ברוגע,כשכל הגורמים הנלווים קרי,משטרה ,כבוי אש,מועצות מקומיות,מועדונים,והכי חשוב הציבור נרתמים להפקה.

רמת המינוע עלתה בקפריסין ,כמי שהכיר את האי השכן מתחילת שנות התשעים חלה התפתחות מטורפת ,מכוניות חדישות ,מוסכים, רמה מקצועית, כבישים, תוך פחות מדור קפריסין הפכה להיות מעצמה מוטורית בסדר גודל אירופאי ,

כל זה בגלל המירוצים .

אנחנו גם זוכרים לטובה איך הקפריסאים הגיעו לאשקלון בשנות השמונים להתחרות ואח"כ לעזור בהפקות

שני האירועים האמיתיים שהיו ראלי ערד1999 וראלי רמת הגולן 1999 ,

לדעתי קפריסין לא תוותר בקלות על הנושא וממקורות יודעי דבר נאמר לי שב2008 קפריסין תחזור לWRC

השנה לא תהייה נציגות ישראלית בקפריסין מכמה טעמים, המכוניות הישראליות רובן אינן עונות

לתקנונים החדשים (מה שהיה טוב ב2003 לא רלוונטי להיום) ,ההשקעה גבוהה ,הספונסרים הפוטנציאלים מעדיפים לשבת על הגדר ולהמתין לסחבת הבלתי הגיונית של מיסוד הספורט וכולנו אוכלים את הלב.

שנה טובה

דני לוי

מירוצי מכוניות

פורסם

הם גם בטח מצטערים על ההשקעה הגדולה שעשו בשביל להקים את ה SERVICE החדש מחוץ לעיר על ה- B8. נבנו שם במיוחד אזורי כינוס ואולם לתקשורת. שנה שעברה זה עדיין לא היה גמור ונראתה שם השקעה לא קטנה בכלל.

עד חטיפת החיילים עוד חשבתי להגיע לראלי הזה לצלם כמו כל שנה (כמעט). http://www.pbase.com/zegross/cyprus_wrc_05

100,000 לבנונים בלימסול וסביבתה שינו את דעתי וביטלתי. בעוד שלושה שבועות אהיה בטורקיה ( שלא ממש יותר בטוחה).

לטורקיה יתרון נוסף בדמות סופר ספישל (שישי בערב ושבת בערב) אבל נגישות נמוכה ותשתית עלובה מהווה חיסרון לעומת קפריסין. הקפריסאים דוברי אנגלית בד"כ ומאוד נחמדים. יצא לי לא מעט פעמים לנסוע שם בטרמפים לתוך השטח בג'יפים טנדרים ואיזה סובארו ג'אסטי שממש נטחן בדרך לסטייג'.

מבחינה ספורטיבית מקווה שגרונהולם יוביל על לואב כדי שישאר עניין למרוצים הבאים.

Mazda MX-5 NC RWD

Subaru Forester 2.5 Sport AWD

BMW R1200GS Adv

פורסם

הראלי עוד לא החל וכבר בעיות .

בגלל בעיה של שעות שידור ישנם שינויים וביטולים בקטעים של היום השלישי של הראלי , יום ראשון .

הקטע האחרון בוטל לחלוטין למשל .

בראלי השנה יהיו כ-330 ק"מ תחרותיים שעובדו במיוחד לראלי , בסיוע יועץ מראלי אקרופוליס .

הראלי יכלול 22 קטעים תחרותיים לאחר השדרוג .

כאשר עומדים לכבות את האור על הראלי הזה חשוב לזכור כי רק בשנת 2001 הוא הגיע ל-WRC ולפני כן יש לראלי קפריסין עבר עשיר כראלי במסגרת אליפות המזה"ת ואליפות אירופה ונהגים מפורסמים כמו ארי ואטנן , האנו מיקולה וג'ימי מקריי ניצחו כאן .

דובי

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg

פורסם

SS-1

בזמן שאתם מתעוררים ומתחילים לחשוב על הגפילטע-פיש של הערב עם עייני הגזר שמסתכל עלינו מהצלחת מרקוס גרונהולם תקף ראשון , ובמזג-אויר חמים ונעים הוא עושה את הקטע הראשון בזמן המהיר ביותר .

סבסטיאן לואב , מנצח השנה שעברה מסיים רק שתי שניות וקצת אחריו .

טוני גרדמייסטר שלישי והירבונן רביעי .

הקטע הזה הוא הקצר ביותר בראלי ונחשב איטי עם הרבה סלעים ואבק - קפריסאי טיפוסי .

gronholm-chyp-z-02_240906.jpg

דובי

פורסם

SS-2

מרקוס גרונהולם ממשיך במתקפה שלו , למרות שהוא מזנק שני בסדר הנהיגה ו"נהנה" משבילים סלעיים עדיין ולא נקיים הוא מצליח לקבוע שוב את הזמן המהיר ביותר , 4 שניות לפני סבסטיאן לואב וההפרש בינהם כבר 6 שניות .

פטר סולברג מסיים את הקטע שנייה יותר מלואב והוא שמיני בדרוג הכללי 22 שניות אחרי גרונהולם .

גרדמייסטר שמסיים רביעי את הקטע , עדיין שלישי בדרוג הכללי .

diapo_030.jpg

דובי

פורסם

מרקוס באטרף אחרי שיפן נגזלה ממנו, כולי תקווה שהוא באמת ינצח כאן, ויותר מזה, אולי קצת לא נעים אבל היה נחמד אם לואב היה פורש פעם בגלל איזו תקלה טכנית או משהו בסגנון (חו"ח תאונה). זה בפירוש יעזור לעניין שלנו בעונה לקראת סופה ובכל מקרה, הוא צריך הרי איכשהוא לחזור פעם למציאות, לא? :wink:

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

SS-3

הקטע הארוך של היום .

מרקוס גרונהולם ממשיך להוליך בראלי לאחר ניצחון בהפרש של פחות מ-2 שניות ב-25 ק"מ .

ניצחון קטע שלישי רצוף של הפיני בקפריסין השנה .

ההפרש אחורה , כלפי המיקומים האחרים הולכים וגדלים .

diapo_047.jpg

פורסם

SS - 4

פטר סולברג הוא הראשון לשבור את ההגמוניה של פינלנד עם ניצחון בסטייג' לנורבגיה וחשוב מזה לסובארו .

גרונהולם מסיים שני את הקטע , שנייה וחצי מאוחר יותר ולואב רק במקום השישי מאבד 11 שניות .

הירבונן שמסיים שלישי את הסטייג' עוקף את גרדמייסטר ומטפס למקום השלישי בדרוג .

diapo_040.jpg

פורסם

SS- 5

לאחר ה-SERVICE הראשון של היום חוזרים הצוותים לסבב שני של הקטעים שעברו בבוקר .

מרקוס גרונהולם חוזר לנצח והפעם עושה את הקטע הזה מהר יותר ממה שעשה בבוקר .

סבסטיאן לואב 6 עשיריות אחריו מסיים שני .

פטר סולברג כבר חמישי בדרוג הכללי , לאחר התחלה לא טובה של הראלי .

פורסם

SS- 6

הקטע הזה , 10 ק"מ אורכו שכולם מאובקים מביא סוף סוף ניצחון לסבסטיאן לואב , הראשון שלו בראלי הזה אבל לא בהפרש גדול מגרונהולם , רק שנייה וחצי . הקרב ממשיך להיות צמוד - 16 שניות .

מנפרד שטוהל ממוקם רביעי אחרי הירבונן וסולברג עדיין חמישי .

פורסם

SS- 7

ניצחון נוסף לסבסטיאן לואב בקטע הארוך של ASINOU-NIKITARI , 25 קילומטר .

לואב מנצח בהפרש של 6 שניות על מרקוס גרונהולם וההפרש מצטמצם ל-10 שניות בלבד .

SS - 8

הקטע האחרון של היום וגרונהולם מנצח שוב , הרביעי שלו היום וההפרש גודל שוב ל-11 שניות וקצת .

תחשבו על זה . שמונה קטעים , חום , אבק ורק 11 שניות מפרידות בינהם לאחר יום נהיגה בראלי האיטי באליפות העולם .

loeb-chyp-z-04_240906.jpg

רק למען הסר ספק -

התמונות והתוצאות נלקחו מאתר - WWW.RALLY-LIVE.COM

דובי

פורסם

שני אלו, זה לא יאומן. אתה יודע מה, אני משנה את הבקשה שלי - הלוואי והם ימשיכו ככה עד לסיום הראלי. אנחנו צריכים עוד אירועים כאלו כמו בראלי יפן, בו הפרידו ביניהם פחות משש שניות אחרי שלושה ימים, שלוש ומשהו שעות של נהיגה נגד השעון ואיזה 300+ קילומטר. זה מזכיר לי, להבדיל אלף אלפי הבדלות, את ה-6 מאיות שתמיד מפרידות ביני לבין ניר מי-פז בג'ימקאנות :wink:

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תוכן חדש...