View Full Version : תאונה אכזרית ועוד רכב נדיר אבד (כמעט בוודאות) - שאלה.
שלום לכולם.
אתמול בלילה איבדה נהגת שליטה על ריכבה בעת שנהגה במהירות מופרזת עם פלאפון שצמוד לאוזנה ונכנסה בשורה של רכבים חונים. נחשו איזה רכב קיבל את רוב המכה...כן שלי. :cry: . הרכב שלי (מסוג לנצ'יה HPE) ניזוק קשה מאוד בעיקר בצידו הימני וכן גם מקדימה כי בגלל עוצמת הפגיעה הרכב הועף קדימה ופגע ברכב נוסף.
אני פשוט הרוס. נכון שהיו לי מחשבות למכור את הרכב אבל מעולם לא חשבתי שאני אצתרך פשוט לזרוק אותו...אני עדין מקווה שאולי לא יהיה צורך אבל זהו סיכוי קלוש. :cry:
מכיוון שיש עדים ואחד הרכבים שנפגעו שייך לקצין רכב בחברת היי טק, כנראה לא תיהיה בעיה מכיוון חברת הביטוח...השאלה היא, איך יעריכו את הנזק שנגרם לרכב שלי? זהו דגם מיוחד שנת 83 שאין לו מחירון...האם אני צריך לבקש שמאי מיוחד? או אולי לקחת שמאי בצורה פרטית?
האם מישהו יכול להמליץ לי מה עלי לעשות?
תודה.
אין לי מושג מה להמליץ לך.
אבל תרשה לי לאחל לך שתצליח לשקם אותה....
Koby Millo
19/09/06, 15:24
לפי התאור, עלות התיקון, ו"תחושה כללית", מדובר בטוטאל-לוס מבחינה ביטוחית. במילים אחרות - לביטוח עדיף לשלם לך ולא להתחיל עם תיקונים.
אני מציע שתיקח שמאי משלך, ואחד שמתמצא במיוחד ברכבים קלאסיים/מיוחדים. גם אם השמאות תעלה לך כמה מאות שקלים, זה ישתלם בסה"כ הפיצוי שתקבל.
נסה את השמאי דוד שמש, 050-5243342. הרבה חבר'ה ממועדון החמש עובדים איתו לגבי הערכות שווי של קלאסיות לצרכי ייבוא, והוא מומלץ על ידם בחום.
ש כזאת בגן שמואל בצבע בורדו!
עצוב לשמוע על הרכב.
תיקח שמאי טוב שיעריך את הנזקים באופן מלא וממצה.
במידה ויש לך סוכן (אפילו של צד ג') תנסה לקבל ממנו עזרה לגבי מילוי טופס תביעה צד ג' ותנסה כבר עכשיו לקבל את כל הפרטים הרלוונטיים של הרכב הפוגע כגון החברה המבטחת והסוכן שלה.
ושיהיה בהצלחה.
כל הפרטים כבר ידועים לי וגם יש עדים...אני רק צריך למלא דו"ח תאונה על סמך העדים ולהתחיל להזיז ענינים....אוף איזה דיכאון!
אני גם אתקשר לשמאי שהציעו פה ואני אשאל לדעתו...
משה והרפורמים
19/09/06, 16:33
כשפגעו לי ברנו וחברת הביטוח סרבה לשלם...
לקחתי שמאי שהעריך את עלות התיקון, לא את מחיר הרכב
תיקנתי את האוטו ואז תבעתי את הפוגע בבית משפט לתביעות קטנות. עלות התיקון, שלמותר לציין שהיתה בחזקת טוטל=לוסט מבחינה ביטוחית, שולמה לי במלואה.
:( . עצוב לשמוע .
מקווה שתוכל , במידה ותחפוץ בכך , להעלות אותה בחזרה לכבישי ארץ ישראל , ולגרום לה לחייך שוב .
איזה עצוב, מקווה שלא תכנס לדיכאון כי הדברים האלה מעצבנים עד לדיכאון..
מקווה שתצא מזה הכי פחות מופסד ורק שתצליח!
מספר דברים שאולי יעזרו לך למרות שהרכב עוד לא אספנות
פה (http://carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=120980&highlight=%FA%E0%E5%F0%E4)
ופה (http://carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=119498&highlight=%FA%E0%E5%F0%E4)
תגידו, התאונה אירעה אתמול...אני יודע שאני אמור להזמין שמאי כמה שיותר מהר אבל האם אתם יודעים כמה אני יכול למשוך את זה? כמה ימים? שבוע שבועיים?
כי אני רוצה להכין מחירי חלקים, מחיר הרכב ממקורות שונים...זה הרבה עבודה.
אוי ואבוי :cry: . זה הסיוט שלי...
אתה חייב שמאי שמבין מה זו לנצ'ה בטא במצב כמו שלך, ולא אחד שיגיד "מה זה ? זה שווה 3 אלף שקל".
שווה להשקיע בחוות דעת שמאי מטעמך, רצוי כזה שמתמחה ברכב קלאסי - אחרת תקבל פיצוי מגוחך.
ודרך אגב יש לי 4 ג'נטים עם צמיגים לרכב הזה ואולי גם בודי
שיעזור לך בשיקום .
פנה אלי בפרטי בבקשה .
בהצלחה
דרור .
אוי איזה דיכאון.
אני מקווה שתצליח להוציא מהם תיקון של הרכב. ואם הם יתעקשו על טוטל לוס ותשלום פיצוי, תתעקש לרכוש את הרכב ולא לתת לו ללכת לברזל - ואז אני מקווה שתוכל למצוא עוד אחת ולהשתמש בה בחלקים.
איזה דיכאון.
תשאל את ליאור ברוך- קרה לו בדיוק אותו הדבר עם הפרינץ לא מזמן- מישהו נכנס, והשבית אותו, והוא לקח שמאי מיוחד. עצוב לשמוע, שבגלל איזו פוסטמה הולך רכב נדיר!http://forummotor.israelinfo.ru/images/smiles/moderator.gif (javascript:emoticon(':35:'))
אני נדחף לשרשר כדי לשאול שאלה שלא קשורה לתאונה עצמה אלה לרכב .
קודם אני מאוד מקווה שיהיה אפשר לשקם אותה מהתמונות שראיתי שלה נראת שהייתה
יפייפיה ...
ועכשיו לשאלה ללאנצ'יה בטה קופה וHPE יש הנעה קדמית או אחורית ?
http://www.motorbase.com/vehicle/by-id/-1236224366/
Lancia added a further development of its Beta saloon to its range in 1975, the Beta HPE. The Beta HPE was essentially a sporting two door estate, along the same lines of the successful Scimitar and Jensen-Healey built in Britain.
The HPE shared its simple running gear with the rest of the Beta range, including the twin overhead cam, four cylinder engines which came in both 1585cc and 1995cc format. Like the other Beta models the HPE featured a well balanced front wheel drive layout and the later addition of a supercharged "Volumex" variant in 1983.
כנראה קדמית
חבר'ה אני קצת מבולבל...
האם כדאי ללכת על שמאי מ"יצחק לוי" - אמרו לי שיש שם מישהו בשם משה שהוא מומחה לרכבים אלו או לדויד שמש - שהוצע כאן בגוף השרשור?
מה אתם אומרים?
אני אומר לך- תשאל את ליאור ברוך! בהצלחה!
שאלתי אותו.
הוא מאוד עזר לי. הוא פשוט לא מכיר את השמאי הזה והוא עוד אמר שזה פחות משנה. מה שמשנה שצריך לעשות שיעורי בית. להכין חשבוניות ולהוכיח כמה יעלו החלקים בחו"ל + מחיר ברכב בחו"ל.
פשוט חשבתי שאולי עוד אנשים מכירים את דויד שמש...
אם ככה- בהצלחה! חבל, שהאוטו יורד מהכביד רק בגלל אטימות של חברות הביטוח!
אני מנסה למצוא את מחירון קראוס כדי לדעת כמה אמור לעלות הרכב שלי...האם מישהו יכול לעזור לי בזה?
הרכב הוא מדגם - לנצ'יה בטה HPE 1.6 מודל 83. היה לפני התאונה במצב מצוין גם מבפנים וגם מבחוץ :cry:
יש שרשור בפורום אספנות על שאלות במחירון קראוס, שאל שם ותן קישור לשרשור הזה ויענו לך
יוני, אני מקווה שהמידע שבקישור הבא יהיה לך לעזר:
http://mobile.de/SIDuGOcMyXnOoHkmTfEUIVw3Q-t-vaNexlCsAsCsK%F3P~BmSB11LsearchPublicJ1158856844A2 LsearchPublicD1100CCarS-t-vpLtt~BmPA1B20A0/cgi-bin/searchPublic.pl?sr_qual=GN&formType=pkwDetail_GN&_form=search&sr_make=14700&sr_modelId=2&sr_useNetPrice=0&sr_model=HPE&sr_vehicleType=-2&sr_priceFrom=-2&sr_priceTo=-2&sr_category=1100&sr_doorCount=-2&sr_powerFrom=-2&sr_powerTo=-2&sr_registrationDateFrom=-2&sr_registrationDateTo=-2&sr_mileageFrom=-2&sr_mileageTo=-2&sr_engineType=-2&sr_emissionClass=-2&sr_gear=-2&sr_airConditioning=-2&sr_color=-2&sr_country=-2&sr_zip=&sr_zipRadiusTo=-2&sr_damaged=0&sr_daysOldTo=-2&sr_sortOrder=0&sr_advertiserType=-2&sr_deliverability=-2&doSearch.x=0&doSearch.y=0
תודה על הלינק!
פרסמתי גם הודעה בשירשור של "מחירון קראוס"...נחכה ונראה :)
השאלה היא, איך יעריכו את הנזק שנגרם לרכב שלי? ישנו חבר הנקרא ליאור ברוך שפירט בפורום כיצד תוגמל ע"י חברת הביטוח על "טוטל לוסט" של פרינץ שלו וכיצד הסכום ששולם לו "יובא" למעשה מהערכת רכבים יחודיים זהיים בחו"ל - במקרה שלו רכב אספנות.
נסה לשוחח עימו ולקבל טיפים
סוף טוב, הכל טוב.
הבטה של יוני מצאה את מקומה אצלי.
אתמול נגררה ע"י ראובן (מומלץ! 050-5491914) מרעננה אלי הביתה.
האמת, לפי התיאורים של יוני בפורום הייתי בטוח שאקנה אותה לחלקים לבטה קופה העתידית, לכשתהיה.
אבל בנתיים אני מתחיל להתאהב בצורה (התחת שלה יותר יפה או יותר מוזר? עוד לא החלטתי...) והיא שמורה מבפנים כל כך יפה וכל כך נטולת חלודה מבחוץ שהכיוון מתחיל להראות ככיוון של שיפוץ.
מצרף כמה תמונות של הצד הפגוע (ימין) והלא פגוע (כדי להראות את הפוטנציאל), אשמח לדעתכם האם הנזק נראה טרמינאלי או שיש על מה לדבר, ביחוד לאור הקושי בהשגת חלקי פח בארץ, ואם שיפוץ, כמה להערכתכם צריכה לעלות עבודת הפחחות.
תודה.
שי
זה הכל?:shock:
לפי התיאורים הייתי בטוח שהרכב מעוך לקוביה. המכות שיש לרכב היפהפה הזה הן שום דבר.
ראיתי מכוניות עם פגיעות קשות מזו חוזרות לכביש כאילו כלום. גם אם יש פגיעה בקורת צד (ונראה לי שיש פגיעה קלה) מתיחה אצל מומחה תחזיר את המצב לקדמותו כמעט בשלמות. אמנם מתיחות של שלדה ובטח של רכב ישן אף פעם לא בריאות, אבל לחזור לכביש בכבוד הוא יוכל, וההוצאה לא תהיה סופנית.
נהג בעייתי
20/01/07, 23:30
קראתי את השירשור עם דמעות בעיניים כואב הלב שבגלל אנשים טיפשים קורים דברים כל כך מצערים.
אבל המכה לא נראית-סוף העולם!!
אני מקווה שתחזיר אותה לכביש-זו תהייה אבידה אם לא תעשה כך!
שיהייה המון בהצלחה-מחזיק לך אצבעות!
מצטרף לאישפוז- זה הכל?! -בסיירה שלי בזמנה, לפני כמה שנים, כל צד הנהג נכנס לבפנים, כולל קורה, אפילו כסא נהג זז והתעקם- והיא אחרי "טיפול" בכפר בידיה חזרה כאילו כלום! ועוד בעלות של משהו כמו 1700 ש"ח, אם אני זוכר נכון! אז נכון, אפשר להגיד שעבודה הייתה בהתאם- אבל קודם כל- אי אפשר היה לראות בכלל, שהייתה פגיעה, ודבר שני- אפשר גם לעשות עבודה אצל פחח "הנחשב", העיקר- הכל אפשרי! לא הייתי משבית רכב מיוחד כזה בגלל זה!
תאחלס מכה עדינה ביותר יחסית למה שתיארת באשכול.
מצטרף לאח הראשי(אישפוז) שמומחה יוצא את הרכב בלי בעיות.
סוף טוב, הכל טוב.
הבטה של יוני מצאה את מקומה אצלי.
אתה קנית את הרכב ממנו?
ניתנת לתיקון, והייתי עושה זאת. רכב נהדר שנעלם והולך, יש לבדוק את מצב הגלגל וכל המערכות הקשורות אליו יתכן וספג מכה שתשפיע על המיסב והזרועות חשוב לבדוק לפני שעולים לכביש-רן
מניסיון מאוד גדול,גם אני נכנסתי לפחדים הרי הרכב שאתה כל כך אוהב אולי יילך להשבתה,קודם כל ממש לא נראה לי שזו מכה שמצדיקה השבתת רכב,כי אם כן זה יהיה מאוד עצוב!
לגביי התיקון אז ככה:
גם לי היה איזה קטע שחשבו להשבית לי את הרכב,והמכה הייתה קצת יותר רצינית משלך,אבל לא נתתי להם את הצאנ'ס הכי קטן בעולם,זאת אומרת גם אם יגידו למשל המכה עולה 8000 ש"ח ויאשרו לך לתקן את הרכב ב-4000 ש"ח,זו בכלל לא בעיה,זכותך לתבוע ....וגם תזכה! אמרתי לו כמה אתה מתכוון לאשר, אמר לי, לא יותר מ 3000 ש"ח כי אמר שהרכב שלי לא שווה יותר
מ 6000 ש"ח אמרתי לו אין בעיה ,ואם זה המשכתי ותאמין לי שעוד הרווחתי,חיפשתי חלקים סגרתי איתו על עבודה ,מחיר ויאללה קום תשטוף פנים חבר יקר , פנה לאנשים שהציעו את עזרתם
"דרור" וכ'ו.... ויאללה חפש חלקים ותדאג לרכב שנראה שאתה כל כך אוהב.
בהצלחה...
שלום לכולם
מה שלומך שי?
הגעתי בסוף שבוע למקום בו חנתה הנסיכה וראיתי שכבר הספקת לגרור אותה...היו לי דמעות בעיניים :cry: .
אך עם זאת, אני מאושר שהרכב יחזור לנסוע בכבישי ארצינו! וזאת הייתה הסיבה שלא רציתי להשבית את האוטו...חבל שמכונית כזאת תעלם מנוף ארצינו ויש לי הרגשה שהיא בידיים טובות!
המכה היא בהחלט לא סוף העולם ועם קצת סבלנות ועבודה קשה, הנסיכה תחזור לכבישים :wink: .
בהצלחה, וכל עזרה שתצטרך - תקבל.
מממ...אני צריך לשנות את הלוגו שלי עכשיו...:-(
גרשון המשפר
21/01/07, 19:06
אין שום בעיה לתקן, ואפשר אפילו לתקן את מה שיש על הרכב כרגע אבל מומלץ ביותר למצוא דלת ופאנל-כנף אחורית חדשה (quarter panel) או אפילו להוריד מרכב אחר.
נראה שיהיה צריך כמה מתיחות אבל זה בכלל לא סוף העולם, צריך רק מישהו שבאמת ידע מה הוא עושה כדי שהתוצאה תיהיה ראויה.
אין לי מושג מה מצב זמינות החלפים לרכב הזה אבל אני מקווה שתצליח להשיג את מה שאתה צריך.
בהצלחה!
צער בעלי חיים לשחוט כזו יפייפיה - שפץ אותה , זה לא רציני כמו שחשבתי מהכתובים , זה אולי נשמע מוזר אבל התמונה שיפצה לי את מצב הרוח ...
כמו שכבר ציינתי בעבר, אצל ג'וני ממצפה (מצפה מעל הכינרת, לא מצפה רמון) יש אחת כזאת בדיוק ללא רשיונות.
דבר איתו, אני בטוח שתגיעו לעמק השווה.
יוסי פרנקוס
23/01/07, 2:54
ש כזאת בגן שמואל בצבע בורדו!
מה? גרתי שם בקיבוץ במשך 3 שנים ולא ראיתי, ועכשיו גם אחותי גרה שם. של מי היא? במצב נסיעה?
תודה לכל המתייחסים.
אשמח לקבל את הטלפון של ג'וני ממצפה, עשוי להיות פתרון טוב (אלא אם הבטה ההיא חלודה לגמרי).
בכל מקרה גם גרירה משם אלי (דרומית לת"א) זה לא סיפור זול.
יוני - כמו שזה נראה, לבטה יהיו חיים טובים מעכשיו, אל תדאג.
הבעיה היא רק למנוע מהביאנקיות מלקנא...
שי
בכל מקרה גם גרירה משם אלי (דרומית לת"א) זה לא סיפור זול.שי
ידידי היקר,
אתה עושה טעות, אם לא תיקח את הרכב הזה תצתרך ליבא מחו"ל כל חלק קטן שיתקלקל לך, אז, תדבר איתי על עלויות של יבוא ואיזה באסה שבזמנו לא קנית אותה.
גרירה כזאת צריכה לעלות בסביבות ה 800 ש"ח.
את הטלפון של ג'וני אין לי, אולי מישהוא פה עוזר לשי?
יניב
בגרירות אספנות (כלומר, לא של רכב שנתקע פתאום), אבא שלי לימד אותי טריק לא רע.
תתקשר לכל הגרריסטים באזור שלך, ובאזור בו הרכב נמצא. תן לכולם את הטלפון שלך, ותגיד להם שיתקשרו אליך כשיש להם גרירה באזור. כך הם לא יסעו במיוחד בשבילך, ויוכלו לספק לך את השירות במחיר נמוך משמעותית.
שי, מזל טוב ובהצלחה עם האיטלקיה, תן לה יחס הולם :) ואני מאמין שכולנו נשמח לראות אותה שוב על הכביש.
בברכה!
עמית.
vBulletin® Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.