Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7204 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלב ראשון:

האזור הנגוע בחלודה מסומן, כיוון שהיו רקבונות שצמודים אחד לשני, ומטעמי אסטטיות החלטתי להשתמש בטלאי אחד למקום המתואר בפרויקט הבא. לאחר שהאזור סומן באמצעות eyeliner אדום, עברתי על הסימון עם דיסק, ויצרתי תעלה. באמצעות מקדח קדחתי חור, וחתכתי באמצעות מספרי פח את חתיכה הפח שהיית נגועה בחלודה. יש לשים לב, שלמספרי פח יש נטייה לעקם את הפח, לכן אני ממליץ לבצע תעלה, או לחתוך את כל האזור באמצעות דיסק.

norm_EB5E4CFA11014C499E1DC8FBBAC69A96.JPG

norm_CC09BD1090444FF483D3B2DBE5EAE3FF.JPG

שלב שני:

מדדתי את האזור שנחתך באמצעות סרגלים, סרט מדידה שהכנתי מבד, קליבר, ומד זווית על מנת לקבל מושג לגבי שינויי הגבהים בין המשטחים, אני ממליץ לפרק את הצורה ל3-4 צורות על מנת להקל על השירטוט.

norm_E81368175C7F4B028EE717D009ADB8CB.JPG

שלב שלישי:

מעתיקים את הצורות על גבי קרטון, החלטתי להשתמש בקרטון כייון שמאוד נוח לעבוד איתן, וניתן לבצע קיפולים לאורך התעלות הפנימיות של הקרטון. באמצעות מספרי נייר וסכין חיתוך חותכים את הצורות.

norm_8F5323188ED7454891A7A8D5C861BC6F.JPG

norm_98FAC9E8E55E4D0A8C3C29DE2D4BEA5D.JPG

שלב רביעי:

לפני שמדביקים את הצורות ביחד מדביקים את הצורות על מקום הטלאי באמצעות נייר דבק לפח על מנת לאמת את המדידה, ולבדוק אם יש צורך לערוך שינויי, וכך גם כל הפאזל מתחבר.

norm_8901E6F0FDE84864BF1327B830B28BB3.JPG

norm_230EC45FDF664D08BBD5B46209D973E4.JPG

norm_2CC0C364C67B44CE824242AF883FF05A.JPG

norm_56DCD9A2B3F54A62A7EE7E63811F3966.JPG

norm_C71508A237A3459999BF21C69A9CE071.JPG

שלב חמישי:

מעתיקים את צורת הקרטון על גבי פח, ומסמנים באמצעות eyeliner.

norm_4A87B3817ECC4A11AFA1866A182182D0.JPG

norm_E92893BFE6E744A0B1187055AE090B94.JPG

שלב שישי:

לאחר שהפח סומן, חותכים באמצעות מספרי פח את הטלאי המיועד

norm_BC4F5F1D6C4B4F449D874A9FFFB8A2BF.JPG

norm_662DEDA284FE46568970E59A3475BF90.JPG

שלב שביעי:

לאחר שהטלאי המיועד נחתך בפח, באמצעות ראיה חזותית ודמיון מפותח מעצבים את הצורה בהתאם למקום המיועד, ניתן להעזר בשרטוט מהשלב השני.

norm_E90F3147DC9D4EF9821C61BA10E95DE9.JPG

norm_12CCBD4707AD42A68A95737B11FD5A23.JPG

שלב שמיני:

לאחר שהטלאי מוכן, ונבדק שהוא מתאים, כל תלאי הכנתי כמה פעמים עד שהייתי מרוצה.

הטלאי מחובר לפח באמצעות ריתוך, חשוב להשתמש באזורים שהפח דק אך ורק, בתיל 0.8 מ"מ.

הטלאי מקובע לאזור המיועד באמצעות צבתות. ומרותך באמצעות פיקים פנימיים.

norm_F8206119DCC04C259E611B019499689A.JPG

norm_4D21D7B5DAB24B41910E77E272B39339.JPG

הערות:

אין לנסות ליישר את הפח בזמן שאין טלאי באמצעות שום מכות פטיש, כיוון שהמבנה חלש, ויכולים להופיע עיוותים בפח שבשלב יישור השטח לקראת הצביעה יתנקמו בחזרה.

כל התהליכים בוצעו לבד, ללא שום יד שלישית, לכן אם אני הצלחתי כל אחד יכול!

זאת עבודה שדורשת סבלנות, למרות שביצוע התהליך המעשי של חתיכת הפח וריתוך אורך מספר דקות, השקעתי כ30 שעות לפרויקט המתואר. יש המון עבודה על הרכב, ואני מאוד מרוצה שהרכב מאתגר אותי וגורם לי ללמוד ולשאוף למשהו שלפני חצי שנה היה נראה בלתי מושג.

יום טוב

רמי מינץ

חבר הפורום רמי מינץ נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך.

DFC

פורסם

כמה טיפים קטנים:

1.כשחותכים את המקום "המצורע" יש לחתוך חתיכה ישרה ככל האפשר ולא מיוחדת ככל האפשר,

כשעושים זאת הטלאי יהיה פשוט להכנה והעבודה תמשך בהרבה הרבה פחות זמן עם תוצאות טובות שאפשר יהיה לקבל.

2.אחרי שחותכים את הפח אם יש גישה מהצד השני אז יותר קל לשים חתיכת קרטון גדולה ולסמן מהצד השני עם הטוש את הקוים,בצורה זו לא צריך להתעסק עם קרטונים יותר מידיי.

אפילו ניתן יהיה לוותר על שלב זה אם חתכנו את המקום בצורה טובה וקלה.

בהצלחה בהמשך הפרוייקט.

עמית

[CENTER][B]The only difference between a man and a boy [/B] [B]Is the size of the Ego and the price of The Toy[/B][/CENTER]

פורסם
כמה טיפים קטנים:

1.כשחותכים את המקום "המצורע" יש לחתוך חתיכה ישרה ככל האפשר ולא מיוחדת ככל האפשר,

כשעושים זאת הטלאי יהיה פשוט להכנה והעבודה תמשך בהרבה הרבה פחות זמן עם תוצאות טובות שאפשר יהיה לקבל.

קבעתי לעצמי כלל, כל טלאי שנמצא במרחק של אינטש מהטלאי השכן מצורף לצורה הכללית.

כיוון שריתוך גורם למאמצים פנימיים של הפלדה, במיוחד אם היא דלת פחמן, פחות מ2.14%.

במיוחד באזור שמתואר בפרויקט, הטלאי נמצא בדיוק מאחורי בית הבולם, ואני לא רוצה לקחת סיכון של התבקעות הפח בעתיד הרחוק. במיוחד כשהטלאי נמצא באזור בעייתי, ולא על קטע של כנף, שיש רק שטח אחד. בהתחלה ביצעתי כמו שאתה המלצת, אבל לאחר שהבנתי שהאזור יראה כמו בובת סמרטוטים, החלטתי לבצע בדרך שתארתי. למרות שכל האזור יהיה מתחת לכנף, ולא יראה לעין. איכות העבודה שלי נקבעת לפי תשומת הלב שלי לפרטים קטנים.

2.אחרי שחותכים את הפח אם יש גישה מהצד השני אז יותר קל לשים חתיכת קרטון גדולה ולסמן מהצד השני עם הטוש את הקוים,בצורה זו לא צריך להתעסק עם קרטונים יותר מידיי.

אפילו ניתן יהיה לוותר על שלב זה אם חתכנו את המקום בצורה טובה וקלה.

תודה שהזכרת את זה, כיוון שתארתי את הפרויקט על פי התמונות, אז פסחתי על הטכניקה הזאת.

את מה שתארת ביצעתי ב"חור" שהיה שייך לפנסי האיתות בחזית הרכב, כחלק מהשינויים שאני מבצע אני מחליק את קדמת הרכב, ולכן היה צורך בטלאי, ואכן באמצעות הכנסת קרטון מאחורי החור וסרטוט היקף החור על גבי הקרטון, התהליך היה מאוד יעיל ופשוט.

בהצלחה בהמשך הפרוייקט.

עמית

למדנו משהו, דרך אגב, אתה מתכוון גם לעשות את יתרת הפחחות והצבע לבד?

כן, אני מבצע את הצביעה, פחחות, שחזור מערכת התושבות, בנית מנוע חדש , ריפוד הרכב ועיצוב הרכב

יום טוב רמי

DFC

פורסם

שלום רמי

סחטיין על העבודה.

אני בקושי מצליח לחתוך פח 1 מ"מ עם מספרי פח.

זה קשור לאיכות המספריים או שזה ממש קשה לכולם?

פורסם

בעיקרון, השיטה של ההעתקה על קרטון טובה, אבל אני מעדיף קרטון יותר דק, בגלל זה אני אוסף את הקרטונים של הקורנפלקס...

עוד משהו, אם אתה חותך, רצוי להדביק לפני החיתוך חתיכה של מסטינגטייפ לבן על האזור, ככה אתה חותך בקווים ישרים.

כמו כן, את הטלאים שאני עושה אני עושה עם חפיפה בין הפחים והחיבור נעשה ע"י ריתוך בחורים שאני עושה בפח.

ריתוך רציף (פס) מושך את הפח, ובגלל זה אני עושה בפח חורים באזורי החפיפה ומרתך בתוכם, ככה הפח נידבק בצורה מושלת, הוא חזק ולא מעוות את המרכב.

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם
בעיקרון, השיטה של ההעתקה על קרטון טובה, אבל אני מעדיף קרטון יותר דק, בגלל זה אני אוסף את הקרטונים של הקורנפלקס...

עוד משהו, אם אתה חותך, רצוי להדביק לפני החיתוך חתיכה של מסטינגטייפ לבן על האזור, ככה אתה חותך בקווים ישרים.

כמו כן, את הטלאים שאני עושה אני עושה עם חפיפה בין הפחים והחיבור נעשה ע"י ריתוך בחורים שאני עושה בפח.

ריתוך רציף (פס) מושך את הפח, ובגלל זה אני עושה בפח חורים באזורי החפיפה ומרתך בתוכם, ככה הפח נידבק בצורה מושלת, הוא חזק ולא מעוות את המרכב.

גילי

הפעולה שאתה מבצע נקראת חיבור נגרים בשפה מקצועית. זו פעולה מבורכת כי אח"כ אתה מרתך פיקים ולא ריתוך רציף שגורם למאמצים מטורפים בחומר (חוץ מהעובדה שאתה ציינת).

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

• אחראי פורום
פורסם

רמי, כל הכבוד!

אין כמו עבודה עצמית (כמובן, כשיודעים מה עושים...)

בהצלחה!

איתי.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

ראיתי פעם בחו"ל פחח עובד על פיאט 850 ספורט - אבל במקום לרתך פח על החור - הוא מכין תבנית כזו כמו שהכנת - ו"ממלא" את החור עם... פיברגלס!!!

ראיתי תיקון בכנף השניה שכבר היה לפני פיניש - בכלל לא ראו שיש הבדל!!

עבדתי הרבה עם פיברגלס ואני באמת יודע שזה חומר מופלא - אפילו עשיתי פעם רצפה לרנו 5 מפיברגלס - שהחזיקה שנים.

היתרון הברור הוא שאין את החימצון של המתכת במקומות המרותכים שזו המחלה של כל עבודת פחחות.

מישהו ניסה את הדבר הזה? לדעתי אין דבר או חלק שאי אפשר לשחזר בפיבר.

אולי מישהו כבר ניסה?

I'd rather walk than drive a Japanese car

פורסם

באמצעות פיבר ניתן לשחזר הכל.

אבל!

יש 2 חסרונות עקריים לפיברגלאס!

*לאחר חשיפה ממושכת לשמש וחום מתרחש תהליך של כיווץ, וכתוצאה מכך יכולים להופיע שברים וסדקים.

ואני לא מתכוון לאותם סדקים שנוצרים כתוצאה מאוויר לכוד בין סיבי הזכוכית לפיבר.

*לא נסיתי להכין טלאי מפיבר, אבל מנסיון פיבר לא נדבק בצורה אבסולוטית לפלדה.

כלומר ניתן לתלוש אותו.

אפילו בעבודה של אבא שלי, כשהם מכינים מכלים ששוקלים 40 טון, הם "עוטפים" באמצעות פיבר את אוזני הפלדה אל המיכל עצמו, ולא מבצעים הדבקה של משטח אל משטח.

מפרוקיטים שיצא לי לראות, מחברים את חלק הפיבר באמצעות ניתים או ברגים אל הפח, ואת המרווח מכסים באמצעות מסמיך על בסיס פיבר (בדומה לחומר הפחחים).

לילה טוב

DFC

פורסם
הפעולה שאתה מבצע נקראת חיבור נגרים בשפה מקצועית. זו פעולה מבורכת כי אח"כ אתה מרתך פיקים ולא ריתוך רציף שגורם למאמצים מטורפים בחומר (חוץ מהעובדה שאתה ציינת).
בעיברית מדוברת זה ניקרא "tack welding"....

יש אחלה ספר שמסביר כל דבר שקיים בעבודה על פח, מומלץ בחום... הוא ניקרא Motor's Auto Body Repair

את שלי אני קניתי ב 7$... אמנם לא המהדורה הכי חדשה, אבל כין כה וכהה באספנות עסקינן, לא?

;)

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

• תוכן חדש...