Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7205 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בזמן האחרון אני רואה מחירים שלטעמי מטורפים לגמרי !

כרמן גיהה מגרדת 60K...

פיאט קטנטנה עם מנוע מרכזי מגרדת 20000$...

פיז'ו קבריולט מגרדת 30K...

חיפושית מהמודל ה(כמעט)נכון במעל 20K...

ויש עוד המון דוגמאות?

מישהו יכול לשער מה קורה כאן?

פנטזיה?

מציאות?!

מכיר את כל האימרות ש "המחיר הנכון לאדם הנכון" "כל אחד יכול לדרוש כמה שהוא רוצה" וכ"ו

דעות?

ג.

• על ארבע: ALFA 156 TS + GOLF GTI MK2 8V 19E+GTV 916
    על 2 עם קליפאונים:HONDA VTR-SP2 + YAMAHA YZF-R1 5JJ + SUZUKI RGV250+R750SRAD+ducati 1098++ZX7R+ZXR750
    My pride and joy: 1989 GSXR750RK ONE OF 500-unit limited-edition homologation for World Superbike competition

•  

פורסם

כן - כללי השוק החופשי, מטובלים בצבריות קוצנית ורצון אדיר להתעשרות מהירה, ללא רצון אמיתי להתאמץ. אימוץ המנטרה "אם הוא מספיק טיפש לקנות את הנבלה, אז שישלם", והרבה מה איכפת לי.

בקיצור, הכלל של מי שמשלם יותר פועל כבומרנג. אצבע מאשימה יש להפנות רק לעצמינו....רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

הם מבקשים מבקשים אך העובדה היא שהרכבים פשוט עומדים ולא נמכרים אלא אם מישהו בא ויודע שהוא משלם הרבה מעל לשווי ורוצה לשלם זאת.

אם להשוות מחירים בארץ לחו''ל זה פשוט הזוי! חיפושית עם צבע וג'אנטים 16K? הזוי לטעמי... כמובן עוד ועוד...

עמית.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

זכותו של כל אדם לבקש על רכבו איזה מחיר שהוא רוצה, השאלה אם הוא יקבל את מבוקשו?

יש בארץ הרבה אנשים עם הרבה אשליות והזיות.

מצד שני, צריך לומר שיש אנשים שהשקיעו ברכבם המון כסף כדי להגיע לשיפוץ ברמה טובה. אקח לדוגמא את עצמי, אני באמצע שיפוץ של הספיטפייר, ראיתי כמה טריומפים משופצים ברמה מאוד גבוהה, אבל המחיר בשמיים (בסביבות 40-50K?)וכמו שאמרת, אמרתי לעצמי בעל הרכב חי באופוריה אם הוא חושב שהוא יקבל את המחיר המבוקש. אז בסופו של דבר רכשתי טריומף במחיר "זול", ואני רוצה לומר לך שעד כה השקעתי הרבה מזומנים והסוף עוד לא נראה באופק ונראה שאגיע בסופו של דבר למחיר ההזוי הזה.

אז לבוא ולומר הזוי? לא יודע, אבל מה שבטוח שצריך לבחון כל מקרה לגופו.

שחר.

עבודה:טיוטה 4*4 תחביב:הובי איילנד אדוונצר הדבר האמיתי:ספיטפייר mkIII

פורסם

אתה לא הוזה.

בשנים האחרונות יש מגמה משמעותית של עליית ערך מכוניות, אם לפני שיפוץ ואם משופצות.

העובדה שניתן לייבא מכוניות מחו"ל, העירה עוד יותר את הענף, שכן רבים שאין ברשותם את הממון לייבא אקזמפלר מוכן מחו"ל, ישלמו קצת יותר מאשר בעבר על משהו כאן בארץ שניתן לשפץ.

במכוניות שרירים/פוני לסוגיהן לדוגמא, המחירים נסקו במאות אחוזים (!!!!).

מכוניות עממיות הפכו גם הן לנכסים קטנים, שכן הביקוש למכוניות אלו עולה וההיצע נשאר כפי שהוא והתוצאה, עליית מחירים.

אגב, התופעה של פרסום מכוניות במחיר גבוה עד כשליש ממחירן בידיעה שהקונה יוריד את המחיר, היא פסולה לדעתי, הגיוני שהמחיר יהיה מעט גבוה מהמבוקש, שכן ישראל ישראלי אוהב להתמקח, אך זה לא אומר שהמוכר מלכתחילה צריך לבקש מחיר גבוה משמעותית, רק כדי להוריד (ויש לי לא מעט דוגמאות, בתור מי שמכיר את שוק הרכב הקלאסי/אספנות מקרוב, מאוד, מאוד).

ליאור.

חלומות נועדו להתגשם

http://www.BackOnTwo.com

פורסם

גם אני השקעתי באופנוע שנת 85 מעל 80K , זה לא אומר שאני מתכנן להעמיד אותו למכירה ב-100K...

בתגובה לשחר.

ג.

• על ארבע: ALFA 156 TS + GOLF GTI MK2 8V 19E+GTV 916
    על 2 עם קליפאונים:HONDA VTR-SP2 + YAMAHA YZF-R1 5JJ + SUZUKI RGV250+R750SRAD+ducati 1098++ZX7R+ZXR750
    My pride and joy: 1989 GSXR750RK ONE OF 500-unit limited-edition homologation for World Superbike competition

•  

פורסם

להשוות לאיבי זה לא מעשה חכם.

אל תסתכלו רק על הצד האספני של המכוניות.

כנסו היום לכל סוכנות רכב ו''תופתעו'' שרכב עממי עולה פתאום 120K+ שבחו''ל הוא עולה 10K.

עד לפני כמה שנים רכב עממי היה עולה כמה עשרות אלפים פחות.

אותו דבר באספנות.

אז מה? לא קונים מכוניות חדשות?

פורסם
רכב שווה בדיוק את מה ששולם עבורו.

כך שהמודעות לא משקפות.

רכב בחיים לא יהיה שווה את מה שהשקעת בו אלה במקרים מאוד נדרים ...

לדוגמה : אם נגיד יש לי פיאט 127 שיפצתי אותה ברמה מאוד גבוהה שזה אומר פחחות 15K - 20K

על המכני השקעתי לפחות 10K נגיד , עשיתי לה חשמל , שיחזור ריפוד ברמה 6-7K , שיפצתי דשבורד הבאתי חלקים ולא חסר מה להביא ידיות פנסים וכ'ו ...

אתה יכול להגיע בלי להתאמץ ל 50- 40K , הרכב כמה מושלם שהוא יהיה הוא לא שווה את הכסף שהושקע .גם אם זאת תהיה 128 או 124 ספורט עדיין לא תקבל את ההשקעה .

זה המצב כמו שתשקיע ברכב חדש על תוספות כמה שתשקיע אתה יכול להגיד תודה שיתנו לך חצי מההשקעה ברוב המיקרים .

אלה אם קנית רכב ממש בזול ( שבד"כ כמה זול שתקנה אם תשקיע ותמכור תפסיד בסוף )וההשקעה באמת תשתלם , במקרים נדרים...

פורסם

קימות שתי הערכות למחיר:

שווי הרכב עצמו, נדירות, יחודיות, ערך אספני, ערך סינטמנטלי,

ושווי השקעת הבעלים, או הערך שהוא מיחס לרכב...הבעייה מתחילה שהבעלים מיחס ערך גבוה מסיבות הנכונות לו, ולא משתוות עם הערך המציאותי המשתקף מגורמים אוביקטיבים...הצעה נמוכה מדי תעליב את הבעלים ותמנע אפשרות מכירה, ומחיר גבוה מדי ירתיע קונה פוצנטיאלי...המחסור הברור בכלי רכב מעניינים בארץ מעלה קרנם של רכבים אחרים פחות נדרים שמושך אחריו את רמת המחירים למציאות הזויה משהו...רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

חברה אני חושב שפתיחת שוק מכוניות האספנות ליבוא פגע מאד בבעלי הרכבים בארץ. כי למעשה פתיחת השוק הגדילה את ההצע והמבחר הפוטנציאלי של המכוניות בפני הרוכשים. ולכן הנדירות של הרכב בבעלות אדם מסויים הולכת ופוחתת וכך גם ערך הרכב. אי לכך אני סבור שהמחירים דווקא אמורים להיות יותר ריאליים מפעם.

ac cobra - יצירת אומנות.

פורסם
רכב בחיים לא יהיה שווה את מה שהשקעת בו אלה במקרים מאוד נדרים ...

לדוגמה : אם נגיד יש לי פיאט 127 שיפצתי אותה ברמה מאוד גבוהה שזה אומר פחחות 15K - 20K

על המכני השקעתי לפחות 10K נגיד , עשיתי לה חשמל , שיחזור ריפוד ברמה 6-7K , שיפצתי דשבורד הבאתי חלקים ולא חסר מה להביא ידיות פנסים וכ'ו ...

אתה יכול להגיע בלי להתאמץ ל 50- 40K , הרכב כמה מושלם שהוא יהיה הוא לא שווה את הכסף שהושקע .גם אם זאת תהיה 128 או 124 ספורט עדיין לא תקבל את ההשקעה .

זה המצב כמו שתשקיע ברכב חדש על תוספות כמה שתשקיע אתה יכול להגיד תודה שיתנו לך חצי מההשקעה ברוב המיקרים .

אלה אם קנית רכב ממש בזול ( שבד"כ כמה זול שתקנה אם תשקיע ותמכור תפסיד בסוף )וההשקעה באמת תשתלם , במקרים נדרים...

כנראה לא הובנתי נכון:

התכוונתי, מה ששולם עבורו בעסקת המכירה/קניה. לא מה שהושקע בו...

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

הביקוש עולה - יותר ויותר אנשים נכנסים לעסקי האספנות, יש הרבה אנשים עם זמן וכסף, ובכלל יש התעוררות בתחום המוטורי (רק בשבוע האחרון ראיתי בטלביזיה הישראלית 3 כתבות בנושא - אחת על מרוץ הדראג המתקרב, אחת ראיון עם אלי אילדיס שעסק כמעט כולו במכוניות, ועוד אחת על מיכאל שומאכר... לפני שנתיים זה היה בערך ההספק השנתי של הטלביזיה).

מצד שני ההצע לא עולה. כמות הרכבים המיובאים לא מקזזת לדעתי את כמות הרכבים הישנים שמתפרקים/מפורקים לחלקים, נגררים/נגרטים/נגנבים, מחלידים, נעלמים, מושבתים בלי ניירות או בלי חלקי חילוף או סתם נשכחים בחצר האחורית של בעליהם.

התוצאה - כלכלה בסיסית - עליית מחירים.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם
חברה אני חושב שפתיחת שוק מכוניות האספנות ליבוא פגע מאד בבעלי הרכבים בארץ. כי למעשה פתיחת השוק הגדילה את ההצע והמבחר הפוטנציאלי של המכוניות בפני הרוכשים. ולכן הנדירות של הרכב בבעלות אדם מסויים הולכת ופוחתת וכך גם ערך הרכב. אי לכך אני סבור שהמחירים דווקא אמורים להיות יותר ריאליים מפעם.

או מאידך, פתיחת הענף לייבוא מכוניות אספנות מחו"ל, חשף אותנו למכוניות אשר לא יובאו מעולם בייבוא סדיר או אישי בזמנו, אפשר להביא אקזמפלרים ברמות מאוררות השתאות (מבחינת מקוריות וכו') וכו'.

אנחנו לא קובה. אי אפשר לנעול את הדלת ולומר שמה שיש פה, זה מה שיהיה וזהו (נגעתי באדום!) ;-)

אגב, בארץ, פרינץ 1000 רגילה כמו שלי (זו שהתרסקה, יהיה זכרה ברוך :)) עודנה כמדומני נחשבת לזולה, פשוטה ובלי ערך אספני רב. באירופה היא בעלת ערך אספני במדינות מסויימות ולשמחתי, הביטוח הכיר בערכה בעולם ולא בערכה כאן בארץ.

ליאור.

חלומות נועדו להתגשם

http://www.BackOnTwo.com

• תוכן חדש...