Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7206 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השירשור הזה גרם לי לנסות ו"לפצח" את החידה של פותח השירשור.

אומנם הרכב זוהה, אך אני נשארתי בזכרוני עם רכב-מסתורין אחר שצץ לו.

הרכב שזכור לי היה ניצפה לפני כ-3-4 שנים באיזורי מגוריי מדיי יום, אך בחלוף הזמן הרכב נעלם.

זכור לי במעורפל סמל של Fiat על הרכב מההזדמנות היחידה שבה בחנתי אותו בזמן שחנה ברחוב.

הרכב נראה היה משופץ, מצבו היה טוב וצבעיו היו כסף (על רוב הרכב) ואדום (באיזור מסגרות החלונות).

מכונית הפיאט הזו מאוד הזכירה לי את מכונית ה-Fiat 850 Coupe, אך משהו היה מוזר בה - הן בצורתה הכללית והן במבנה הגג שלה שהיה עשוי מבד (עם סימני-קיפולים) לכל אורך הרכב, בדיוק כמו ב-Vespa 400.

גודל המכונית היה קטן; אפשר לומר שקטן מדי.

חיפוש ב-Google לא חשף בפניי שהייתה קיימת מכונית Fiat 850 Coupe עם גג מוזר שכזה.

יש לציין שמנועה היה אחורי, וזאת לאור פתחי-האיוורור האחוריים שזכורים לי.

Google תרם את תרומתו בשנית ומצאתי תמונות של Fiat 500 Moretti Coupe, מכונית שמאפסת לי את כל האופציות הבודדות שיש לי וכך אני שב לנקודת-המוצא.

הסיכוי שהאחרונה שהוזכרה התגלגלה על כבישי-הארץ הוא בעיניי קלוש, מה גם שאיני יודע (על אף החיפוש שבוצע באינטרנט) כמה יחידות יוצרו

מדגם ה-Fiat 500 Moretti Coupe בסך-הכל.

עוד יש לציין שלא מצאתי את דגם ה-Moretti הזה בגרסת הגג המתקפל.

Fiat 500 Moretti Coupe:

car.18.1.gif

car.18.2.gif

Fiat 850 Coupe:

850.JPG

אני אמשיך בינתיים לנסות ולברר מיהו בעל-הרכב והיכן הרכב כיום (בכדי לנסות ולספק לעצמי תשובה ודאית).

הרחקת-הלכת עד לסנדאות שיצרו גרסאות נדירות לא הייתה לחינם, כיוון שאני מוצא ייחוד נדיר באוטו הזה, אחרת הייתי טוען בוודאות שמדובר במכונית Fiat 850 Coupe שנהרסה.

האם מדובר במכונית Fiat מיוחדת בגרסת Vignale, בגרסת Moretti או שבאמת מדובר במכונית Fiat 850 Coupe "פ?ו?ש??ט?ית" עם גג שנו?סר?... :smile:

פורסם

המורטי שאתה כותב עליה אכן קיימת.

הבעלים שהוא חבר שלי, עבר עם אשתו ובנותיו לגור בארצות הברית לפני כשלוש שנים. מאז המכונית מאוחסנת אצל אחיו שגר באחד המושבים במרכז הארץ. למיטב ידיעתי אין לבחור שום כוונות למכור, והוא גם אינו יודע מתי ישוב ארצה, למעט ביקורים קצרים אחת לשנה.

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

פורסם

המורטי שאתה כותב עליה אכן קיימת.

באיזה רכב מדובר - האם ב-Fiat 500 Moretti Coupe שבתמונות, או שמא ברכב שתואם בדיוק את תיאורי?

הבעלים שהוא חבר שלי, עבר עם אשתו ובנותיו לגור בארצות הברית לפני כשלוש שנים. מאז המכונית מאוחסנת אצל אחיו שגר באחד המושבים במרכז הארץ. למיטב ידיעתי אין לבחור שום כוונות למכור, והוא גם אינו יודע מתי ישוב ארצה, למעט ביקורים קצרים אחת לשנה.

האם יכול להיות שאתה מתבלבל עם מכונית ה-Moretti 1600GS (גלגול מסויים של מכונית ה-Fiat 125) שדובר עליה בעבר בפורום?

שאלתי מופנית אליך מכיוון שדובר בעבר על כך שהרכב באמת נעלם מהאופק לאחד מהמושבים שבמרכז.

זוהי מכונית ה-Moretti 1600GS, שכלל לא דומה לדגם ה-Moretti שאני הזכרתי:

Moretti_GS_1,6_1968_fl3q.JPG

שים לב שאני התייחסתי בהודעתי המקורית לרכב עם גג-שמש שנפתח באופן ייחודי.
  • תוכן חדש...