Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיאט אונו

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7167 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני שוקל בצער רב לקנות פיאט אונו בסביבות ה7000 ש"ח.

שאלתי היא כזאת:

1) האם זהו רכב עד כדי כך מזעזע לנהיגה כמו שהוא נראה, או שנחמד לנהוג בו?

2) לדעתכם קיימת האפשרות לקנות אחד במצב טוב שלא חרש עליו ערס קטן? (בלי להעליב)

3) הדברים הכי חשובים לי הם אמינות וחיסכון, אז האם זאת אופציה טובה, או שיש בתקציב הזה משהו יותר טוב?

תודה

פורסם

שלום לך ידידי. פיאט אונו זהו אוטו ממש נחמד, מרווח יחסית לגודלו, מנוע חזק עם ביצועים לא רעים ודי חסכוני. הפאקים שלו הם בעיות חוזרות ודי מעצבנות במערכות הדלק וההצתה ורגישות לחום מנוע. אם יש לך עצבים לזה ואתה אוהב לטפל ברכב במסירות - לך על זה. אני אישית נכוותי מפיאט וכמה שאני אוהב את הביצועים שלהם, לא בא לי לחזור על כך.

פורסם

מניסיון של 5 שנים ו 80000 ק"מ בפיאט אונו 1.4 שנת 94:

הרכב אמין כל עוד הוא מטופל. הכי חשוב לתת תשומת לב למערכת הקירור ולהשתמש בנוזל קירור.

בסה"כ הרכב די מרווח ,יחסית למתחרות היפניות מאותן השנים והרבה יותר נוח. הפלסטיקה בתוך הרכב שורדת לא רע את השנים. עם מנוע ה 1.4 הרכב מרגיש די זריז. הבולמים לא משכחים את המהמורות, פסי האטה, בורות וכו' והכל מורגש בתוך הרכב (גם עם בולמים חדשים). צריכת הדלק טובה (אף פעם לא מדדתי למען האמת). אצלי הרכב עם מזגן של אלכס (מקומי) שעשה בעיות בהתחלה והיה צריך להחליף את המדחס. מחירי החלפים מאוד זולים והרכב "בנוי כמו לגו" בנוסף הגישה נוחה ולכן ניתן לטפל ברכב לבד די בקלות. מבחינת התנהגות- אין הרבה מה לחפש כי לא קיים. הדגם המומלץ (מבחינתי) הוא ה 1.4 שנת 94 (בעל הזרקה חד נקודתית ולא קרבורטור, פטור מבדיקת גזים בטסט).

לסיכום-

יתרונות: חלפים זולים , תחזוקה זולה

רכב מרווח

רכב זריז

תא נוסעים

חסרונות: נסיעה קופצנית

מכלול פרונט רגיש (יוצא מכוונון כל הזמן)

לא מהנה לנהיגה כמו 205

פורסם
שלום לך ידידי. פיאט אונו זהו אוטו ממש נחמד, מרווח יחסית לגודלו, מנוע חזק עם ביצועים לא רעים ודי חסכוני. הפאקים שלו הם בעיות חוזרות ודי מעצבנות במערכות הדלק וההצתה ורגישות לחום מנוע. אם יש לך עצבים לזה ואתה אוהב לטפל ברכב במסירות - לך על זה. אני אישית נכוותי מפיאט וכמה שאני אוהב את הביצועים שלהם, לא בא לי לחזור על כך.
איזה ביצועים יש לפיאט?

מרווח? אני יכול להגיע עם יד שמאל כשאני יושב בצד הכי ימיני לדלת השמאלית :).

החתימה נמחקה על ידי הנהלת האתר.

פורסם

כמובן שהכל יחסי אבל,850 ק"ג ו 72 כ"ס. הרכב די זריז.

מרווח- מאחורה יכולים לשבת שני מבוגרים די בנוחות,לא חסר מקום לרגליים והראש לא נתקע בתקרה (אני מטר שמונים ושבע ויצא לי להיות גם במושב האחורי 8) ). שלושה מבוגרים נהיה צפוף.

פורסם

1) האם זהו רכב עד כדי כך מזעזע לנהיגה כמו שהוא נראה, או שנחמד לנהוג בו?

2) לדעתכם קיימת האפשרות לקנות אחד במצב טוב שלא חרש עליו ערס קטן? (בלי להעליב)

3) הדברים הכי חשובים לי הם אמינות וחיסכון, אז האם זאת אופציה טובה, או שיש בתקציב הזה משהו יותר טוב?

1. כן, נהיגה מעל ל100 קמ"ש מסוכנת בעליל.

2. לא!!! לא על כל הרכבים חרש ערס קטן על חלקם חרשו סטודנטים תפרנים או סתם תפרנים כך שהסיכוי למצוא רכב מטופל לא גדול.

3. קניית האונו היא אופצייה מצויינת היא תגרום לכך שהמוסכניק יאהב ויכבד אותך, מלבד זאת תוכל ללמוד רבות על מכלולי רכבך - הרי תצטרך להחליף רבים מהם. בהגדרה: פיאט (ובמיוחד האונו) אסור שיכתבו באותו המשפט עם המילה אמינות, בקשר לחיסכון, ה1000 חסכונית בדלק, זה בסדר החסכון בדלק מתאזן יפה מאוד עם עלויות התיקונים.

יש אופציה יותר טובה (205, פיאסטה, שרייד).

לכל המקטרגים רשימת האונו שהייתי עמם בקשר צמוד:

א. 93 מנוע 1000

ב. 96 מנוע 1100 מוזרק

ג. 96 מנוע 1400 מוזרק

[img]file:///C:/My%20Documents/My%20Pictures/מתתי.jpg[/img]

פורסם

אוקיי, יכול להיות שאני ארד מהקטע של האונו, כי אני מבקש מינימום מהאוטו, אבל זה קצת פחות מהמינימום. מה אתם אומרים על פורד פיאסטה? ראיתי אפילו כמה אסקורטים 93 בתקציב שלי, אבל אני צריך לדעת מה אני מקבל בתקציב הזה כדי לא להשאר עם משהו כמו הרנו 11 שיש לי עכשיו, שאפילו שאני די אוהב אותו, הוא לא משרת את האינטרסים שלי כרגע.

בקיצור, מה עם פיאסטה 90-93 או אסקורט 93?

פורסם

מסוכן בזה שהרכב לא יציב, אך אני חושב שבכל זאת הגזמת קצת.

לא חשתי איבוד אחיזה בנסיעה במהירות 140 קמ"ש, בנסיעה בכביש 70 בקטע שבין בת שלמה לצומת שפיה... (אל תדאגו, זו היתה הפעם הראשונה ואחרונה שאני עובר 110).

פורסם

שרייד שנת 89 ב 7000 ש"ח היא אכן רכב יציב ובנוי למהירויות גבוהות לפחות ברמה של אימפרזה טורבו חדשה. חבל רק שמנוע 3 צילינדרים 1000 סמ"ק לא מאפשר לו להגיע למהירויות, בהן הוא יכול להפגין את את היציבות הפנומנאלית הזו.

וברצינות, האונו הוא רכב טוב . לא מעולה , לא נפלא , אבל גם לא גרוע כמו שחלקכם חושבים. הבעייה המרכזית שלו היא כמובן הבעלים התפרנים , שלא מטפלים ברכב . ואני מתכוון בדיוק לזה - כלומר לא חוסכים ועשים טיפולים מינימליים עם חלקים סוג ג' אלא פשוט כך - לא מטפלים בכלל , כל עוד הרכב נוסע. כשחיפשתי רכב לידידה שלי, בדקתי מס' אונו, כולם היו כאלה. אין שום דבר זוועתי באונו במהירוית שפויות עד, נניח 120 קמ"ש. הדגם המומלץ לדעתי הוא ה 1100 /60S עד שנת 93.

עריכה - המזגנים שהורכבו בארץ , גם של אלכס וגם של רסקור , לא תפקדו טוב, גם כשהיו חדשים , והיום מרבית הסיכויים שלא עובדים כלל כי לבעלים לא איכפת/אין כסף לתקן . הרי האוטו נוסע גם בלי מזגן.

יש מעט אונו עם מזגן מקורי , לדעתי רק עם מנוע 1400 ורק עד שנת 93 .

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

אז ככה, החלטתי להחלץ לעזרת הפיאט האונו האהובה שלי בשעת צרה!

בתור בעלים לשעבר של 106 XSI מאותה שנה (95).

והיום אונו 1.4 סלקטה מהדגם המופאר (כמה שאונו יכולה להיות מפוארת) קומפורט.

אז כן התאכזבתי מהאחיזה הנוראית בסיבובים (אבל המהנה אפילו ;)).

אז כן התאכזבתי מההגה הקשה, המזגן החלש, הבולמים האיומים, והגימגומים הלא מוסברים שהמנוע קר.

אבל!!!

האוטו זריז מאוד מהמקום (לדעתי החיסרון בפתיחה הם הגלגלים הדקים), ולא שלא נהגתי על מכוניות מהירות לפני.

וידוי קטן שאשתף אותכם הוא שבכביש 5 מאריאל לת"א סגרתי 170, לא מתגאה אבל אתם יודעים מה גם לא מתבייש!

מבחינת אמינות אגיד ברוך השם שבחצי שנה אני מכיר מוסכים רק בטיפולים.

הטסט עבר חלק, הנוחות סבירה בהתאם לשנה, ובנסיעה מחולון לקריית שמונה היא נסעה כמו בובה בלי עצירות אפילו.

אז להגיד שהשרייד אופציה יותר טובה מהאיטלקייה המהממת שלי?

לזה כבר יש גבול. :)

בתמונה קיצרתי אותה ל 2 דלתות בפוטו שופ :)

uno 2 doors.jpg

Golf GTi MK5: Revo Stage 2+ - Tein SuperStreet 2 - MILLTeK Performance Pipe - APR Hpfp

למכירה: איביזה טורבו 20VT.

פורסם

היום אונו 1.4 סלקטה מהדגם המופאר (כמה שאונו יכולה להיות מפוארת) קומפורט.

וידוי קטן שאשתף אותכם הוא שבכביש 5 מאריאל לת"א סגרתי 170, לא מתגאה אבל אתם יודעים מה גם לא מתבייש!

סלקטה, משמעותה היא גיר אוטומט, הבנתי שהוא יכול להיות לעיתים בעייתי.

איך היה לנסוע 170 ע"ג הרכב הזה ?

יאאלה, איך בא לי ג'חנון עכשיו...

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

אהה לא סלקטה טעות שלי התכוונתי ies1.4 אני חושב.

לנסוע עם אונו 170 זה כמו לנסוע 270 בכל אוטו על הכביש כמעט.

מה שכן, אדם יקר אמר פעם: "למה לנסוע 200 ולהרגיש 100 שאפשר לנסוע 100 ולהרגיש 200 :)

נקודה קטנה למחשבה! ;)

Golf GTi MK5: Revo Stage 2+ - Tein SuperStreet 2 - MILLTeK Performance Pipe - APR Hpfp

למכירה: איביזה טורבו 20VT.

• תוכן חדש...