Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7208 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

או קיי אז ככה חבר'ה אני מעוניין בקניית רכב מסוג שברולט "ברטה" שנת 92

gt נפח 3.1

פרטים בבקשה מאנשים שיש להם הבנה בנדון או אנשים המכירים את הרכב .

הפרטים הם:

צריכת דלק

כוח"סוס

חלקי חילוף זימנים

תחזוקה

ובכלל חוות דעת.

תודה .מדגיש את דברי כפי שציינתי לפני לאנשים רק מכירים את הרכב למה אני נעול עליו .

אני השכיין שלא ישיין.

פורסם

היו לי שתי ברטות בעבר (מודל 92 ו-93, שהחזקתי בין שנת 98 ל-2000). נהניתי מהן מאד, רכב עם המון אופי, ללא קשר לאיכות האובייקטיבית שלו, שהיא ממש לא משהו.

מנוע ה-3.1 מפיק 140 כ"ס וכ-25 קג"מ (מומנט מכובד), אבל בלי קשר למספרים "על הנייר" - הוא מעיף את הרכב קדימה, במיוחד בהילוך ראשון ושני. כ-8.5 שניות למאה ברכב תקין. צריכת הדלק טובה יחסית, ובנסיעה רגועה אפשר לעשות 1:9 משולב. מנוע תקין (חיישנים, וכו') הוא תנאי הכרחי לצריכת דלק כזו.

כל המכלולים המכניים (כמעט), ורוב החלקים הפנימיים, משותפים לקורסיקה ולטמפסט ולכן אין בעיה של חלקים בכלל. חלקי פח יכולים להוות בעיה, אך תמיד ניתן לייבא במחיר סביר.

שים לב שמדובר בגיר 3 הילוכים (ארוכים...) בלבד, עם נעילת ממיר מומנט שמרגישה כמו הילוך רביעי. סל"ד תקין ב-100 קמ"ש הוא 2300 בערך, אם הסל"ד יותר קרוב ל-3000 נעילת הממיר לא עובדת.

ב-1994 המנוע מפיק 160 כ"ס, והגיר בעל 4 הילוכים. כ-8 שניות למאה.

התנהגות הכביש בינונית אך כיפית, כביש משובש מוציא את הרכב מדעתו (מתלה אחורי אחוד). ה-ABS כ"כ גרוע (3 ערוצים) שעדיף לנתק אותו. הגה מהיר מאד, כ-2.2 סיבובים בין נעילה לנעילה. וזה חשוב כי היגוי יתר הוא לא נדיר אם מחפשים את המגבלות.

מהירות מירבית כ-190 קמ"ש ב-GT, אבל הרכב לא באמת בנוי לזה, מסוכן לנסות.

הרכב די נוח, ואפשר לנסוע בכל מהירות עם חלונות פתוחים בלי לסבול מהרוח (כיף גדול).

מרווח מקדימה, וסביר מאחורה יחסית לקופה, תא מטען נחמד בגודלו.

המנוע מאד אמין, הגיר פחות (אבל זול לשפץ - 3000-4000 ש"ח). היו לי בעיות של נזילת מי גשמים לתוך הרכב, ועוד תקלות שונות ומשונות נוספות. האיכות והאמינות לא משהו, הברטות עשו לי לא מעט בעיות. בשתיהן הגיר הלך אחרי 100,000 ק"מ, אבל השיפוץ כאמור זול.

הגימור הפנימי בחלקו עמיד מאד (דשבורד), ובחלקו לא עמיד בכלל (ריפוד וספוג במושבים).

הרכב מקרקש כאילו אין מחר.

אבל עכשיו לשורה התחתונה - אני החזקתי את הברטות כשהן היו 6-7 שנים בערך על הכביש, וגם אז הן היו בעייתיות מאד.

עכשיו, כשמדובר ברכב בן 13-14 - פשוט לא לגעת. ברוב הברטות בגיל הזה כבר הותקנה משאבה חדשה בתא המנוע שנקראת "משאבת כסף", והיא שואבת כסף מהכיס של בעליה אל הכיס של בעל המוסך.

אורי

אורי

פורסם

אתם שוכחים שמדובר אולי ב 135 כ"ס בלבד אבל ב4200 סל"ד בלבד! שזה מאוד נדיר כיום.

החתימה נמחקה על ידי הנהלת האתר.

• תוכן חדש...