Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יונדאי גטס 2003 GLF ב37K האם המחיר טוב?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7207 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חבר לעבודה הציע לי את הרכב הבא לרגל נסיעה ב37,000 ¤:

יונדאי גטס GLF ידנית, מודל 2003,

120000 קמ'

יד שניה (יד ראשונה חב' ליסינג, צמוד לנהג)

מחיר המחירון לפני הזנת הליסינג והקילומטרז הוא 49000

לאחר הזנת פרטי ליסינג וקמ' המחיר צנח ל-40500

לאור כל ההסתיגויות מרכב זה בפורום, האם המחיר הנמוך נראה לכם מוצדק או שמדובר במציאה טובה?

פורסם

נראה לי ממש לא מוצדק.

יש המון רכבים כאלו בכביש, רובם אחרי ליסינג.

אני בטוח שתוכל למצוא אחד עם ק"מ נמוך יותר במחיר כמעט הזה.

(מה שכן המחירון שלה זנותי יחסית. טויוטה יאריס שנת 00 עולה יותר מזה אני חושב).

Back to the original - NC again.

פורסם

בתור אחד שמחפש אחת כזאת לפי דעתי תנסה להוריד יותר במחיר בגלל הקילומטרז'.33-35K זה ריאלי יותר.

(אם לא תרצה בסוף תודיע לי :-) )

פורסם

תודה על התגובות.

שאלה אחרת באותו נושא: ממה נובעת ההפחתה בגין ליסינג וקמ' גבוה? האם הרכב פחות אמין באופן משמעותי מרכב שהיה בידים פרטיות ונסע כ40000 קמ' פחות או שההפחתה נובעת מהנורמות הקיימות בשוק ומשיקולים של היצע וביקוש?

פורסם

עם קשר חלקי, ממליץ לך לדבר עם כמה בעלים של גטס כזאת אוטומטית! הרכב דיי מסורס וגם זולל דלק שלא בהתאם לרכב קטן שאמור להיות חסכוני.

יש לי חבר שסובל מזה יום יום.

עמית.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

יש רכבים פי כמה בטוחים ממנו, פי כמה איכותיים ממנו ופי כמה יפים ממנו,

בשביל שמישהו יקנה אותו, רצוי שתהיה לו לפחות צריכת דלק טובה, אבל גם זה אין לו! אז למה? חסר רכבים מצויינים שעונים על כל ההגדרות שכתבתי ונמצאים בתחום ה35K שקל?

זה שגטס יוצר בשנת 2003 לא עושה אותו לאיכותי יותר מהמון רכבים שיוצרו הרבה לפניו.

פורסם

אני אגיד מנסיון של חבר, וגם לי יצא פעם או פעמיים לנהוג ברכב.

הרכב גם מליסינג רק שנת 2005.

הגרסה הזאת היא הכי לא מאובזרת, אבל עזוב את זה! בגרסת ליסינג הורידו כמה דברים מהבטיחות ע''מ לצמצם עלויות! יש כרית אויר אחת בלבד ואין כזה דבר ABS בדגם הזה! אין ח''ח מאחורה וחסרים כמה וכמה דברים.

עד כאן הרכב סבבה, ממוצע ואולי קצת מטה, נמשיך, הגה לא מתקשר, האוטו גם לא מי יודע מה נוסע ואם אתה רוצה שבאמת יסע הצריכת דלק ממש עולה ובגדול!

תמיד צוחקים עם חבר שלי שהאוטו שלו שותה כמעט כמו הספרינט שלי, אבל אני לפחות נהנה!

אישית ממש לא אהבתי את הרכב! גם פסי האטה הוא לא עובר כ''כ טוב, כל פס האטה קצת קצת במהירות יש תחושה שאתה תתהפך קדימה והאוטו לא כ''כ נוח, 3 אנשים ברכב והנה אתה מתאמץ לעלות את העליה, המנוע צורח ואתה עולה עוד 5 קמ''ש בעזרת לחצן ה''ספורט'' בגיר המשוכלל.

עכשיו יש שמועות שתבעו את יונדאי או משהו כזה על צריכת דלק ושהם הוציאו תיקון\עדכון כלשהו לפתרון בעיית צריכת הדלק אבל בנתיים לא ראיתי את זה בפועל.

בכל מקרה רכב לא בטיחותי ביחס לשנה, לא מאובזר, קטן, אמין אך זולל דלק (לא הולם רכב קטן עם מנוע 1.3).

תחפש אולי רכבים משנתונים יותר נמוכים שנותנים יותר.

עמית.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

לדעתי אם כבר גטס אז לאסוף קצת יותר כסף ולקנות אחת עם המנוע 1.4 94 כוחות סוס אם אני לא טועה זה דגם 2005\6. בעבודה שלי למנהל שלי היה את שתיהם ויצא לי לנהוג על שתיהם, אגב ידניות, הידנית החדשה (1.4) היא שיפור דיי רציני בכוח ויעילות המנוע מהישנה, במהירויות גבוהות האוטו לא כלכך יציב בגלל שהוא דיי קל, אוטו מאוד זריז, זה לא האוטו הכי מאובזר אבל היה לו ABS (זה היה רכב השכרה חודשי). מבחינת בטיחות לא יצא לי ממש לנסות אותו אבל אחת בעבודה שלי עשתה טוטאלוס לאוטו (:cry:) בכך שירדה לשוליים כשמישהו בא מולה ודפקה ברקס ופגעה בגדר ועפה בערך 20 מטר לתעלה סמוכה, האוטו הלך אבל היא יצאה דיי בסדר עם פגיעה קלה בלבד וכאב גב לשבוע. לפי דעתי זה שיפור עצום לעומת הישנה ואם כבר לקחת ליסינג\השכרה במחיר זנות אז ללכת על היותר חדשה ורק הידניות כי אם לא הוצאות הדלק יהיו דיי גדולות

פורסם

הרכבים האלה (גטס GLF ליסינג ידני) נמכרים היום בשוק סביב 35K שזה באמת מחיר זנותי לרכב שנת 2003. לשם השוואה, יאריס מאותה שנתון עולה כמעט כפול :shock: . מצד שני אתה מקבל אוטו בלי איבזור, עם כרית אוויר אחת ובלי ABS. אגב, הדגם הזה בגירסה האוטומטית עלה ליבואן כשיצאה מהמפעל לפני מיסים 6000 דולר. זה עדיין פחות ממחירה בשוק אחרי 4 שנים. פשוט מדהים.

פורסם

יש לך רכב כזה שהחלטת שזה 7 - 8 ליטר בממוצע? או ששמעת שמועות, והחלטת לצטט אותן? אם התשובה היא האופציה השניה, הייתי עושה חושבים טוב לגבי הערות שאני שולח, ויכולות להוות השפעה גדולה על הכיס של מי שקורה את השרשור.

אני קניתי ב1.8 יונדאי גטס 2004, 1.3, ידנית, עם 42,000 ק"מ על השעון (וגם במציאות). עכשיו, חודש וחצי אחרי ו4500 ק"מ אחרי (בערך חצי חצי עירוני ובין עירוני - וגם הבין עירוני היה עליות וירידות), כאשר בכביש בין עירוני אני לא נוהג באופן חסכוני בכלל, הממוצע הוא בערך 1 ל12 (היו תדלוקים של 1 ל11 , היו גם 1 ל13 ואפילו אחד של 1 ל14). אני גר ברמת גן, עובד באיזור גלילות, ויש לי חברה בירושלים (ומכאן הנסיעות הרבות, שחלקן הגדול היה בשעות העומס עם פקקים לא נעימים). זה לא שמדובר בצריכה של רכב שנוסע רק על כבישים בין עירוניים בצפון. אני אציין גם שהמזגן פועל באופן קבוע (ומקפיא!) ושבד"כ נמצא ברכב אדם אחד או שניים.

אין לי מניות ביונדאי, ואני לא מחפש למכור. פשוט הנושא של הצריכת דלק היה מה שגרם לי לחשוב פעמיים אם לקנות גטס או לא, ובדיעבד אני מרוצה, ונראה שהשמועות בקשר לצריכה פשוט מוגזמות, או שנכונות רק לגרסה האוטומטית . בסכום ששילמתי, לא הייתי מקבל רכב בשנתון כזה (ועם קילומטרז' נמוך כל כך), ואפילו עוד באחריות, כאשר הבדיקה שלו יצאה נקייה לגמרי (חוץ מצמיגים - וזהו) - בלי כל הסעיפים שאמנם נחשבים כסת"חים (מנוע אוכל שמן, צריכת דלק גבוהה).

נכון, היאריס אוטו יותר טוב (מנסיעה עם אנשים שמחזיקים בו). האם זה מצדיק את ההפרש המטורף במחירון (ובמחירים שדורשים בפועל, שהם בד"כ מעל המחירון).

דרך אגב, סתם בשביל השעשוע, בואו נחשב מהו ההפרש בהוצאות השנתיות בין רכב שעושה 1 ל12, ובין רכב שעושה 1 ל14. נניח שנוסעים 15,000 ק"מ, וליטר דלק עולה 5.5 ש"ח.

הרכב שעושה 1 ל12 יצרוך 1250 ליטר, בעלות של 6875 ש"ח .

הרכב שעושה 1 ל14 יצרוך 1071 ליטר, בעלות של 5892 ש"ח.

כלומר, ההפרש הוא 982 ש"ח לשנה. מכיוון שבממוצע רכב בארץ מחליף יד כל 3 שנים (מכתבה שקראתי פעם במדור רכב), מדובר ב2700 ש"ח לאורך כל חיי החזקת הרכב. סכום זניח יחסית ביחס לכל הוצאות הרכב.

אשמח לתגובות בנוגע לחישוב הנ"ל.

אבי

אתה מצחיק.

7-8 לליטר ממוצע

פורסם

אם הרכב תקין המחיר נוח למדי.+הרכב אמין והוצאות טיפולים לא יקרות.

בגרסה ידנית תצרוכת הדלק תהיה סבירה לחלוטין.

ואגב, מחיר של 70k עבור יאריס ידנית מ2003 זה מחיר מטורף!

בהתחשב שכן גם לטויוטה יש בלאי והמוסכים שלה לא הכי זולים כמו גם החלפים.

פורסם

דרך אגב, מתוך שעמום, לחצתי על הלינק שמציג את ההודעות שכתבת. ממש, אבל ממש , מרתיח אותי, שמישהו שהיום עשה טסט ראשון, כלומר - מעולם לא היה בעליו של רכב, או נסע מספיק בשביל לחשב צריכת דלק ממוצעת (ולא, שיעור נהיגה לא נחשב, גם אם למורה יש גטס), מעז להעיר בשרשור שיכול להשפיע על רכישה בסכום של כ35,000 ש"ח.

אני במקומך הייתי הולך הצידה וחושב על זה.

אתה מצחיק.

7-8 לליטר ממוצע

פורסם

תקרא בבקשה את הפוסט הראשון. מדובר על אוטו ידני.

להבדיל מאחרים בפורום הזה, אני לא מעיר על רכב שלא היה בבעלותי (סמוראי 84 - שלוש שנים, פיאסטה 97 - 3 שנים, גטס 2004 - חודש וחצי :-D [אבל, כאמור - 4500 ק"מ]).

דרך אגב, אני באופן אישי לא הייתי רוכש בסכום כזה רכב שעשה כל כך הרבה ק"מ. הפיאסטה שלי נמכרה עם פחות מזה... (וקניתי אותה ב18,000 עם 80,000 ק"מ, לפני 3 וקצת שנים).

אבי

אמרת ידנית, פה מדובר על אוטומטית! זה הבדל ענק כאשר התיבה האוטומטית לא תוכננה היטב!

יש לי אפילו כתבה מאחד ממגזיני הרכב בבי שבה משוים את הגטס הישנה מול החדשה ומציינים שם צריכת דלק זוועתית בגרסה האוטומטית הישנה של הגטס!

עמית.

• תוכן חדש...