Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7208 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חשבתי לקנות לעצמי חיפושית ישנה (אני רוצה קבריו אבל אני לא רואה שאני אצליח למצוא)

ורציתי לדעת כמה יעלה לי להחזיק אחת כזו (טסטים ביטוח צריכת דלק תיקונים ועוד)

הייתי גם רוצה לשמוע על דוגמאות לדברים שהתקלקלו וכמה עולה לתקן אותם.

אז זהו ותודה מראש

פורסם

חיפושית קבריולה אני לא מאמין שתמצא ואם תמצא היא תעלה יותר מ20K בטוח.

טיפולים אם האוטו שמור זה יחסית לא יקר..

אני עשיתי ישור קו 8000 שקל כי האוטו עמד שלוש שנים...

החיפושית שלי צורכת 1-13 ..

אני ממליץ על חיפושית אבל אם היא לא אספנות זה יקר לתחזוקה (ביטוח טסט..)

בקיצור קנה חיפושית רק אם אתה לא נוסע בין 7-9 כי באספנות אסור לנסוע בשעות אלו...

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

קבריו לא רקובה -תכין כ-30 אלף .ותתכונן לחפש הרבה .בין המכוניות היותר פשוטות לאחזקה עצמית. חלפים עדיין ניתן להשיג ללא בעיה עלות החלפים לא גבוהה . תהיה מוכן לזה שזה רכב ישן ומיושן -לא רכב לכל אחד במיוחד לא ליום-יום. אם אתה רגיל לנוחות ופינוק מודרני יקח לך זמן להתרגל

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם

ואם אני רוצה חיפושית בתור רכב נוסף לשפץ אותו לעשות אותו מגניב..

סתם חשבתי לעשות את זה מאין פעילות אבא ובן כזאת עם אבא שלי..

ואם אני מוצא קבריו רקובה כמה זה יעלה לי ואם אני יכול לטפל בזה..?

פורסם

חוזר וממליץ פנה לפורום חיפושיות בתפוז, יש שם מועדון מגובש של חברה

שחיים חיפושית 24 שעות ביממה, וכל מידע הדרוש לך כולל מציאת חיפושית ישנה לשם שיפוץ, תקבל בפורום.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

חברה' תתעוררו , חיפושית לא אספנות זה דבר מאוד נדיר היום .

להזכירכם , חיפושית יוצרה בגרמניה עד שנת 1978 , 99% מחיפושיות מתחת לשנת 76 כבר מודגרות כאספנות , ב 77 ו78 נמכרו מעט מאוד חיפושיות , החיפושיות המאוחרות יותר שיוצרו במקסיקו או ברזיל , ממומלצות פחות, וגם אין ממש הרבה כאלו.

האחזקה הרגילה זולה , כפי שנאמר כבר , מרבית החלקים זמינים עדיין ללא קושי .

ההוצאה הגדולה יכולה להגיע דווקא מכיוון הפחחות .

מנוע לחיפושית עולה כמו חיפושית כולה במצב בינוני.

פורסם

לתפוז כבר הגעתי ואני גם הולך לכתוב שם הודעה כזאת..

אבל כאן אני כבר מכיר ונוח לי וגם פה יש בעלי חיפושיות

אז כמה בערך עולים טסטים וביטוח לחיפושית שמוגדרת כאספנות...

וגם האם באמת זה יכול להיות מאין פרוייקט אבא ובן לדאוג לאחת כזאת או שצריך להכניס אותה למוסך ולא מטפלים בה לבד ...?

פורסם

מחירי הטסט והביטוח נכתבו בפורום אספנות מיליון פעם , אבל אם כבר -

טסט - 150 ש"ח כל חצי שנה .

אישור רכב מיושן - 100- 150 ש"ח כל שנה .

ביטוח חובה - כ 400-450 ש"ח לשנה .

כן יכול להיות פרוייקט נחמד, השאלה מה אתם יודעים לעשות .

פחחות בכל מקרה עושים אצל פחח.

חשוב להתחיל מרכב במצב סביר , רצוי מאוד במצב נסיעה ולא מגרוטאה רקובה ומפורקת.

אם אתם לא מעוניינים בשיפוץ , אלא רק בביצוע טיפולים ואחזקה שותפת , קנו חיפושית משופצת, ולאחר פחחות וצבע .

לא תיהיה בעייה לתחזק אותה לבד, אם יש לכם ידע בסיסי .

קח בחשבון, שחיפושית היא רכב שלא מתאים לכל אחד, ובתור רכב ליום יום היא דורשת המון ויתורים על כמעט הכל .

פורסם

יש חיפושיות לא אספנות ולא מעט .נכון שרוב בעלי החיפושיות מעדיפים לרשום אותם כאספנות כדי לחסוך, אבל רכב לא נהפך לאספנות אוטומטית כאשר מגיע לגיל 30 .ניתן להשאיר אותו עם רשיון רגיל ולנהוג בכל שעות היום. ברגע שנרשם אספנות כמובן-לא הפיך.

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם

ברור שרכב לא נהפך לאספנות אוטומטית בגיל 30 , אבל לדעתי ולפי מה שאני רואה בכבישים ובלוחות פירסום אין כמעט חיפושיות לא אספנות מתחת למודל 77. יש גם לא מעט בעלי חיפושיות שמתעלמים מהגבלת שעות ונוהגים בחיפושית אספנות בשעות הבוקר:evil: :evil: :evil: . אני רואה כמה כאלו מדי יום .

אגב תודה על העזרה ,כמות הג'יפה אצלי במיכל דלק הייתה פשוט עצומה. לא האמנתי איך הרכב בכלל נסע עם זה :-D

פורסם

אם היית עושה חיפוש בפורום אספנות , היית מקבל תשובות על כל השאלות שלך וגם לומד אולי דברים נוספים .

רכב אספנות לא מיועד, לפי הגדרתו, לנסיעות יומיומיות לעבודה אלא רכב שמוחזק "משיקוליים היסטוריים וטכניים" , כלשון התקנה ולכן אתה מקבל הנחה גדולה מאוד באגרת רישוי (טסט) ובביטוח חובה.

איסור תנועה בין 7 ל 9 נועד למנוע מאנשים לנסוע ברכב אספנות לעבודה בשעות הבוקר העמוסות . האיסור לא תקף בשישי שבת וחגים

• תוכן חדש...